Gravidute prin FIV(64)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Gabi_B spune:
draga pisucmic, multumesc de intrebare
azi ma duc la dr Herghelegiu. am niste emotii...sper sa zica si ceva de mai bine, nu stiu...n-o sa se uite la bebe, doar la placenta/col, pt ca sint intre programari, si n-are timp 40 de minute pt mine...
la dr Gussi inca n-am ajuns, stau numai in pat, la semiorizontala, si dupa aproape 3 saptamani ma simt slabita, ametesc cand ma ridic in picioare, ma dor zonele de presiune pe care stau tot timpul, ma doare capul in fiecare zi...inca 20 de saptamani asa mi se pare un chin! dar ce sa fac, daca astea sint recomandarile!!
si prefer asa, decat pe perfuzii la spital!
o sa scriu sa va spun noutatile. va pup
SARCINA USOARA la toate fetele!
Gabi+18
placenta previa+col deschis+tintuita la pat
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catalina2307/catalina2307.jpg)
catalina2307 spune:
diana ,
Valorile mediane ale HCG in sarcina sunt urmatoarele:
- saptamana 3 de sarcina - valoare mediana HCG=17.5 mUI/mL;
- saptamana 4 de sarcina - valoare mediana HCG=141 mUI/mL;
- saptamana 5 de sarcina - valoare mediana HCG=1398 mUI/mL;
- saptamana 6 de sarcina - valoare mediana HCG=3339 mUI/mL;
- saptamana 7 de sarcina - valoare mediana HCG=39759 mUI/mL;
- saptamana 8 de sarcina - valoare mediana HCG=90084 mUI/mL;
- saptamana 9 de sarcina - valoare mediana HCG=106257 mUI/mL;
- saptamana 10 de sarcina - valoare mediana HCG=85172 mUI/mL;
- saptamana 12 de sarcina - valoare mediana HCG=66976 mUI/mL;
- saptamana 14 de sarcina - valoare mediana HCG=34440 mUI/mL;
- saptamana 15 de sarcina - valoare mediana HCG=28962 mUI/mL;
- saptamana 16 de sarcina - valoare mediana HCG=23930 mUI/mL;
- saptamana 17 de sarcina - valoare mediana HCG=20860 mUI/mL;
- saptamana 18 de sarcina - valoare mediana HCG=19817 mUI/mL;
Gabi_B spune:
diana, depinde cum ai calculat saptamana 8 de la FIV. Eu am citit ca, odata ce se vede sarcina ecografic, nu se mai face beta HCG, pt ca nu aduce info in plus.
Eu in locul tau as merge din nou la eco la altcineva, mie imi place la Sanador la dr Raluca Uzum care mi se pare profi, si ecograful e f bun (rezolutia la pozele pe care mi le-a dat de fiecare data e mult mai buna decat la pozele de pe la alte cabinete mai mititele). Daca stai in Bucuresti, desigur. Si obtii mai usor programare repede decat la somitati.
good luck!
Gabi
diana23ct spune:
gabi eu am fost la primele 2 ecografii la dr Sai de la Anima. Pare o dr buna, dar am descoperit ieri ca nu este specializata pe morfologie. De asemenea mi-a lasat de inteles ca nu s-a mai confruntat cu sarcini obtinute prin fiv. Eu am facut punctia pe 20 septembrie si ET pe 24. Ieri embrionul ar fi avut 6 sapt si 1 zi dar dupa calculele lor am 8 sapt si vreo 3 zile. Mi-a dat sa reped valoarea de la Beta HCG pentru ca embrionul a zis ca este foarte mic si nu a reusit sa ii auda pulsul. Mi-am facut o alta programare la o dr ecografist pt maine sa vedem ce imi spune. Oricum sunt decisa sa cer si alte pareri pt ca valorile de la analiza de sange si dimensiunea saculetului sunt bunicele asa ca mi-e greu sa cred ca sarcina s-a oprit din evolutie cum suspecteaza ea. Mi-a zis ca saculetul are 3,1 cm si ca nu are smne ca ar vrea sa se desprinda.Singura pb este pulsul care nu l-a gasit. M-a mai pus sa repet beta si acum 2 sapt cand la eco nu mi-a vazut nimic in saculet si atunci am avut valoarea de 11.750 Hormonul a continuat sa creasca bine, nu inteleg ce se poate intampla, sunt destul de ingrijorata...
tamaryllis, catalina2307 multumesc frumos pentru ajutor. +8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catalina2307/catalina2307.jpg)
catalina2307 spune:
diana - bhcg-ul nu este dat de embrion ci de sacul gestational. Este f important de stiut daca in sac se vede ecou embrionar cum ar fi normal la aceasta varsta gestationla. Pe prima pagina exista un calculator sarcina FIV care calculeaza exact varsta sarcinii.
