Iepurasi Mar-Apr 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
miria_cristina spune:
Fetele, am trecut si de capitolul dedicat socrilor si, sincer, mi s-a strans inima. Pentru ca eu mi-as dori, buni, rai, sa pot avea socrii, adica bunici pentru copilasii mei.
Exceptant situatia in care de la bun inceput socrii nu te inghit si-ti fac viata un cosmar sau vor sa te desparta cu orice pret, eu i-am tolerat si i-as fi tolerat cu toate defectele lor.
Sunt oameni ca si noi, cu defecte ca si noi, dar in plus, sunt parintii (asa cum si noi vom fi) ai cuiva care este la casa lui, om mare. Mie imi va veni tare greu sa-mi vad copiii indepartandu-ma dupa ce i-am crescut si stiind cata dragoste mai port in suflet pentru ei, doar pentru ca s-au insurat/maritat cu un strain, in fond.
Fireste, ca inteleg mersul natural al lucrurilor si ma plec in fata lui, dar o fac cu toleranta fata de acei oameni.
In afara de asta, sunt parintii iubitului meu, soartei mele si jumatatii mele, deci si pe ei ii iubesc pentru ca mi-au facut cel mai frumos dar din lume. L-au crescut si l-au ingrijit pentru mine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
vladimirescu spune:
miria esti de coma cu pledoaria pro-socri ! :)) tare frumos ai scris. Dar asta-mi aminteste de mai multi intelectuali francezi de stinga pe care i-am cunoscut de-a lungul vremii si care ziceau ca e de-a dreptul nobil si grozav comunismul... pai normal ca zic asa, din teorie, ca ei nu l-au trait :))
honeybaby, miria, iliraluca despre febra din pricina eruptiei dentare: chiar daca pare demodata, cartea dupa care ma ghidez eu in general in cresterea copilului e Dr. Spock (inafara de partea cu alimentatia in care e enervant ca tot apasa pe vegetarianism). El zice clar ca "cresterea dintilor produce dinti si nimic altceva", deci nu febra, nimic.
De asemenea, eu am mare incredere in pediatra noastra, care are grija de Vladimir de cind s-a nascut si acum si de Floricica. E spre sfirsitul carierei si a vazut multi copii in viata ei, plus ca e un om grozav, care nu ia deloc lucrurile in usor.
Nu e genul care-mi da imediat antibiotic, intii incercam cu una-alta, imunostimulatoare etc, dar cind vede ca nu e nici o imbunatatire ne da antibiotic fara sa traga prea mult de timp. De asemenea, daca raportez febra peste 39 grade de mai mult d eo zi plus anumite simptome, iar ne da antibiotic.
Eu ma execut ca de aia consult un doctor, nu sa fac dupa capul meu.
Acuma: stiu ca nu toti doctorii au aceleasi opinii si nu au aceleasi scheme de tratament. De aceea cred ca fiecare dintre noi trebuie sa-si asculte doctorul, ala pe care l-au ales sa aiba incredere in el, iar opiniile schimbate intre noi sa fie cu titlu informativ, ca asa mai aflam ca exista si altfel de abordari medicale. iar daca la un moment dat indragim mai mult o altfel de optica, nu avem decit sa schimbam doctorul cu unul care are un stil mai pe gustul nostru :)
Cit despre rosu in git de la tipat... dupa mintea mea poate se zburleste laringele si se inroseste, dar nu si amigdalele - alea care se vad cind te uiti in git... probabil ca tu, MIRIA, te-ai documentat de ai zis asta, ca pare ca nu vorbesti de pe pereti, dar totusi mie imi vine greu sa cred :)
vladimirescu spune:
erina-elina si tu ai fost de coma cu scurtatul semnaturii, zau! imi esti simpatica foc!
jeni multa sanatate!!! te rog nu te lasa doborita de depresie, ca asta-ti mai lipseste acum!
cit despre alaptatul intrerupt - asta e! eu zic sa te consolezi repede cu ideea si mai degraba sa fii mindra ca ai reusit sa alaptezi pina la virsta asta decit sa fii trista ca a trebuit sa intrerupi! bravo tie, mamica destoinica! si... capul sus, ca puiul vrea sa se distreze cu tine!
briza_marii spune:
Fetelor, imi cer scuze ca nu am citit din urma, dar sunt cu adevarat chiauna de obosita si de nedormita. Ericutu tuseste rau si ii curg mucii valuri valuri. Pe bune, nu exagerez cu nimic. Azi noapte nu am inchis un ochi ca nu putea sa respire, asa ca am pus ser, am aspirat, am dat cu spray cu apa de mare...Nu mai stiu ce sa ii fac. Si acum doarme langa mine si respira pe gurita
. Dr zice ca atata timp cat sunt incolori sa nu ii dau cu nimic, doar ser si apa de mare. I-am pus si cate o picatura de vitam C in nasuc..umiditatea e tocmai buna, ca am termohigrometru langa patut..nu mai stiu ce sa ii fac. Voi cum va descurcati cu mucisorii??
Ce dor imi e de stat la taclale pe forum. Ma simt asa aiurea fata de voi ca in ultimul timp am intrat numai sa ma plang
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
ellanik spune:
Ate tzitzili mele sunt intacte.Geo este un delicat si ma capseaza doar cand termina.Tzac pac.Cat despree soacra mentionez ca eu am pus-o la treaba ca se plictisea.Am mai stat si eu putin ca simt ca innebunesc in ritmul asta.Pupam iedul!
Roxy fata esti dde coma.400 ml???
Rebiana am desfacut niste aparatori mai mici ,le-am scos umplutura si au ramas bucatile de material.ce era sa fac cu ele?Doar nu le aruncam?Le-am cusut si are baiatul cearsaff nou cu volanase!!Aviz amatoarelor!!!
Miria fata ce usor e sa vorbesti despre socrii.se vede ca nu ii ai de -aia abordezi senin subiectul.Nu te vad reactionand la fel daca esti acuzata de infidelitate din barfe, sau cautat nod in papura sau mancat rahat aiurea.Vladi zice bine.Hmmm!Eu sper sa invat din greselile ei si sa nu ffiu asa.Sper sa ma tina Dumnezeu intreaga.Faza nasoala e ca sotul are tendinte de "socroshenizare".De-aia aparatamentul ii ramane lui Geo sa traiasca linistit in el si daca va vrea sa stea cu noi la casa....cu mare drag.Dar normal este sa aiba casa lui sa nu vad eu cum se porcaie cu nevasta ceea ce nu e deloc anormal dar lucru care sigur ma va afecta.Eheee!Multe sunt de spus.
Oanka ia un gard special pt scari.Mie o data mi-a fost de ajuns sa se loveasca si am capitonat patutul.ori scarile sunt periculoase...brrr!nu vreau sa ma gandesc.
Vladi nasol cu barbatii imaturi,zau.Eu am marele noroc sa am un barbat care impune limite soacra-mii si daca cineva ma deranjeaza muushca la beregata pt mine.Lucky me!Pupam baietii frumosi!!!
Meniul de maine
dimi=pepene galben+portocala
pranz=piure de cartof morcov dovlecel si ou
cina =repet figura cu branzica si 2 masline si iaurt +un fir de verdeata proaspata(a fost un succes nebun)zilele viitoare fac cu gogosar proaspat
Mai citesc diin urma si revin sa va povestesc cum a fost cu Mickey.
Mamica de George-Theodor
7 Martie 2010
Doamne ajuta!
GabyHila spune:
Briza eu am luat vitocal si o dau cu crema din asta pe gat, pe piept si pe spate. Asta seara dupa baie. Avem asa: baie, ser cu vitamina c, aspirat, 5 min pauza si Vibrocil cate un puf. crema de care am scris, influenzinum ch7 si stodal pt tuse. Lamaie in ceai si baga mare. in rest nu stiu ce sfat sa iti dau in afara ce mi-au zis mie fetele: rabdare si da cu ser la greu si aspirat.
de abia am culcat=o si nu gasesc telecomanda! mama ei....
noapte buna si va pup!
miria_cristina spune:
VLADI - Nu-i pledoarie ce-am zis de socrii, ca doar am avut si eu sau n-am avut? Si nu-mi erau nici mama si nici tata, erau niste oameni straini carora cu N ani in urma nici "saru'mana" nu le ziceam.
ELLANIKO - Dar am avut socrii, mai. Dar i-am "aburit" ca sa imi fie aliati nu dusmani. De defectele lor m-am folosit nu mi-am batut cuie-n cap cu ele, ca muream eu si ei jucau deasupra.
Bre, fete, voi credeti ca zic din carti? Ca eu nu traiesc viata? Nici eu nu intru in amanunte si picanterii ca-s ale mele, na. Si s-au consumat de mult. Deasta imi si permit acuma sa vorbesc detasat.
Anginele sunt inflamatii ale faringelui si tot ce-i prin zona. Sunt de mai multe feluri, dar frecvente sunt cele virale, care netratate pregatesc terenul pentru cele bacteriene. Deci, tratate de la primele simptome ai toate sansele sa nu evolueze. Asta-i tot. Daca, insa e nasulie mare in corp si localizarile virale sunt mai multe atunci organismul se manifesta mai agresiv. Oricum, luata singular angina se trateaza simptomatic de la prima reactie de jena.
Medicii nu stau sa te gadile in talpa, sa astepte sa vada cm evolueaza boala, ei dau de multe ori preventiv, cum apar simptomele, antibiotice.
Despre cartea dr. Benjamin Spock, pe care am citit-o cand eram gravida cu Dami nu pot zice decat ca este un ghid orientativ de puericultura, in multe privinte inexact, dar care a facut valva la vremea lui. Acuma e depasit, dar e de inteles ca-i scrisa prin '45 cred.
Cam cum era vestita culegere de bucate a lui Marin.
vladimirescu spune:
briza imi pare tare rau pt Eric!
Mucii se mai usuca local cu Pivalone spray nazal (intreaba la farmacie, cred ca exista concentratie mica pt bebei).
Tuseste uscat-inecat sau umed cu expectoratie? Mare grija la tuse, functie de felul ei se trateaza complet altfel. Sa tii legatura cu doctorul si sa anunti daca ceva se modifica la tuse.
Noi mucii si secretiile bronsice le-am uscat cu aerosoli cu atropina dar numai dupa ce a expectorat citeva zile si a zis doctorita ca ajunge de cit s-a curatat in caile pulmonare.
Nici noi nu am mers pe antibiotic pt ca nu a avut febra iar secretiile nu erau colorate, deci nu parea ceva microbian.
Un aparat de aerosoli e bun la casa omului. Daca nu ai, ia-ti unul, merita pe termen lung.
Iar daca ai, spune-i doctorului ca ai acasa nebulizator, de regula uita sa-ti dea variante de tratament cu aerosoli pt ca nu se gindeste ca poti face acasa...
sanatate multa!
briza_marii spune:
Vladi tuseste productiv.
nu am aparat de aerosoli si nici nu stiu cum as putea sa ii pun masca pe fata. numai cand ma apropii cu sticluta de ser sa ii pun in nas, incepe si urla si ma apuca de maini, ma loveste cu picioarele. Si apoi cand il iau in brate sa il linistesc plange cu niste suspine si ma musca de umar, asa cu nervi. Nu cred ca as fi in stare sa il tin cu masca pe fata
O sa merg maine la farmacie sa iau si pivalone sau vibrocil, asa cum a zis Gaby. O sa intreb care e diferenta intre ele
Mi-e somn de pic dar cand il aud cum respira de greu, nu imi vine sa ma culc
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
vladimirescu spune:
of-topic:
bey, m-ati capiat cu "socrii" in loc de "socri"... pai cind trebuie sa articulati, ce faceti, scrieti "socriii" ? :))