-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)
Raspunsuri - Pagina 6
alina_satena spune:
Pentru mediajust este foarte scump sa imi deschid un PFa ma gandesc si eu la somaj,ma gandesc si eu daca ma imbolnavesc si etc.dar in Romania ai mai multe piedici decat oportunitati dar asa este viata in aceasta tara,ma voi gandi la propunerea ta ma voi redocumonta sa vad poate s-a mai schimbat legislatia in vigoare.
Mediajust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena Pentru mediajust este foarte scump sa imi deschid un PFa ma gandesc si eu la somaj,ma gandesc si eu daca ma imbolnavesc si etc.dar in Romania ai mai multe piedici decat oportunitati dar asa este viata in aceasta tara,ma voi gandi la propunerea ta ma voi redocumonta sa vad poate s-a mai schimbat legislatia in vigoare. |
E ceva de alergat daca n-ai bani sa platesti redactarea si consultanta, dar nu este imposibil. Nu cred ca depaseste 200-250 de ron.
Uite si preturile: http://www.onrc.ro/romana/taxetarife.php
Succes!
mianna spune:
citat din mesajul lui ioanadara Acum la subiect: in continuare sustin ca daca ai un salariu de 1000 de euro lunar in Romania si nu esti bagat in miscari negandite traiesti bine. |
topicul asta-i doar o insiruire de monologuri
cand mi-ai raspuns mie, tot asta ai inteles, ca vorbeam de 1000 de euro salariu? in pofida faptului ca precizam aproape in fiecare post ca era vorba de 1000 de euro venit cumulat pe familie 2 + 2, asa cum statea la baza afirmatiei initiale, afirmatie care presupunea din start si anumite cheltuieli?
sustine in continuare ceva ce nu contrazice nimeni
ankalaura spune:
MAGDA - ai perfecta dreptate. Dar pentru pretul ala umflat de 5-6 ori, cineva de la buget a primit o spaga majora, in urma careia s-a construit vila la Snagov. E un cer vicios, iar eu, angajatul oarecare, eram platit la negru (ca deh, firma de unde sa mai scoata taxe pentru salariul meu, ca doar e mai util ca banii sa mearga la spaga aia...), iar tu (un "tu" impotetic), micul angajat la buget, te multumesti cu sutele de lei. Nici eu si nici tu nu suntem prea fericiti de cum merge treaba, dar zicem merci ca merge. Iar cucoana cu vila la Snagov si sefa mea cu spaga cea mare sunt bine merci, si nici una si nici ailalta nu platesc impozite si taxe reale si corecte. Si nici prim cap nu le trece ca ar trebui sa fie altfel lucrurile...
IOANA - noi discutam invers.. Normal ca parintii ar vrea sa stea cu noi, sa fie alaturi de nepoti. NOI nu vrem ca ei sa stea cu noi .
Ce spui tu, cu doua salarii de o mie, corect. Numai ca aici tema era pentru 2 mii de LEI pe familie compusa de 3 persoane, suma care ar asigura perfect decent cheltuielile lunare ale respectivei familii. Discutie dupa care a aparut optiunea miei de euro.
La 2 mii de euro poate oricine sa ofere chiar scenarii diversificate la cat de bine de poti descurca cu banii, si aici da, intra si gradinita privata, si carti, si chiar si rata (ipoteca) la o decenta suma de 5-600 de euro, ba chiar si o masina, sau poate chiar doua
Ha ha Sigur, 5-6 SUTE
mianna spune:
citat din mesajul lui ankalaura chiar si rata (ipoteca) la o decenta suma de 5-6 de euro |
io zic sa nu coboram decenta chiar atat de jos
glumeam, presupun ca-s 5-600,nu?
Edip spune:
asta a fost off topic, direct catre Edip. |
Si poti sa intelegi ca nivelul tau de decenta nu inseamna un standard care trebuie sa il aibe oricine? Tu ai muncit si muncesti pentru asta... Doar nu vrei ca o functionara la primarie care muta o hartie de pe un birou pe altul sa aibe acelasi nivel de decenta cu tine care la 4 dimineata stai sa inveti, nu?
Nu imi spune mie de proiecte ca tocmai astazi calculam cati bani am salvat companiei:) Face parte din "fisa postului".
Medajust, mersi de explicatia cu postul de bugetar.. ce sa-i faci cand pleci de ceva timp nu mai esti la curent cu toate. Nu intelegeam cum poti sa zici ca ai studii superioare si sa te multumesti cu 6 milioane doar de dragul unui post la bugetari. Inca o dovada a ceea ce ziceam cu cateva pagini in urma de competenta.
tot off topic:)
Si acum on topic... daca acum cand sunteti tineri si aveti optiuni va plangeti si nu stiti de unde sa mai taiati, care sunt asteptarile cand o sa fiti la pensie?
Laura25 spune:
Buna dimineata!
Edip, te rog frumos sa raspunzi la intrebarea pe care ti-am adresat-o la pag. 2. Chiar sunt curioasa sa iti stiu parerea. Multumesc.
Si eu astept in continuare idei de joburi part-time existente in Romania. Multumesc si pt asta!
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
valentinag spune:
citat din mesajul lui ankalaura Magda - se umfla preturile de 2-3 ori? Ia mai incearca, cu 5,6 ori... asta e caz cunoscut de mine, licitatie cu spital universitar... O bataie de joc! |
eee,cum mai Anca,cum se poate intampla asa ceva!Patronii romani nu fac draga asa ceva,ei sunt cei slaaabi si amaraaati,pe spinarea carora traiesc grasii,nesimtiti de bugetari!Bleah!
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui valentinag
eee,cum mai Anca,cum se poate intampla asa ceva!Patronii romani nu fac draga asa ceva,ei sunt cei slaaabi si amaraaati,pe spinarea carora traiesc grasii,nesimtiti de bugetari!Bleah! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Lasa mai usor ca nu iesi in avantaj cu remarca ta.
Stie toata lumea ca din pretul facturat la stat, 50-60% e produsul/serviciul in sine, restul (40-50% din suma initiala) se imparte 65-70% spagi la bugetarul/bugetarii care semneaza contractul, 30-35% fiind de fapt profitul patronului. Si daca nu faci asa (cotizare spaga la bugetar), nu semneaza nici o insitutie de stat contract cu tine, ci gaseste alt patron dispus sa dea banii. cota-parte.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
valentinag spune:
Si de ce nu reclama patronii situatia asta unde trebuie?Sa se duca frumos la politie,sa organizeze flagrant,"uite domne ce-mi cer"?Sau sa nu mai faca afaceri cu statul daca nu le convine situatia!
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea