***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(127)***
Raspunsuri - Pagina 17
madaiulia spune:
Betty ma bucur ca e mai bine Andreea si ca ai scapat de gandurile rele. Sa ne povestesti cand o sa veniti cu vesti bune de la pediatra cealalta.
Noi inca mai avem ceva probleme dimineata la gradi. Andrei inca mai maraie un pic pana plec eu. Dar stau cu el, il tin in brate, mergem in clasa/la masa, il asez pe scaunel, il preia doamna cu o activitate care ii distrage atentia si pot pleca linistita fara plansete. Cred ca pe langa frica de ingrijitoare e si stresul ca taica-su nu e acasa si ca urmeaza sa plece o perioada mai lunga de timp. Si atunci se agata si mai tare de mine, ca sa compenseze cumva lipsa.
Acum doua zile a avut un incident la gradi si a venit acasa zgariat si cu ochiul umflat. S-a palmuit un pic cu prietenul lui pe o jucatie si un alt coleg l-a lovit cu o carte in cap si l-a zgariat. Ma gandesc ca de acum or sa tot fie conflicte din astea.
Si sa va povestesc copilul meu deja se cearta cu alti baieti pe fete
. Imi tot povesteste seara ca Daniela ba vrea, ba nu vrea sa fie prietena lui. Cand nu e a lui e a lui David si invers. Iar ei se cearta care sa stea langa ea la masa, la joaca, la somn
. Si pe de alta parte o alta fetita se plange la mine in fiecare dimineata ca Andrei nu vrea sa fie si prietenul ei. O tot amageste. Ba ca vrea, ba ca nu vrea. Si ea se joaca tot ce vrea el, numai sa o bage si pe ea in seama. Azi mi-a aratat ca a venit si ea cu un Winnie identic cu al lui Andrei, sa se joace amandoi cu plusurile.
I-am explicat ca deocamdata poate sa aiba mai multe prietene fetite, si o fetita mai multi baietei. Cand mai creste reluam discutia. Si apoi i-am spus ca nu are motive sa se tot certe cu David, pana la urma Daniela tot singura va decide cine-i va fi prieten
.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
alynta27 spune:
Multumesc frumos!
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
alynta27 spune:
Salutare!
Azi il externeaza pe cumnatul meu! Se pare ca pericolul a trecut! Va urma o recuperare grea. Au cazut la o intelegere scrisa(la notar) cu angajatorul cum ca ii asigura medicatia, tratamentele, recuperarea si operatia de refacere a uretrei ce va fi peste 3 luni. Deasemenea ii va plati si salariul integral pana la refacerea completa. Suntem multumiti ca s-a rezolvat pe cale amiabila! Daca nu vroia patronul sa ajunga la o intelegere, se mergea la ITM sa-i declare! Asa nu castigam nimic, dar el se alegea cu o amenda uriaza si poate si cu inchiderea firmei! Acum sa vedem care va fi impactul nepotelului de 2 ani jumatate la vederea tatalui! S-a dus mama la ei sa pregateasca casa, sa-i aranjeze patul unde va sta.
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
DidiAlex spune:
Salutare,
Betty, am citit ieri despre voi.
Alynta, multa putere iti doresc, oboseala isi spune cuvantul. incearca la legislative sa deschizi un subiect. sigur apare vreo recomandare.
Domnitzelor, am o rugaminte urgenta la voi: copii vostri se plang de dureri de cap?
David, azi si ieri de dimineatza mi-a spus ca il doare capu. S-a lovit el de multe ori la cap, am sunat la peditru si mi-a zis sa sun peste 1 ora.
altceva nimic nou, e drept ca de cand nu mai are suzi adoarme mai tarziu, deci ar fi o rereglare usoara la somn, ca noapte cand se trezeste il tin de manutza, nu stiu ce sa ii fac sa ii fac trecerea mai usoara, maine merg sa ii caut pat. sper sa nu sar cu mult peste 500.
mica0307 spune:
betty sanatate Andreei...sa ne spui ce a zis dr. Imi aduc aminte ca in primavara Maya a cazut la gradi, chiar eram de fata, ma dusasem sa o iau, a alergat si a calcat stramb. 2 zile nu a putut sa puna piciorul jos, am fost cu ea la ortoped si mi-a zis ca are o entorsa...dar a schiopatat vreo 2-3 sapt dupa....
didi nu se vaita de cap...am avut o perioada cu burta doar.
