FIV Europa(36)
Raspunsuri - Pagina 12
Oanamares spune:
Waw!!! De la 50 euro la 700 e ceva !!! Nu au un pret fix la akh?de exemplu sa sti ca analiza x costa atat si y atat? Si eu ma gandeam sa imi fac niste analize de rutina la ei,dar m-am razgandit!
balanta_tm spune:
adijo
oana, nu merita sa iti faci la Viena analize de rutina.
Pe mine la nastere (nu am nascut la AKH, ci la PrivatKlinik Dobling) m-au taxat cu 210 euro doar ca sa imi faca cateva analize, sa vada daca organismul meu este ok pt anestezia epidurala. Daca stiam, duceam cu mine dosarul de analize din Ro, ca sigur le aveam facute si scapam de acesti 210 euro.
Sa fii atenta si la Wunschbaby, daca vreti sa faceti spermograma, sa nu cereti si spermocultura. Spermograma costa vreo 70 euro, ceea ce nu mi se pare exagerat, insa spermocultura este 220 euro (sau 230, nu imi amintesc exact). Noi ne-am lecuit, si facem la ei spermogramele iar in Romania spermoculturile.
anais74 spune:
sunt nebuni cu preturile lor. cred ca mertia doar pentru cei care au asigurare medicala acolo. Da, si eu zic sa le faci la noi, cel putin la lab bioclinica nu costa ambele analizele mai mult de 120 lei.
samira33 spune:
violabce mai faci???nu te-am mai vazut de mult timp si chiar m-am gandit la tine.
stiu ca urma sa faci FIV...si ai disparut.
sper ca esti bine.
balanta
fetelor,sa-mi iertati interventia...dar va citesc din umbra in permanenta.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS
anais74 spune:
samira, sarcinile extrauterine le-ai avut in urma FIV? Oricum, imi pare tare rau! Sa te ajute DD ca fiv 3 sa fie cel norocos!!!
adijo spune:
La mine problema a fost ca, in momentul cand am intrebat eu de restul de plata, la serviciul financiar al spitalului nu fusesera centralizate toate analizele si investigatiile pe care le facusem - de acolo a aparut diferenta ; oricum e scump si unele chestii nu merita: eu tot ce am facut acolo puteam sa fac si in Romania la un sfert de pret ; nu mi-au facut nimic special; cel mai tare m-a deranjat insa faptul ca dupa atatia bani dati am plecat de acolo cu acelasi diagnostic cu care am venit din Romania - nu mi-au spus nimic in plus...
anais74 spune:
Vai Adijo, exact acelasi lucru l-am patit si eu. In luna feb 2009 fac prima laparo aici, in urma careia mi s-a descoperit focar mic de endometrioza pe ligamentul uteroscrat stang. Bun, au urmat cele 3 inj de diphereline, menopauza de 6 luni, in august 2009 vine si cm-ul.
In decembrie 2009 merg la viena pt consult si programare de FIV. Primul din viata. Si le spun de istoricul investigatiilor mele de aici. Si surpriza: nu imi fac FIV (pe care-l doream in ianuarie 2010), ci ma supun la inca o laparo, sa vada ei daca am sau nu endometrioza. Cica altfel nu se poate. Deci la un an dupa primul, respectiv in ianuarie 2010 ma operez din nou, in viena de data asta, dar pe o caruta de bani. Culmea, pe acelasi ligament un focar extrem de mic, 2mm, de endo. Si ceva nou, trompele rigide. In fine..dai din nou cu Diphereline, ..., si uite asa luna asta fac FIV 3...
Acum nu stiu ce sa zic, al meu e de parere ca am aruncat cu banii pe geam. Cu sau fara operatia aia tot aici ma gaseam. Imi doresc atat de mult sa raman odata si sa nu mai trebuiasca sa trec prin tot calvarul asta. Din pacate noua nu ne-au ramas pt crio.
Acum, din tot ce am trait pe propria piele, si din ce am mai citit pe forum, nu exista loc in care lumea sa fie perfect multumita. Fiecare centru e cu plusuri si cu minusuri....
balanta_tm spune:
La mine ce a meritat sa fac la Viena a fost:
- morfofetala de trim II; RMNul fetal - pe RMN fetal, din cate am citit, ar fi cei mai buni din Europa
- nasterea, fiindca in TM, la cele doua maternitati private mi se spusese ca travaliul ar dura 3 zile (!!!) din cauza ca nu au acreditari sa foloseasca anumite medicamente pt intreruperile mari de sarcina, ca nu pot sa imi faca anestezie epidurala, ca nu pot sa imi faca nimic care sa ma amteasca - din nou din lipsa de acreditari, ca nu pot sa faca analizele genetice ale fetusului, plus alte orori de care nici nu vreau sa imi amintesc...Una peste alta, atitudinea lor era: ce vreti doamna, e totusi o nastere naturala, deci trebuie sa treceti prin niste dureri; plus ca erau asa, dezumanizati si nu le pasa ca eu si sotul meu eram distrusi psihic.
Nasterea la Viena a decurs impecabil, pt situatia dramatica in care eram..au facut asa incat in ziua nasterii, nici nu am constientizat exact ce mi se intampla. Si, un alt lucru foarte important: i-au permis sotului meu sa stea permanent langa mine, lucru care m-a ajutat enorm psihic.
samira, nu ai de ce sa iti ceri scuze pt interventie, esti binevenita, ca si toate celelalte fete care vor sa scrie aici.
anais74 spune:
Oh daaa, balanta, nu incape comparatie!!! Mai ales in situatii atat de serioase. Dar pentru maruntisuri, poti sa apelezi si aici daca ai incredere. Alfel, suntem la mii de ani lumina
samira33 spune:
anais,doar a3a SEU a fost "obtinuta" natural intre FIV1 si FIV2.
balanta,stiu ca nu am de ce sa ma scuz...dar poate parea ciudat sa ma adresez voua hodoronc-tronc.
am sa mai vin pe la voi ca sunteti o gasca misto austriecele si am gasit la voi multe info bune.
3 SARCINI EXTRAUTERINE,
FACTOR V LEIDEN-POZITIV HETEROZIGOT-GENA1691A,
URMEAZA FIV 3 LA BUDAPESTA-DR. KOVACS