PRIETENE FARA TITLU (69)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA sincer eu nu am apucat sa o invat pe Diana nicicum adica nici sa dea inapoi daca e agresata nici sa nu dea deloc,ca nu prea am avut ocazia.Am putut doar sa observ ce face.De exemplu mai demult (ca recent nu s-a intamplat) cand mai era lovita/impinsa de copii mai mici nu riposta deloc ,doar venea la mine sa parasca ,eventual sa se smiorcaie daca o incasa ceva mai rau.Copii mai mari sau de-o varsta cu ea nu au agresat-o deloc inca,sau nu tin eu minte asa ceva.Exceptie cand erau micute de tot (sub 2,5 ani) mai ridicau mana una la alta Diana de Timisoara cu Diana mea.Dar tin minte faza cand imediat dupa ce a inceput Diana mea gradinita (2,8 ani),ca a lovit-o Diana cealalta la un moment dat ,iar Diana mea pauza,nicio reactie, de am ramas si eu si Ingrid interzise ca ce a apucat-o.Am ajuns la concluzia ca de vina era gradinita,unde doamnele i-au invatat sa nu riposteze ci doar sa le spuna lor si ele vor pedepi agresorul - il aveau pe vremea aia pe Dani ca mic agresor.In plus se simtea si vinovata,ca rasturnase nu stiu ce pahar de-al Dianei cu creioane ,de-aia si fusese pocnita
De lovit alti copii de catre ea din proprie initiativa,nu a fost vorba.Cel mult vreun impins din joaca,din viteza,din greseala.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Am scos niste carne tocata de pui..vreau a le fac ceva paste pentru diseara si niste piftelute. Eu sunt la dieta, am scapat de aproape 10 kg. Dar vreau mai multe pana vine Robert. Deci am 2 saptmani de foamete, neah, de pofticiosenii! O sa ma abtin.
Duminica am luat bilete la petrecere de Halloween. A costat 15 lei de copil si ieri le-am luat ceva material sa le ticluiesc cate o pelerina si le-am ma luat si ceva palarii tuguiate

Mergi la inceput

DANIELA dus face si Diana (ieri m-a secat ca in loc sa vina la dusul de sus din vestiare a facut dus in sala si nu mai termina sa iasa odata afara ), o usuc si pe cap,dar de stat nu mai stam pe-acolo (desi i-ar placea ca e loc de joaca inclusiv cu scule de colorat),ii trag o sapca si gluga in cap si tzusti in masina.
Eu daca termina cursul asta o mai inscriu la inca un curs tot aici, nu conteaza ca e iarna.La mine singura problema-s banii si sa nu raceasca iar sa tot intrerupem

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

DANIELA felicitari si tine-o tot asa.Baga si o poza cu tine sa te vedem.Si cu copiii ca nu ai pus de un car de ani.De la inot nu ai poze? Trebuie sa fac si eu data viitoare.Super cu petrecerea aia,unde se tine?

Aaa si sa completez la faza cu agresiunea.Daca e agresata mie mi se pare normal sa riposteze,in prima faza macar sa strige ca sa primeasca ajutor si daca nu face fata sa opreasca agresorul atunci sa se lupte si ea nu sa stea ca prostul si doar sa incaseze.Dupa care si mie mi se pare normal sa intrerupa relatiile cu batausul,daca nu a fost doar ceva pur intamplator desigur,ca se mai intampla si d-astea.Dar daca e unul care e pus doar pe agresiune clar,la revedere Cum va ziceam nu am avut ocazia sa o prelucrez inca,dar o sa o fac.Intai o sa o chestionez si pe ea ce ar face daca ... Totusi si daca nu ii zic nimic,nu cred ca ar sta ea sa fie batuta mar , poate doar daca-s copii mai mici nu ar da inapoi.
Merg sa schimb puradelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Helau, helau!

Moamaa ce v-ati incins pe subiect. Eu recunosc al meu copil la 2 ani i s-a declansat ceva pe-acolo si caftea copii care veneau spre el ... Nu imi dadeam seama ce intentii au copii dar el ii caftea inainte sa ajunga la el. Moaaama cat l-am batut si eu atunci, l-am certat..urlat la el...istericale pe mine... pedepse cu stat la colt.. plansete cu lacrimi de crocodil cu vomitaturi cu rol de a ma impresiona. Totul fara efect... Si sa mai aud si pe-o prietena cu care se juca al meu... al ei nu dadea dar il zgandarea pe-al meu ca stia ca o sa si-o fure sau o sa fie pedepsit.. asa.. si "prietena" mi-a zis ca "cine stie ce frustrari are copilul meu de il bate pe fiu-sau". Moaaama mi-au venit niste draaaci. Pai al meu il caftea din cauza ca ala il tot zgandarea... si asta al meu fiind mai mic decat el cu juma de an... nu stia sa-si gestioneze lipsa de comunicare decat cu pumnii. Avea doar 2 ani pe-atunci... repet. Apoi aflu si eu anul trecut cand l-am dus la gradi... ca pana pe la 4 ani nu stiu sa-si gestioneze probleme intre ei pt ca nu pot comunica verbal sa se inteleaga si de-asta se agreseaza.
In fine... concluzia este ca eu mi-am caftit copilul RAAAU pe tema asta... problema e ca a fost DEGEABA... nu a renuntat la comportamentul agresiv decat cand a ajuns la gradinita. Chiar mi-era teama ca ii va cafti pe copii si va fi batausul clasei.. de unde... uimire copilul meu inca din a 2-a zi mi-a venit acasa si mi-a spus cum se bat copii si ca nu-i frumos.

