Mamici si Gravidute Italia ***(84)***
Raspunsuri - Pagina 9
slimatei spune:
ale spor la pregatiri! sa aveti drum bun si sa aveti un we cat mai placut!
andreea bafta cu Ambra la gradi! sa ne spui cum merge...
multa sanatate puiutilor!
petro mai zic si eu cate ceva si inchei si eu subiectul ..sper sa nu deranjeze ...
ceea ce am scris nustiu daca am facut-o ca sa justific lipsa fetelor, cat sa ma justific pe mine insami
eu una, va inteleg supararea tie si ioanei...mai ales ca noi am fost fondatoarele subiectului...
tu ai contribuit destul de mult, mai ales la inceputul lui si tin sa-ti multumesc mult!
si mai ales ioanei tin sa-i multumesc ca a tinut in picioare subiectul, avand in vedere ca eu am avut perioade cand am lipsit ,chiar foarte mult uneori, ba din motive tehnice, ba familiare sau de bibilica
si mie mi s-a intamplat sa vad din intamplare, ca cineva raspunde la un subiect, iar pe aici nu am mai dat demult. sa vad ca subiectul e citit, dar nu se raspunde .
normal ca ma simt aiurea, "illusa"... dar ce sa mai spun... asa cum am mai observat eu, multe fete au impresia ca noi "cele mai vechi" cum se spune... avem deja "grupul nostru" si ele nu ar reusi sa se integreze..dar s-a vazut , ca daca unul vrea sa se implice intradevar , noi suntem destul de deschise si dispuse sa colaboram, cu un sfat, o vorba buna, o parere,etc..
s-a vazut la cine a vrut sa fie printre noi, ca se poate..
si ce frumos s-a integrat alexandra, gianina,alina, etc..(scuzati ca nu nomin mai mult) si ca sa nu mai mai lungesc...
e drept ca la un moment dat incepem si noi sa ne mai pierdem din "entuziasm"... mai ales ca vedem cate un mesaj de "vin si eu"..si apoi gata... in concluzie atat vroiam sa mai adaug..nu cred ca e vina noastra! eu va multumesc tuturor care sunteti aici cu noi ! oricine e binevenit cand si cum se simte!
seamana a mesaj de propaganda? n-am vrut sa sune asa.. nustiu ce a iesit..dar sper sa selectati "esenta" mesajului
slimatei spune:
alina cum e ?.. a ramas ca ma "sluteste" soatza sa fie sigur ca nu ma tund baieteste.. a z is ca-mi face si scari nu'ma sa nu ma duc la coafor..cine stie ...vrea sa risparmieze cred
am bagat fotografiile cu "colajele" lui tanase sunt primele .. intelegeti voi ca sunt stangace.. acum am mai descoperit cate ceva , care a inceput sa-mi placa la programel, dar tot aiurea mi se pare.
am facut asa cum ai zis tu gianina, mi-am facut o cartela separat,doar cu cateva foto..am incercat eu sa le aranjez.. cate una, cate una...atat cat sa vad cam ce si cum..
pe urma ,cand ma va apuca maestria artei ..voi incerca sa fac ceva mai fumos si delicat..acum doar le'am aruncat acolo, ca cere o gramada de timp..
multumesc incaodata de indicatii
am vazut-o pe S. tare frumusica si finutza e!
cristina nu-i nimic ...lasa ca o sa reusim noi ,poate sa ne si intalnim odata si odata..tare mult as vrea sa vad cum a crescut Giulia..cred ca e o adevarata domnisorica poze nu ne pui? felicitari incaodata pt ambitia ,puterea si rabdarea de a fi mamica diplomata..deci pan la urma ai facut infirmeristica..ma bucur ca ai "curajul " sa-i zic asa.. eu una nu cred ca as fi in stare sa pun mana pe seringa (tremur cu ea in mana), dar dintre prietenele mele care deja profeseaza meseria aceasta, am inteles ca e normal sa ai temerile astea.. exact cum imi tremura si picioarele pe pedale la sofat..cica in timp, iti faci si curajul... cu cat exersezi mai mult ..trebuie sa iti si placa, mai ales.
apropo de vasosuprina.. iote ca nu stiam..de asta eu nu mai nasteam? am luat si eu in gravidanta, pt sustinerea sarcinii (pe la 3-4 luni, asa...avand deja un episod urat)
despre orarii ..eu nustiu ce sa zic..ca la noi se schimba de continuu.. in functie de "starile de spirit"
dar in teorie: pranzul e mereu acelasi in jur de 13.00
somnicul de pranz in jur de 14.00-14-30 , doua- trei ore cateodata
cina in jur de 20.00 chiar 21.00(mai ales pt tati care vine tarziu uneori de la munca) si la somnic ne apuca uneori si 23.00
felicit pe cele ce reusesc sa adoarma, cum a r fi normal de altfel, copilasii in jur de ora 21.00..asa ai timp si de tine un pic..mai ales in compania sotului
la noi slabe sanse..defapt daca ar fi dupa fii'mea ar adormi la 2 noaptea cand pica de somn
..desi avem "rutina" noastra de somn..cand se stinge tot.. se lasa cu plansete..ehe..
