Incident la joaca!
Raspunsuri - Pagina 12
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cait Sincer nu stiu de unde ai scos asta..Si cum nimeni nu injura si scuipa asa din senin hai sa-ti povestesc ceva petrecut ieri..La un semafor la iesirea din Nisa, 5 femei de etnie rroma, dintre care una gravida, insotite de un barbat de acceasi etnie tabara pe masinile oprite sa le spele parbrizele..Nimic de anormal pentru ei pana aici.Ieri au tabarat pe o masina, omul saracul tot spunea nu si nu i-au spalat si ala evident ca, nu a dat nimic si le-a explicat frumos ca el nu a cerut nimic.Mare prostie a mai facut.S-a trezit saracul cu 3 in jurul masinii, au inceput sa scuipe, sa injure, sa se aseze in fata masinii de ala nu mai putea pleca de acolo. Deci nimeni nu injura pe LUMEA ASTA daca ii vorbesti cu respect.. Cait www.biomonde.ecosapiens.ro |
Dar tu unde erai, Cait? De unde stii cat de frumos le-a vorbit domnul? Erai cu dumnealui in masina?
Nu prea am inteles cum s-a intamplat.
5 au sarit sa ii spele parbrizul si dupa aia au mai aparut 3 pe langa aia? Sau au disparut cei 5 carora domnul li s-a adresat politicos si au aparut alti 3?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cait
Sincer nu stiu de unde ai scos asta..Si cum nimeni nu injura si scuipa asa din senin hai sa-ti povestesc ceva petrecut ieri..La un semafor la iesirea din Nisa, 5 femei de etnie rroma, dintre care una gravida, insotite de un barbat de acceasi etnie tabara pe masinile oprite sa le spele parbrizele..Nimic de anormal pentru ei pana aici.Ieri au tabarat pe o masina, omul saracul tot spunea nu si nu i-au spalat si ala evident ca, nu a dat nimic si le-a explicat frumos ca el nu a cerut nimic.Mare prostie a mai facut.S-a trezit saracul cu 3 in jurul masinii, au inceput sa scuipe, sa injure, sa se aseze in fata masinii de ala nu mai putea pleca de acolo. Deci nimeni nu injura pe LUMEA ASTA daca ii vorbesti cu respect.. Cait www.biomonde.ecosapiens.ro |
S-a intamplat si aici unde locuiesc eu - dar in ultima vreme patruleaza Politia si cand vad masinile pe sosea fug care'ncotro. Dar am observat si eu iti spala parbrizul ca vrei ca nu vrei (ma rog spala nu e cel mai potrivit cuvant - au apa cu sapun) unul se pune in fata masinii si nu se trage de acolo decat doar daca le dai bani sau daca vine politia sau daca soferii se enerveaza si coboara la ei.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
kariguld spune:
va agitati degeaba. uitati un aspect important. copii nu sunt vinovati ptr ceea ce sunt sau devin. vinovati sunt parintii care nu se ocupa de ei. parinti care ii lasa singuri pe strada/afara de cand sunt f f mici, cand stiu sa mearga bine in picioare. pe strada ce sa invete? ce vad la alti copii mai mari, sau ce-i indeamna altii sa faca.
parintii stau in casa, sau fac alte lucruri in timp ce ai lor copii se cresc de unii snguri, evident cum ii duce capul.
atunci cand parintele (de orice nationalitate ar fi) nu se ocupa de propriul copil, "cineva" va fi disponibil mereu sa se ocupe de al sau copil.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Mik spune:
Denizel, tu crezi ca fetita lui Inbox care a fost abuzata,caci aici e vorba de abuz fizic si nu de alceva, nu le-a vorbit cu respect copilasilor cu care s-a jucat ? Gasesti ca e normal ce s-a intmplat ?
desprecopii spune:
Mesaj tehnic: Allinta are avertisment grav si pentru ca nu e la primul de acest gen, la urmatorul se inchide automat contul.
Va rog mult sa pastrati discutia civilizat.
Da, nimeni nu neaga ca sunt probleme cu tiganii -dar sunt probleme de educatie si atat. Hoti, banditi, portofelari, nespalati, smecheri, bronzati peste masura - exista (si in procent destul de mare) si in etnia romana. Dar, pentru numele lui Dumnezeu - toti suntem egali in fata lui!
Sunt convinsa ca prin educatie si respect, se pot rezulva toate problemele societatii. Nu prin sablonari, etichetari si apartheid.
Ganditi-va ca exact asa cum ii tratati pe tigani, cu prejudecati si ne-intelegere - v-ar trata alte popoare. Cum ar fi?
Sau daca exista multe angajate cu pasaport romanes cin bordelurile europei de Vest - sa eticheteze si ei generalizand ca toate romancele sunt ...stiti voi cum.
Da, si pe mine m-a scuipat o tiganca sub Tour Eiffel - demult - dar asta nu ma face sa ii cataloghez pe toti la fel. In plus, portofelul mi-a fost furat de un roman sadea, in Bucuresti.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Dar tu unde erai, Cait? De unde stii cat de frumos le-a vorbit domnul? Erai cu dumnealui in masina? Nu prea am inteles cum s-a intamplat. 5 au sarit sa ii spele parbrizul si dupa aia au mai aparut 3 pe langa aia? Sau au disparut cei 5 carora domnul li s-a adresat politicos si au aparut alti 3? Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Eram la nici 30 cm de el pentru ca soseaua are 2 benzi.Oricum povestim degeaba pentru ca tu o tii una si buna.
