PRIETENE FARA TITLU (69)
Raspunsuri - Pagina 19
monica70 spune:
M-am intors si eu in zona.Tudor nu facea mare lucru,era in dormitor si mesterea doar la sticla cu .... sapunul lichid smanglita din baie Plus ca nu stiam ce naiba se aude apa prin tevi cu asa intensitate si cand am controlat am depistat ca daduse si la calorifer pe 3 - l-o fi prins frigul Trebuie sa fiu pe faza ca oi plati de ma usuc daca tot face d-astea.Am intins si o tura de haine cu el printre picioarele mele pana cand a trantit cu cantarul de gresie de am zis stop si l-am evacuat in patut.Dupa aia a venit mami sa il intretina ca de mers afara pauza - ploaie si vant de te ia pe sus.Au fost la frate-meu dar deja s-au intors de-acolo ,mami a zis ca nu mai merge cu distrugatorul acolo ca si azi i-a desprins sipcile de la parchet Mie mi-a scos si suruburile de la jaluzele - la usa de la balcon.Nu mai zic ce se catara pe tabureti si canapea sa ia una alta de pe birouri.Ieri lucram de zor ,calculam ceva la calculatorul mic de birou cand numai ce ma trezesc ca imi dispare unealta - isi varase manutza pe sub monitorul PC-ului si imi luase calculatorul de sub nas !
BRANDUSA e super ca faci ce iti place,plus ai ocazia sa studiezi si sa mai iei si ceva bani Avantajul sa fi tanara.E mai bine asa sa faci copii mai de tanara si dupa aia cand ei mai cresc, faci cariera.La mine aiurea.Ce sa fac daca n-au venit la timp? Si habar nu am ce urmeaza cu "cariera",ca n-am unde ma intoarce, deci va trebui sa caut altceva.Si cu criza asta - valeleu.Cat despre perfectionare ce sa zic.Nici vorba sa apuc sa merg la intrunirile lunare ale CECCAR sa fiu super la zi cu noutatile,nici macar cotizatia pe anul asta nu mi-am platit-o inca.Sa vedem din ce oi plati-o si pe-aia ca e destul de mare suma ( peste 100 euro) chiar daca-s trecuta ca inactiva.Si in perioada asta mai trebuie si bani de cadouri de mosi si onomastica.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
teolinda spune:
Buna ziua!
E buna si cafeaua rece.. daca-i facuta... mie mi-e lene sa fac da' daca mai ai un rest ceva MONI, accept cu placere.
Moamaa ce subiect greu abordati voi aici .. homescholing... a fost sau nu buna scoala pt noi... oohooo ce tema de gandire mi-ati dat.. dupa ce imi fac "analiza"... revin cu det la subiect.
DEEA - are dreptate BEE... de la cate idei n-am plecat si noi.. si pana la urma unde am ajuns... tot BANII ne-au tot deturnat si pe noi de la planuri. Eh... la noi plasma a luat locul semineului... e f. greu cand ajungi la arhitect.. si apoi la constructor. Daca arhitectul nu are habar si de ce se poate din pct de vede constructiv...al materialelor... e durere. Asa a s-a intamplat la noi cu plasma vesus semineu. Casa fiind de lemn... era deja prea complicat sa construim intr-un perete un zid pt a pune semineul acolo..... eee sunt multe chestii... si complicate rau.
Bietul proiect cate n-a suferit din cauza greselilor arhitectului.. sau a lipsei de experienta mai exact. Asa am renuntat la multe... iesire pe terasa din cauza dif. mari de nivel..etc..Oricum suntem patiti cu multe.. si eu sunt aici la dispozitia ta cu rasp. la diverse probleme care apar... Mai ales ca tu vrei sa faci combinatie de materiale care din pacate CONSTRUCTORII nostri habar nu au sa le ansambleze... Eu am decretat decat sa mai ajung la mana cosntructorilor ... meseriasilor.. mai bine fug pe campii si stau in orice numai capul sa nu mi-l mai bat cu toti dobitocii.
