PRIETENE FARA TITLU (69)
Raspunsuri - Pagina 8
LunaNoua spune:
Moni, foarte tari desenele Dianei. Nu te supara ca le pozitioneaza ciudat in spatiu. Mie mi se pare tocmai asta extrem de interesant. Au o dinamica aparte. Oricum ai intoarce foaia, tot ai ceva de vazut Legat de influenta altor copii, se simte fooooarte tare. Ei aplica niste tipare la gradi si nu sunt invatati sa isi creeze propriile lor metode de lucru. Eu asta incerc sa ii scot si Dariei din cap. Tiparele
Si eu m-am convins de asta aseara, cand a desenat Daria ceva cu influenta mixta. Eu am incurajat-o sa se uite la desene, la calculator, si sa deseneze si ea dupa ceea ce vede. Isi pune cate un desen, si ce i se pare ei interesant, pune pauza, si deseneaza. Nu prea ii ies, evident, dar pe mine ma bucura faptul ca exerseaza cu mare placere, si studiaza formele, cauta solutii, etc. Eu am observat mai nou o atentie sporita pentru ochi. Deseneaza ochii foarte expresiv, si le studiaza bine forma, chiar zilele trecute a vrut sa faca niste ochi mari si foooooarte colorati. O sa fac o poza sa va arat ce a iesit. O pisica, pe fond negru, desenata cu creta de ulei (oil pastel). Am ajutat-o si eu nitel, dar cu indicatii, nu am pus mana pe creta.
Si ca sa revin la ideea cu aplicarea tiparelor ... ieri a desenat dragonul Night Fury (How to train a dragon) care e mai nou personajul preferat. L-a desenat cu creioane acuarela, liber, fara nici o indicatie. Am fost extrem de incantata de cum a iesit, si i-am sugerat sa faca si fondul, sa puna o culoare in spate. Cu ocazia asta, a tras o frumusete de soare cu ochi de mi-am tras palme de ciuda O intreb, de ce ai facut soarele acesta cu ochi? "ca asa a facut si Diana" Eu incerc sa ii explic ca ar trebui sa faca ce simte ea, si nu ce vede la alti copii, dar .. noh ... greu
LunaNoua spune:
Daria are azi un soi de ora libera, serbare, nici nu stiu exact ce. La 12 aflu A trebuit sa pregatim bomboane si o punga, pentru vanatoarea de dulciuri. Ne duce intr-o sala unde s-a organizat expozitia cu "operele" copiilor de pana acum. Sunt extrem de curioasa si nerabdatoare
Am pregatit o punga cu bomboane si ciocolati pentru copii, pungi cu cafele si bijuterii pentru doamne, ingrijitoare, directoare...
monica70 spune:
Buna dimineata.
DEEA distractie placuta la serbare,sa faci si poze! Deci ai pregatit ceva sa vaneze si doamnele
M-a dat gata lupul ala suparat al Dariei ! Daca zici ca pana si Daria e influentata de ce deseneaza alti copii,ce sa mai zic.Eu chiar nu i-am prea aratat Dianei modele tocmai ca sa o las pe ea "neinfluentata" si sa vad ce iese ,doar cand am vazut ca ii iasa ceva total aiurea i-am mai aratat cate o poza cu respectivul animal/obiect etc.De exemplu cu delfinul.Intai a facut ceva nedefinit care orice numai a peste nu semana,iar dupa ce a tras o simpla ochiada pe ecran la un delfin l-a facut deja destul de apropiat de realitate! Dar cu masinile n-a mai functionat Eu zic ca are indemanare si poate reproduce destul de bine ce vede,numai sa vrea. E mai interesant sa deseneze la liber si ce ii trece ei prin cap,dar nu prea are cine stie ce imaginatie,cam repeta aceleasi desene.Cand ii mai zic uneori sa stea locului si sa deseneze ma intreaba ca ... ce sa deseneze? Si atunci ii mai sugerez eu diverse teme ca sa fie ocupata si sa ma lase in pace.Dar tot nu ma lasa in pace, ca incepe ca nu stie cum se deseneaza nu stiu ce si tot pe capul meu vine .
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
LunaNoua spune:
Am cautat ceva, si am gasit din intamplare filmuletul acesta la care am ras copios !!!
http://www.youtube.com/watch?v=0yXoZNH8zp0&feature=related
monica70 spune:
DEEA da e mare figura fetita aia
Aseara tot am chestionat-o pe Diana ce vrea sa ii aduca mosul,dar si aici e total lipsita de imaginatie.Iar a amintit de un caiet de scris "de scoala" (deci bine ca i-am luat alea ),pe urma de ochelari de inot de care zice demult ca vrea si a mai bagat pe lista o carte de colorat cu printese (ceea ce n-am gasit cel putin nu asa faina ca cea primita de la Clara) si cel mai cel ... scaunul de birou dar unde naiba sa il pun ala sa il aduca mosul ca e prea voluminos A mai amintit si de o carte de povesti.Am insistat sa imi zica ce jucarii si-ar dori,dar habar nu are.A vazut ca ma uitam pe ceva site-uri la jucarii pentru Tudor si daca vedea un caine de jucarie zicea ca vrea caine,daca vedea o masina zicea de masina Clar nu o atrage nimic la capitolul jucarii ... si totusi n-are decat 5 ani .Eu pe la 10 ani si chiar dupa imi doream atatea ... mobilier pentru papusi,masinute si alte minuni! Ea habar nu are sa se joace singura cu asa ceva: daca i-am compartimentat eu odata din lego o "casa" si i-am mobilat-o,s-a apucat si ea de treaba,dar singura niciodata Pur si simplu copiii astia habar nu au sa se joace ! Pai ce faceam noi vara la nisip: sosele si tunele pentru masinute,barci de plutit prin balti etc. Trebuie mereu sa ii dau eu idei sau sa incep eu, ca sa se joace si ea cu jucariile pe care le are.