Cu Cosmin nu voi mai proceda la fel.. o sa il las sa se comporte instinctiv (ceea ce facea si frate-su) dar n-am sa-l mai terorizez cat l-am terorizat pe frate-su.

Nasa mea chiar imi spunea cand ma auzea ca pedepsesc copilul cu stat la colt... "Lasa-l sa faca ce simte.. o sa vezi la gradinita cand iti va veni batut de unul si de altul ca nu va fi bine... lasa-l sa se apere nu-l inhiba tu". Da' mie tot nu-mi venea sa fac pe NESIMTITA si sa-l invat ca "totul este al lui, i se cuvine, el trebuie sa fie primul"... cum a exemplificat si Daniela de acea "familie buna ".

Tot ce-mi propun este ca peste 1 an-2 sa-l dau la Karate... sa invete sa fie mai responsabil si sa se APERE. Poate scapa si de sensibilicozitatea asta de plange din orice... culmea nu, pt cat de bataus era mai era si sensibil totodata.

Piua ca s-a trezit Praslea!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

LILI nu facusi defel bine ca l-ai caftit atunci.Cu copii asa mici - sub 3 ani - nu ai ce face,degeaba le spui cu frumosul sau ii pedepsesti/caftesti,ca tot acolo e,rezultat niema.Si nu invata de la familie sau mai stiu eu ce,cred ca e ceva instinctiv.Tot ce poti face e sa fi pe faza si sa ii opresti din actiune.Da' si prietena-ta aia ce tupeu,auzi la ea frustrari Si te cred si ca ala era mai smecher si il provoca pe Nicolas.Vad ca Nicolas e acelasi gen ca Diana mea.Fix asa patea ea atunci cu Diana de la Timisoara,care cand a fost mica era ceva mai agresiva,dar in acelasi timp era si o mare smechera comparativ cu a mea: atat de finut o provoca pe a mea si asta "musca" imediat momeala ca fraiera si sarea un-doi . Eu cu Ingrid ne distram de numa' urmarindu-le cum reactioneaza dar si stateam de sase sa nu se ia de cap.Asta cum ziceam pana la mai putin de 3 ani,cand a inceput Diana mea gradi ,ca de atunci nu a mai raspuns nici macar la provocari.Oricum fiind asa mici sunt si amuzanti rau,nu va mai amintiti faza cand am pus filmul cum trageau Dianele de o papusa si in final au izbucnit amandoua in plans? Si noi mame denaturate filmam si radeam fara sa intervenim - ca cica asa i-a zis psiholoaga lui Ingrid atunci ca nu trebuie intervenit intre copii In final le-a oprit totusi ca mai ca rupeau papusa aia in doua . Noroc ca nu le apuca "razboaie" d-astea decat rar, nu le tinea mult si nici suparare nu tineau defel.Dar pana la aproape 3 ani,de cate ori ne intalneam avea loc cel putin un incident din asta minor - adica chiar daca nu apucau sa dea macar aveau vreo intentie razboinica.
Dar noi vorbim acum de agresiune gratuita a copiilor mai mari de 4-5 ani,aia nu mai au asa scuze.
Si fetita cea mica a prietenei mele merge la karate.Pentru un baiat e si mai si,ar fi super sa il duci pe Nicolas la asa ceva .

Mergi la inceput

Mai se pare ca nu strica sa il mai critic pe Tudor p-aci, ca asa se mai prinde de el cu vorbitul: azi la vederea mancarii a zis din proprie initiativa PAPA (ca asta e problema, nu prea le zice din proprie initiativa ci mai mult provocat). Si mai mult a zis si un cuvant nou: era in brate la taica-meu si s-a intins cu mainile spre mine sa il iau eu zicand BATZE adica sa il iau eu in bratze

