Pufuleti dintosi de Ian - Febr 2010 (153)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

salut
e o vreme absolut superba
Miruna a dormit zilele astea la greu afara in carut
cum simteam ca ii vine somnicul o imbracam bine bine si hai la somn nene la soare si aer curat

si acu simt si eu nevoia sa fac precum cioara
sa va zic din achizitiile mai vechi si mai noi ale Mirunei
nu-i nimic special,doar ca pt mine au iz de mari cuceriri
-face pa-pa,bate din palme cand ii spunem bravo Miruna sau cand aude muzica ritmata(uneori isi apasa butoanele la jucariile muzicale si apoi bate din palme) ,imi da un obiect la cerere,pune o jucarie in cutie la cerere ,arata cu degetul obiectele si sunt vreo cateva obiecte din casa pe care le arata corect la cerere,urmareste pe carte ce ii arat cu degetul, intelege interdictia relativ usor,cauta un obiect ascuns dupa un obstacol daca a vazut cand a fost ascuns,vine cand o chem, se tine cu o manuta de pat si da din cealalta si din fundulet daca ne vede dansand,se ridica si coboara f usor tinandu-se de mobila, se deplaseaza lateral tinandsu-se de patut

cam asta e


Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010
cresc fetele

povestea Mirunei


Bravo Miruna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Mai nou, buburuza mea mananca gutui de rupe. Coapte, cu biscuite sau iaurt, numai gutui sa fie.Asa ca am cautat pe net articole despre gutui.
Nu ma asteptam sa aiba atatea beneficii.Iata ce am gasit:
Proaspete sau prelucrate?
Atunci cand sunt gatite la temperaturi inalte, gutuile capata o culoare rosiatica, intrucat, sub actiunea acizilor, pigmentul antocianina inlocuieste leucoantocianina, cea care da culoarea galben pal a pulpei fructului. De asemenea, prin prelucrare, gustul astringent al gutuilor se atenueaza, lasand aroma placuta sa invadeze simturile.
Proaspete sau prelucrate, gutuile sunt o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile, elemente minerale si vitamine. Continutul ridicat de substante pectice, concentrate mai ales in coaja, le confera un grad mare de gelificare.
In plus, pectina are un rol important in reducerea colesterolului, a riscului de boli grave cardiovasculare si in eliminarea din organism a substantelor toxice, in special a metalelor grele.
Valoarea nutritionala la 100g fruct
Carbohidrati - 15,3 g; Zahar - 12,53 g; Fibre - 1,9 g; Grasimi - 0,10 g Proteine - 0,4 g; Apa - 83,8 g; Vitamina A - 40 mg; Vitamina B3 - 0,2 mg; Vitamina B6 - 0,04 mg; Vitamin B9 - 8 mg; Vitamina C - 15,0 mg; Calciu – 8 mg; Fier - 0,7 mg; Magneziu - 8 mg; Fosfor -17 mg; Potasiu - 197 mg; Sodiu - 4 mg; Valoare energetica - 60 kcal (240 kJ)
Medicamentul toamnei
Pentru ca toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au inceput sa ne dea tarcoale, specialistii in fitoterapie recomanda consumul zilnic de gutui. Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anemia si stimuleaza pofta de mancare.
O gutuie pe zi ne tine departe de inflamatiile gatului, destul de frecvente in sezonul rece, iar semintele macinate au un efect calmant extraordinar in caz de tuse si bronsita.
37%din doza zilnica recomandata de vitamina C au 100 g de gutui
In conditiile in care un singur fruct poate ajunge la 800 de grame, rezulta ca o gutuie pe zi acopera tot necesarul de vitamina C.
Beneficiile gutuilor
Tratament impotriva racelii
Capriciile toamnei aduc in prim plan doua dintre cele mai frecvente afectiuni specifice sezonului rece: gripa si raceala. Daca organismul este slabit, nu va rezista atacurilor virulente, existand posibilitatea de a contacta bolile de mai multe ori pe an.
Tocmai pentru a ne pazi de aceste pericole, natura ne-a pus la dispozitie gutuile, fructe aflate intre cele mai bogate in vitamine si minerale. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii. Infuzia de coji si frunze de gutui, in combinatie cu mierea de albine, calmeaza tusea, inlatura raguseala si elibereaza caile respiratorii.
Pulpa rasa de la o gutuie, lasata la infuzat in apa fierbinte, este un excelent remediu in caz de angina, fie ca se bea, fie ca se foloseste pentru gargara.
Puternic antioxidant
Un studiu recent efectuat in Turcia a dezvaluit proprietati antioxidante uimitoare ascunse in pulpa deliciosului fruct. Rezultatele cercetarii au plasat gutuia in topul celor mai puternice arme in lupta cu radicalii liberi si implicit cu imbatranirea prematura. Si asta in conditiile in care cercetatorii de la Universitatea Ankara au descoperit ca doar rodiile bat gutuile in privinta nivelului de fenoli si flavonide din componenta.
Dieta si nutritie sanatoase
Asocierea tanin-pectina din gutui are actiune astringenta asupra mucoasei gastro-intestinale, motiv pentru care fructul este deosebit de eficient in tratarea diareei si dizenteriei. Datorita fibrelor din continut, gutuile asigura tranzitul intestinal, fiind astfel benefice si in caz de constipatie.
O singura feliuta poate sa taie greata, combate starile de voma si de salivatie abundenta. Mestecata incet, dupa masa, are capacitatea de a improspata respiratia, indepartand mirosul urat al gurii. Si, nu in ultimul rand, gutuile sunt recomandate in curele de slabire: fiind acide, intervin cu succes in neutralizarea grasimilor.
Tratament Impotriva racelii
Capriciile toamnei aduc in prim plan doua dintre cele mai frecvente afectiuni specifice sezonului rece: gripa si raceala. Daca organismul este slabit, nu va rezista atacurilor virulente, existand posibilitatea de a contacta bolile de mai multe ori pe an.
Tocmai pentru a ne pazi de aceste pericole, natura ne-a pus la dispozitie gutuile, fructe aflate intre cele mai bogate in vitamine si minerale. Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii.
Infuzia de coji si frunze de gutui, in combinatie cu mierea de albine, calmeaza tusea, inlatura raguseala si elibereaza caile respiratorii. Pulpa rasa de la o gutuie, lasata la infuzat in apa fierbinte, este un excelent remediu in caz de angina, fie ca se bea, fie ca se foloseste pentru gargara.

Drept pt care, cat sunt gutui, buburuza mea va manca din plin.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Alexutzzza, multumim!


Miremia tare faza cu Ikea...


Gratiana, o sa incerc si eu sa-i dau maiei gutuie. Coapta zici,nu?


Dastefa, Maia nu face o gramada din ce face Miruna, asa ca eu iti spun FELICITARI!


Lucia, v-am admiratcred ca o sa incerc si eu un tort fluture ca arata tare bine

Sa aveti o noapte linistita!

mami de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Se pare ca am ramas singura pe aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:
citat din mesajul lui gratiana77

Se pare ca am ramas singura pe aici!

de buburuza Amaris-Stefania (26.01.2010)



Mai sunt eu, dar cred ca ma bag la un film...


Tu i-ai dat su gutuie cruda buburuzei?

mami de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Da, coapta. Nu cred ca le-ar place cruda. Si coapta e un pic cam acrisoara. Poti sa o amesteci cu un fruct mai dulce daca nu ii place gustul acrisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:
citat din mesajul lui gratiana77

Da, coapta. Nu cred ca le-ar place cruda. Si coapta e un pic cam acrisoara. Poti sa o amesteci cu un fruct mai dulce daca nu ii place gustul acrisor.

de buburuza Amaris-Stefania (26.01.2010)



Multumesc!
Sa vad ce gasesc pe la piata.


mami de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Buna seara!

Ne mai tineti minte?

Sunt total nerecuperata, insa vin cu o informatie... en fin, probabil ca s-o fi scris deja, dar cum n-am citit nimic... am descoperit marca aceea de pantofiori pt bebei (chiat mi-a recomandat-o un doctor): se numeste Ortopedia si am intr-adevar magazin in Unirea, la etajul 3, cum urci pe scarile rulante de pe mijloc in dreapta

Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

buna seara!





am vazut pozele frumoase de la gradina botanica , cu teo..........superbeeeeee......................drept pentru care am maI pus si eu cateva ca nu am mai pus de o luna imediat
si va trimit un pic de toamne de la noi.....................




noi suntem cat se poate de bine ca ivan a fost racit,....inca mai e
e ragusit si ii curge nasul
am petrecut niste nopti de horror................




maine merg la servici..............

asa de dor mi-e si mie sa stau acasa............sa lenevesc in fata la calculator..sa citesc si eu in urma ca tot omul..................dar nu se poate deocamdata.............




e foarte obositor la servici, aici acasa schimbul doi cu Ivan, ca nu pot sa il las toata ziua in grija lui sot.il mai si las, dar cand il las, automat mergem pe camp, sambata am fost la taiat de panusi, si am o febra musculara de si muschii de la fund ma dor.................



nopate buna va doresc
sper sa fiti bine toti
va pupammmmmmmmmmmmm

Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Astazi ne-a facut Andrei o faza de am ramas masca: statea pe burta in pat cu tati si tati si-a luat cateva secunde ochii de la el. Si fi-miu s-a pus in patru labe, doar ca nu stapaneste bine miscarea si a dat inapoi in loc sa inainteze. si a tot dat pana a coborat din pat . Cand s-a uitat tati la el, se tinea disperat cu manutele de marginea patului si i se vedeau doar ochisorii Mi se pare foarte fain ca s-a dat jos din pat singur prima data si nu a cazut!

Clar pura intamplare, insa cioara ce sa faca si ea

Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)

Mergi la inceput