hai ca azi am vorbit prea mult de una singura ,va las si voua spatiu
o zi buna si numai bine!
slimatei spune:
"...Ce fel de business trebuie sa faci ca sa nu-l iei pe de-a-ntregul personal? Ce fel de slujba sa ai ca sa nu-ti pese de ce se intampla acolo ca de ceva esential pentru viata ta? In ce fel de conversatii detasate si reci s-ar cuveni sa te lansezi ca sa nu pui la suflet nedreptatile, ciudateniile sau aiurelile pe care le auzi?
Nu stiu sa las la usa casei problemele de serviciu. Voi stiti? Nu sunt in stare sa las pe pragul dormitorului conjugal grijile de gospodina. Voi puteti? Si habar nu am cum sa fac sa uit si sa iert cu usurinta cu care vad ca altii trec prin viata lor brazdata de probleme inca si mai mari decat ale mele, dar care nu-i afecteaza decat maxim 5 minute.
Iau totul personal. Lumea se construieste in jurul meu. Constelatiile se invart in jurul propriei mele planete, iar semenii misuna de jur imprejurul meu ca sa ma faca fericita, ca sa ma supere sau ca sa ma faca sa pricep, iar si iar, ca tot eu am ramas cel mai singur, mai ciudat, mai ridicol om de pe pamant."
http://www.coffeechat.ro/2010/10/n-o-lua-personal/
Raluk31 spune:
Salut,gagici!
La noi cam nasol,eu sunt pe antibiotic,Anais face si ea inhalatii cu gentamicina si parca se agraveaza in loc sa-i treaca.Abia am convins-o sa bea niste suc de portocale pt vitamine si acum are reflux si nu poate adormi..Maevei i s-a terminat laptele adus din Franta,pachetul de la socrii mei nu a ajuns la timp,ca de la Bucuresti le ia mai mult de o saptamana sa-l trimitaAsa ca iar i s-a accentuat refluxul,ca nu tolereaza ce se gaseste pe piata,plus ca e putin racita.Macar am izolat-o de virusii nostri,sta la mama.
Alexandra,la noi cina se ia devreme (19),din motiv de reflux.Cu cat trece mai mult de la ultima masa pana la somn,cu atat mai bine.Si la fel era si cand era bebelusa.
Stefi,nu te tunde,schimbarea va fi prea mare.Poti incerca in schimb alta freza pe par lung,sa mai variezi si tu.Eu m-am tuns de curand si-mi vine sa-mi dau palme,ca nu se aseaza cum vreau,cica e ondulat de felul lui!
Cristina,felicitari pt sarcina si bine ai revenit!Azi nu sunt in forma sa povestesc despre viata cu 2 copii,dar scriu cu alta ocazie despre descoperirile pe care le-am mai facut.
Danangie,3 baieti!Sa fii o soacra de treaba
Ioana,bucurati-va de vacanta!Mai rarut,ca-i mai dragut
Despre botez,nu facem party,nu am nici un chef.O sa fie o masa cu nasii si cam atat.Ceremonia e importanta ,oricum.Dar pun poze ulterior
Va pup(fara virusi!)
cris85 spune:
salut fetelor m-am intors si eu de la scoala ( de 3 ori pe sapt termin la 14.00)
Giulia adoarme ea pe la 20.30-21.00 (maxim) insa nu doarme dupamiaza ci foarte foarte rar.Vazand orariul la care adoarme as avea si ceva timp ptr sot insa abia pun capul pe perina mi se si inchid ochii.. atunci cand reusesc sa rezist sotul inca nu s-a intors acasa...si asa mai departe.
Haide-ti sa va spun cateva nume de pe listuta ptr bb: (sotul e italian asa ca nu sunt nume romanesti, cum de altfel nici numele de Giulia nu este ): matteo, riccardo (astea imi placeau cel mai mult insa sunt prea auzite, am citit pe net ca sunt pe locul 1 in italia ca si frecquenza asa ca am renuntat ) simone (ii place sotului mie nu prea ) fabrizio, claudio. Atat parca. As alege Claudio insa mai vedem..poate mai gasesc si altceva.
