Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
Dienutza spune:
Sabina multumesc mult pt. oferta . Trei fete (si cu mine patru) cred ca il falimentam pe saracul tati. Iti dai seama cate genti, pantofi, rimeluri, rujuri etc. etc. va trebui sa ne cumpere?!? Si cand se fac mari cat trebuie sa alerge sa le pazeasca sa nu le fure cineva?!?!Deja isi face griji pentru una. Vine la mine cu spete de genul: "Ce faci daca la 15 ani vine fata ta si iti spune sa ramana prietenul ei peste noapte la noi acasa?"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ck_29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dienutza Reallaura - da, am fost colege de facultate. Ti-am scris si eu un mesaj acum o saptamana - doua, insa cred ca nu l-ai vazut (am am scris Laura in loc de Reallaura si mi-a raspuns fata care are nick-ul Laura; normal, mi-a spus ca nu am fost colege de facultate...; si nu am mai insistat). Dar vorbesc serios ca arati f bine si nu cred ca 2 kg. in plus sunt o problema atat de mare. Si cum sa nu iti mai vina hainele din cauza unei diferente de 2 kg. Eu port si acum haine de dinainte de a ramane insarcinata si cred ca ma 10 kg. in plus. E drept ca nu le mai port pe toate ca unele nu mai "pica" tocmai bine pe sunculite. De mers la mare - ma fost de 2 ori: o data cand avea fetita 2 luni si a doua oara cand avea 4. Si mi s-a parut ca s-a simtit f. bine. Pentru mine a fost ceva mai dificil ca nu prea am apucat sa stau la soare... Dar m-am uitat la copilasi de un an si ceva si trag speranta ca la anul o sa inteleg si eu ceva din mersul la mare. NanaWOW!!! aveti filmulete de la nastere! Pe sot nici nu l-au lasat in sala. M-au apucat niste emotii cand le-am vazut!! Mie nu mi-au dat-o la pupic. Doar mi-au aratat-o. Viviela ce ochisori albastri are fetita ta!!! Madamar si din ce sunt facute biberoanele daca nu se mai foloseste plasticul? [b]CK de ce spui ca a fost vreme rea? A fost foarte frumos astazi in Bucuresti. Mie mi-a parut rau ca a trebuit sa ma intorc la 17 in casa pt. ca facuse fetita kk ![]() [b]Viviela si sotul vrea 3 copii. Pe mine ma ia depresia numai cand ma gandesc cate luni trebuie sa stai cu burta ca sa faci 3 copii, apoi cati pampersi trebuie sa schimbi, cat trebuie sa alaptezi etc. OFFFFFFFFFFFF. I-am explicat ca eu mai fac maximum unul. [b]Mira eu nu inteleg de ce tot spun doctorii sa diversificam copiii pana in 6 luni. Stiu ei altceva? Ca eu peste tot citesc ca diversificarea se incepe de la 6 luni? ![]() [b]Bilica si Eva face uneori kk verde. Si nu ii dau ceiut. Eu m-am gandit ca e de la ce mananc eu. Am inteles ca e normal. Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
dar in prima parte a zilei a fost innorat, si a si plouat...la noi cel putin
pe seara a iesit soarele...lucru care azi pare ca nu o sa se intample
![](plang.gif)
azi...la fel...cer inchis si a dat o stropeala.....poate se seara sa servim si noi o iesire afara
si noi suntem sechestrate in sufragerie...ca taticul a venit de la serv la 7 dimi - rupt de obosit...si cum fata noastra este vorbareata si chiuita, il trezeste din somn...asa ca l-am lasat pe el in dormitor...
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
Dienutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui veronicach
Camelia eu, ma gandesc, ca sucul de fructe nu ar trebui sa lipseasca din viata copilului...nu e doar o etapa la diversificare pe masura ce creste sa bea dimineata suc de fructe sanatos si plin de vitamine ![]() si cu ocazia asta poate bea si mamii si tatii si toti vor deveni mai sanatosi, frumosi, energici ![]() mamica fericita de ![]() bebe ![]() |
Veronicach eu nu stiu ce sa spun despre sucul de fructe. Ca am vazut ca nutritionistii spun ca sucul de fructe nu este cel mai sanatos mod de a consuma fructe. Asta pentru ca atunci cand sunt stoarse dispare pulpa care contine fibre si glucidele se transforma din glucide cu absortie lenta in glucide cu absortie rapida. Oricum sunt mai bune decat sucurile de fructe din comert sau decat carbogazoasele. Asa ca eu am luat deja storcator... Dar am ceva dubii despre cum este facuta dieta asta de bebelusi. Eu de exemplu nu mananc fructe inainte de masa si dupa masa, doar la 1,5 - 2 ore distanta de alta masa. Pt ca asa sunt absorbite corect. Altfel se amesteca cu mancarea si fermenteaza. Ori inteleg ca la diversificare sa da sucul de fructe, dupa care se da copilului sa bea lapte pana se satura. Ma gandeam sa ii dau sucul de fructe undeva intre doua mese ca o gustare separata. O fi gresit daca fac asa?
