Bronsita...dar fara antibiotic?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Eu am impresia ca trecem dintr-o extrema in cealalta - daca pana acum in Ro se exagera cu antibioticul, acum parca toata lumea fuge de el. Sunt si situatii cand chiar trebuie si nu e nici o tragedie daca face copilul tratament cu antibiotic. Ne ferim atat de ele parca ar fi ciuma. Zau asa.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Nici eu nu-l vad ca o "ciuma", dar se da prea usor de catre medici pentru a evita "complicatiile". Normal, sunt cazuri cand e necesar, dar odata facuta cura de antibiotic scade rezistenta organismului si intri intr-un cerc vicios. Eu o sa prefer intotdeauna varianta fara antibiotic, chiar daca asta inseamna sa stea copilul cu febra 3-4 zile, in speranta ca se poate trata afectiunea respectiva si fara antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Cisi, spune-mi te rog, cu ce temperatura il poti lasa pe copil 3-4 zile asa? Poate copilul va face 37 cu ceva, maxim 38, poate 38 si un pic, dar nu cred ca ai sta linistita 3 zile daca ar sari peste 38.5-39.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Zina, eu l-am lasat ultima data 4 zile, in primele zile facea inspre 39, de catvea ori a depasit 39 dar deja din a 3-a zi nu mai facea la 4 ore, facea la 6 si tot peste 38. Binenteles ca in acest timp a fost vazut si de medic, nu am lasat la voia intamplarii. Sunt viroze foarte puternice care se manifesta chiar si cu 5 zile de febra, timp in care organismul reuseste sa lupte singur si sa se vindece fara ajutor. Ex concret: o prietena a avut in saptamana trecuta un episod de vizoza cu baietelul in care timp de 5 zile a facut febra peste 39. A fost consultat de medici pe partea pulmonara, orl si toti i-au recomandat acelasi lucru, sa aiba rabdare deoerece nu e infectie bacteriana. Iti dai seama ca nu a fost usor dar in a 5-a zi copilul nu a mai facut febra deloc, acum se recupereaza, incet dar se poate. In tot acest timp ai nevoie de un medic competent pe mana caruia sa mergi, nu genul celui care de frica complicatiilor administreaza antibiotic dupa prima zi de febra mare.
Multa sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pe mine ma apuca panica si cand rostesc cuvantul febra ...

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Mamagiuliei, si eu sunt la fel, eu una nu stiu daca as putea sa-mi las baietelul 5 zile cu febra mare, doamne fereste de altceva. Si oricand dintr-o viroza se pot face complicatii, aparand si-o infectie pe langa. Nu sunt de-acord nici cu datul antibioticelor foarte repede, dar eu pana la urma am recurs la ele.

Cisi, ce sa-ti spun, bravo, daca ai avut asa putere. Dar gandeste-te ca fiecare copil raspunde diferit la febra, si sa o mai si ai 4-5 zile incontinuu, cu mici pauze, este foarte greu. Eu am patit cu baietelul, luna trecuta, cand a facut bronsita, nu i-am dat antibiotic, ca apoi sa faca otita, imediat dupa, si tot la antibiotic am ajuns. Si faptul ca acei doctori i-au spus prietenei tale ca nu este infectie bacteriana, asta nu inseamna ca nu se putea ajunge la una. Din pacate...

Mergi la inceput

Gcarpusca, de astazi ii dau si eu Miere de Manuka, dar oare impreuna cu celelalte homeopate, are ceva? Nu este prea mult?

Te intreb daca este si energizanta, ca dupa vreo 10 minute, copilul meu a inceput sa alerge prin casa si sa se catere peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

buna fetelor
simt ca eu trebuie sa intuiesc daca copilul meu are ceva, eu trebuie sa caut, dar ma dor ochii de la cat am citit si nu stiu ce sa fac
1an 7luni avut prima lui problema medicala-pneumonie(3saptamani a tusit fara alte simptome si med nu si-a dat seama) am fost in spital, a luat antibiotic o saptamana si in 2 saptamani a racit iar, am facut analize, am tratat cu aerosoli, parea sa treaca si l-am scos afara(asta in septembrie)
iar ACUM iar tuseste..
deci in doua luni s-a chinuit cat nu s-a chinuit de cand s-a nascut mititelul, eu merg iar la medic, desi analizele abia le-am facut, ce poate sa insemne asta au doborat antibioticele sistemul imunitar? sunt virozele si virusii mai puternici ca alta data, cum zicea o mami?
eu am vrut sa ii dau iar antibiotic numai sa il scap odata ca nu mai putem dar si medicu de fam si cel pediatru a zis ca daca nu are alte simptome infara de tuse(muci,febra) nu are rost..el parea sa mearga mai bine-oare am gresit ca l-am scos afara?
si daca se ascunde altcv in spatele tusei la ce medic sa mai merg? noi toti credem ca sunt raceli dar cum mai scap odata de ele? ca sezonu rece abia incepe?si se poate ca la el tusea sa se manisfeste mai multe decat mucusorii si febra?
ca eu nu ii dau antibiotic dar nici nu pot sta asa sa se agraveze iar
(med de fam s-a exprimat asa: DACA eu consider ca s-a agravat sa ii dau antibiotic?!?!!?!?!?!!?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

eu una incerc cand vine sezonul rece sa le dau ceva de stiularea imunitatii..o baraka, vitamina C, aerisesc bine casa, osciloccocinum 1/ saptamana..chestii babesti..unii medici sunt de acord cu ele, altii nu..din experienta mea de 2 copii pe care i-am crescut eu, eu nu le dau antibiotic decat in cazuri extreme..cum zicea cineva de aici daca este o problema virala degeaba dam antibiotic..
La unul dintre spitalele private de copii(Medlife-de fapt singurul)am fost internata cu cea mica si acolo le fac analize de sange la internare si le dau antibiotic numai daca analizele scot la iveala o infectie bacteriana..altfel nu..am trata-o cu antitermice, aerosoli..si este adevarat ca a stat 3 zile cu febra dar apoi a trecut. Daca apreciez ceva la un medic si in special la medlife apreciez aceasta metoda de a nu te napusti cu antibiotic asupra copilului..Personal cred, dupa ce am citit mult si pe net ca le facem un mare rau daca le dam antibiotic atunci cand nu este cazul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

citisem undeva, pe un site, cred ca sfatulmedicului, sau nu mai conteaza, ca:
-60% din bronsite sunt bacteriene
-35% virale
-15% alergice

Cum se face diferenta? f. greu.
Bonus: pe fondul bolii, copilul se poate supra infecta. Ghinion!

De ce mi-e frica de excesul de medicamente? pt ca dat intr-o afectiune usoara, ajuta; dar in timp, organismul creeaza obisnuinta, e nevoie sa apelezi la altele mai puternice etc. ca nu mai au efect. In plus, bonus: organismul sufera - cel mai repede se vad pe analizele de ficat, dereglarile intestinale, candida, afectiunile stomacului etc etc etc.

La copil, bolile apar des si se diagnosticheaza greu - copiii nu stiu sa spuna ce ii doare; ba datorita alimentatiei proaste, poluarii, stresului scolii, apar la copii bolile adultilor.
Surpriza este tocmai organismul copiiilor, care invata repede sa se descurce, fac imunitate si devin mai puternici. Atat, ca eu ca parinte, incerc sa vad cum pot sa ajut asta.

Mergi la inceput