Asa ca iti doresc sa te inarmezi cu multaaaa rabdare.
Piua ca trebuie sa blenduiesc "pranzu'" lu Prazlea care tocmai suge la o mufa
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
teolinda spune:
Moni stii ca ma gandeam la ce ai intrebat tu... daca atunci cand eram la bloc se inghesuia lumea pe la mine.. Ei bine, da... culmea aveam unii cu care ma trezeam direct la usa... nu ma mai sunau sa ma intrebe daca sunt acasa. Si chestia asta se intampla uneori si in fiecare seara.
Si-atunci era casa plina. si un dute-vino continuu... unii chiar imi spuneau... "bai dar voi nu sunteti niciodata singuri?"...
In fine.. intre timp ne-am mutat si chiar daca s-a mai schimbat si cercul de prieteni pe alocuri.. obiceiurile au ramas aceleasi.
Chiar imi zicea Robert ca vor sa vina toti la noi ca-s satui de bloc si ca vor la curte... Ei bine, da... de-acord dar si cand stateam la bloc era aceeasi poveeeesteeee...
E clar... am fost gazde bune... Io as merge si mai departe cu "aprecierile"... da' apoi inseamna sa ma desconsider.
Asta micu al meu... i-am dat o rondea de morcov si putin cartof pe care le-a degustat si halit singur iar acum nu mai vrea piureul .
Piua ca ma maraie
monica70 spune:
LILI pai erau alte vremuri atunci, acum tot mai putini merg in vizite-surpriza.Eu tot zic ca acum exista predominant doua categorii: cei care au bani dar nu au timp - si deci nici de musafiri ca vin seara acasa tarziu si poate in WE au chef doar sa zaca si cei care au timp dar nu au bani - iar pentru astia si un simplu musafir deja costa si poate dezechilibra un buget precar - un suc,o bere,o cafea,o prajitura - adica minimul "de bun simt" la romani.
Cand eram mici la noi nu exista duminica fara mers in vizite sau primit vizite.Predominau familii cu copii - rude si prieteni de-ai parintilor.Acum eu chiar nu prea mai am unde merge asa.Majoritatea prietenelor mele sunt emigrate si cele cateva ramase au copii mai mari.Verisoarele din Arad ce sa zic ... si din alea doua is emigrate.Mai am doar doua loco. Iar husbandul nici atat n-are pe nimeni.Prieteni ioc ,verisorii din doi unul e emigrat - chiar cel cu trei copii.Cu foste colege de scoala-de serviciu cu copii mici tot ne propunem sa ne vizitam,dar si eu tot merg si nu mai ajung Tot timpul erau alte prioritati- intai ocupata cu serviciul,acum e incomod cu puradelul. Ne mai vedem mai mult prin oras intamplator.
Ce n-am si nici nu-mi pare rau e o vecina abonata in zona,cum aveam la socru-meu pe una Si baba pe deasupra.La vara-mea din Beius am vazut asa,toata ziua buna ziua era cel putin o vecina la ea la cafea si tigara,pai aproape ca nici nu puteam vorbi cu ea cand eram in vizita Eu as turba sa fie asa du-te vino la mine,plus ca fiind d-ale casei nici macar nu mai sunau/bateau la usa
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
Ca tot mi-am amintit de foste colege de birou.Una tocmai si-a deschis o pensiune langa Arad asa ca ii fac reclama poate are nevoie ceva cunoscut de-al vostru aflat in tranzit pe-aici de cazare ok.
http://www.cazarearad.ro/index.php?cmd=unitate&id=167
Si ei i-am tot promis ca mergem pe-acolo in vizita sa vedem si live cum arata,dar n-am apucat Au facut-o impreuna cu o alta familie si deocamdata ei se ocupa de curatenie pe rand o zi o familie o zi alta familie,la receptie e fata prietenei,iar mancarea o comanda pe catering,dar urmeaza sa aiba si bucatarie proprie.Le merge deja super bine ca e in drumul tirurilor si e mereu ocupat.
DEEA tu nu construiesti casa si cu intentii partial turistice?
LILI a voastra e din lemn casa,sau partial din lemn?
Si pe mine ma intere subiectul case Tot fac pe planuri,asta as face toata ziua daca as putea.Imi plac cum arata casele de munte ,dar la noi e zona de campie si nu prea merge o casa facuta din lemn.Adica ar merge dar parca nu am incredere ca s-ar face de calitate. Nici macar in peretii de gips carton nu prea am incredere.Asa ca piatra,caramida si betonul e baza.Si as prefera casa-parter,nici macar cu mansarda.Ce atatea scari? Si eu o casa cu cinci camere am in minte - trei dormitoare,un birou si camera de zi.Si anexe cat cuprinde bucatarie,camara,baie,baie de serviciu + spalatorie-uscatorie- loc de calcat haine eventual cuplat cu un dressing.Si hol si terasa evident.Teoretic suna bine,dar cat costa constructia si dupa aia intretinerea ... nu mai zic de facut smotru peste tot.Si de gradina-curte cine si cand sa se mai ocupe? Asa ca practic vorbind cred ca mai comod ar fi un apartament cu 4 camere "la cheie" - am ochit eu in apropiere,tot bloc nou si spatios.60000 de euroi,dar se gaseste si la cca 45000-50000 cam la fel si in aceeasi zona.
teolinda spune:
MONI - casa mea este de lemn ... structura de stalpi si grinzi si lambriu nut si feder de 4cm la exterior. In plus e imbracata pe-afara cu material cum vezi la casele americane.. adica siding. La interior este TOTUL doar rigips.. si n-am nici o gaura in pereti facuta accidental. Eu am ales sa facem casa asa pt ca am si eu un mare pitic pe creier... terenul lucreaza si in timp apar crapaturi la peretii de bca/caramida. Asa... cum e casa mea... sunt f multumita... nu-i nici o crapatura.. e f elastica... cea mai sigura in caz de (Doamne Fereste) cutremur... Chiar nu-mi pare rau ca am facut-o asa. AM avut noi ceva de furca la izolarea de la baza (fundatie si talpa casei)...dar am scos-o noi la capat pana la urma. Noroc ca am avut bani la vremea cand au aparut problemele si le-am remediat fara a produce pagube suplimentare.
Daca ar fi s-aleg acum cum sa-mi fac casa.. tot din lemn as alege. Si nu stiu de ce te plangi tu cu lemnul ... pai mie mi-au adus casa in TIR tocmai din Harghita... in 2 sapt. a fost ridicata toata structura de lemn..aia au fost singurii meseriasi de care am fost multumita pe deplin... pe langa multi altii de care am avut nevoie ulterior.
Multe chestii le-am facut chiar noi...ma rooog Robert mai mult... de exemplu izolarea la interior cu polistiren am facut-o noi.. si chiar a fost munca muuuulta si destul de greu sa tai si sa potrivesti polistirenul de 10cm grosime intre stalpi-grinzi.
Cat despre dimensiune... si eu as mai fi vrut cativa metrii in plus pe la unele incaperi... dar chiar si-asa e munca naibii cand trebuie facut curat si nu vorbesc doar de curatenia generala.
E-adevarat ca la noi la mansarda fac curat temeinic la 2 sapt...ca acolo doar merg sa dorm deci nu se face mizerie/praf... dar jos unde stam e o gramada de treaba.
In plus.. sa mai discutam de cata treaba mai este de facut si pe-afara in curte?
Acum.. daca esti f. comoda si daca n-ai pe cine sa te bazezi ca ajutoare pt o curte... evident ca vei alege un apartament .
monica70 spune:
LILI wow deci toata din lemn! Super ca din cate stiu e mai ieftina,mai calduroasa,se construieste mai rapid si evident e mai rezistenta la cutremure.Dar ai avut noroc sa gasesti meseriasi de calitate! Ia da-ne si nou adresa lor, ca nu se stie niciodata.La lemn mie imi e de incendii si de carii,deci presupun ca trebuie sa fie tratat lemnul contra lor si asta nu stiu cate de tratat e pe la noi unde nu prea exista traditie cu case de lemn ca in Canada sau tarile nordice de exemplu.
LunaNoua spune:
Brandusa, Lili, va voi bate la cap cat de curand... doar sa incepem si noi odata !!! Nu stiu daca am mai spus .. dar ... casa va fi facuta de NOI. Nu avem bani pentru constructor .. so ... am scapat de problema cautarii meseriasilor . Stiu ca ma veti intreba: poi ce voi stiti sa construiti case ??? raspunsul este clar: NU. Dar asta nu inseamna ca nu vom putea. Bunicii nostrii stiau mai mult decat noi ?? Ce e atat de complicat incat stramosii nostrii puteau sa faca si noi nu ?? Ne-am cumparat carti, am comandat DVD-uri de prin America, nu sunt de ajuns, stiu .. dar .. sunt un punct de plecare. Vai de curu nostru ce ne asteapta.. si asta stiu .. dar sunt sigura ca va iesi si ca va merita tot efortul. Bunicii nostrii nu aveau acces la internet.. nu aveau scule performante, nu aveau prefabricate, tehnologie .. si totusi .. isi construiau singuri casele in care traiau. De ce sa cred ca suntem noi mai handicapati incat sa nu putem face ? Si mai ales acum .. cand orice nimic vine cu instructiuni de folosire si montare... Posibil sa avem nevoie de ajutor la structura de lemn... cu toate ca arhitectul e foarte convins ca ne vom descurca si singuri sa o ridicam. Inca nu am solutii la toate problemele care sunt si care vor aparea, dar ... in mare, am conturat ideea. In primul si in primul rand, ca sa o putem construi dupa capul nostru, ea va avea statului de anexa gospodareasca, si atunci nu vom avea nici o constrangere legala in ceea ce priveste constructia. Fundatia o vom face cu cat mai multa piatra (eu incerc sa evitam pe cat posibil fierul din motive bioenergetice, si mult beton din motive financiare). Structura casei va fi pe lemn. Acoperisul acoperit cu sitza (niste lemnisoare mici ca un fel de tigla de lemn). Zidul exterior va fi pe structura de lemn umpluta cu baloti de paie, tencuiti cu lut si vor avea o grosime de 60 de cm . Zidurile interioare vor fi tot pe structura de lemn, umpluti cu lut nears. la Parter vor fi bucatarie deschisa, un living mare pe post de zona de lucru, si de uitat la munti, 2 camere (deocamdata dormitoare, pe viitor spatii cu ateliere, etc), si baie. In podul mansardat vor fi dormitoare, dar deocamdata nu ne vom ocupa de pod, din lipsa banilor. Deci, MONI, da ... vom avea si spatiu de primit mutzafiri, so ... pe viitor veti putea avea unde sa veniti la munti. Apa din pamant, centrala cu lemne, incalzire pasiva de la soare prin geamurile mari orientate pe sud, plus inca inca un sistem de incalzire pasiva solara pe care il studiez acus (asta in timpul zilei) si care este practic gratis. La curent va fi o mica problema. Partial vom pune panouri solare (cat ne permitem), si ne gandim la mesterirea unei turbine de vant. Si aceasta este inca in stadiu foarte incipient, pentru ca inca nu stim cum rezolvam cu sistemul electric...dar... gasim noi solutii pe parcurs. Pana atunci ... inventeaza Brandusa bateria aia cu gandaci .. si ... ne-am scos
Apropos, Bee, mai povesteste-ne si de pe la munca de la tine. Mie mi se pare de-a dreptul fascinant.
Denisam spune:
WOW- ce subiecte ati abordat mai,cu scoala eu nu pot sa fac numai HS ca inseamna sa stau acasa ani buni si nu mere- 1. ca eu sutn activa si nu pot sa stau sa fac mereu aceelasi lucru si 2. ca ne trebuie finante.
Adica fac extra cu ei acasa cat cuprinde,dar le trebuie si scoala -mi-ar placea sa fie numai la private, dar nu se pupa cum trebuie cu realitatea si atunci renunt,prefer sa investesc in ei in alte activitati si sporturi care le place si ii tine activi
Legat de scoala-si eu ca Moni,eram constiincioasa,am bagat si ceva premii si olimpiade, dar citeam carti si acasa si la scoala pe furis, si acuma is f. aproape de ceea ce vreau sa fac-doar ca sunt realista si imi dau seama ca dc ma duc sa cer postul de manager inainte sa ma preseze ei, inseamna ca imi injumatatesc timpul cu copiii si nu vreau asta, nu inainte sa il vad pe Alex unde trebuie.
Cu casa-aici situatia e diferita, eu am renuntat la casa 100% perfecta, o sa trebuiasca in 2 ani sa ne mutam la una mai mare, dar noua nu vreau sa investesc, ca eu ma plictisesc destul de repede de ele cam la 7-8 ani si cu banii aia ma duc in vacante, ca inca sufar dupa HAWAII eu si treb sa mergem in max 2 ani
Merg la munci ca abia mi-am revenit dupa criza facuta de EMMA de dimi cu niste ghete care culmea ieri erau ok si azi o stringeau(avea soseta pre gorasa0 dar mi-a plins 10 min asa aiurea si a speriat-o si pe soacra cea sensibiloasa la faze de astea,care de cand s-a trezit a inceput sa o critice- cand la Emma nu merge cu din astea, doar cu incurajari, ca de e si ea sensibila si geloasa-sper sa isi revina pina diseara-maine iarasi are zi de pozat la gradi.
VA si .
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
DEEA super idei ai Teoretic ar trebui sa mearga beton.Pai pe vremuri casele se faceau din caramizi din pamant si paie - vaiuga li se spune . La tara in Bihor cand eram mica am si vazut cum pe pasunea dintre marginea satului si padure,tiganii (si cred ca nu numai ei) fabricau de zor asa ceva dupa care la vindeau.Acolo e pamant ideal pentru asa ceva.Eu am si locuit cativa ani in casa facuta din asa ceva.La socru o parte a casei facuta din vaiuga si a fost incomparabil mai bine cat am stat acolo, decat dupa ce ne-am mutat sus in partea de casa din caramida (cu pereti grosi de 60 cm).Pai in prima in doi timpi si trei miscari era cald iarna,pe cand in casa de caramida imi ingheta pana se incalzea camera
DENISA auzi la ea Hawaii.Eu vreau in insulele Seychelles Emma iti face rar asa ,dar s-o ai pe Diana pe care o apuca frecvent?
Am uitat sa va zic ca ieri la inot s-a cam smiorcait ca a inghitit apa,mi-a zis ca nu mai vrea la inot (cand a iesit afara de a mers la baie),ca Moni o lasa tot singura De cateva ori a vrut si sa o ia spre margine sa se tina dar Moni a amenintat-o ca o pune sa avanseze pe culoarul doi daca nu se potoleste E drept si ca a facut o ora jumate ca am dus-o sa recupereze cat a lipsit si poate era si obosita ,plus cam nemancata de la 12 ca n-a mai apucat cand a iesit de la gradi decat sa ciuguleasca o placinta cu nuca. Vineri are ultima zi de curs.Acum trebuie sa ii iau musai ochelari de inot ca sa aiba chef sa continue si la alt curs.Duminica merge frate-meu in Budapesta la shoping si i-a promis ca ii cumpara de-acolo.