Dulceturi si papanasi de 3 ani, sept-oct2007 (411)
Raspunsuri - Pagina 7
Happiness_4_us spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luy La multi ani, Nana ! Sa ai o nastere usoara si o bebelusa sanatoasa si frumoasa, sa te bucuri de ea si Andrei impreuna cu sotul tau ! Iar dragostea si grija intre fratiori sa-ti umple inima de bucurie si sa-ti insenineze fiecare zi ! Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 ) |
M-ai facut sa plang. Exact asta imi doresc cel mai tare!
Mamica fluturasului Andrei si 22+
Am produse la bazar. Ajuta si tu!
danuta36 spune:
Gabriela,multumim
Greyeras multa sanatate Adelinei si sper sa nu ia tati!
Am vizionat impreuna cu Miru pozele cu copii frumosi: Lisa&Adam,Maria&Irina,Antonia&Filip,Robert&Nicole
Ai mei s-au intors azi de la Cluj,ticu deja zice ca a inceput sa vada cu ochiul operat...mi-era teama sa nu fi mers prea tarziu,ca avea de vreo 7 ani cataracta...
luy spune:
Profit si eu ca marmota a adormit ( ghici unde ? ) si e liniste in casa.
Saptamana aceasta suntem acasa in formatie completa, ieri dimineata a ajuns tati cu Maria la urgenta dupa ce spre finalul noptii Maria a varsat si a acuzat dureri de burtica. De vineri seara a avut cateva scaune diareice, desi in weekend i-am dat mancare de regim, lucrurile au evoluat prost. Asadar s-a pricopsit cu o enterocolita . Cu mucii stam binisor, ii curg in continuare dar nu in mod exagerat, ii aspiram din cand in cand si punem picaturi. Cica ar avea si un pic de rosu in gat.
Noroc ca sotul e si saptamana asta in concediu, ca nu stiu ce ma faceam daca se intampla peste o saptamana si ramaneam singura cu amandoua .
Acum suntem pe drumul cel bun. Nu a mai varsat deloc, nu a mai durut-o burtica si azi a avut un scaun cu aspect normal. O tin pe regim, de fapt am inceput fortat si regimul pt celiachie ( in urma testelor genetice + analizelor de sange repetate in iulie diagnosticul a fost confirmat, conform protocoalelor medicale nu mai e nevoie de biopsie, atat de mare a valoarea anticorpilor ).
Acum e cu tati la Carrefour, s-au dus sa ia prajitor de paine ( pt ca va trebui sa il aiba pe al ei personal, exclusiv pt paine fara gluten ).
Ne-am obisnuit in final cu gandul ca are aceasta intoleranta si acum ramane sa vorbim la gradinita, sa speram ca nu vor fi probleme.
Mi se pare complicat de depistat alimentele sigure pt ea, deoarece glutenul este f.folosit in industria alimentara si, in plus, exista pericolul de contaminare a diverselor alimente care nu contin in reteta lor gluten ( de ex. nu-i mai putem da fulgi de porumb Titan pe care-i adora, deoarece desi sunt facuti din porumb, sunt procesati in fabrica de paine, deci e f.probabil sa fie contaminati ).
Dar trebuie sa ne descurcam... Exista si aici produse fara gluten certificate, dar sunt f.scumpe - de ex. un pachet de paine tost cu vreo 12 felii costa 17 ron , 1 kg de faina 23 ron , etc. Prin urmare acum studiem ofertele pt aparat de facut paine. Are cineva asa ceva ? Mi-ar folosi ceva recomandari sau sugestii.
Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )
luy spune:
Hai ca am trecut de la una la alta...
Duminica am fost si noi in parc, era pacat de vremea asta superba. Am reusit s-o conving pe Maria sa mearga spunandu-i ca trebuie s-o plimbam pe Irina, iar noi vom aduna frunze din care apoi vom face tablouri ( si va dati seama ce am facut acasa duminica seara ). A trebuit sa duc munca de lamurire cu ea pt ca de ceva vreme nu mai vrea sa mearga in parc, in general nu vrea sa mearga unde sunt copii . Inca mai sper sa-i treaca 'salbaticia' aceasta intr-o zi... Poate Irina o sa fie mai sociabila si o s-o traga dupa ea...
Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )
luy spune:
Greyeras, multa sanatate Adelinei, off, saracuta, imi pare asa rau ca s-a imbolnavit
Danuta, ce bine ca ai vesti bune ! Multa sanatate tatalui tau !
Gabriela, imi pare rau ca iar au inceput protestele impotriva gradinitei. Este ceva frecvent la inceput, dupa fiecare perioada de absenta...
