PRIETENE FARA TITLU (69)
Raspunsuri - Pagina 4
monica70 spune:
Buna dimineata!
DEEA da ma gandeam ca sunt copiii mai mari nesupravegheati in permanenta si stiu ca tu o urmaresti de la balcon si ii mai si auzi.Dar ma gandeam ca sunt si copii mai mici pe-acolo,cu aia nu sta nimeni niciodata? Tu ii cam auzi cand sunt langa balcon,dar atunci cand mai merg in parc, mai departe, gata nu-i mai auzi ce vorbesc pe-acolo ... desi poate ii vezi.Solutia ar fi sa o lasi sa mearga pe-acolo doar cu fetele mai mari pe care le cunosti foarte bine,dar la cati copii zici ca se vantura pe la voi pe la usa cam greu sa ii stii pe fiecare ce le poate capul.
De maica-ta ce sa mai zic,nu se prea comporta defel ca o bunica standard.
DANIELA daca e Romina mai mare cu cca un an cred ca e relativ normal comportamentul ei fata de Ioana: automat ea "preia comanda",ea dirijeaza fiind mai mare.Si cred ca Ioanei i se pare normal asa din moment ce nu i se pare deranjant.Si Diana in relatii cu copiii mai mici dirijeaza ea,in schimb cu fetele mai mari uneori e mai docila, parca asteapta cumva ceva nou de la ele
Si daca ti-a zis ca nu ii place neaparat "clubul" ala asa o fi.La urma urmei ea e invatata sa se joace cu Romina si se simte bine si doar asa.
De visat si Diana viseaza urat cred,ca s-a mai intamplat sa se trezeasca plangand.Fobii ea are oarecum - nu ii plac insectele - paianjenii de exemplu,asta a vazut la mami si la mine precis.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
monica70 spune:
Uitam: BRANDUSA la multi ani lui Razvan Dimitrie al tau! Si noi sarbatorim ca tati e Dumitru.A venit frate-su pe la el asa ca azi n-am baby sitter sa mi-l adoarma pe Tudor mai incolo
Mai apropo de discutiile astea cu fetele,mie imi cam parea rau pana acum ca la mami la bloc sunt mai mult copii mai mici decat Diana - exceptie cativa baieti mai marisori dar aia nu prea ii baga in seama pe astia mici ca-s ocupati cu biciclete,pusti,sabii,alergat.Ziceam ca de la cei mici nu prea are ce invata.Dar acum ma gandesc ca e mai bine asa,decat sa o influenteze cine stie ce fete mai mari pe care nu le cunosc - nici pe ele si nici familiile din care provin.Cele mai marisoare cu care s-a jucat pana acum au fost exclusiv bine crescute.Doar fetele prietenei mele sau diverse nepotele.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
teolinda spune:
Salu'
Pe fuga cat dorm inamicii!
BRANDUSA - sa-ti traiasca RAZVANELU' DIMITRIE!Sa fie sanatos, voios, norocos si sa va bucurati de el cu totii!
Noi suntem bine.. desi Nicolas e pe tratament intensiv cu tot felul de Flixotide, Salbutamol, Singulair, Xyzal...... Eurespal. De o sapt in FIECARE noapte pe la 3 (zici ca-i ceas) il apuca o tuse , si da-i si tuseste ... pana vomita secretiile. In rest nu haraie, nu sforaie, nu se sufoca, nu-i curge nasul, n-are nimic la plamani... doar acest episod de tuse fix la mijlocul noptii. Pe bune de inteleg ce e...
In plus ca sa fie mai "funny" pt creierii mei ultra zapaciti in ultimele 2 nopti dupa ce l-am linistit pe Nicolas s-a trezit Cosmin care avea chef de ROS ca lui ii dau dintii. Asa ca am program insensiv de NESOMN...
Daca reusesc sa citesc ... mai raspund pe parcurs. Am vazut ca a reaparut Daniela.
Pe curaaand!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
teolinda spune:
Brrr.. ce ziceti voi mai fetelor pe-acolo...
"CLUB"... matze moarte, povesti cu subiect tip "stirile de la ora 5"..
MONI - sa-ti traiasca tatal! Sa fie sanatos si sa-si creasca nepoteii cu bucurie. Stiu ca si tatal meu e fericit de-acolo "de pe stelutza" ca i-am dat azi de pomana savarine.. tare fericit era cand ii duceam savarine.(il chema si pe el Dumitru)
MONI ce ziceai tu de Dia ca plange dupa copii iar ei nu dupa ea.. exact teoria batului de chibrit i-am facut-o si eu lui Nicolas pe tema asta.. acum vre-un an. L-am si intrebat de draci ce-aveam.. "Maica vezi tu vre-un copil ca plange dupa tine vreodata? Tu de ce tot plangi dupa ei?" Moamaa da' ce tragedie era ...
