Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 8
Doloress spune:
Lorich eu nu sunt!
Alex-Sara, of imi pare tare rau sa aud ca toti trei sunt bolnaviori! Eu am unul si ma scoate din minti cand e bolnav!
Multa sanatate, mai ales celei mici, si noi am avut pneuomonie insa nu ne-a dat injectii.
Iar Alex e mortal! ![]()
Si noi mergem cu piticul peste tot prin magazine, el pune mana, se uita si pune la loc. A facut o singura data o criza, avea vreun an jumate, la noi perioada de crize maxime au fost de la 18 luni la 2 ani. Cand voia o minge si l-am luat de-acolo, si a speriat tot mallul, ieseau vanzatoarele de la magazine sa vada ce se intampla.
Mie nu mi-e rusine absolut deloc, oamenii care se uita dezaprobator sau comenteaza nu merita nici macar un gand din partea mea, asa ca ii ignor cu desavarsire. Aici oricum nu ti se zice absolut nimic, si al meu e ingeras pe langa ce scene am mai vazut eu.
Insa, trebuie sa recunosc ca ma deranjeaza ceva. Mi se rupe inima cand ii vad ca urla ca din gura de sarpe si parintii aia nu schiteaza nici un gest, ca si cum nici nu s-ar intampla. Mai, dar nimic, nimic. Nici macar un cuvintel acolo, ca te-am auzit si te inteleg. De multe ori numai de asta are nevoie copilul. Si aici asta e regula, copilul urla disperat in cosul ala si parintele isi vede linistit de cumparaturi. Al meu cand incepe sa maraie, mereu il intreb ce vrea, de obicei vrea jos din carut, il dam jos imediat, il lasam sa zburde, chiar daca zburdam si noi cu el si numai shopping nu se cheama ala. Si gata si criza si tot.
In Romania cand am fost copilul era mic, statea in carut cumintel, insa acum la anul, o sa vedem, ca o sa fie mai marisor. N-am primit nici o observatie, decat bineinteles caciula de rigoare, ca erau 15 grade si al meu era cu capul descoperit pe cand ceilalti cu caciuli cu urechi!
Aici caciula cu urechi apare din ianuarie incolo de la -10 in sus.
24+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
Simonix spune:
Nici io nu sunt ![]()
Dolores - DAAAA si pe mine ma deranjeaza LA CULME faza asta cu lasatul cupilului sa urle, sa se chinuie acolo... nu stiu, poate o fi al meu altfel, dar niciodata nu am ajuns in halul ala. Mie imi dau si lacrimile prin supermarket
cand vad asa ceva, nu suport sa vad copil plangand si adult care sa se uite pe pereti langa el. Si cu din astia mai mari mai e cum mai e ... dar io nu inteleg mamele cu copii mici, bebelushi, din aia de o luna, doua care urla de foame probabil, de discomfort sau habar nu am, dar au inca plansul ala de bebe neajutorat, imi vine sa mor!!! Imi vine sa ma duc sa ii iau eu in brate pe copiii aia trantiti aiurea in carutz si consemnati acolo. In fine, tin minte o faza cand am plans cot la cot cu o mama
Eram la posta si tanti statea la un codoi mare cu un bebelush ... de o luna? ceva mic mic. Ei bine, si bebeul ala plangea sfasietor in carutz, in continuu, io ma gandeam ca nu mai are aer, de cat plansese. Buuun si la un mom dat nu am mai rezistat (cam 20 de minute am stat acolo) si m-am dus la mama si am intrat in vorba cu ea. Si ea era un pic disperata si eu bland asa i-am zis de ce nu il ia un pic in brate, ca sigur se linisteste. Ea mi-a zis ca stie sigur ca ii e foame ca a trecut ora de masa si ca doar un biberon il linsisteste, si nu avea biberon la ea. Iar la posta