Ma astept si eu la ceva similar saptamana viitoare, cand va reveni.
Azi m-am intalnit cu papanash si-mi povestea despre Andrei, cum incearca s-o convinga sa mearga ea la serviciu, dar pe el sa nu-l duca la gradinita, sa-l lase sa stea acasa...
De asemenea, Roxali imi scria ca si Sonia a fost foarte suparata pt ca a trebuit sa mearga din nou la gradinita...
Se pare ca la varsta aceasta marea majoritate nu gasesc la gradinita ceva care sa-i atraga suficient de puternic sau sa le placa f.mult acolo incat sa fie nerabdatori sa mearga. Cei mai multi merg cu o anumita resemnare, merg 'ca trebuie sa mearga'. Mai tarziu, cand isi vor face prieteni, vor fi ei cei care vor astepta cu nerabdare ziua de luni .
luy spune:
isabeluta, gata, te-ai facut bine si nu mai ai timp de noi ?
crishtina, foarte frumoase pozele. Chiar asa, ma mir si eu cand o vad pe Nicole mergand deja... Ce mai zboara timpul... Ai niste copii adorabili . Si ba da, Nicole seamana cu tine la ochi ( cel putin )...
emma, am la pozele voastre. Tu arati bestial, te prinde tare bine sarcina Si m-am distrat la pozele cu creatiile de pe perete - bravo prietenei tale care a acceptat asa ceva . Va aduceti aminte ca si eu am avut mazgalituri pe pereti pana asta vara, cand am zugravit . Si peste un an ma astept la tura a doua
Oricum, campioana absoluta a fost papanash, Andrei ne-a convins ca in el se ascunde un Picasso
gabitz78 spune:
la multi ani Nana!
sarcina usoara in continuare si multa sanatate tuturor.sa ai parte de tot ce e mai frumos si mai bun pentru ca meriti!
la multi ani Ana!
mi-e dor de tine!!!!!!!!!
sacosa mea e grena, da?multumesc.
p.s. eu nu tin regim, deci....cu incredere!
luy spune:
Si pentru toate mamicile care isi incurajeaza puii sa se exprime in cele mai neasteptate moduri, va dedic urmatoarea poezie care mi-a placut f.mult. Eventual sa o printati si sa o inramati la intrarea in casa :
In casa noastra, prietene, de vii
Totu-i pe dos, casa-i necuratata
Dar tu stii bine c-aici cresc copii
Iubiti mai mult decat o viata ordonata
Peretii-s plini de urme dragi, fragile
Le vom indeparta noi mai tarziu, cu spor
Facute-s de manute mici si-agile
Ce-acum ne prind cu drag in jocul lor.
Acum cam peste tot sunt jucarii
Dar intr-o buna zi vor disparea….
Copiii nu raman mult timp copii
Si ca adulti curand ei vor pleca.
Atunci vom face curatenie in casa,
Vom fi mai harnici si mai ordonati
Acum insa ne bucuram cu pruncii,
Nu ne permitem sa fim deranjati!
Gabriela77 spune:
Nana, La Multi Ani cu tot dragul! Sa te bucuri de puii tai, sa vina pe lume printesa sanatoasa si sa va faca fericiti pe voi, parintii si pe Andrei, fratiorul! Sanatate va doresc, ca intra-devar e mai buna decat toate
Ana, La Multi Ani din suflet! Sa fii mereu inconjurata de ai tai, sa va ocoleasca necazurile si grijile si sa fiti sanatosi si norocosi!
Of, Luiza, ce m-au necajit vestile taleBine macar ca Maria este pe drumul cel bun. Fara indoiala ca un aparat de facut paine o sa va fie f util, bine macar ca in vremurile astea gasesti de toate, chiar daca asa scumpeMa intreb ce era inainteNu era de dorit si speram sa se infirme diagnosticul initial, dar daca asa a fost, trebuie sa mergeti inainte.Sunt sigura ca sub atenta voastra supravegghere, cu grija si atentie si la gradi, va fi bine, si se va obisnui cu noile schimbari din viata ei. Multa sanatate va doresc si va imbratisez tare-tare!
Carpatina,
La noi seria protestelor continua, dimineata e cu urlete si cu incordari. Nu mai spun ca ne certam si eu cu C din pricina astaNu vrea sa se trezeasca, sa se spele, sa se imbrace. Imi spune sa merg eu la gradi , si ce m-as duce...O data ajunsa acolo insa, nicio treaba nu are, si o iau de acolo fericita. Asa ca imi pasrez optimismul.
Erina,
Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele