FIV Europa(36)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

A, da Veronica este cea cu parul prins in coada , blondutza, iar cealalata blonda cu ochii albastrii nu stiu de care spui cea un pic plinuta tunsa pana la urechi asa, dar cu trsaturi frumoase?...aia dupa banuiala mea e ca un fel de asistenta ceva, mai era o tipa tanara blonda tot cu ochii albastrii, care nu stiu ce mai era si ea pe acolo..oricum la ei toate sunt blonde cu ochii albastrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

sisipisi, ce doze de Euthyrox ti-au dat? Eu de un an iau, la recomandarea profului, 25 mcg L-thyroxine si nu am avut oscilatii de TSH: a scazut de la 2.2 la 1 si un pic, si acolo a ramas, chiar si pe perioada sarcinii cand TSHul este in pericol la anumite persoane (cum am fost eu, de ex).
melisa, iar nu citisi in urma . Te intrebasem dimineata cand faci betaHCG.
adijo, poate ar fi bine sa le scrii celor de la Wunsch ca nu intelegi de ce nu s-a prins macar un embrion si ca ii rogi sa iti sugereze investigatii suplimentare. Tu analize de trombofilie ai facut? Eu personal, am ramas cu gandul la polipul tau uterin nerezecat si cu biopsia endometriala facuta in primele zile de CM (poate ceva nu e ok cu uterul /endometrul tau si inca nu au descoperit, din cauza acelei histeroscopii mai putin reusite)
rizzuca, eu am avut protocolul lung si nici la mine proful nu a modificat dozele. Off topic: cred ca e ceva in neregula cu mailul tau de yahoo, fiindca Duminica am primit un mail de pe adresa ta, mail in engleza care ma trimitea la un link pe care evident ca nu l-am accesat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Scuze balanta, am citit dar am uitat sa raspund...trebuia sa fac testul de sarcina pe 12 noiembrie, mi-au dat chiar ei testul de sarcina, am ramas muta la faza asta...si probabil in functie de rezultat imi fac si analiza asta de sange , uite ca sincer am uitat cand au zis sa o fac sau daca mi-au zis...imi amintesc ca mi-au spus sa fac testul de sarcina si imediat sa-i anunt si pe ei , pentru a-mi spune incontinuare cum sa iau tratamentul....asta in caz ca va fii pozitiv....

Mergi la inceput

melisa, ar trebui sa scrie pe foaia cu indicatiile pt dupa ET (cea pe care scrie cand sa incepi tratamentul de sustinere: Utrogestan, Duphaston, etc), data la care sa faci testul de sarcina.
Mai fetelor, ma faceti geloasa cu testele astea de sarcina. Pai mie proful nu mi-a dat asa ceva . Dupa ET m-a intrebat daca am unde sa fac test de sange pt betaHCG si gata, mi-a dat foaia cu instructinile post ET si nici un test de pipi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sisipisi

Raportez: rezultat enervant la culme:
TSH: 0,25
T3: 15,9
T4: 2,1
Mi-am bagat TSH in buda, e sub limitele normale. Astept tel de la Ana sa imi zica ce pot face. Voi ce parere aveti?
M-am saturat ca de mere padurete de toata situatia asta. Jocul de-a hormonii e obositor, frustrant, pana mea, acum probabil trebuie sa imi cresc TSH si adica cum naiba sa fac eu sa ajunga fix intre 1 si 2????????

sisipisi, grele cu tiroida asta .... TSH e acum putin sub limita (0.3-4), dar T3 si T4 sint mai rau (1.8-4.2, respectiv 0.8-1.9). Ma rog, valorile normale variaza in functie de laborator. Si apropo, e vorba de T3/T4 sau fT3/fT4?
Tu ce valori ai avut inainte de tratament? Si ce tratament si pe ce durata ai luat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rizzuca spune:

Balanta, nu stiu ce e cu email-ul meu...Mi-au mai semnalat si altii ca au primit acel link....Sigur e un spam, dar e ciudat pt ca eu nu l-am trimis.
Mercic pt email-ul cu Polar body. Sunt un pic confuzata...dar o sa il aprofundez mai bine ca sa ma luminez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rizzuca spune:

Balanta, acum m-ai facut curioasa. Mie nu mi-au dat foaia in care era prezentata evolutia embrionilor si in care era notat pt embrionii eliminati la Polar Body ce probleme au fost.
2 din cei 5 embrioni au fost gasiti cu probleme genetice si era notata denumirea....
As fi foarte curioasa daca a fost vreunul eliminat pt cromozomul cancerului de san si/sau ovarian.
Mama mea a fost operata acum 2 ani de cancer de san si as fi fost curioasa daca au gasit asa ceva...Cred ca o sa le cer foaia...

Rizzuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

rizzuca, nu cred ca ai inteles bine care e treaba cu PBD.
In primul rind, nu se analizeaza toate bolile genetice, ci doar se numara cromozomii 13, 16, 18, 21, 22, X, Y, deoarece anomalii in nr acestora rezulta in embrioni viabili, dar copii grav bolnavi. Defecte genetice ale altor cromozomi se opresc cu mai mare probabilitate din dezvoltare si nu exista riscul de a naste copii bolnavi (bineinteles ca exista si exceptii)
In al doilea rind, PBD analizeaza doar "ovocitul", embrionul rezultat poate avea totusi defecte genetice contribuite de spermatozoid.

Mergi la inceput

rizzuca, mi-e sa nu iti fi spart cineva contul de yahoo...S-a intamplat de cateva ori sa te vad online pe mess si daca te strig, imediat "dispari".
Analiza Polar body FISH (de care am facut si eu si tu) se face doar pt cromozomii 13, 16, 18, 21, 22. Cred ca pt sani/ovare ar fi "responsabil" cromozomul 23, care e ala ce determina sexul unui organism (dar nu bag mana in foc).
Sigur ca poti sa le ceri rezultatul de la polar body.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

bombi mie initial mi-au cerut sa analizez numai TSH si a avut valoarea 3.4 Dupa aia am luat Euthyrox 50 micrograme timp de 3 saptamani. La noua menstruatie TSH era 5,6. Mi s-a marit doza de Euthyrox la 75 si am luat 6 saptamani.
Dupa TSH 5,6 mi s-a cerut sa fac si FT3 si FT4.
La mine pe buletin scrie vrij T4 (FT4) 15,9 pmol/l cu limite normale 10.0-22.0
si Trijoodothyronine (asta presupun ca e FT3) 2,1 nmol/l cu limite normale 1,5-3,0
Deci FT3 si FT4 sunt normale si am citit pe un forum ca de fapt ele conteaza si ca sa fie bine trebuie sa se incadreze in a treia treime catre limita superioara. Ceea ce se intampla.
Numai ca nu stiu de ce naiba nu ma suna nimeni de la wunch si nici nu imi raspund la mail. Eu am sunat si am cerut sa ma sune inapoi sa imi spuna ce am de facut. Doctorita mea de familie deja nu mai stie ce sa imi faca si zice sa ma consult cu austriecii.

Mergi la inceput