avea de luat neaparat un pachet si se inchidea in curand. OK, inteleg situatia, dar nici macar sa nu il ia in brate??? Deci desi se vedea ca este si ea disperata de plansul copilului ei, nu ar fi pus mana sa il ia macar un pic la leganat. Iar restul de oameni - niste magari, ce sa zic, nici unul nu a lasat-o in fatza !!! Pur si simplu era o sala plina de oameni care il ascultau pe piticul ala chinuindu-se acolo. Maica-sa baga scuza ca vezi doamne e urgent pachetul si nu are ce sa ii faca, ailalti banuiesc ca toti aveau "urgente" iar copilul ala sa se sufoce de plans. Credeti-ma ca mi s-a facut rau. Am plecat pana la urma, ca nu mai suportam, am tras portia de bocit pana acasa si apoi m-am revarsat pe Roberztone ![]()
Never ever nu o sa ii pot face asa ceva copilului meu, oricat de mare ar fi... Nici acum nu ma stapanesc cand plange, de-aia nici nu il pedepsesc ca lumea
Rade barbata-miu de mine (dar si el face la fel
)
Oricum, mare pacat, zic eu... In rest pe mine nu ma intereseaza cine cum se uita la noi cand suntem in crize - nu a facut niciodata tantrumuri din astea nasoale prin magazine sau pe afara, el cu noi isi mai da in petec acasa, dar nu mi-ar pasa. Eu daca vad ca intr-adevar are nevoie sa se descarce ma indepartez nitel de el (pentru integritatea mea fizica
) si imediat cum se domoleste din furie maduc la el si incerc sa vaz ce are si de ce e suparat. Uneori nu ma lasa sa il iau in brate dar stau asa jos langa el, sa fiu la acelasi nivel si incerc sa fac eye-contact.
Nu stiu, poate cu doi, trei e mai greu de gestionat, sau pentru parinti singuri, dar eu cred ca cuplurile cu un singur copil nu prea au scuze, adultul nu are altceva mai bun de facut decat sa isi asculte copilul - iar daca imi face tantrum in magazine poate e cazul sa nu il mai tarasc pe acolo atat de des si sa incerc sa rezolv cumparaturile fara sa il implic pe copil. Si eu ard de nerabdare sa imi cumpar ceva de imbracat dar nici nu ma gandesc sa merg cu pitic pe la C&A in timpul saptamanii, pentru ca nu ii place, se plictiseste, eu nu fac decat sa zbrud dupa el, nu reusesc sa probez chestii, noi carutz nu mai folosim de muuult.... deci m-as chinui si pe mine si pe el - astept cu interes weekendul :d cand o sa ies singura la shopping iar piticul sta cu tati.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Doloress spune:
Simonix si mie imi dau lacrimile la astia mici mici, mai ales acum cand plang din orice. Ma rascoleste asa la inima nu stiu cum.
Ieri chiar am fost la cumparaturi, un pitic s-a dus la o masinuta, parintii nici macar 5 minute nu au asteptat, i-au smuls masinuta din mana, nu cumparam asa ceva, ai destule acasa! Bineinteles - tantrumul de rigoare, urlete si tipete. Parintii, nici n-au clipit, l-au luat de-acolo, fara sa-i zica nimic.
Normal ca scena i-a atras atentia si alui mei, s-a dus si el la masinuta. L-am lasat, s-a jucat vreo 5 minute, a invartit-o pe toate partile, a aruncat-o in cos. I-am zis : Patrick, dar n-o punem la loc pe raft, ca tu mai ai acasa cateva exact la fel. Si mi-a zis foarte calm si linistit : Da, da, eu pun la loc! Si gata. Ma gandeam, mai poate copilul ala nu voia decat sa se uite la masinuta, nu voia neaparat sa o ia cu el acasa. Daca parintii aia ar fi asteptat macar 5 minute , poate evitau atata criza si frustrare.
Of, asa ne simtim mereu datori sa gandim in locul lor, convinsi fiind ca nu prea sunt in stare sa gandeasca.
Stiu, cateodata e tarziu, esti venit de la servici, nemancat, obosit si uite n-ai rabdare, insa parca totusi e mai bine sa pierzi oleaca vremea, sa ii lasi sa faca lucrurile in ritmul lor decat sa fie mereu un planset si o criza.
24+
inais spune:
Ohooo de cand nu am mai scris aici...dar cu discutia voastra ati reusit sa ma faceti sa scriu 2 vorbe!...asta si pentru ca am timp de DC, stand acasa cu Iami care-i racita.
Voi discutati de fapt despre ce inseamna sa fi o mama buna...dar este atat de subiectiv, parerea mea...
Poate insemna pentru cineva sa aiba grija de copil si de nevoile lui fiziologice...sa-i faca mancarica buna, sa-l imbrace frumos, sa-i puna caciulita-n cap, etc...si totusi in definitia de "mama buna" a acelei persoane sa nu intre ideea "de a-l lua in brate cand plange in public" desi poate acasa il ia si-l pupa si etc.
Sau poate insemna sa se joace cu el, sa-l pupe, sa-l ocroteasca non-stop (acasa, in public), dar sa nu ii gateasca atat de des mancare noua, sa nu ii croseteze hainute/sa-i cumpere nu stiu ce hainute, etc, etc...deci totul e foarte relativ parerea mea si mai ales subiectiv.
Eu nu-i critic nici pe cei ce isi lasa copiii sa tipe in magazine, nici pe cei ce nu reactioneaza cand ei plang dintr-un principiu ff simplu: nu poti stii ce se intampla acolo de fapt. Decat daca esti in pielea respectivei persoane. Da, e foarte probabil sa nu fie ok deloc ceea ce face, dar poate pur si simplu in mintea ei nu este un lucru imp. si un altul, care in mintea mea nu este, pentru ea este.
Nu stiu daca m-am facut bine inteleasa...ca-s cam obosita zilele astea. ![]()
Pe scurt: si noi am bantuit magazinele cu fiica-mea plangand...pentru ca nu am avut cu cine o lasa si alta solutie NU aveam. Punct. Si asta este. Si noi am invatat incet, incet sa ne "pazim" de sit. care o frustreaza dar nu am putut totdeauna sa le evitam...probabil am fost judecati de cei din jur sau nu...aici nu prea cred...dar de asemenea spun: nu am avut alternative! Si poate am actionat in anumite situatii ciudat pentru o persoana care atunci "intra in peisaj", dar care nu avea filmul complet.
In concluzie
noi suntem bine, e prima noastra raceala "tacam complet" luata de la gradi (inceputa in urma cu 2 luni)...o depasim insa...si asteptam cu nerabdare sa ne intoarcem iar la gradi...unde e epidemie de gastro...
.
V-am citit perlutele copiilor. Sunt deliciosi. 
Eu pe ale noastre le uit, ca o mama buna ce sunt!
Voi incerca sa le consemnez undeva...imi tot promit ca o voi face! ![]()
In rest, bilant super cu pitik mea: intelege deja destule in fr (de la gradi...), si mai sunt de spus (din simplul motiv ca nu am mai scris demultisor)...daaaaaaar nu e un mesaj de laudat copilul din dotare si nici nu ma caracterizeaza genul asta de mesaje. Ii las pe altii sa o faca. 
Sanatate multa piticilor si mamicilor!
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
Lilly79 spune:
inais lume noua
Eu chiar te rog sa o lauzi pe Iasmina sa mai aflam si noi ce mai face ![]()
Eu am vazut aseara bobul de fasole si-am auzit inimioara batand.Deci totul e ok pana acum.
Plec imediat acasa.
O seara frumoasa.
Lilly
7+ , mami de
Julia (30.05.2008)
Simonix spune:
Cucu Inais :) Io nu zisei ca alea nu sunt mame bune, e drept ca nu stim ce poate fi acolo in casa lor, eu doar am zis ca nu suport
ca ma deranjeaza pe mine. Si poate ca unele dintre ele sunt la primele experiente, iar mai incolo vor sti cum sa evite - si noi am fost pe acolo, si al meu a plans prin magazine dar eu una nu am stat jamais indiferenta la plansul lui, asta era ideea - poate mi-am permis, caci am doar un copil si nu sunt niciodata grabita sau stresata :) Iar dupa o faza, doua, m-am prins ca nu e de mers cu el prin anumite locuri in anumite stari.
Tre sa fug la buz, te pupic si vorbim pe mess - vine un weekend luuung de 4 zile !!!!!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Doloress spune:
Lily imi pare bine ca totul e OK!!
Cum mai stai cu greturile?
Inais ce ma bucur ca mai scrii, si chiar te rog sa o lauzi pe Iasminuta! Ca mie imi place mult cand va laudati copii.
Asta e alta mare diferenta intre Romania si Canada, aici e foarte important sa te lauzi.
Cand m-am dus cu CV-ul meu la un organism de intr-ajutorare a imigrantilor, disperata ca trimisesem zeci si nu ma chema nimeni la interviu, l-au aruncat aia direct la gunoi. Au zis ca n-am nici o sansa cu modestia. Chiar daca n-am cu ce ma lauda, sa inventez ceva. Mi-au zis ca stiu ca asa e in Europa, insa suntem in America de N, suntem cei mai buni si cei mai tari si nimeni nu-i ca noi.
Si dupa ce m-am laudat oleaca (cu greutate, recunosc), au inceput si telefoanele sa sune.
Si eu ca si Simonix asta voiam sa zic, ca ma deranjeaza cand aud copii plangand si parintii care nu iau nici o masura. Nu judec deloc, nu stiu ce e acolo. Am invatat sa nu judec de cand am iesit cu prietena mea cu fetita autista de multe ori. Pai fetita urla permanent si de multe ori trebuie sa o ignore, alta solutie nu e, ea e in lumea ei. Dar de multe ori vezi clar ca daca i-ar da putina atentie, sigur s-ar opri.
Departe de mine sa discut despre mame bune si perfecte, eu una ma invinovatesc mult, pentru orice criza a copilului, sunt sigura ca sunt eu de vina (sau taica-su). Nu sunt niciodata consecventa, n-am intotdeauna rabdare cu el, il bat prea mult la cap cu mancatul, ma iau mereu de taica-su si tip la el, si copilul automat preia din starea mea si incep crizele si nervii pentru toti, etc.. o-ho am multe defecte.
Dar recunosc ca in magazin ma agaseaza pasivitatea asta a parintilor care lasa copilul sa urle continuu, fara sa faca absolut nimic.
24+
Adriana_78 spune:
Buna seara!
Va salut si eu scurt de la Viena
Sunt singura, asa ca ma rasfat, desi sunt rupta de oboseala, ca am colindat toata dupa-amiaza prin oras.
Am plecat de dim. la Viena si vineri vin inapoi (urgenta:cump. de iarna
)
Imi plac discutiile voastre despre copilasi -- cum spunea insa si Inais, subiectul e delicat, din fericire suntem diferiti si nu reactionam la fel; si eu fac multe greseli ref. educatia/cresterea copiilor, unele reusesc sa le corectez, altele n-am putere sa le indrept
o noapte buna va doresc - a mea sper sa fie buna, tinand cont ca n-o sa mai am parte de "concetele" maidanezilor din cartier
Doloress spune:
Adriana fericito!!! Profita la maxim!
24+
Alysh spune:
Buna dimineata

pt toata lumea!!
Adriana, te invidiez. Vreau si eu la shopping la Viena
Bafta, sa gasesti tot ce-ti doresti!