Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (176)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ylari, cel mare al meu era exact cum zici tu de Eva, stia absolut tot sa arate, recunostea cand le ziceam eu sau pe carte, dar nu verbaliza deloc. La fel era foarte timid. Si mi-am dat seama ca nu zice un cuvant pina cand nu era el sigur ca il zice bine. Iar siguranta asta i-a venit tarziu, dupa ce a inceput gradinita la 3 ani.
Raducu daca a avut exempul fratelui mai mare non-stop, l-a imitat de foarte devreme, cand nici nu stia ce zice, ca un papagal. De asta vorbeste acum foarte-foarte mult.

Nici nu are rost sa facem acum comparatii intre copii. Pina pe la 3-4 ani au ritmul diferit de crestere si comparatia este doar sursa de frustrare pentru mamici. Am trecut si eu prin asta.
Raducu meu vorbeste si face multe, dar nu face la oala de exemplu. Si nu prea mananca. Alti copii au dezvoltarea motorie mai rapida decat cea intelectuala. Sau atentia, sau agilitatea si motricitatea fina. Sau memoria.

Gradinita incepe sa-i cam uniformizeze, dar pina atunci, lasati copiii in ritmul lor. Mai grav ar fi sa nu raspunda la comenzi sau sa nu para ca inteleg ce le zici, dar daca doar nu verbalizeaza eu zic ca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Ylari, cel mare al meu era exact cum zici tu de Eva, stia absolut tot sa arate, recunostea cand le ziceam eu sau pe carte, dar nu verbaliza deloc. La fel era foarte timid. Si mi-am dat seama ca nu zice un cuvant pina cand nu era el sigur ca il zice bine. Iar siguranta asta i-a venit tarziu, dupa ce a inceput gradinita la 3 ani.
Raducu daca a avut exempul fratelui mai mare non-stop, l-a imitat de foarte devreme, cand nici nu stia ce zice, ca un papagal. De asta vorbeste acum foarte-foarte mult.

Nici nu are rost sa facem acum comparatii intre copii. Pina pe la 3-4 ani au ritmul diferit de crestere si comparatia este doar sursa de frustrare pentru mamici. Am trecut si eu prin asta.
Raducu meu vorbeste si face multe, dar nu face la oala de exemplu. Si nu prea mananca. Alti copii au dezvoltarea motorie mai rapida decat cea intelectuala. Sau atentia, sau agilitatea si motricitatea fina. Sau memoria.

Gradinita incepe sa-i cam uniformizeze, dar pina atunci, lasati copiii in ritmul lor. Mai grav ar fi sa nu raspunda la comenzi sau sa nu para ca inteleg ce le zici, dar daca doar nu verbalizeaza eu zic ca e ok.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008)

Gabita, multumesc frumos! Sincer sunt destul de relaxata, doar ca undeva in sufletul meu imi pun niste intrebari cand aud/vad alti copii ca vorbesc destul de mult la varsta asta. O las in ritmul ei, intotdeauna am lasat-o (si de mers a mers la 1 an si 2 luni dar a mers nenica si nu prea mi-a cazut, decat o data de doua ori, maximum). Am incredere in ea de atunci. Stiu ca atunci cand va fi pregatita va si vorbi. Ai dreptate si sunt constienta ca sunt diferiti copilasii, incerc sa nu fac comparatii desi poate o fac - inconstient, din moment ce am simtit nevoia sa va vorbesc despre asta. Oricum, pe Eva nu o poti forta cu nimic sa faca ceva ce ea nu vrea sa faca. Am incercat si metoda cu "ma fac ca nu inteleg" - fiasco total, s-a enervat si mi-a plans in nestire. Asa ca mai bine cum functionam noi, telepatic, asa atata timp cat merge sunt multumita. Sigur prezenta unui frate mai mare e de mare ajutor in dezvoltarea vorbirii. Ma uitam sambata la ea, am avut un pitic in vizita, Doamne ce fericita a fost, se invartea ca un titirez prin casa, nu stia ce jucarii sa mai scoata, etc. Si eu ma gandeam ca gradinita o va ajuta sa inceapa sa vorbeasca dar iata ca se fac in curand 7 luni de cand e la gradi zi de zi, cate 10 ore si... nu vorbeste mare lucru... asa ca nu stiu si cu gradinita asta cum e. Pana la urma cred ca tot cand va vrea ea se va intampla si atunci ce o sa-i mai turuie gura de o sa radeti de mine si o sa imi aduceti aminte cum era cand vroiam sa vorbeasca Asa imi zice toata lumea. Ah si a inceput sa ii spuna maica-mii MAMA-IA (cu accent ca in cuvantul ie) intelegeti? Inainte ii zicea MAMI-MAMA (adica mami a lu' mama ei) Ce logica ciudata au copiii astia
Va pup, inca o data merci Gabitza!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

