Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 20
Doloress spune:
Fetelor al meu vorbeste ca moara hodorogita insa nu-i plac cartile, nu-i plac literele, nu-i plac cifrele. Stie sa numere pana la 5, dar cu greu le nimereste. Adevarul e ca nici nu mi-am batut capul. Nu-i place sa deseneze, sa lipeasca, sa taie, etc, nici o activitate mai statica, nu-i plac cartile. Daca insist sa desenam, ia creionul negru si mazgaleste casa toata, peretii, pe jos, pe masa, dar nu ca i-ar face lui placere, ci numai ca sa ma scoata din minti ca stie ca nu-mi place, si rade si alearga prin casa si mai face un cerculet pe undeva pe perete.
Asta este, eu il las in pace, o sa aiba timp de invatat, desi aici la 5 ani incepe scoala si ar trebui de pe la 4 ani sa stie literele si cifrele, insa mai e pana atunci. Lui ii place tot ce e fizic, tot ce e de alergat, de sarit, mingi, chestii de baieti
Desi cred ca a fost cel mai inapoiat copilas de aici la activitatea motrica, a mers la un an si trei luni, de-a busilea pe la 11 luni -1 an, la 6 luni nici nu statea in fund, etc, Si nici acum nu e prea breaz, mereu cade, mereu se loveste, deci nu pot spune ca asta e punctul lui tare. Ii place tare mult sa se miste, insa nu e as in asta.
Nu ma ingrijorez, eu mereu am vrut copii normali, sanatosi si fericiti, nimic altceva. De multe ori ma prinde remuscarea, ca poate nu-l stimulez indeajuns, colega mea cu fetita autista mi-a zis ca majoritatea copiilor sunt substimulati, ea a invatat o gramada de tehnici pentru cea mare autista, si cea mica e superinteligenta, vorbea de pe la 10 luni (cuvinte inteligibile) etc. dar asta pentru ca a participat si ea la stimularile celei mari. A invatat limbajul semnelor pentru cea mare si cea mica normal ca a prins si ea si a zis ca reusea chiar de la un an sa se inteleaga cu ea, a redus la maxim crizele pentru ca fetita stia sa comunice prin semne ce voia.
La ce mi se pare cu adevarat bun, e la motricitatea fina, are rabdare sa construiasca niste chestii super complicate din orice, nu neaparat cuburi, combina intre ele cuburi cu lego cu animalute, sta si cate o ora si le pune in echilibru perfect, nu se lasa pana nu stau acolo bine.
Deci zic eu ca oricare dintre noi, fiecare copil are punctele lui forte si punctele mai putin bune. Eu una am vorbit tare tarziu, desi am avut o sora mai mare vorbareata foc.
Alysh multumesc de compliment
Si pe mine forumul asta m-a ajutat mult, si eu am multi mentori pe-aici, imi place cand discutam linistite si relaxate si ne expunem parerile, invatam cu toate una de la alta.
Forumul mi-a schimbat multe idei gresite si preconcepute despre educatie, pentru ca in copilarie n-am avut niste modele chiar super. Adica parintii mei au facut si ei ce-au putut, avand in vedere ca au fost niste copii captivi, batuti si abuzati la greu in copilaria lor, eu zic ca s-au descurcat admirabil. Nu ne-au batut niciodata, asta e un mare plus si le multumesc mereu pentru asta. Insa se tipa mult la mine in casa, se batea cu pumnul in masa, se ignora la greu, mama mereu ne amintea, ca "eu te-am facut, eu te omor" (desi nu ne-a atins decat rar de tot), ideea de baza era - copilul se pupa numai in somn ca altfel si-o ia in cap, etc. tot bagajul pe care il stiti.
Si e greu, pentru mine, sa ma debarasez de toate astea, fac eforturi zi de zi, pentru ca inconstient, cateodata mai repet din greselile lor. In special cand tip si urlu absolut de-aiurea.
Dar ma educ, si citesc, si cred eu ca fac o treaba bun overall. Cred cu tarie ca un copil poate fi crescut frumos numai cu vorba buna, cu intelegere, cu iubire multa marturisita si afisata. Si invat zi de zi, sa renunt la ideea asta care e inca super-ancorata in subconstient ca eu sunt seful, ca suntem pe pozitii de autoritate, ca sunt mai mare si am mai multa experienta. Invat sa respect copilul, invat sa invat de la el, ca este si el o fiinta, cu mai putina experienta de viata, intr-adevar, dar la fel de competenta ca si mine. Multe am invatat de la el si ii multumesc pentru asta. Si sunt bucuroasa ca ma face, zi de zi, o persoana mai buna, simt cum cresc, din punct de vedere uman langa el, imi dezvolta toleranta, acceptarea, iubirea. Si vreau ca el sa invete acelasi lucru de la mine.
24+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
Doloress spune:
Ylari multumim! 
Desiree imi pare rau de geam! Si de glicemia Victoriei!
Intr-adevar, tare greu an pentru voi! Inceputul e tot timpul mai greu, o sa va obisnuiti incet incet, stiu ca pare lung, 2 ani. Al meu a fost bolnav vreo luna si ceva, cu febra si pneumonia si mi s-a parut ca m-a secatuit de puteri, ca am trait 10 ani in 2 luni. Si eu va imbratisez cald de tot, pe toti trei si va doresc toata puterea din lume, sa treceti peste toate!!
Cum ati vazut din poze, ieri am fost la primul nostru trick or treat, ne-am distrat pe cinste. Asta pentru ca PAtrick nu zice corect Joyeux Halloween, zice Joyeux Haolin si bineinteles ca ne-am incurcat si noi si cum deschidea cineva usa, noi toti, ditamai oamenii, Joyeux Haolin, dupa care ne tavaleam pe jos de ras ca se speriau bietii oameni, ziceau ca ne-am drogat sau ceva.
Mi-am amintit de colindat, copii in culmea fericirii, casute decorate, oamenii fericiti sa ne primeasca, a fost super. Patrick s-a cam speriat si de o fantoma, si de un clown, si de un paianjen urias, insa a dormit tun, deci zic eu ca nu l-a afectat prea tare.
Bineinteles ca i-am dat putin din prada, mai mult bombonele cu fructe, chiar daca nu era ciocolata, era zahar mult, asa ca pana seara a fost Speedy Gonzalez, nu mai voia sa plece de la gazdele noastre, s-a facut comod, s-a dezbracat in fundul gol si cica noi sa plecam acasa, eu cu tac-su, ca el ramane cu Sofia. Ne-am imbracat, am coborat, el nimic, ne facea bye si cica "da, du-te odata! eu raman aici!" ![]()
24+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
Victoria_mami spune:
Andreea (Doloress) , l-am vazut pe Dademen
frumos tare e.
Hai ca ne obisnuim cu tratamentul, dar ce ne darama e tot restul ce se mai intampla; adica, febre (multumesc lui DD nu am mai avut de aproape 3 luni), acum hipo-glicemia... mai intelegi? sunt toate repercursiunile astea care ne aduc la depresie, ca eu una, pe cuvant ca simt ca incet-incet ma ajunge depresia... daddy zice ieri ca isi doreste sa gaseasca un zid de beton care trebuie daramat sa dea cu un baros in zidul ala pana nu mai poate ridica barosul... sa-si descarce frustrarea si durerea.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
Lilly, multumesc. 

Am uitat pe cineva? Daca da, ma iertati, da's cu capul in nori, rau de tot!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!