Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 19
lenabum spune:
buna fetelor
nea fost dor de voi
nu am citit nimic din urma dar sper ca sunteyi bn
noi suntem foarte bn
la 4.5 luni avem 8 kg si 67 cm
inca nu au iesit dintii dar se vad foarte bn in gingie
bianca sa facut un copil foarte bun, mananca se joaca si la o ora maxim doua dupa ce sa trezit doarme iar
va pup si chiar mia fost dor de voi dar nu nea mers calc
fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
Virgi17 spune:
Bine ai revenit Lenabum printre noi!!
Promiti sa nu mai lipsesti asa de mult, da?
Felicitari pentru evolutia printesei tale! E o adevarata floricica!
Virginia si Ioana(19.05.2010)
Virgi17 spune:
Neata si de la noi, mai pe la pranz!
Ce ziceti, de pe la ce temperatura de afara sa punem fular la nas si gura puilor nostri?
Ma tot intreb, ca a mea are nasul infundat de cand cu racirea vremii.Nu are rosu in gat sau alte manifestari, doar ca scoatem cu aspiratorul mai multi mucisori decat pana acum, uneori se mai ineaca noaptea cu ei si tuseste de doua ori...
Iar cum au anuntat zilele astea ca e mai frig decat pana acum, ma intreb daca sa o scot afara cu ceva la nas sau nu...Am citit undeva ca nu ar fi indicat sa punem fular, ca cica de la respiratie se umezeste si sta cu umezeala la nas apoi.
Virginia si Ioana(19.05.2010)
Dienutza spune:
Maribell felicitari si tie si fetitei! Sa aveti parte numai de bine in viata!
Virginia nu stiu ce sa zic de fular. Eu nu cred ca ii pun, mai ales ca se anunta 8 - 9 grade. O sa o tin la soare pe cat posibil, unde e mai cald. Eu o scot mai pe la pranz de cand s-a racit afara. Nu prea mai reusesc sa dorm, dar prindem vreme buna afara.
Referitor scaun de masa- eu nu am luat inca. Dar nici nu ma gandeam ca e asa complicat (se lasa pe spate in n faze) ...mda. O sa mai studiez. Dar ma gandeam la unul simplu. Acum s-au complicat lucrurile...
Vivela spune:
virgi, eu nu i-am pus niciodata fular, nici pe gerurile alea mari. intr-adevar se umezeste rau, oricum in perioada asta sta mereu ud pe haine in zona gurii, ca baleste la greu, da cu limba pe fermoare...
evident am intampinat observatii de la oamenii de pe strada - sa-i pun ceva la gura (bine, ei se uita ciudat la mine si cand tin copilul la 15 grd fara caciula, dar na, fiecare cum e obisnuit - eu sub 10 grd nu prea le-am pus caciula, cel mult gluga de la hanorac). chiar zilele trecute, cand erau peste 20 de grade m-au apostrofat niste doamne ca de ce nu-i pun caciulita, ca e cu urechile goale. le-am spus politicos ca nici eu si nici ele nu au caciula si nu ne e frig deloc. probabil intentia lor este buna, dar nu mai am rabdare sa le raspund tuturor politicos si cu atat mai putin sa le explic de ce cred eu ca nu e bine/nu e nevoie sa ii pun copilului meu caciula pe cap la 20 de grd.
Maribel, casa de piatra, sa fiti fericiti .
Traiesc in Orasul Alandala
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Virgi17 Neata si de la noi, mai pe la pranz! Ce ziceti, de pe la ce temperatura de afara sa punem fular la nas si gura puilor nostri? Ma tot intreb, ca a mea are nasul infundat de cand cu racirea vremii.Nu are rosu in gat sau alte manifestari, doar ca scoatem cu aspiratorul mai multi mucisori decat pana acum, uneori se mai ineaca noaptea cu ei si tuseste de doua ori... Iar cum au anuntat zilele astea ca e mai frig decat pana acum, ma intreb daca sa o scot afara cu ceva la nas sau nu...Am citit undeva ca nu ar fi indicat sa punem fular, ca cica de la respiratie se umezeste si sta cu umezeala la nas apoi. Virginia si Ioana(19.05.2010) |
nu este indicat sa pui fular la gura copiilor.
Ioana5255 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ioana5255
nu este indicat sa pui fular la gura copiilor. |
cald/rece
Onana spune:
Salutare mai pe la pranz!
Am sosit si eu, am avut program distractiv cu cel mare, teatru de papusi, iesit la o pizza, putin parc si acum acasa, el la , eu trebi..dar incep cu o pauza la voi
Mary, multumesc de sfatul cu strugurii, nici vorba de rosii, dimpotriva, macar tu ti-ai dat cu parerea, eu de 2 ori intrebasem de fructe si nu a raspuns nimeni, deh..ori eu si sau intrebarea neinteresanta, ori e ciudat sa intreb asta, eu fiind la bebe 2. Culmea e ca strugurii i-am dat la indicatia pediatrei, e drept ca la Matei i-am introdus mai tarziu, dar nu ca ar fi cu potential alergen ci pt ca predispun la diaree, colon iritabil, etc..Tudor oricum e constipat, dar poate ar tb sa mai aman cu strugurii..
Corina, Vivela, plsssss, puteti sa-mi mai ziceti care e farmacia unde gasim vaccin mai ieftin? Maine facem infanrix hexa si m-ar ajuta sa fac o economie la buget. Multumesc!
Madamar spune:
V-am tras si eu "citeala" de dupa amiaza - azi am reusit!
intreb asa: nimeni, inafara de mine, nu a combinat schemele de vaccinare? Eu asteptam (invers cu tine, Rocsy) Infarixul pt 4 luni si nu mai venea (free), intrebind pediatra mi-a spus ca nu e nici o problema, pot vaccina de la producatori diferiti, tulpinele sunt aceleasi, si asa am facut.
Ma stringe insa in spate ideea ca la 6 luni sa il intep de 2 ori...motiv pt care cred ca voi lua Infarixul Hexa - mai vad pina atunci.
Sorana - nu e musai sa ma crezi;) - iti citez aici o sursa de inspiratie - nici eu nu stiu sa ascund huperlink - sau stiu, dar nu ma obosesc acum:). Aici ai un grafic de introducere a fructelor, legumelor, lactatelor, etc alfabetic http://retetebebelusi.ro/grafice-lunare-alimentatie-bebelusi/ . Ai undeva in dreapta optiune de selectie si din graficul de alimente laxative...
Aici zice ca strugurii sunt laxativi insa am gasit undeva ca sunt alergeni... nu mai stiu unde.
Notat la faxa cu fularul! Nu stiu de ce, instinctiv nu am luat in calcul ca ne-ar tb fular... mi-a tricotat insa mama o bandutza pe care i-o pun in jurul gitului, atunci cind iesim afara, pt k nu stiu de ce hainele de bebelusi sunt asa de ... decoltate:).
Asta e tot:)!
Lena-bun revenit!
Va citesc!
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul