Strumfi de iulie-august 2007 (200)
Raspunsuri - Pagina 4
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicabo Neata! Luna, si mie mi-ar face placere sa va vad in februarie cand veniti! Super ca vii cu amandoi! Parintii tai locuiesc in Bucuresti? Ca daca da, te mai ajuta ei cu copiii, nu? Ca sa se risipeasca temerile sotului tau. Mai ales ca din cate povestesti ai o mama super, f apropiata de copii, moderna in gandire, ceea ce e mare lucru [ Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Povestea sarcinii si a nasterii si Ana Maria - 13 noiembrie 2008 Povestea nasterii super rapide a Anei Maria |
Monica ai mei da, sunt din Bucuresti insa tata a murit cand aveam eu 16 ani si mama sta aici, cand la mine cand la frate-miu, asa ca in Bucuresti voi sta la o matusa si la o prietena(apt mamei e inchiriat). Nu-i problema din pct meu de vedere, insa al meu e nitel paranoic cu anumite chestii, scaunul de masina (va trebui sa fac rost de scaun de masina), stilul de condus prin Bucuresti (insa l-am calmat ca e asa trafic ca nu ai cum sa prinzi viteza), fumatul (la mine in familie fumeaza lumea, iar el e stresat ca vor sta copiii in fum de tigara). Si nu e figurant, el iubeste Romania, e doar stresat ca eu n-am sa am tupeu sa iau atitudine daca e fum de tigara de ex.
Luna1 spune:
Lulu te astept la strumfareala, abia astept sa va cunosc fetelor. Ma bazez pe voi sa gasim un loc de joaca super pt copii, stiu ca era unul pe la Alba Iulia cand eram eu in tara, nu stiu daca mai este, insa sunt convinsa ca le gasiti voi. Mi-e tare dor de Bucuresti, asa cum e el, e orasul meu de suflet, ca na doar am crescut acolo.
Lulu ce tare-i Luca cu iubita lui Adelina.
Fetelor ce bine ca vi s-au adaptat copiii la gradi. Eu is stresata ca fie-mea se muta sapt viitoare la pre-school 2, adica ultima grupa inainte de scoala si iar o vom lua cu adaptarea de la capat. Ma gandesc ca va fi mai usor totusi pentru ca deja avea o groaza de activitati comune cu grupa asta si le cunoaste pe nurses si in plus e si prietena ei acolo. Dar naiba stie, fie-mea nu a iubit niciodata gradi, e un fapt acceptat de mine, nu plange insa prefera sa stea cu socrii sau mama decat la gradi. Sper sa se schimbe situatia pana intra la scoala.
Azi-noapte in sfarsit Darth Vader s-a transformat la loc in printesa, adica Adelise respira cum trebuie iarasi, am scapat si de data asta fara complicatii ca eram putin ingrijorata, avea o tuse cam plina de secretii. Tusea o mai are dar nu asa rau.
xerxe2005 spune:
Am si eu o intrebare pentru voi, nu intreb fetele de la odisee, voi sunteti mai experimentate un pic.
Am un sentiment vag de nemultumire vizavi de medicul meu ginecolog curent. E foarte ocupat(e sef de sectie si ff bine vazut in Iasi) si consultatia dureaza maxim 10 minute cu tot cu vazut pe masa. Nu are timp de explicatii si de discutii lungi, lucru ce nu m-a suparat pana acum, ca ma gandeam ca el e expertul si daca vede ca totul e ok, nu iroseste timpul amandurora daca nu e nevoie.
La nastere nu m-a supravegheat ca a plecat chiar in acea zi in concediu pe la pranz, dar a venit si mi-a prezentata pe rezidenta lui cu care am nascut apoi noaptea si careia nu am ce sa ii reprosez.
La sarcina asta mi-a zis initial dupa controlul pe masa ca e o dereglare hormonala din cauza ca m-am ingrasat si mai tarziu a confirmat la ecografie ca e sarcina.
El ca persoana e un tip foarte calm, dar ferm in ceea ce priveste timpul lui si irosirea lui. Insa datorita faptului ca mereu imi spune ce mult m-am ingrasat, ma simt in preajma lui ca la scoala, in fata celui mai sever profesor, cand nu am pregatit lectia. Adica sunt crispata si nici gand sa il mai intreb alte treburi.
Stiu totusi ca e foarte bun in ceea ce face.
Sunt foarte subiectiva, stiu...sunt astea motive sa ma gandesc sa caut alt doctor sau ma alint si ar trebui sa raman la prima alegere?
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 9+
Luna1 spune:
Elena eu am avut la Cosmin un astfel de dr pana in luna a 7-a. Fetele stiu ca scriam de el mai in urma. Cu mine era ok dar zbiera la altele de il auzeam din sala de asteptare ca s-au ingrasat excesiv. Eu l-am bagat pe unde a iesit (in gand) cand in luna a 7-a mi-a zis ca e perioada de concedii cand nasc eu si daca e plecat asta e. Asa ca m-am gandit la vorba aia "la pumul laudat..." si m-am hotarat sa nasc cu cine e in garda la alt spital. Am ales in concluzie spitalul si nu dr, cunoasteam o moasa la spitalul respectiv care mi-a promis ca, in momentul cand intru in travaliu merge cu mine si ma prezinta medicului din garda si asa a fost. Mai ales ca pana la urma moasa e f importanta, ea "facea" tot travaliul. Am nascut cu un super dr si am fost tratata super.
