-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Aha! Si cu ocazia asta mi-a mai venit o idee! La multe magazine se vand sau se negociaza asa zisele resturi, capetele care nu se mai pot felia.
Eu aveam langa casa un magazin grozav cu niste mezeluri bune, afumate natural, pastrame, tot felul de chestii, si doamna de acolo m-a intrebat daca nu vreau pentru pizza, mi-a facut un pachet frumos cu foarte putini bani. Chiar pentru pizza cautam!
Desigur insa, exista si vanzatoare care iti cantaresc si cotoarele...
La branza mai economiseam, de exemplu, pentru ca exista branza si la 35 de lei kilul dar si la 10 lei, fara sa fie vreo diferenta de gust, ba chiar luam una grozava, la 10 lei, Olimpus, de la Carrefour.

Cum un pui la un kg, Mihaela, ce, e bibilica? Nu fac misto, zau, n-am mai luat pui intreg de o mie de ani, dar stiu ca erau mai babani de un kil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Important este blatul, care, in aceasta reteta e f usor de facut. Deasupra, se poate pune : suc de rosii, cascaval ras si un piept de pui.

Sorry, dar imi scapa, efectiv, cum poate rezulta pizza de 15 lei, folosind un kil de piept de pui, care piept de pui, daca imi amintesc eu bine, e peste 20 lei kilul?

Am scris clar ca important este cum se face blatul, restul, se poate improviza.

Nu este nevoie sa pui un kg de carne, un singur piept de pui este suficient.
Un pui cantareste cam 2 kg.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Anka, sunt pui...acuma poate ca au putin peste un kg, dar nu mult, cam la 1,200 kg. Eu cumpar aproape saptamanal caci Silvia e mare amatoare de supa cu galuste si aici "tacamuri" nu se vand. Abia daca gasesc ficat si nu in orice magazin.
Puii organici sunt cam la 1,800 kg. Nu am vazut aici pui de 2 kg. Cred ca gainile ar fi la 2 kg dar nu am vazut gaini in magazin. Ratele sunt cam la 3 kg si curcanii la 5 kg.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ma credeti sau nu, eu, in momentul de fatza, mai am in frigider un pachet de unt, inceput, o legatura de marar si 4 oua. Atat. Si bani, acel pumn de monede de care spuneam.

Pe balcon am cartofi, ceapa si mere. Atat.

Mai am faina de malai, faina normala, gris si putin orez. Si un borcan de dulceata.

Soacra ne cumpara paine de o saptamana, pentru ca nu am cu ce. Tot de o saptamana, ii da bani, zilnic, lui iubi, pentru naveta. 5 zile de naveta, 100 de lei.

Avem datorii de 800 de lei la soacra si de 650 de lei la mama mea.

Azi, in loc de iaurt cu fructe (de la Mueller, ca nu costa mult si e si bun) sau o banana, i-am dat Dariei un pahar de ceai.

Sunt nu suparata, ci deprimata de-a dreptul. Am trimis copilul in parc, cu tati, chipurile sa sterg praful, sa aspir, si acu' m-a luat bocitu'.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Selene, imi pare rau ca iti este atat de greu financiar.

O sa-ti povestesc cum procedez eu pt a o scoate la liman de la luna la luna :

In ziua de salariu, fac o lista cu strictul necesar. Am renuntat la mezeluri si cumparat dulciuri; le fac eu in casa. Chiar daca nu stii sa le faci, dupa ce prepari de 2 ori ceva bun la cuptor, devii mai indemanateca.

Nu-i mai da copilului asa zisul iaurt cu fructe; e plin de aditivi.

Mai degraba, invata sa faci placinta cu mere, placinta cu branza, pizza cu legume.

La salariu, pun deoparte banii pt facturi si, de restul, mananc.

Uite, cu ceea ce ai acum in casa poti coace o placinta cu mere.
Cu cartofii poti face un piure - cu ceapa si bulion sau suc de rosii, un sos.
Mai poti fierbe orez si sa ii faci separat un sos cu ceapa si bulion.
In farfurie, pui sosul de jur imprejurul orezului; este o bunatate.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Selene, imi pare rau ca iti este atat de greu financiar.

O sa-ti povestesc cum procedez eu pt a o scoate la liman de la luna la luna :

In ziua de salariu, fac o lista cu strictul necesar. Am renuntat la mezeluri si cumparat dulciuri; le fac eu in casa. Chiar daca nu stii sa le faci, dupa ce prepari de 2 ori ceva bun la cuptor, devii mai indemanateca.

Nu-i mai da copilului asa zisul iaurt cu fructe; e plin de aditivi.

Mai degraba, invata sa faci placinta cu mere, placinta cu branza, pizza cu legume.