EU si pe DARIA dar si pe IOANA le vedeam de ne influentat... in schimb al meu... pres il face oricine daca-si pune in cap cu el.
Intr-o zi mi-a spus cand l-am luat de la gradi ca el a zis ceva urat dar nu vrea sa imi spuna ca stie ca o sa ma supar. Si da-i si du munca de lamurire cu el sa-mi spuna despre ce este vorba ca daca aflu de la altcineva o sa fiu f suparata... cu chiiiu cu vaaai mi-a zis ca el le-a spus unor colegi "facem curu". L-am intrebat de unde a auzit si de ce a zis asa. Mi-a zis ca nu a auzit la nimeni si ca asa i-a venit lui sa spuna... nu stie de ce...
Piua... continui mai tarziu povestea ca s-a trezit Praslea
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
monica70 spune:
Buna seara!
LILI va sa zica asa ,deci si Nicolas mai plangea dupa copii! Ce figura cu "facem curu" ala.Pe Diana o apucase intr-o vreme sa tot zica de "caca" asa aiurea si pe urma radea
Mama cate bagi in el! Eu Eurespal din ala le-am dat cateva zile,iar inainte de el Fluidol.Azi nu le-am mai dat nimic ca m-am enervat.
Dar pe masina la intoarcere de la inot deja Diana a si stranutat.E cald acolo,dar tot vanata la buze a iesit din apa.Si afara ploua mocaneste.
DANIELO zi si mie cati copii sunt la cursul ala de inot la Ioanei? La Diana au fost azi vreo 6 (in prima zi erau doar 4) si abia a apucat sa mearga vreo 5 ture doar ea si profesoara intr-o ora .In restul timpului stau pe margine si se balacesc ,mai dau din picioare,se mai se scufunda ... iar spre finalul orei Diana s-a plictisit si-a iesit afara ,statea in fund pe marginea bazinului si isi astepta acolo randul E doar la a doua ora a cursului astuia,dar nici in a opta ora deci ultima n-o prea vad eu inotand singura in ritmul asta Poate era mai bun unul ca profesorul Ioanei unul d-ala cu batzul
Denisam spune:
Hello,
BEE-LA MULTZI ANI PT RAZVAN DIMITRIE! Sa fie sanatos si norocos!
VAi cepovesti spuneti pe aici ,deci eu treb sa fiu bucuroasa ca nu am exemple de copii din astia la gradi, ca la noi nu prea se iese in gasca pe strada si ca Emma socializeaza doar la dansuri putin si in rest cu prietenii comuni..
Eu nu prea apuc sa intru ca dsi lucrez juma de zi de acasa, tb sa fa ctreaba de 5h in 2h ca in rest ma solicita copiii-Alex cu ale lui si Emma cu matematica ei,adica cu scadera si mai noi vreau si inmultire desi face la scoala si cu pianul, ca a trecut la alte carti acuma-dar nu ma pling ca de la anul nu se stie dc o sa mai poate merge la Montessori dc e sa il ducem pe Alex la scoala privata, si o sa treb sa vorbesc cu invatoarele de la scoala publica sa ii dea teme si extra de lucru sa nu se plictiseasca.
Treb sa ma intorc la munci,va pup!
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
miraklucker spune:
Sa traiesti multi ani fericiti, Razvan pui de Bee!!
Moni La multi ani si tatalui tau Dumitru.
Eu spun pas asta seara, am facut platile, ma usurai de niste mii bune, ma pot apuca linistita de adunat de pe aici
monica70 spune:
Mersi de urari.
DENISA sper sa nu trebuiasca sa o scoateti la anul pe Emma de la Montessori.Cu Alex cum mai merge treaba? Cuvintele pe care le spune sunt in romana,engleza sau in ambele? Poate ar fi mai usor sa insistati numai intr-o limba pana isi da drumul.V-ati hotarat,il dati sigur la scoala privata aia scumpa? Ce are aia in plus? Alte solutii ? Doctorii de la voi ce recomanda? Au dat un diagnostic clar? Te-am inebunit Ma gandeam ca poate o fi doar un blocaj pe undeva,oare nu ar merge cu bioenergie? Cu unul serios,de exemplu Iulian Urziceanu de la Craiova ca tot e oltean.
http://urziceanu.3x.ro/ Poate cand mai veniti in Ro,nu ar strica sa il vizitati.