Concluzia: mai bine te hotarasti unde vrei sa nasti si apoi cauti un dr mai liber, cu care iti poti discuta temerile si dorintele.
ioanaiub spune:
Elena, dr meu era la fel de tacut ... cand m-am dus la el prima data, la recomandarea unui prieten, am fost pusa in garda ca e un tip mai ciudat , ca mai striga la paciente ... la prima "intalnire" mi-am luat atitudinea de "mi se rupe mie daca strigi la mine " (vorba vine, ca-mi era o frica de el ) si am colaborat foarte bine ... adica el nu vorbea prea mult, eu nu intrebam prea multe ... am mizat tot asa, ca fiind un bun profesionist, daca e vreo problema care il depaseste imi spune si ma trimite in alta parte ... pentru ca totul a mers foarte bine, si sarcina si nasterea, l-am recomandat si altor prietene iar dupa doi ani, la a doua sarcina, l-am ales tot pe el ... de data asta a fost mai comunicativ si ne tot amuzam, ca i-am facut reclama
la urma urmei, asa cum zice si Luna, moasa face totul , doar ca te simti mai in siguranta cand stii ca e si doctorul langa tine
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
monicabo spune:
Pana la urma medicul perfect nu exista...
Deci nici nu medic nu poate sa fie pe placul tuturor...
Ceea ce este potrivit pt mine ca medic, nu se potriveste altei peroane (ca stil de abordare/comunicare ma refer).
Eu la prima nastere am inceput cu o doctorita f tipicara cu tensiunea, greutatea (ma rog, nu in stilul medicului lui Luna1 - apropo, am auzit despre el ca asa face, ca e mai "sarit de pe fix"), dar tot zicea ca nu e bine sa te ingrasi mai mult de 10 kg etc etc, plus cu alti "pitici" - nu lasa barbatii sa intre in clinica.
Deci tipicara-tipicara, insa mi-a propus intrerupere de sarcina cand o analiza nu a iesit bine (ca putea afecta sarcina)... or eu am simtit ca nu asta trebuia sa fac cu copilul meu (avort in sapt 13)...
Altminteri era o dr-ita apreciata de alte mamici... Dar mie nu mi-a placut neam de ea! Culminand cu presupusa intrerupere de sarcina.
Am ajuns la Tutunaru, stiti ca parerile sunt impartite in ceea ce-l priveste, ca nu e prea vorbaret, comunicativ - intr-adevar asa e, e mai tacut, dar daca il intrebi ceva concret iti raspunde (eu ma duceam cu intrebarile scrise pe hartie), da impresia ca e grabit, asa o fi, ca are multe paciente, astepti mult la cabinet, insa ca si medic mi s-a parut profesionist, mi-a facut amniocenteza pentru a investiga problema cu care am venit la el, mi-e explicat ce si cum, m-a si incurajat, l-am simtit alaturi...
Pe parcursul sarcinii nici nu prea mi-am pus probleme, daca o exista alt medic mai bun, pur si simplu m-am lasat pe mana lui, am zis ca daca mi l-a scos Dumnezeu in cale pe ultima suta de m, stie El ce face...
E genul de medic care lupta pentru sarcinile pacientelor, se implica...
La a doua sarcina am mers automat tot la el, m-a si recunoscut, acelasi stil, la nasteri vine, face tot posibilul, ba chiar are un numar special pentru nasteri la care zice ca raspunde zi si noapte (la mine asa a fost)..deci ok...
Na ca mi-am spus experienta mea pentru a sublinia ca fiecare mamica sau viitoare mamica simte cand ceva nu-i ok sau e totul ok cu medicul care o vede
Elena, sarcina usoara in continuare, si fa ceea ce simti!
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
musso17 spune:
elena,si eu am avut un dr mai zen asa si e adevarat ca moasa e pionul principal..nu conteaza cat timp acorda dr,eu n-as vrea sa stau cu zecile de minute in cabinet,ci intensitatea controlului,cat e de atent,sa-mi raspunda la intrebari si cat e de bun,aici vorbeste reputatia desi poate un dr e bun pentru mine si nasol pentru altul...imi aduc aminte ca mergeam la dr si il intrebam daca pot sa mananc branza feta..si el imi raspundea calm si un pic ironic,dar de ce nu domnisoara?!..mie imi plac dr succinti,calmi si nu alarmisti,care sa nu ma intoarca pe toate partile ca si asa sunt paranoica apoi as lua-o pe pustiu.succes
mychydutza spune:
Telegrama
Soacra dv. a murit. STOP.
O incineram sau o inmormantam ? STOP.
Raspuns:Nu-i dati nici o sansa. STOP. Incinerati corpul si inmormantati cenusa. STOP.
d'ale lui Andrei:"mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza Telegrama Soacra dv. a murit. STOP. O incineram sau o inmormantam ? STOP. Raspuns:Nu-i dati nici o sansa. STOP. Incinerati corpul si inmormantati cenusa. STOP. d'ale lui Andrei:"mancarea care vorbeste nu se mananca!!!! |
xerxe2005 spune:
Multumesc frumos, fetelor
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 9+