La salariu, pun deoparte banii pt facturi si, de restul, mananc.

Uite, cu ceea ce ai acum in casa poti coace o placinta cu mere.
Cu cartofii poti face un piure - cu ceapa si bulion sau suc de rosii, un sos.
Mai poti fierbe orez si sa ii faci separat un sos cu ceapa si bulion.
In farfurie, pui sosul de jur imprejurul orezului; este o bunatate.

allinta

allinta, in ziua de salariu a sotului, aia fac si eu. Din 16 milioane pun automat deoparte 9, 4 pentru chirie si 5 pentru naveta. Raman 6.

Cand intra alocatia si indemnizatia (8 milioane), 4 pun deoparte pentru facturi. Daca iubi pune deoparte 4 milioane pentru chirie, eu pun deoparte 4 milioane pentru facturi. Raman 4, din care ii iau Dariei un bax de scutece si 2 cutii de lapte praf. Asta inseamna 165 de RON. Nu garantez ca un bax (58 de bucati) ma tine o luna. 58/30 = 1,93 scutece/zi. Imposibil. Din restul ii iau servetele umede, daca nu mai am, cosmetice, daca este cazul. Daca nu este cazul, ii pun alturi de cei 6 ramasi ai lui iubi si ne gospodarim cum putem, cu mancarea. Cum NU putem, dupa cate se vede.

Ala de la Mueller este mai sanatos decat altele. Daria a si avut probleme cu alimentatia, vad ca problemele astea vin si pleaca, acum iar nu mananca mancare gatita.

Dulciuri de casa nu stiu sa fac, intr-adevar. Pot invata, da. Dar copilul nu mananca prajituri sau placinta. Face buni si ea nu vrea nici sa guste, macar.

Pizza stiu sa fac.

Bulion nu am, doar un rest de pasta de rosii.

Am facut piure cu omleta, pentru noi. Dariei i-am lasat cateva bucatele de cartof, fiert si cu putine condimente, ei nu-i place piureul. Si un ou fiert, ca nu-i place omleta.

Am gasit in frigider, pe usa, o jumatate de morcov, i-am facut o supica cu cativa taietei.

O sa ne revenim, cumva, candva. Azi pur si simplu m-a luat tristetea mai tare ca alte dati. Dar la noapte incep sa caut solutii.

Am si refuzat sa ne mai imprumutam. Caram dupa noi acele datorii, de solutii am nevoie, nu de cresterea datoriilor. Care trebuie date inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna!

Selene, am inteles bine, naveta sotului il costa 500 de lei (5 milioane in bani vechi)? Deci cam o treime din salar? Daca am inteles bine... e foarte, foarte mult. Nu v-ar fi mai comod sa locuiti in Galati si sa nu mai cheltuie atat cu naveta? Spuneai tu ca chiria pe care o platiti pe apartamentul in care stati acum e mai mica, dar uite, daca va costa mult transportul ce economisiti intr-o parte cheltuiti pe cealalta parte, am inteles ca si platiti mult pe curent ca frigiderul e f. vechi... E doar o idee...ca stiu ca mai sunt si alte "variabile" in ecuatie.

Cu mancarea... uite cum am facut noi in perioada in care stateam prost cu banutii. Stiam ca bugetul este "suma x"/saptamana si ne gospodaream in asa fel in cat sa ne incadram. Chit ca asta cerea multa munca si imaginatie din partea mea sa "fac meniul" pe urmatoarele 7 zile in asa fel in cat sa ne incadram in bani si sa cumpar exact ce-mi trebuia. Deci mergeam la supermarket cu lista, si cumparam doar ce era pe lista. Nu a fost o perioada usoara, dar a trecut.
E bine ca nu aveti datorii la banca sau rate. Datoriile la parinti le veti da inapoi cand veti putea. Important e sa treceti acum perioada asta grea cu bine

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Selene.Bunny sincer imi pare extrem de rau de situatia voastra,acum pot sa ma consider norocoasa,si eu am avut asemenea zile chiar daca stau cu ai mey(din nefericire)prefer sa mor de foame decat sa imi scoata ochii dar asta este o alta poveste.Gandeste pozitiv vei vedea ca va veni si soarele pe strada ta,dumnezeu nu ne lasa la greu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Buna!

Selene, am inteles bine, naveta sotului il costa 500 de lei (5 milioane in bani vechi)? Deci cam o treime din salar? Daca am inteles bine... e foarte, foarte mult. Nu v-ar fi mai comod sa locuiti in Galati si sa nu mai cheltuie atat cu naveta? Spuneai tu ca chiria pe care o platiti pe apartamentul in care stati acum e mai mica, dar uite, daca va costa mult transportul ce economisiti intr-o parte cheltuiti pe cealalta parte, am inteles ca si platiti mult pe curent ca frigiderul e f. vechi... E doar o idee...ca stiu ca mai sunt si alte "variabile" in ecuatie.

