PRIETENE FARA TITLU (69)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Daniela si voi cu probleme cu alte fetite? Dar din felul in care a reactionat, Ioana pare ok. Nu-i asa? DAca a spus ea, ca stie ca-i o gluma si ea nu face parte din club, inseamna ca nu-i foarte afectata. Cam asta e atitudinea Anei mele: pare indiferenta si detasata.
Si Ana are o prietena pe care am adus-o de doua ori la noi sa se joace cu ai mei. Fetita e cu un an mai mare decat Ana si anul asta nu mai sunt in aceeasi grupa, ca a trecut la pregatitoare, in timp ce Ana a ramas pe loc. Ma rog, mama a remarcat ca e cam autoritara. Eu i-am zis, ca nu pot sa judec asa un copil de 6 ani! E doar chestie de temperament, ca eu n-am vazut nimic nelalocul lui in comportamentul copilului (si am fost mereu atenta). Nu-i cerea nimic Anei, nu-i lua lucrurile, nimic de genul asta. DOar ca-i mai aranja/organiza pe ai mei la joaca- e si mai mare decat ei. Si e un copil foarte inteligent: stie instinctiv ce si cum sa spuna, cum sa se comporte. Mama mea are teama asta sa nu se inhibe Ana in prezenta ei. Ma rog.
Si la gradinita, e ok atmosfera din ce am vazut. Eu n-as suporta sa o vad pe Ana ca exclude din joaca ei alti copii. Prefer sa fie ea in afara grupului, decat sa se poarte ea urat sau nedrept cu altii. Evident ca la modul ideal situatiile astea nu ar trebui sa apara, copiii ar trebui sa fie mai toleranti si mai generosi.
Deci, Daniela, parerea mea e ca tu poti sa lucrezi la mentalul Ioanei, dar nu te baga in ceea ce tine de relatiile ei cu altii. Eu asta tot incerc. Sa se simta valorizata, sa aiba incredere in ea, sa nu depinda de valoarea pe care i-o atribuie altii. Complicat, stiu.
Hai ca am fugit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bee
Eu n-as suporta sa o vad pe Ana ca exclude din joaca ei alti copii.

Bee, vrei sa spui ca ipotetic, ai prefera ca Ana sa fie manipulata si santajata sentimental decat sa excluda din joaca ei acei copii care ii fac rau?

Un adult foarte ferm pe calitatile lui ar fi in stare sa faca fata distractiei, si ar stii cum sa raspunda, dar un copil mi-e ca ar creste intr-o astfel de relatie plin de cicatrici emotionale. (ma rog ... metafora nu este cea mai bine aleasa, dar altceva mai bun nu mi-a venit in minte )

Daria venea destul de des plangand de mama focului acasa, din cauza ca Patricia o ameninta ca nu se mai joaca cu ea, si statea singura afara sa o astepte pe domnisoara care uita de ea, si nici nu dormea de teama ca Patricia sa nu se supere. Tot ce facea era sa ii faca pe plac Patriciei, care se bucura de inocenta si darnicia Dariei si o putea santaja cu orice. So, eu sunt mai mult decat extaziata ca Daria a exclus-o de la joaca ei

-------------------------------------------
Deea, mamica de Daria
poze: http://www.dropshots.com/oitabarsana1

made in Brasov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA nu cred ca asta a vrut sa zica Brandusa,ea zicea ca nu vrea ca Ana sa nedreptateasca alti copii,iar sa excluzi din joaca ta un copil ce iti face rau nu e nedreptate defel.E autoaparare .
BRANDUSA Diana nu pare indiferenta si detasata,cum zici ca e Ana.Ea dimpotriva se prea ataseaza.De exemplu de cate ori a luat-o mami de la bloc plangand ca ea mai voia sa stea sa se joace cu Mara,pe cand aia n-a plans niciodata dupa Diana.Nu ca nu ii place cu Diana,ca ii place si cand ne vede imediat de intreaba unde e Diana,dar nu sa planga dupa ea Si Diana e aproape cu un an mai mare ca fetita aia.La fel daca o vede pe Alexandra celalata prietena ca e la un loc de joaca,numai acolo vrea si ea,musai cu ea.Aia la fel,chiar ai ei zic ca numai cu Diana ii place,dar nu a plans niciodata dupa Diana precum Diana dupa ea E si chestie de temperament,aia e cuminte si ascultatoare,Diana vrea sa isi impuna vointa oricum,chiar cu plansete de exemplu.Nu mai zic plansete cu lacrimi de crocodil la desparteala de Diana de la Timisoara.
Pe de alta parte,desi e smiorcaita e oarecum cum zicea Daniela genul "apucatoare" , in sensul ca ajutata de viteza ei de reactie se arunca prima ea sa puna prima mana pe orice,ea sa demonstreze altora cum se face etc. Dar nu face asta cu copii necunoscuti si o face mai mult cu ... lucrurile ei personale.Vrea sa le arate celorlalti ,numai ca in loc sa ii lase pe ei sa le descopere trebuie ea sa intervina urgent cu indicatiile N-am reusit niciodata sa ii opresc avantul asta,desi am incercat.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

