Poiana
Raspunsuri - Pagina 16
buli spune:
adica (si) pe itsme o cheama Anca?
sa va zic o discutie de-a lui Matei cu doamna?
ea: mai copii, imi mancati creierii!!
Matei: nuuuu, doamna, dumneavoastra ne mancati creierii, noi va mancam ficatii!!
lilanda spune:
Oaaa, rayu, ce mistoooo!! Ai pereche. Felicitari
Haha, ma confuza lista aia de propuneri, ca mi-s obisnuita de pe-acilea cu cirnatii. Is cite unii cu 4 nume: doua prenume si alte doo nume de familie. Nici nu mai sti cum sa-i strigi, asa ceva!!!
Imi plac si Julie si Tudor, da' inca mai ai loc sa te razgindesti. Ca nume de baiat mie imi suna bine si Stefan (cu toate variantele lui)...si imi mai place Boris
Noah, ca tot sintem la capitolul nume si prenume, avem la job un coleg indian. Si-o venit un alt coleg nou danez, caruia ii zice Troels - nume care e o adevarata provocare pentru indian!! Ii explica danezu ca cel mai usor ca sa-l tina minte e sa se gindeasca la trolls...da' cum indianu' nu stie ce-s aia, ramase memnotica in pom. Insa cu prilejul asta imi marturisi ca de mine isi aminteste relativ usor, da' ii e jena sa ma strige, dat fiind ca pe hindu-s OU!! LOL
speed, calatorie placuta la Londra si spor la booking. Stiu ca-s niste preturi pe la hoteluri de zici ca toate ar fi hiltonuri...si cind colo Si io-ti recomand varianta studio/apartament, fie numai daca te gindesti la micul english breakfast de hotel. Horror :))
doruletz spune:
oau, asta da veste, o sa fie veselie mare la voi cu un dac mic si o doua dace :) ma bucur ca aflasi pana la urma ca muream de curiozitate. Cum il convinsesi pe medic sa-t spuna, nu ziceai ca nu vrea?
Io pusei numele Mitica pisoiului ca asa imi place mie sa-l strig da' la copil avusei alte criterii:))
Tocmai citii de curand despre asta ca e un subiect de actualitate ca sa zic asa, aci a fost o polemica despre ce inseamna alegerea prenumelui in anumite "parti" ale populatiei (cand s-a constatat ca Mohamed a fost prenumele pus cel mai frecvent in Marsilia in 2010, se dezbatu ce inseamna asta pentru identitatea culturala a individului dar si a natiunii:)
Alt motiv fu acela ca un coleg d'al lui alain isi facu o asociatie care a dat in judecata firma renault ca sa-i impiedice sa-si numeasca noua masina... Zoé! Cica asa o cheama pe finuta lui, numele de familie fiind... Renault si faptul ca va deveni nume de masina e o atingere la demnitatea personala:)
Da' evident ca pierdura procesul asa ca in curand o sa aveti pe www.caradisiac.com/Affaire-Renault-Zoe-la-justice-donne-raison-a-Renault-63339.htm" target="_blank">Zoé Renault in garaj:)
Si cand n-avem ce face ne mai ne amuzam cu sondajele sau reclamele prin telefon, le cerem sa-si repete prenumele de vreo cateva ori inainte sa le zicem ca nu ne intereseaza. E evident ca toti suna din prin call-centere aflate in strainatate da' ei mereu se prezinta cu cate un prenume frantzuzesc tipic, christophe, françois, nathalie ... da' ei au un accent chinez sau de maghreb de abia intelegi ce spun.
Insa cica nu intamplator aleg numele astea ca studiile spun ca daca cel ce face sondajul are un prenume similar cu al celui intrebat, are dublu sanse sa i se raspunda. Si ca suntem mai dispusi sa ajutam pe cel ce poarta un nume raspandit decat pe unul ce poarta un nume rar.