Voi ce le cumparati de sarbatori / ziua lor copiilor? Ca eu in afara de carti n-am nicio idee Pana la urma n-am mai comandat nici carti de la editura Crisan din lipsa de parale,in schimb am comandat din alta parte cam la aceeasi suma dar mai multe si cu totul altceva.E drept ca m-a inspirat Diana asa ca i-am cumparat un abecedar,un caiet de scriere anexa la abecedar,o carte cu matematica distractiva nivel clasa intai.Sunt sigura ca de astea se va bucura tare mult.De povesti o singura carte am luat Aventurile lui habarnam de care am citit ca e distractiva (Dianei ii plac povestile amuzante) si Aventurile baronului Muchausen ca nu o aveam si e si genul cu litere mari si rare,pentru a invata sa citeasca singura.In rest am mai luat ca umpluturi o carte de colorat,plus una cu pirati si una cu dinozauri - nu are deloc pe asa teme si daca nu ii plac ii raman lui Tudor,poate le si pun ca fiind cadou pentru Tudor Aaa si am mai luat si o carte de povesti in romana-engleza - Alba ca zapada, ca nu aveam defel asa ceva,dar nu stiu cand ajungem la nivelul ala ,intai trebuie sa exersez eu singura sa i-o citesc cat de cat corect
Si jucarii? Dar pentru Tudor care nu se joaca cu nicio jucarie noua mai mult de 2 minute? Imi trebuie ceva super amuzant (si super ieftin ca-s leftera )
Dianei o sa ii cumpar curand un scaun de birou,ca o sa mut un birou aflat acum la fratelo langa cel al meu sa aiba si ea.Mai am un birou acolo plus un scaun de birou,dar pe alea le foloseste el.Si scaunul e din asta mai larg,ei o sa ii iau unul de copii mai ingust un pic.Dar nu vreau sa astept pana de ziua ei cu el,iar sa ii zic de cadou de vreunul din mosi nu merge ca deja ne-a auzit vorbind ca o sa ii cumparam scaunul cu pricina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Neatza si o cafea,
Daniela-bravo pt progresele Ioanei la innot.
Emma la gradi face doar Franceza si gymnastica,nu am inscris-o la karate, dansul si pianul le face separat o duc eu.
La iarna va face si ski si la anul sper sa incercam tennis.
Eu pt baieti recomand karate,gymnastica si tennis.
S-a sculat trupa merg sa le dau sa pape ,echiparea is la gradi si eu la job-va pup!

Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Monica, lasa ca va vorbi el copilul abia a trecut de 1 an si tu vrei sa-ti "recite Eminescu". De-acum incepe show-ul.

Grea tema.. asta cu cadourile. Si ca idei si ca ... buget. Pe mine ma ingrozeste ideea ca vine ziua lui Nicolas si nu stiu ce voi face cu petrecerea. La noi se autoinvita toata lumea.. rand pe rand.. a de cele mai multe ori dureaza vreo 3-4zile sa scap de musafiri. As vrea sa fac intr-un loc da' parca n-am nici o locatie care sa ma intereseze. In plus ma enerveaza ca la noi dau toti buzna fie vara, fie iarna iar ei nu se serbeaza niciodata... ba mai mult am eu niste fini care de zilele lor si alte evenimente (ale lor) se anunta ca vin pe-aici.
Pe bune de nu-mi vine sa-mi inchid telefonul anul asta.Am eu capsa pusa pe toata lumea.
Copilul meu este f. revoltat ca el nu a fost acasa la X,Y,Z... ca nu i-a vazut camera/jucariile... pai si are dreptate.
Intr-o zi plangea ca vroia sa mearga in vizita si a inceput sa mi-i insire pe toti "prietenii" la care el nu au fost. Culmea era ca nu vroia sa cheme pe nimeni la el ci vroia sa mearga EL in vizita.

Pt. Cosmin am TOATE jucariile de bebe ale lui Nicolas... fff multe... scot cate una rand pe rand.. si Cosmin tot de fire/mufe si catarat pe pereti este pasionat. Chiar nu ma agit.

DENISA - gand la gand cu my husband cu tenisul... el ii da cu tenisul iar eu vreau sa faca atletism pt ca mi se pare cel mai sanatos sport. In rest... si noi ne-am pregatit skiurile pt iarna aceasta... toata familia. Pana si Cosmin are niste apreskiuri beton... sper sa mearga in picioare singur pana dupa 1 ian.. la cum se misuna pe-aici si cum exerseaza statul singur in picioare fara sprijin si cum se lasa pe vine singur.
O gramada de activitati interesante are Emma, inca odata spun...

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

DENISA spor la treburi!
LILI wow skiuri,ce fain! Io as vrea la patinaj si nu stiu de unde sa scot niscaiva parale sa ne putem duce anul asta sa incercam - trebuie bani de inchiriat patinele + accesul pentru ambele.
E chiar langa bazin si macar in vacanta am putea sa mergem inainte acolo si pe urma direct la inot.Numai bani sa fie.
Apropo de mers in vizita la altii si Diana ne mai propunea din astea - ti-am zis ca seamana cu Nicolas - dar eu i-am tot explicat cum ca nu se poate daca nu esti invitat.

Aia cu autoinvitatul la voi la evenimentele lor e buna N-am mai auzit!

Mergi la inceput