DEEA sper sa tina excluderea asta si sa nu cumva se razgandeasca Daria in privinta fetitei aleia.Nasoala chestia cu santajul.La Diana inca nu am auzit de-astea.Ea cred ca plangea de fapt ca sa ne santajeze ea pe noi, sa o mai lasam la joaca cu prietenele.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Moni, si inca nu am spus tot Venea Daria cu tot felul de povesti de groaza si sperieturi. Ba fantone care bantuie prin parc si mananca copiii, ba copii care au cazut in canalul de langa bloc, si care au murit dar inca se mai aud din canal ... ba nu stiu ce doamna care nu stiu ce facea la copii. Povesti urbane... dar ... pentru copii de 4 ani ?!?!?!?! Tot de la ea a prins fobia de paianjeni si de intuneric. Daria nu se speria de nimic pana nu a intalnit-o pe domnisoara santajista. Si credea in cuvantul ei, si in al meu nu Mi-a fost greu sa o conving ca pisicile pe care le-au gasit, care erau reci si tepene si nemiscate, erau moarte, doar pentru ca Patricia spunea contrariul !! Le-am surprins jucandu-se cu niste matzi mici aruncati si morti, ca si cum ar fi fost papusele Numai la "bune" o invata fata asta !!!

Deea, mamica de Daria

made in Brasov

Mergi la inceput

DEEA aoleu jucat cu pisici moarte si speriata cu fantome si paianjeni? Pai vezi asta e riscul de a se juca nesupravegheata in permanenta Si in plus cu copii mai mari.Ca sigur aia mai mari ii invata initial pe cei mai mici tot felul de tampenii .Nu toti desigur,dar destul e sa fie unul-doi d-astia ca ii "contamineaza" pe cei mai creduli/imaturi.Ca norocul ca la mami la bloc e plin de bunici/mamici care alta treaba n-au decat sa ,mami ar avea ea destula treaba,dar ... o nepoata are , asa ca pe cat posibil n-o scapa din ochi.Io in locul tau la prima poveste d-asta horror "made in Patricia" o si indepartam pe Daria de ea,mai bine n-o mai lasam afara decat cu ea.

Mergi la inceput

In concluzie poate se mai consoleaza si Daniela cu ocazia asta,ca se poate si o companie mai rea decat o Romina smulgatoare: o Patricie morbida
Dar totusi fetele astea n-au parinti/bunici? Ele nu le aud/nu le vad cum se comporta? Nu intervin? Eu sunt cam obisnuita ce e drept ca prietenele/prietenii Dianei nu-s prea scapati din ochi defel de parinti/bunici si cel putin la mami la bloc daca sare vreun copil calul intervin si ceilalti adulti din zona,daca nu e parintele pe faza, fara suparare. Dar nu prea au fost incidente.Diana n-a venit cu nimic ciudat achizitionat din zona si ea chiar e gen maimutica,inregistreaza si imita tot

Na am plecat la nani.Noapte buna si sa veniti cu vesti mai bune de maine incolo!