Succes.
diana23ct spune:
catalina pe ecografia de ieri scrie asa:
uter: pozitie AVF
axul lung al corpului: 6.7 cm
diametrul anteposterior: 5.4 cm
diametrul transversal: 6.6 cm
cavitatea uterina cu sac gestational de 3,1 cm cu ecou embrionar cu CRL: 1.9 cm, fara activitate cardiaca embrionara, fara semne de decolare ale sacului gestational.
col inchis de 3,3 cm aici la marimea embrionului as adauga ca pe poza de la eco apare valoarea de 0,19 cm, dar pe interpretarea medicului scrie 1,9. oricum embrionul se vede mic in saculet. o sa intru pe prima pagina sa imi calculez varsta exacta a sarcinii sa vedem ce imi da. Singura mea pb este dc sacul gestational continua sa creasca si este bine fixat exista posibilitatea ca sarcina sa fie totusi oprita in evolutie? +8
Monas spune:
diana, spui ca maine mergi la alt dr ecograf? eu ti-as fi recomandat sa mergi la eco la D-na Dr Bolintineanu (la Promed System). deobicei am inteles ca la prima ecografie nu se vedea activitatea cardiaca, insa la mine a vazut-o ( au aparatura performanta ).(avema cam 4 saptamani de la ET, deci varsta sarcinii cum o calculeaz ei era pana in 5 saptamani)
te asteptam sa ne spui ce ai facut la urmatoarea ecografie.
16+
catalina2307 spune:
diana - exista embrion, ceea ce este bine. Sa speram ca va incepe si inimioara sa bata. Am trecut si eu prin aceeasi poveste cu Anastasia.
diana23ct spune:
Monas mi-am facut programare la dr Klein Adriana, este si in Spitalul Municipal, este medic ecografist ca specializare. Am zis ca voi merge la mai multi daca este nevoie, oricum nu sunt dispusa sa il dau afara de la prima veste proasta si daca pana la urma nu aflu ceva ok aici o sa merg in ungaria la medicul care mi-a facut fertilizarea sa vada el despre ce este vorba. sper sa nu fie nevoie si maine sa primesc totusi vesti bune. Eu nu sunt la prima ecografie, ci la a 4. Prima am facut-o pe la 3 saptamani de la punctie, a 2 a la urgente cand am avut o usoara sangerare iar urmatoarele 2 la dr care m-a luat in evidenta. prima dinte cele 2 am facut-o la 6 sapt iar a 2 a ieri, la 8 sapt. La cea de la 6 sapt avea saculetul 1,4 cm si nu a vazut nimic in el, iar la a 2 a 3,1 si embrionul foarte micut si a zis ca nu are activitate cardiaca. Cred ca nu se pricepe prea bine la asa ceva dupa cate vad... sper ca maine sa am mai mult noroc si sa primesc vesti bune.
catalina si tu ai patit la fel, sa nu se auda inimioara la 8 sapt?
cristy1977 spune:
buna seara fetelor,
azi am fost la medic si l-am vazut pe betita, are 3,1 mm, ne-am topit amandoi
si avem si prima fotografie
, saptamana viioare a zis sa mergem sa auzim inimioara, desi cred ca nu am auzit eu bine pentru ca eram prea emotionata
, cred ca este prea devreme, deci suntem foarte fericiti
azi ne simtim si mai bine, nu ne mai doare burta, ieri insa am intrat in sperieti, m-a durut burta aproape 24 de ore destul de nasol si a cedat abia cand am luat no-spa forte
gabi, am din cand in cand frioane si sincera sa fiu am inceput sa banui o infectie urinara, mi-a dat medicul ce analize trebuie sa fac, asa ca maine la prima ora sunt la analize, multumesc de sfat, nici pe mine nu m-a ajutat no spa de 40 mg, dar cel de 80 da, uscosin parca am si eu prin casa, dar este indicat in sarcina? sau contine aceeasi substanta ca no spa? am fost atat de zapazita la medic incat nu i-am zis de dureri, am uitat, imi pare tare rau ca trebuie sa stai atat de mult timp in pat, asteptam vesti bune
diana, iti tin pumnii si ma rog sa fie bine, sigur o sa fie bine
alina, pisucmic, cata si toate fetele
and the miracle happened... 4 +