DidiAlex spune:
Mica, mersi de raspuns
Alynta, am scris in acelasi timp.
am sunat la pediatru si dr a zis ca dupa cum l-am prezentat nu e nimik grav. poate doar obosit.
An, am trimis o completare mai veke in mail, dar am adresa de C_E, nu cea pe care esti in mess G_E.
am fost aseara la sedintza cu parintzii la copii prescolari. asa ca R e cel mai mare din toti copii prescolari. Edu de anu trecut nu mai sunt, adika sunt in gradinitza, dar nu se mai ocupa de Vorschulkind si vantu s-a schimbat, ca se stimuleaza parintzii sa inscrie copii devreme la scoala.
asa ca-s cu okii ca pe butelie pe el, deja m-am interesat cum sa fac sa il sar direct o clasa, daca se plictiseste.
Surpriza: David e invitatul special la ora copiilor prescolari; in ultimul timp e mereu cu o carte sau caiet dupa el. e asa scump ca desenazeaza din orice pozitie, inclusiv aia cu fundu in sus.
am vazut proiectele, i-a dus pe cei mari prin cartier si cand s-au intors am facut o schema/ cu cladiri si tot cu seckenheim-ul.
la inceput de sedintza ni s-au dat niste fluturase cu ceeea ce vrem noi sa faca cu copii in anul acesta: io am scris o vizita la o ora in scoala(ca restul le pot face io), altii au scris : Zoo, kino, museum pan l Mc D (?!) si apoi ni s-a prezentat ce au scris copii, si orarul excursiilor si temelor pe 2010, ni s-a aratat condica lor, pe care o semneaza saptamanal cu numele lor si am semnat-o si noi cu numele noastre, le-am vazut dosarele cu ce lucreza ei, desene, cantece,
apoi ni s-a prezentat de o tipa care vine din scoala si asta stiam de anu trecut ca: un copil de scoala tre sa: stie sa tina creionul in mana, sa recunoasca culorile, si formele geometrice, sa fie selbstbewusst, sa stie sa taie bine cu foarfeca, pt motoria mainilor, sa se concentreze si sa redea ceea ce li s-a cerut (reformulari);
s-a insistat sa vb cu copii doar limba materna a fiecaruia, si un NU mare la TV. asta stiam de la scoala ca directoare le precizeaza la parintzi sa nu cumva ca copilul sa se uite la Tv de dimineatza, ca poate apoi sa il tina acasa :) nu tre sa stie sa scris sau sa citeasca. poate dar nu e musai.
si au trecut 2 ore, ca credeam ca intepenesc acolo.
Ioana, si io eram friguroasa rau..nici nu pot povesti cum eram imbracatata, ca iarna nu trebuia sa imi fie frig afara (2 perechi de pantaloni plus dress :))..dar lucrurile s-au schmbat decat am copii. asa ca tin 19-20 grade la ei si stau si fara sosete R, deja la 21 am impresia ca ma sufoc si imi aduc aminte ca eram tare ingrijorata odata ca-s doar 24 de grade in casa :)
din punctul asta de vedere, cunosc ambele fatzete. in plus ar fi si foarte scump sa incalzesc casa.
ALma, ce ai facut cu Bona??
bettyR spune:
Suntem bine, concluzia e ca este sinovita(artrita) tranzitorie de sold, din pacate nu am reusit sa ne facem ecografie, doar in 30 am facut o programare, si dr de familie mi-a facut trimiterea gresita
si nu te primeste in spital fara, dar a mai vazut-o azi inca un ortoped, a controlat-o amanuntit, acum merge putin schiopatat si nu poate fugi tare, adica incearca si schiopateaza. Toti spun acelasi lucru, asa o fi, o radiografie era mai indicata, dar toti spun ca nu e cazul ca e bine. Daca ar fi fost ceva mai grav, s-ar fi vazut ceva si pe analize, nu si-ar fi revenit asa repede, ar fi facut febra...
Didi, nici a mele nu se plang de dureri de cap. Cu caldura in case, asa e la noi la romani parca fac mai cald, si prietena mea in franta sta la 18-20 grade cu copii mici, eu tin 20-21, la mai frig simt disconfort, la baie fac 22, peste 22 mi se pare super cald. Am auzit si ca au tinut bebelusi la 27 de grade ...
Am ajuns si noi la 'de ce-uri', chiar ca e obositor sa tot raspunzi, mai ales ca uneori is ciclice intrebarile. Aseara m-a incuiat cu intrebarea ' de ce m-a facut doamne doamne femeie si nu barbat?' Parca experienta asta a mai maturizat-o brusc, oricum si pe noi ne-a terminat. Zicea biata ca vrea la gradi, eu i-am spus ca au obosit un pic piciorusele si sa stea in pat sa se ohihneasca, iar ea cica urca scarile in 4 labe si sa o duc. Numai dupa o experienta din asta, ne dam seama cat suntem de norocosi cu copii sanatosi.
DidiAlex spune:
Pepsica? petreci? esti in pregatiri?
La multi ani!!!! de azi, in avans pe maine
nu-s sigura ca mai trec prin zona dar nu as putea sa te ratez :D
pup si distractie maxima 
chris27 spune:
Salutare la ceas de seara!
Betty,m-a intristat boala Andreei,sper sa-i treaca repede si sa fie iarasi totul bine.
Vas,ai deja 25 de saptamani!Ce trece timpul,parca ieri ne anuntai ca esti graviduta din nou!
Alinta,multa sanatate cumnatului tau,mai problemele-astea iti lipseau!...
Didi,Albert al meu se mai plange din cand in cand de dureri de cap!Ma gandesc serios sa ii mai opresc avantul la comp,dar nu prea am cum pentru ca sunt la lucru ...Daphne a mea insa se plange des c-o ustura putu...Nu se sterge bine la gradi si pana o iau eu la 17...
Chiar am vrut sa va povestesc ceva tagi-comic pe tema asta.
Intr-o zi era acasa cu al meu si mancau.Daphne a mea nu tace o clipa din gura,nici la masa.Taica-sau ii dadea ei cate-o inghititura si pana sa apuce si el sa mestece din gura Daphne ii mai punea 10 intrebari.Al meu era rupt de foame,manca greu ca-l durea si o masea si atunci,sa poata mesteca linistit nu i-a mai raspuns si i-a aratat cu degetul in jos spre burta.Dar Daphne il intreaba -Ce-i tata...ce-i,te ustura putu?
De la lucru va scriu si acum!Am facut azi si tura sotului ,el a plecat azi la Bucuresti ,in delegatie.Sunt franta!...O sa ajung acasa la 21 si maiine la 9 voi fi iarasi la magazin.Trece si asta...
Am un soarec in casa si mor de sila.Am pus ceva momeli prin casa unde nu ajung copiii sper sa moara,cica o sa-l gasesc dupa miros.Nici nu stiu in situatia asta cum il prefer,viu sau mort.
Copiii au inceput sa compuna cantece care il au ca personaj central pe el si impicit relatia soarece
-om,vazuta prin ochii mei.Or fi deprimati?...
Daphne i-a luat azi chitara doamnei si i-a cantat acest minunat cantecel la gradi.Sper sa nu-l invete si ceilalti ...
Albert invata si mai bine ca in anii trecuti ,sunt mandra de el.Dar parca nu se mai maturizeaza odata sa nu se mai certe cu sora-sa ca eu parca traiesc pe teren minat.
Va pup!Va citesc constant ,sa stiti!
Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
mica0307 spune:
Am uitat sa va intreb ceva....am o batatura in talpa si ma cam doare.Cu ce pot sa o scot?