Si ca in general aia cu nume frecvente sunt mai "dezirabili social" si mai avantajati decat aia care au un nume rar etc, e o intreaga teorie de psihologie sociala despre cum ne influenteaza prenumele viata, nu-i de gluma cu alesul asta. E primul lucru pe care il spunem celorlalti despre noi si poate sa ne ajute sau dimpotriva sa ne puna bete in roate;
Se zice ca cel mai bine e ca numele sa fie suficient de comun dar nu unul foarte "la moda" ca moda trece in 2-3 ani si dupa aia toata lumea iti ghiceste data nasterii ceea ce nu e tocmai placut pentru fete Ideal e un prenume atemporal (Julia e perfect) sau unu "retro", care e la moda acuma da' care a mai fost folosit si in trecut;
Si se zice ca cel mai bine e sa "incerci" prenumele inainte, cum facusi aci pe forum, alege unu si spune-l pe la prieteni, vecini, colegi de toate natiile si urmareste reactia lor, asa o sa te pui un pic in pielea copilului care o sa trebuiasca sa vaza reactii d'astea toata viata:)
Uite un articol interesant, mai am unul pe acasa , o sa-l caut sa ti-l trimit;
http://www.mondeo.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=741&Itemid=93&ed=29
gata, iar scrisei o gramada, se vede ca sunt la birou si ca vine weekendu:) Ma duc acu sa citesc despre alt subiect amuzant: cum vad englezii pe francezi (www.stephenclarkewriter.com/book-stephen-clarke.php?id=00009" target="_blank">Français je vous haime)
itsme spune:
io'te ca in Suedia iti da voie sa-l numesti pe baietel "Google", dar nu Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116! (se pronunta 'Albin'
pe mine toti chinezii ma striga "Anchor"! - adica ancora.
Asa e cu multi-kulti astea, noi aveam o colega chinezoaica la serviciu pe care o chema Hui-Wen. Un coleg rus din echipa se inrosea ca sfecla cand trebuia sa i se adreseze pe nume la sedinte, si evita cu toata puterea sa o pomeneasca in vreun fel (se referea la ea cu apelative gen "ea", "colega mea aici de fata", "antevorbitoarea mea" etc
Ni s-a parut evident ce face si foarte ciudat, si l-am intrebat intr-o buna zi de ce. Dupa ce si-a revenit un pic la culoarea obrazului, omul ne-a zis ca "hui" pe ruseste e un cuvant foarte vulgar si inseamna organ feminin, sau cam asa ceva...nu stiu exact ce inseamna ca in timp ce zicea iar s-a facut ca sfecla si a murmurat ceva in barba lui
asa ca cel mai bine e cu nume din astea 'safe', care sa nu creeze jene si disconfort purtatorului in diverse adunaturi internationale
Adela99 spune:
rayu!
stiu ca te-ai hotarat la Julia, da' mie imi place mai mult Ella. de parca ar avea vreo importanta :) si Teodor, care e la moda se pare acum in Suedia, cu diferite variante: de la Teodor la Theodor sau Theodore.
Sabina spune:
Rayu, inca odata felicitatiuni si-aici, grozav!
Cu numele, ma enerveaza asta cu moda. In 2002 nu era picior de fetita Sofia, acuma sunt pe toate drumurile.
Gheorghe e de fapt international, adica poti sa-l transbordezi in tot spatiul european, chiar daca modifici nitel, cel mai aproape de noi suna la nemti si unguri:)
Mie toata lumea imi spunea ca o sa-si bata joc copiii de el, am avut surpriza ca nici vorba, dimpotriva, iar baietu e tare mandru de numele lui. Nu mai vorbim Sofia, a zis ca e cel mai frumos nume de baietel (daca ati vedea-o cum bate la baietel ca la fasole n-ati crede:D)
eu inainte sa ma marit aveam cel mai international nume cu putinta, ma chema Adam de fata.....cu greu mi-am schimbat numele, am facut-o numai pt ca mi-a zis o prietena buna, care nu si-a schimbat numele, ca a intrebat-o fata ei: pe tine de ce te cheama altfel decat pe noi? adica mama era cumva exclusa.
daca traiam in alta parte probabil ca nu imi schimbam numele, asa, aici e mai patriarhala societatea. Ok, nici nu ma cheama ciufrileac sabina sau ceva de genu, am schimbat tot la un nume frumos si melodios, si, mai ales, rar, acu suntem singurii din bucuresti, aoleu, de aia oi fi eu mai neacceptata social asa;))
Adica numele mic mi-a creeat mereu probleme in Romania. In Occident insa e f raspandit.
edit ca am uitat sa dau sugestiile:) mie imi plac f mult Julia si Anastasia (care inseamna inviere)
iar la baieti habar n-am, oricum, n-as zice Sven sau de genu:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
voljena spune:
La multi ani pe anul asta (azi e anul nou sarbesc )... ma duc sa vaz noutatile voastre ca ale mele se invechira
doruletz spune:
intradevar Adam e f frumos, merge si de prenume de baiat. (imi plac prenumele care incep cu A, mi se pare ca dau siguranta de sine, itsme trebe sa confirme daca e asa:)
Mie nu mi-a placut numele meu de familie in copilarie, am mai zis io aci, era strain si la scoala il poceau cu diferite accente. Acum imi place ca e raspandit aci plus ca imi gasii o gramada de rude pe fb:)) (Aici dupa casatorie fiecare ramane cu numele lui doar in uzante poti sa-l folosesti si pe al sotului. Unii le folosesc amandoi pe amandoua ca sa nu perturbe copiii.)
Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116!?? lume nacajita maica, cand te gandesti cati nebuni umbla liberi printre noi si mai devin si parinti... Apropos, in articolele alea de le citii io despre alegerea prenumelui zicea ca se facura studii in spitalele de psihiatrie si bolnavii cu nume rar erau mai multi. Insa nu se stie daca din cauza numelui sau din cauza educatiei parintilor care probabil ca nu erau nici ei prea zdraveni la cap de detera astfel de nume
Mai ziceau ca in fr incep sa apara generatiile dallas, tineri cu nume americane (Brendan, Jordan, Kevin) si cica pentru astia e dificil sa-si gaseasca joburi de sefi
haha, sabina, sofia arata in poze asa de serioasa si de matura ca nu-mi vine sa-l cred ca tabaceste pe gheo :))
lilanda spune:
voljena, La Multi Ani!!
Io iar tre' sa caut belete de avion spre Romania, fiindca cea mai buna prietena a mea se marita...iar :))
PS ca sa mai adaug ca la noi, in firma, mai toti chinejii isi luara nume scurte, americanesti: Jim, Lisa, Elvis, Cherry, Jo samd. Doar aia cu nume foarte scurte, de-alde Hui sau Xong, si le pastrara :))
Marox spune:
Voljena, La Multi Ani si un an nou fericit, plin de sanatate!
Rayuela, felicitari! Chiar ca ati profitat bine de aerul Parisului! Si apropo de prenume, n-ai de unde sa stii, dar in Franta e o fetita botezata dupa Amélie a ta. Dupa ce ai nascut-o, ai pus poze cu ea si mi-a placut foarte mult. Vorbind cu o prietena care era insarcinata si nu stia ce prenume sa puna fetitei, i-am sugerat Amélie, ca am vazut eu poze cu o fetita draguta foc pe care o chema asa. Ei, i-am convins, si pe 14 iulie (!) 2004 s-a nascut o micuta Amélie.
Doruletz, nu ma mira ce spui despre evolutia profesionala si prenumele americane. Clar o familie frantuzeasca "de souche" si cu particula eventual va numi copilul Hugues sau Hortense, Victoire sau Bénédicte.
La gradinita la fii'mea sint multi Mathéo (sau Mattéo) si Mathis, Enzo (foarte la moda). Intra in forta Timéo. Exista si un Mahé (fiul directoarei). Noa (cunosc o fata si un baiat) si Noah. La fete: Maelys, Anaelle, Laurine, Laurie, Margaux. Incep sa se impuna prenumele terminate in "a" - Clara in loc de Claire, Lisa in loc de Lise ou Elise. Exista si o Maeva Garros, iar pe tata il cheama...Roland (fara gluma). Pe fetita fostilor vecini o cheama Charlotte, iar numele de familie e Sallé. Un coleg voia sa-si boteze fetita Zoé, dar a renuntat cind a auzit de Renault, pina la urma a iesit Leni.
In România, pe vremea de demult, cind eram profa, in prima ora, cind fiecare se prezinta, un student mi-a zis "Carmen X.". Pe bune ca n-am stiut pe moment daca face misto sau nu, n-am gasit ceva mai inteligent de zis decit "credeam ca e nume de fata". La care el mi-a zis ca e nume si de baiat. Si l-am lasat in pace.
Mie imi place prenumele meu, ca e simplu de pronuntat si acuma, cu atitea prenume exotice, pare banal, desi nu e frantuzesc. In schimb ma oftic ca e inflatie in Ro, in generatia mea n-am intilnit pe nimeni cu acelasi prenume si ma simteam unica . A fost suficient ca prin 2000 o vedeta sa-si boteze copilul asa, ca toata lumea sa faca la fel.