PS si nici 5 ani n-au inca,va dati seama ce urmeaza anii ce vin

Mergi la inceput

Moni, cred ca eu cunosc cei mai multi copii. Silviu cand ma aude ca le stiu numele la toti, si ce preocupari au, si ce obiceiuri...nu ii vine sa creada cat de documentata sunt Nu stau toata ziua in parc, dar stau destul sa ii urmaresc de pe geam atunci cand ma uit dupa Daria. Stiu fiecare cu cine prefera sa se joace, ce jocuri prefera, si cat de incredere, sau responsabili sunt. Si apoi, mai au "sedinte" de joaca si la noi in fata scarii, si atunci aud tot Si e destul sa intreb pe alti copii ce s-a intamplat, sa vedeti ce repede dau raportul. Zic tot Deci, nu pot sa zic ca e nesupravegheata Daria. Mai mult de atat, nici daca as sta cu ea in parc nu as putea face, ca doar tot pe o banca as sta, la distanta, nu sa pazesc gura celorlalti copii.
Varianta supravegherii de bunici la mine nu functioneaza. Maica-mea ar prefera sa o duc sa stea la ea (in casa, nu afara la joaca) sa fie distrata de Daria, si bineinteles, ar juca acelasi rol de santajista sentimentala (cum a jucat mereu cu mine).

Deea, mamica de Daria

made in Brasov

Mergi la inceput

Moni, copiii despre care vorbesc sunt toti la scoala, in clasa a I-a, a II-a, a III-a, si nu mai sunt supravegheati indeaproape. Toti parintii sunt ca si mine, "pe la geamuri". Eu am avantajul ca deschid usa de la balcon, si am pasit direct in parc, intre ei, si pot imediat sa intervin in caz de urgenta, altfel nu as avea nici eu tupeul sa o las. Si cu matzele, se jucau chiar sub balconul meu, deci ... sub supraveghere Eu initial am crezut ca sunt matzi vii, si le-am dat pe geam lapte sa ii hraneasca Cand am auzit-o pe Daria ca zice: "A miscat un picior cand l-am bagat in apa !!!!" atunci mi s-a parut ceva ciudat, si am iesit sa inspectez situatia. Matzii erau cat se poate de morti si de intepeniti, dar de ce sa nu recunoastem, erau exact ca niste jucarii de plus

Deea, mamica de Daria

made in Brasov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Neata. haideti la un ceai verde...ca eu nu beau cafea:))

Ma...eu sunt mereu langa Ioana sau ma rog mai mereu. Chestia este ca nici ei nu-i era frica de nimic dar de la o vreme nu ne mai place intunericul si in fiecare seara la culcare Ioana spune "IMI DORESC SA VISEZ PRINTI SI PRINTESE", este ca o rugaciune pentru ea, o supune de fiecare data. Cred ca a vistat vreodata ceva inspaimantator si prin ruga asta ea spera sa indeparteze visele urate.
Din acest motiv ma gandesc eu ca fricile astea vin asa odata cu varsta fara sa-i bage cineva in cap neaaparat. Un pic de ici un pic de colo si se aduna(mai vede cate o domnisoara"inspaimantata" de un paianjen de fatza cu vreun june si ei o iau de buna...). Acum nu-i putem feri de toate cele. Din pacate le invata si pe cele rele pe langa cele bune. Important este sa tinem contactul cu ei si sa vorbim despre toti si despre toate.
Deci mai toti copii sunt atasati de cate cineva(parteneri de joaca).
Romina este mai mare decat Ioana cu un an si Ioana efectiv o stie de cand s-a nascut. Mi se pare normal sa nu poata renunta la o astfel de "prietenie", nici nu vreau sa o invat sa renunte la ea, vreau doar sa nu se mai lase santajata. mai vorbesc eu cu ea cateodata si o intreb de ce nu se mai joaca si cu alte fete la gradi, iar raspunsul este, pentru ca se supara Romi.
Iar in legatura cu Clubul am mai descusut-o pe Ioana putin aseara...am intrebat-o ce fac fetele in "clubul" ala iar ea imi zise ca se joaca, se invart, fac ce le place. La intrebarea daca i-ar placea si ei sa faca parte din clubul ala mi-a spus ca nu! Ca este plictisitor. Oare mi-a spus asa pentru ca "strugurii sunt acrii cand nu ajungi la ei?" sau chiar asa o simtii. Tare mi-ar placea sa aiba web acolo sa vad si eu ce fac si cum se comporta copilul meu!

Mergi la inceput