Da mai spune-ne si nou cand te fura prin autobuze, cand te ameninta cu lama daca spui ceva, cand te injura daca ai indraznit sa atentionezi pe cineva tot din cauza ca, nu le-ai vorbit frumos se intampla..dar cum nimeni pe lumea asta nu injura daca le vorbesti frumos vorbeam si eu din auzite..
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
nelia spune:
citat din mesajul lui rrox3 Eu nu cred ca romanii sunt rasisti, in adevaratul sens al cuvantului. In general vorbind, nu au ceva anume cu alta rasa, ei au ceva anume cam cu oricine... Sa moara si capra vecinului cred eu ca e vorba cea mai apropiata de adevar printre romani... Problema cu tiganii nu-i neaparat rasista, desi se manifesta rasist uneori. Sunt destui tigani civilizati, integrati in societate si pe aceeia parca nici nu-i mai vede nimeni ca sunt tigani. Nici macar nu ne gandim ca-s tigani Tigani sunt doar antisocialii care ne agreseaza in mod consecvent. Faptul ca nu functioneaza cu nici un chip dupa regulile societatii si vrem, nu vrem, impartim acelasi spatiu cu ei, duce la manifestari de intoleranta. Indreptatite - dupa parerea mea. Pe de alta parte, asa cum foarte bine observa si Gaby76, cum altfel ar putea fi tiganii, dupa ce cresc in mediul acela?!? Sunt condamnati din nastere Asta e adevarul. Ce ai fi facut Allinta daca te-ai fi nascut intr-o familie de tigani d-astia de care te feresti acum? Dupa stiinta mea, nimeni nu a reusit sa-i integreze in societate fiindca nimanui nu i-a pasat cu adevrat de ei. Nimeni, vreodata, nu i-a luat in calcul ca persoane cu nevoi si dorinte proprii. Nimeni nu a incercat sa aiba un dialog real cu ei, sa-i cunoasca inainte de stabili o strategie. Tot ce a incercat societatea a fost spoiala de suprafata, sa faca ceva sa nu mai fie deranjata de tigani. Sa fie liniste. Ei, se pare ca nu e asa usor... Ma indoiesc insa ca solitia e la nivel de toleranta a fiecaruia. E nevoie de mult mai mult. Cred ca discutia e mult offtopic deja si ar fi bine sa-i lasam lui Inbox spatiu pentru problema ei. Ne putem varsa frustrarile cu privire la tigani intr-un alt topic - daca simtim nevoia. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
De acord cu tot ce ai scris, ! Numai ca, din pacate, eu nu mai sint deloc optimista, e totul mult prea inradacinat, ura a crescut nepermis de mult daca ti-o poti indrepta si asupra unui copil mic...
Doar cu toleranta nu se pot rezolva probleme atit de grave si adinci, si cum si toleranti, noi, cei favorizati de soarta, sintem doar la nivel de suprafata, se simt tare bine profunzimile si acestea sint in neconcordanta cu zimbetul tolerant de la suprafata... cred ca, intr-adevar, nu se mai poate face mare lucru, ne-am semnat cumva sentinta la disparitie a rasei umane. Nu alinierea planetelor cu soarele va face Pamintul si viata de pe el sa dispara, noi, cei care o compunem, vom face asta. Deja o facem, in toate felurile si pe toate caile.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
Mik, am spus in primele pagini ce cred in legatura cu incidentul.
cait, nu au nici o legatura infractorii despre care pomenesti cu revarsarea de ura la adresa unor copilasi care s-a desfasurat pe topicul asta.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
citat din mesajul lui nelia De acord cu tot ce ai scris, ! Numai ca, din pacate, eu nu mai sint deloc optimista, e totul mult prea inradacinat, ura a crescut nepermis de mult daca ti-o poti indrepta si asupra unui copil mic... Doar cu toleranta nu se pot rezolva probleme atit de grave si adinci, si cum si toleranti, noi, cei favorizati de soarta, sintem doar la nivel de suprafata, se simt tare bine profunzimile si acestea sint in neconcordanta cu zimbetul tolerant de la suprafata... cred ca, intr-adevar, nu se mai poate face mare lucru, ne-am semnat cumva sentinta la disparitie a rasei umane. Nu alinierea planetelor cu soarele va face Pamintul si viata de pe el sa dispara, noi, cei care o compunem, vom face asta. Deja o facem, in toate felurile si pe toate caile. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Nelia, e atat de trist si adevarat tot ce ai scris... :((((((.
Mik spune:
citat din mesajul lui denizel Mik, am spus in primele pagini ce cred in legatura cu incidentul. cait, nu au nici o legatura infractorii despre care pomenesti cu revarsarea de ura la adresa unor copilasi care s-a desfasurat pe topicul asta. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Ai scris ca gasesti normal ce s-a intimplat, ca asa e la ei si ca nu e mai rau decit o palmuta la fund.
Intrebarea era daca crezi ca fetita nu le-a aratat respect ?
Pe da alta parte ma tem ca respectul nu era inseamna acelasi lucru nici pentru mine, nici pentru tine, nici pentru tigani, nici pentru tiganusii din parc.
Alta intrebare la care nu ai raspuns : Si daca era copilul tau tu ce ai fi facut ?