Lui Tudor nici atat nu ii am ce lua,ca in general are ramase de la Diana cam de toate.Dupa ce mai creste o sa ii iau si lui vreun garaj din ala suspendat pentru masinute,la ala m-am gandit doar.Dar pentru acum ... eventual ceva taraboanta ieftina de tras-impins prin casa.
S-ar bucura el cu adevarat de vreu HAMA HAMA maidanez sau macar de-o matza sa o traga de coada.De-am sta la casa ... ehei !
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
LunaNoua spune:
Moni, poi trebuie sa ii arati totusi ceva, ca numai din cap, nu cred ca ii este destul de clar incat sa si redea. Ceea ce este de evitat este invatul dupa tipar, adica stabilirea unor reguli fixe de rezolvare. Oricum, la partea de compozitie, Diana sta foarte, foarte bine. Stie sa compuna excelent povestea in pagina, si reda si detalii picante. Daria nu prea e incantata sa faca compozitii. Ea deseneaza cate o bucata de ceva pe o pagina, dar e ok atata timp cat are interesul sa invete, orice este foarte bine. Cartile cu desene sunt foarte bune de studiat, atata timp cat nu pune foaia peste sa copieze conturul. Animalutele de jucarie, la fel sunt obiecte de studiu foarte bune. Animalute din acelea de plastic, mici si mari, chinezesti ce se gasesc pe toate drumurile.
uite asta cautam: cercul de pictura la care merge Daria. http://www.youtube.com/watch?v=bp1qA7GnGQw A mers de doua ori pana acum. Ieri am fost a doua oara, si ii place foarte tare. Ieri a desenat ceva animale intr-o padure, dar cand am vazut cu ce unelte picteaza, m-am luat cu mainile de cap. Cu niste coji de acuarele si cu o pensula de plastic ordinara cu perii toti zburliti Probabil ca "nu strica" materialele bune pe ei. Data viitoare o voi trimite cu rechizite de acasa, chit ca platim si acolo pentru rechizite, dar ... macar sa stiu ca are fata cu ce picta, si nu cu uscaciuni decolorate. Oricum, ma bucur tare mult ca i-am gasit un cerc. Doamna e foarte incantata de eleva, si eu de profesoara, asa ca toate bune si frumoase. Am am gasit si albumele lor pe youtube, si e o buna sursa de inspiratie, sa fac si eu acasa cu Daria
LunaNoua spune:
Eu Dariei ii voi lua un singur cadou, si bun. Nu are rost sa ii iau o gramada de maruntisuri. Mai bine ochesc ceva care si-ar dori tare, si atat. Unul singur. Stiu ca si-ar dori un Tufles (toothless e dragonul ala negru), poate reusesc sa gasesc unul.
monica70 spune:
DEEA da dar ea macar isi doreste ceva gen "unul si bun" dar Diana mea nu prea isi doreste cine stie ce.Nu ii pot lua doar niste ochelari de scufundat par example,ca pe astia si-a pus pata.Si eu ii iau mai multe din timp fiindca vin unul dupa altul Mos Nicolae, Mos Craciun si imediat ziua ei - iar in perioada aia nu se mai gasesc nici de unele prin magazine,e ca dupa taifun la jucarii.Iar cel putin Mos Craciun vreau sa vina ca de obicei cu sacul plin,chiar daca cu mai multe si marunte.Macar el sa fie cu sacul plin,nu? Asa imi place sa o vad cum despacheteaza fiecare pachetel si se bucura de orice.O sa ii mai iau o pijama ca tot are nevoie (in plus de Mos Nicolae se primesc haine si dulciuri)si o cutie cu creioane de colorat.
Super ca ai inscris-o la curs de desen pe Daria! Mersi de idei,o sa incerc si eu sa fac curs de desen cu ea acasa,eventual sa ii pun pe masa cate o jucarie de plus si sa o pun sa o reproduca? Parca asa faceam noi la desen la scoala,punea o vaza sau un mar pe masa si dat-i drumul la treaba Mie cel mai mult imi placea cand ne dadeau vreo tema de desenat,de exemplu un santier sa zicem.Niciodata nu ma limitam la doar un desen faceam cel putin 10 variante in viteza si eram tot nemultumita.Rezultatul era ca baietii mai netalentati sau mai lenesi veneau si imi cerseau desene si eu le dadeam - profesoara sigur se prindea ale cui sunt,dar nu zicea nimic Stiu sigur ca mi le recunostea,ca ale mele erau de multe ori puse afara la panou ,in plus cand eram prin clasa a noua sau a zecea - deci dupa ce parasisem deja generala - l-a intrebat odata pe frate-meu ca eu i-am facut desenul? (eu il facusem dar fortat neglijent+naiv si tot s-a prins ) Nici nu stiam ca stie ca e frate-meu cu atat mai mult sa ma tina minte dupa ce am parasit scoala.
monica70 spune:
DEEA mi-a venit o idee , pai uite cat de bine seamana fetele noastre pe noi: Daria ta deseneaza predominant cate un singur personaj/obiect/bucata din ceva pe foaie si tu te gandesti ca e suficient un singur cadou mai mare,gen unul si bun.Diana mea fix invers deseneaza o droaie de chestii si amanunte intr-un desen,iar la cadouri eu ma gandesc in general la multe si marunte