Pun si poze daca-mi trimite-ti PM insa nu promit cand ptr ca trebuie sa gasesc timp sa le descarc de pe aparat si sa instalez programul pe computer
stefi ai sa vezi ca nu are nimic la inimioara, numai sa stea ea cuminte la eco. Eu pe Giulia nu o vad sa stea linistita la control asa de neastamparata cum este. Am dus-o odata cu mine la ginecolog a fost teribila, pana si dr si-a cam piedut rabdarea: se urca cu picioarele pe scaunele de piele, il intreba: "che cosa fai? che cos'è questo..." orice avea la indemana colo pe birou lua..si tot asa. A fost cea mai lunga consultatie din viata mea
Azi dimineata giulia nu a vrut sa mearga la azil desi de obicei merge cu placere. Nu a vrut sa se imbrace, si nici sa intre in clasa. O iesit afara maestra sa vada care-i treaba.. am lasat-o acolo cu lacrimi in ochi..offf
--------------------------------------------
Cristina, mama lui Giulia ( 21.09.2007)..si 17+
cris85 spune:
aaa vroiam sa va spun ceva despre scoala..este greu. este chiar foarte greu sa imparti universitatea ( co oblig de frecquenta maxim 25% de absente totale) si casa, copil, sot, sarcina...
In pragul examenelor este si mai greu ptr ca ai vrea sa gasesti timp sa inveti insa nu ai cum. In clasa cu mine sunt doar persoane fara copii, necasatorite care locuiesc si sunt intretinute de parinti. Nimanui nu le pasa de problemele familiare ale altora..ori te ti in ritm cu ei ori te "pierzi" pe strada
De cate ori am invatat noaptea si ma puneam in pat pe la 4 dimineata ca la 7 sa ma trezesc sa ma duc la cursuri..mi se inchideau ochii la volan la cate un semafor rosu sau adormeam pe canapeaua din sufragerie in timp ce o supravegheam pe giulia cum se joaca..eiii cate si mai cate! dar uite ca au trecut si 3 ani de universitate..azi maine iau laurea si gata! Abia astept
--------------------------------------------
Cristina, mama lui Giulia ( 21.09.2007)..si 17+
abramburika spune:
Eccomi!
Acu' m-am adunat de pe drumuri si tre' sa o iau iar din loc ... ma dor picioarele de mor.
mamma bis - o fetita si 32s de
la mare sau pe drumuri de munte ...
abramburika spune:
cris - pai tocmai de aia esti de apreciat si laudat. Eu ma lamentez si pt. cateva aspecte, dar sa mai fi fost si la facultate cu copil, fam. etc. Bravo tie si bafta in continuare!
mamma bis - o fetita si 32s de
la mare sau pe drumuri de munte ...
slimatei spune:
petro pe unde ti-au umblat piciorusele azi?
raluka multumim ca la cat esti de ocpupata ne mai dat cate un semn si multumesc de sfat..cam asa ma sfatuieste toata lumea si deja mi-am schimbat si eu un pic parerea.. din nou.. deci mai dureaza pana fac pasul..daca nu-i pun foarfecele in mana chiar in seara asta la al meu sot..cat o fi el de obosit..ce a iesi, a iesi...important e, ca-l tai
multa sanatate printeselor tale!va pupam si noi si aveti grija de voi!
si asteptam pozici
cris activeaza-ti PM-ul
mie imi place tare Claudio! si Matteo, Gabrielle, Luciano,Valerio,Valentino..etc..ehe ar fi mai multe... sper sa vina si la noi intr-o zi ..sa am de unde alege
celelalte nume mai italienesti..nu-mi prea suna bine..tip Fabrizio ,Fulvio ,ect...
te cred ca-ti vine greu, imi imaginez o zi de'a ta...dar la sfarsit cand ai te uiti in spate, ai mare satisfactie..macar stii pentru ce faci sacrificii.
eu una nu ma mai lamentez...insa am capatat speranta, din nou, ca intr-o zi, imi va veni si mie randul, ca uitandu-ma in spate sa-mi vad rodul existentei mele.
Raluk31 spune:
Stefi,rodul existentei tale e in primul rand copilulUite cum ma linistesc eu.Daca as lucra,aici n-as lua mai nimic,iar in alta parte,as lua cat sa platesc bona si as mai avea si mustrari de constiinta ca nu petrec destul timp cu fetele.Mai incolo,cand sunt amandoua la gradi,ma mai gandesc!
Saptamana asta,lasand boala la o parte,sunt ca in vacanta,am doar un copil
Cristina,tu esti un capricorn autentic,adica f ambitioasa!
Imi place mult Matteo,eventual alte derivate ca Mattia,Mathias..cred ca pana la urma,daca aveam baiat,ii ziceam Mathias.
Brambu,tu ce aveai de erai intoarsa pe dos?