Ioana5255 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Dienutza
Veronicach eu nu stiu ce sa spun despre sucul de fructe. Ca am vazut ca nutritionistii spun ca sucul de fructe nu este cel mai sanatos mod de a consuma fructe. Asta pentru ca atunci cand sunt stoarse dispare pulpa care contine fibre si glucidele se transforma din glucide cu absortie lenta in glucide cu absortie rapida. Oricum sunt mai bune decat sucurile de fructe din comert sau decat carbogazoasele. Asa ca eu am luat deja storcator... Dar am ceva dubii despre cum este facuta dieta asta de bebelusi. Eu de exemplu nu mananc fructe inainte de masa si dupa masa, doar la 1,5 - 2 ore distanta de alta masa. Pt ca asa sunt absorbite corect. Altfel se amesteca cu mancarea si fermenteaza. Ori inteleg ca la diversificare sa da sucul de fructe, dupa care se da copilului sa bea lapte pana se satura. Ma gandeam sa ii dau sucul de fructe undeva intre doua mese ca o gustare separata. O fi gresit daca fac asa? Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
eu le dau fructele ca dester, iar sucul cand sunt satule si a trecut ceva vreme dupa lapte. Nici eu nu sunt de acord sa le ofer suc de fructe dupa sau inainte de lapte.
Dienutza spune:
citat din mesajul lui Reallaura Neata Noi inca cu tuse din pacate. Nici nu mai stiu ce sa-i fac, doar n-o s-o tin pe Prospan si aerooli 2 sapt!?? OF! Oanarus ![]() ![]() ![]() Sabi ce le-ai mai nimerit pe fete, la asta ma gandeam si eu...Ekaterina era mereu aia mai activa si asa a ramas! Mama dar ce mult mananca! bravo! Noi , la fel ca Iusti, in faza de testare. Nu prea deschide gurita, abia abia molfaie cateva lingurite. SI totusi am inceput de o luna deja diversificarea...Rabdare rabdare... Dienutza scuze ca am sarit mesajul, uneori o mai iau si printre randuri! ![]() Laurita, mami ![]() ![]() |
Fizic imposibil pentru cine? Adica sunt greu de crescut? Aici sunt foarte de acord cu el! Oricum sotul meu spune si eu ma fac ca nu aud...
Da, am luat 10 kg.
![](plang.gif)
![](plang.gif)
ck_29 spune:
da, dienutza, ...si eu la fel consum fructele ... inca de cand eram insarcinata am observat ca daca le consumam inainte cu ceva timp de masa sau la ceva timp dupa masa...nu mai eram balonata
fructele se digera mai rapid decat restul alimentelor...
ieri am scos din debara robotul de bucatarie, sa vad daca mai functioneaza storcatorul de fructe...ca l-am folosit foarte putin de cand am achizitionat robotul...acum 6 ani
am facut un suc de mar si de morcov...un deliciu...si cred ca ma descurc si cu spalatul...nu sunt chiar asa de mult piese .....ca pe mine asta ma speria cel mai tare
asa ca renunt la a mai achizitionat un storcator dedicat...si l-am lasat montat in bucatarie...poate ma invrednicesc sa mai fac si pt noi suc...pana incepem diversificarea fetei
Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010
Reallaura spune:
Dienutza Bogdan spune ca e imposibil sa manipulezi 3 copii. Acum eu sunt cu unul, el cu unul. De al treilea cine se mai ocupa? Mai ales in momente de mare criza cand o luam razna amandoi striga la mine: unde mai incape un copil aici? Plus ca nici in masina nu e loc, spune el
eu oricum nu ma simteam in stare de bb3, dar ii place ideea si admir parintii de 3 copii. sunt mai echilibrati poate..
Alinutzaa spune:
Eu lui Tudor i-am dat si ii dau fructele ca gustare. Nu ca desert. Intre micul dejun si masa de pranz de exemplu ii fac un castronas cu fructe taiate bucati. Ca desert nu i le-am dat. Si nici eu nu le mananc la desert.
Ii mai dadeam, si acum uneori cand are chef, banana sau mar cu iaurt si cereale/biscuiti. La mar adaugam si un pic de miere. Lingea castronul. Asta era o masa nu o gustare.
De acelasi tratament va beneficia si Sisi.
Dienutza spune:
citat din mesajul lui Reallaura Dienutza ![]() ![]() Laurita, mami ![]() ![]() |
Pentru al treilea ne luam o bona filipineza
![](icon_smile_cool.gif)
oanarus spune:
fetelor multumesc mult de urari! la fel va doresc si voua si va poftesc la www.ibspro.net/wp-content/uploads/2008/07/fruit_juice.jpg" target="_blank"> un suculetsi www.sfaturilemamei.ro/wp-content/uploads/2010/09/reteta-tort-din-struguri-si-iaurt.JPG" target="_blank"> o felie de tort