Cu mancarea... uite cum am facut noi in perioada in care stateam prost cu banutii. Stiam ca bugetul este "suma x"/saptamana si ne gospodaream in asa fel in cat sa ne incadram. Chit ca asta cerea multa munca si imaginatie din partea mea sa "fac meniul" pe urmatoarele 7 zile in asa fel in cat sa ne incadram in bani si sa cumpar exact ce-mi trebuia. Deci mergeam la supermarket cu lista, si cumparam doar ce era pe lista. Nu a fost o perioada usoara, dar a trecut.
E bine ca nu aveti datorii la banca sau rate. Datoriile la parinti le veti da inapoi cand veti putea. Important e sa treceti acum perioada asta grea cu bine

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Dark, daca nu ne-am gandit...

Avantaje aici:

- apartament cu centrala termica, balcon inchis, geamuri termopan la bucatarie, balcon, dormitor
- chirie mica - 400 de lei, nici 100 de EUR
- soacra in apartamentul vecin, daca am o problema, de lucru urgent, o pot chema sa stea cu Daria/Daria sa stea la ea

Dezavantaje:

- cel mai important: naveta

Daca mergem in Galati, trebuie sa gasim un apartament satisfacator. Musai cu centrala termica, altfel platesti intretinerea de te impusti, soacra mea platea, anul trecut, pentru 3 persoane, si cate 3 milioane, 3 milioane si jumatate pe luna, pe timp de iarna. Acum si-a pus si ea centrala. Pe urma, contorizat. Semimobilat, ca avem mobila noastra si nu ma despart de ea. Ceea ce inseamna platit transport mobilier. Pe urma, ajutor de orice fel cu Daria, ioc.

Chiria: dublu.

Stiu, ca am stat in Galati in 2008, din mai pana in noiembrie, plateam 200 de EUR pe luna.

Deci, ce iau pe mere, dau pe pere.

Cu listele, mereu fac liste. Si uite ca nu ma incadrez. O lista minima atinge 100, pana in 150 de RON. Si nu ma tine o saptamana. Lista de supermarket, adica, fara alimentele pe care le poti lua din piata - cartofi, vinete, morcovi, de-astea.

Plus ca apar acele cheltuieli suplimentare: am avut probleme cu Internetul, m-au pus astia de la UPC sa cumpar o scula de 60 de lei care, pana la urma, nu mi-a folosit, ca problema era de la ei, nu de la mine. S-a infundat iar canalizarea in baie, 30 de lei am dat la meseriasi. A trebuit sa cumpar detergent si hartie igienica, ca nu mai era. 35 de lei. Controlul la dermatologie, 50 de lei. Unguentul, 15 lei. Cadou pentru un nou-nascut, ca si noi am primit de la ei cand s-a nascut Daria, 30 de lei. Si tot asa.

Ca sa nu-ti spun ca, in vara, cand eram in concediu, am trecut pe la Finante, la Cluj, si aveam restanta la zaluzi, la impozit, din 2008, 2 milioane si ceva. Ca nush ce ma-sa au calculat ei aiurea. Ai, nu ai, dai.

Nimic din toate astea nu era pe lista.

Perioada asta nasoala cu banii dureaza de ceva timp. Noi dispunem, lunar, la data fixa, de 2.400 de lei. Cu care NU ne descurcam. Am calculat aici, cu fetele care au mai scris, ca am avea nevoie, lunar, la data fixa, de inca 600 de lei. Cu 3.000 de lei ar fi OK, nu ar mai fi nevoie sa ne imprumutam. Pentru ca, spuneam eu, luna de luna, cu aproximativ 2 saptamani inainte de salariul lui Doru, noi ramanem cu un pumn de monede. Adica zero absolut.

Azi a dus-o Doru pe Daria in parcul mare, unde nu a fost niciodata. A considerat el, ca tatic, ca vrea sa o duca acolo, o data. Si nu am avut 2,4 lei, cat costa maxi-taxi sau tramvaiul, dus-intors. A luat iar de la maica-sa.

Ma doare sufletul.

Dar, repet, caut solutii.

Multumesc, fetelor, de incurajare.

Mergi la inceput

Selene, eu nu inteleg de ce te simti obligata sa cheltui cu reparatiile din apartamentul inchiriat.
De ce nu-l suni pe proprietar sa-l anunti ca s-a spart o teava, s-a infundat canalizarea etc.
Obligatoriu ar fi sa iti platesti chiria si consumurile de gaze, apa samd, nu sa platesti reparatiile de care tu beneficiezi atat cat locuiesti acolo.

allinta

Mergi la inceput