ylari toti copiii se dezv diferit si au alte preocupari.Julia e ca un bebelus daca te iei dupa faptul ca nu face la olita.Am prins-o de 2 ori in ultimele 2 zile si eu is fericita pt asta, dar si-asa nu ma lasa sa o pun pe olita si se zbatea si zicea ca nu vrea la olita, dar apoi s-a bucurat cand a vazut realizarea.
Eu nu is complexata pt chestia asta, dar parca am devenit nerabdatoare cand aud ca altii de mult nu mai au scutece si sunt convinsa ca alte mame cand aud ca unii copii spun poezii, sau stiu litere ar vrea sa stie si-ai lor.
Eu consider ca nu trebuie sa facem ca la scoala: uite astazi invatam litera A, maine M, etc (si eu consider ca are timp berechet sa invete litere), dar daca a venit de la ea ce sa fac, sa o opresc? Sa-i zic: asta e o litera, iti spun peste 3 ani ce litera e?
Fiecare copil invata prin joaca de ce a atras, ce gaseste in jurul sau si daca parintii sunt dispusi sa-i raspunda la intrebarile curioase.
Alti copii sunt dezvoltati mai mult pe motric, se catara mai usor, sau stau intr-un picior, etc.
Juliei a inceput sa i se faca frica cand urca niste scari la tobogan si inainte nu avea nici o problema si pur si simplu se blocheaza si nu mai poate merge nici in sus nici in jos.
Julia nu stie folosi foarfeca, tine ciudat creionul in mana cand coloreaza, nu stie inca sa faca un desen inteligibil, etc.
Julia nu stie sa-mi spuna totdeauna problema ei, de ce s-a suparat (asta pt ca nici eu nu stiu sa-mi exprim sentimentele).
Deci, va rog eu nu va stresati, sau sa nu simtiti ca unii copii sunt mai avansati, pt ca daca ei par mai avansati intr-un domeniu, sunt in spate la altceva.

toate mamicile si toti copiii.

Lilly 8+ , mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Neatza pe la pranz si de la noi,
Nu ma pot adapta deloc la ora de iarna am impresia ca timpul sta in loc,
Desiree am vazut-o pe Victoria in poze ,e tare frumoasa zici ca e un bebelus in varianta mai maricica, e dulce foc. Va tin pumnii a treac timpul cat mai repede sa ajungem in Iulie 2011 sa ne spuneti ca ati infrant boala.
We a fost super incarcat la noi.Vineri a fost petrecerea de Haloween a piticului, undeva in Baneasa am fost, era lume ca la balamuc, parinti , copii, bunici, mamici, matusi si toate cele, unii cu costume unii fara, in concluzie mult popor, mancare ca la balamuc, asa e la romani, numai masini de fitze de ziceai ca s-a mutat Dorobantiul acolo, am stat vreo 2 ore si am plecat, deja era prea aglomerat si ma enerveaza aglomeratia.
Sambata seara am fost la botez tot cu piticul care vreau sa va zic ca s-a jucat non stop cu niste copii de acolo , si a facut o faza tare de dat pe you tube, a luat un turn mare de baloane legate intre ele si l-a carat prin tot salonul, asta dupa ce l-a smuls din mana unor copii de 3- 4 ani, are putere in maini ca mai imi arde una din cand in cand si o simt...........,. oricum a ras toata suflarea de acolo de faza.
Duminica dim am fost la IKEA sa ma uit de metraje pt patchwork, am gasit ceva dar nu am fost f. incantata, am luat si diverse alte chestii, nimicutze de astea.
Cleo ce faci?
Ylari nu te ingrijora de Eva, e f. bine pt varsta ei. Fiecare copil are ritmul lui, nici al meu nu exceleaza in vorbire, pot spune ca e mai incepator la cap romana insa rupe in engleza, asa a prins el mai bine, cantecele la fel in engleza, eu ma bucur. Noi inca nu suntem la faza cu "de ce" nici nu imi bat capul, vine si vremea lor, el e un pasionat de film si teatru romanesc, stiu pe de rost Titanic Vals si gaitele , numai astea le vrea , de seria B.D. nu mai zic o stie pe de rost , la fel si Morometii, nu se uita la desene animate, nu ii plac, mai mult la Discovery si Animal Planet, ii plac f. mult animalele, e si "vina mea" ca l-am condus pe drumul asta( noi suntem amandoi medici veterinari), eu il las in pace sa faca tot ce vrea el si cand o veni tumpul o sa spuna si mai mult.Pupici pt Eva. Sa vezi cand o sa vb nu o sa o mai opresti.
Rad mereu de perlele lui Robertix de Simonix , si ale altor copilasi.
La multi ani Esme!!!! Iti doresc sa te bucuri de copilutz si sa scrii o carte de bucate, mai ales dulciuri.Esti f. priceputa la bucatarie si e pacat de talent, trebuie asezat pe o coala de hartie.
Mihaser si pe mine ma bate tot acest gand, sa stau cu piticii, oricat de mult asa castiga parca nu e suficient, cu cat am mai mult cu cat cheltui mai mult. Copii sunt acum prioritatea mea nr. 1. Daca iti gasesti ceva de facut, ai un hobby pe care il poti pune in practica, sau altceva nu o sa te plictisesti. Eu am si obosit f. mult/ Mai cercetez domeniul, oricum ma retrag sa muncesc pt mine pe cont propriu, pe bani mai putini la inceput, ca asta e........ dar prefer sa imi petrec timpul cu copii.
Va pup

Mami de Bogdanici Pogonici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Cleo , zi cum a fost piesa , merita?
Pupici.
daca fac rost de belete esti nr. 1 pe lista , stii nu?

Mami de Bogdanici Pogonici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare,

In primul rand vreau sa-i urez lui Esme voie buna si noroc cu carul. Si vreau sa ne urez si noua sa ajungem sa gustam din bunatatile ei.

Apoi eu vreau sa cred ca nicio mamica nu ramane indiferenta la plansul copilului sau. Oricum nu noi, care am trecut prin tot felul de situatii pe care le-am putut controla doar intr-o oarecare masura ar trebui sa comentam atitudinea mamei. Cred ca probabil si eu judecam mamele cu copilasi care plangeau, faceau scandal inainte de a avea proprii copiii pe care nu i-am batut, nu i-am lasat sa planga, si cu toata stradania mea tot au plans cand au vrut ei, tot au avut momente cand au plans de frustrare ca eu nu am putut sa le inteleg suferinta sau nu am fost suficient de odihnita, binedispusa sa pot face fata acestei frustrari cu calm, tact sau macar sa fiu pe faza sa le distrag atentia. Nici macar nu vreau sa intervin vreodata sa "ajut" pe cineva in asemenea situatii pentru ca nu am eu dreptul asta mai ales cand nimeni nu-mi cere acest lucru. Chiar zambesc in sinea mea in anumite cazuri cand imi amintesca ca si eu am trecut prin asta si am rezolvat-o.

Si eu am fost judecata la un moment dat aici pe forum cand am povestit ca Elena a tipat si s-a tavalit in magazin si eu nu am putut face nimic pentru ca exact atunci aveam o gramada de lume in spate si trebuia sa asez si cumparaturile in carut si sa platesc. Dar dupa intamplarea aceea Dumnezeu a facut sa aleg sa o fac parte activa in shopping. Acum si ea cumpara, le numara le aseaza si nu a mai facut crize. Chiar nu mi-a pasat ce spun ceilalti atunci singura mea suparare era ca nu reusesc sa o inteleg sa o fac sa aiba alt comportament. Si nicidecum nu am renuntat la shopping in primul rand pentru ca eu stiu intotdeauna ceea ce am nevoie, ma misc destul de repede si eficient in magazin, nu fac cheltuieli neprevazute, imi place sa mergem impreuna la cumparaturi si chiar plec de acasa intotdeauna cu speranta ca nu vom avea probleme. Si daca mi-am propus sa dau ignore la tavaleli, plansete, santaj etc chiar daca as fi fost pe un stadion cu 100000 de persoane nimeni nu m-ar fi convins sa-mi schimb comportamentul stiind foarte bine ca as fi stricat tot ce muncisem la capitolul asta. Oricum si copilul (cel putin al meu)prefera o mama de incredere si consecventa.

Eu nu mai am timp deloc sa mai scriu. Sunt foarte ocupata dar va citesc.

Noi adultii suntem virusati si sper ca fetele sa nu ia nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

http://community.webshots.com/album/578914017AMdSQD
Pozici de Halloween cu Spiderman, Winnie the Pooh si Capsunica

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 24+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Ylari, eu o intreb pe Victoria sa-mi arate care e A, care e B, etc. si pe fiecare card e pe o parte litera pe cealalta o poza si de ex ii arat litera A si o intreb ce poza e pe cardul ala si-mi zice Apple. Deci, asociem literele cu pozele, dar le si recunoaste sa mi le arate cand o intreb sa-mi arate o litera anume.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Doloress, pupici la omu' paianjen!!!! Frumusel foc!
Desiree, ok, am inteles! Pai cred ca o sa incerc si eu sa vad daca o pasioneaza!
Bellane imi pare rau de viruseala, si eu sunt Am plecat acasa ca la birou nu mai eram buna de nimic.......... bine, nici acum nu sunt, dar barem zac in liniste........ am luat de toate... si nimic, ma omoara o tuse nenorocita...

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Ylari: eu am luat-o in gluma rau pana cand mi-am dat seama ca nu-mi mai trece. Si eu behai ca o oaie ratacita pe la munca. Sanatate!!

Mergi la inceput