Ulei de peste ii dai? Am citit ca trateaza si deficitul de atentie:
"Cercetarile efectuate la Universitatea de Sud din Australia su demonstrat faptul ca daca micutilor care sufera de ADHD li se administreaza zilnic, timp de 15 saptamani capsule cu ulei de peste, deficitul de atentie se imbunatateste semnificativ. Acest lucru se intampla deoarece creierul este format in proportie de 60% din grasimi (acizi grasi esentiali) cum ar fi omega 3 sau omega 6."
http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie/uleiul-de-peste-un-elixir-pentru-sanatate-1080.html
Bee spune:
Buna fetele.
Multumim de urari.
Azi am stat la Moashte, la coda. Adica la Sf.Dimitrie, la Mitropolie. Muult. 11 ore in picioare, mai mult pe loc. A fost bine, imi doream de mult.
In rest? Discutia despre fete.
Deea, ai tradus destul de exact ce am vrut sa spun: as prefera sa fie ea manipulata sau mai stiu eu ce, decat sa o faca ea constient cu altii! Si ce spunea Moni e adevarat: nu vreau sa fie vreodata nedreapta. Eu cred ca lumea se schimba in momentul in care ii tratezi pe altii cum vrei tu sa fii tratat. Excluderea nu-i o solutie. Ma rog, asa cred eu. Si stiu ce spun cand e vorba de cicatrici emotionale. Stiu cat de rai sunt copiii, pe propria mea piele. Si povesti horror cum aude Daria am auzit mereu, de foarte mica si nu m-au marcat decat putin, pe moment. De foarte mica realizam ce poate fi real si ce nu. La noi erau multe povesti cu vampiri si monstrii. Si povesti cu ambulantze care rapesc fetele si le stampileaza nu stiu cum, dupa care le omoara. Amintiri din copilarie? Multumesc, am amintiri clare si detaliate de cand aveam 1 an. Stiu si ce simteam in aumite situatii si de asta incerc sa o raportez pe Ana la mine copil, nu la mine adult. Oricum, pentru mine copilaria mea e cahhhh. Brrr, n-ash mai vrea sa o retraiesc. Daca vede mama ce scriu, se supara, dar din pacate asta-i realitatea. Eu incerc sa schimb lucrurile, sa fie altfel decat a fost pentru mine si totusi stiu ce ma asteapta peste 25-30 ani: judecata. O sa-mi spuna fii-mea cat a suferit ea din cauza mea, ca a avut o copilarie plictisitoare si anosta si ca nu a putut sa faca ce si-ar fi dorit.
Bla, bla. Voi stiti de cate ori m-am mutat eu pana la 30 de ani? Mutarea in casa actuala e a 13-a! Cu noroc? Asa ca nu-mi doresc decat ca ai mei copii sa plece de acasa de plictiseala, cand vor creste. Sa ma judece ca-s inerta si imobila, atat imi doresc.
Gata,
monica70 spune:
BRANDUSA 11 ore in picioare pentru moaste? Lesinam acolo.Io una nici o ora n-as fi stat
Imi pare rau ca nu ai amintiri roz din copilarie,dar macar nu mai fi pesimista in legatura cu viitorul.Ce sa iti reproseze copiii? O copilarie acolo la tara cred ca e ideala pentru ei
Si eu am amintiri incepand de foarte mica,dar amintirile mele-s placute.Singurele minusuri au mai fost pe la scoala cand mai striga vreunul "aragaz cu patru ochi" ca purtam ochelari,dar au fost cazuri izolate si cel ce mai striga asa nici nu stia sa citeasca bine cand a terminat clasa a opta,asa ca nu m-a afectat
Io chiar n-am auzit povesti din alea cand eram mica.Pe la tara verisoarelor le era urat seara si n-ar fi iesit noaptea singure afara sa le pici cu ceara,sau sa doarma singure.Eu ieseam si singura noaptea la wc si am dormit singura chiar si in "casa sus" unde nu dorm decat musafirii si unde se mai auzeau mai ales noaptea soarecii bantuind prin pod sau camara Stiu ca imi povestea mami ca la "claca" auzea cand era ea mica tot felul de povesti cu stafii,deci normal ca le era mai frica celor crescuti la tara.Si tati mi-a mai povestit niste chestii mai dubioase de pe la ei din Oltenia,tot asa le stia de cand era mic.Totusi noi n-am fost afectati.
Pe mine ma cam enerva la un moment dat doar ca se tinea frate-meu dupa mine si nu puteam sa ma desfasor doar eu si prietenele mele de aceeasi varsta - ele fara frati ancorati de ele.Si ca trebuia sa dorm si eu la amiaza ca sa doarma el ,d-astea.