Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 11
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura Lori si la noi in 2 zile se goleste frigiderul, oricat as incarca eu carutul la Auchan!! ![]() Cleo ce noroc ai cu asa fetitza mancacioasa! Esme eu mai gresesc. Spun asta pentru ca imi mai pierd cumpatul si REGRET ca am facut aia sau aialalta. Ce bine ar fi sa pot spune si eu ca nu am nici un regret pt cum reactionez uneori Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Laura eu musai tre' sa recunosc ca mie mi-e mai usor. Am una singura plus un sot care ma ajuta mult si efectiv. Si da si eu imi pierd cumpatul...si fug...imi amintesc mereu de cleo cu bagatul capului sub apa. La modul serios daca simt ca acu' acu' explodez plec, de cele mai multe ori e al meu acolo si o ia el in primire. Daca nu e, asta este, intorc spatele pana numar la zece si revin cu zambetul sau cu tonul mai calm decat ar fi fost altfel. Si daca am nevoie seara dau o tura de plans, desi mi se intampla teribil de rar, ma linisteste pentru muuulte zile. Si daca al meu ii face oservatii ca le merita si vine la mine sa se planga ii zic ca el are dreptate la fel face si el cand o admonestez eu.
De asemenea e adevarat ca Lorelei chiar e un copil cuminte si creeaza suficient de putine probleme ca sa nu imi intinda nervii tare.
esme
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui ian_feb2011 Esme, Esme, Esme!!!! cum faci alea de pus in brad? Biscutii .... ce idee...oricum tu esti mereu plina de idei ![]() |
Care esti mai sub acoperire aici?
Lorich? Magnetism?
Lorich spune:
Io, io, io-s
m-am pierdut in nickuri, nu mai intru iar pe ian-beb ca sa sterg mesajul...
am deschis un cap nou la buburuze...
deci..nu te fofila cu biscuitii de braz :))
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
28+
DanaH spune:
da, si eu zic la fel, ca ce fac eu este cel mai bien PT MINE. sunt sigura ca in ochii altora fac gresheli, dar eu zic ca pt mine si pt ai mei fac ce cred eu ca e bine. si ma gandesc inainte, zau.
de judecat nu judec pe altzii, dar pot spuen daca imi place sau nu. sau mai bine zis daca eu as face asha sau nu.
si eu sunt mandra ca nii creshtem singuri. e bine sa ai pe cine lasa acasa cu copiii, sa fugi la o petrecere, la un teatru, la un bar, dar zau ca mai bine ma lipsesc. una-doua saptamani din astea pe an sunt de ajuns.
belgiencelor, voi aveti weekend de 4 zile+1 ora :). noi avem numai ora in plus.
din pacate este cam ocupat weekend-ul. si sambata si duminica emrgem la petreceri. si tu, mai esme, zici ca faci tort? ufff...
aaa, apropo, m-am hotarat ca de craciun/revelion sa fac tortul tau mojito. o sa iti spun cum iese.
laura, simonix, sunteti voi dragute si ingaduitoare cu silueta mea, dar am o parte dorsala si niste sunculitze pe burta.... offf, si cu mersul asta in romania am bagat la greu. simona, eu am ramas cu 4 kg in plus dupa fiecare sarcina. la prima am plecat de la 56 am ramas cu 60 iar la a doua de la 60 la 64. acum sunt in perioada de porceala si am 65-66. sper sa ajung macar la 64. nu ar fi ele foarte multe, dar sunt puse prost rau de tot. ar merge ceva sport, dar de unde atat timp si mai ales chef.
esme, asha eram eu anul trecut, cu cadourile gata de prin noiembrie. anul asta sunt in urma raud e tot. dar cred ca o sa iau si mai putzine cadouri.
da-ne si noua ceva idei de felicitari. si te superi daca iti copiez ideea cu biscuiti in brad? ce retzeta de biscuitzi faci?
mmm, miroase a craciun! deja vorbim de cadouri, brad, biscuiti... adevarul ca cu frigul asta....
Poze
Poze noi
aldaesme spune:
Scumpa de tine.
Pai sunt doua variante pe care le voi folosii, turta dulce (cu miere si ghimbir) si biscuiti cu scortisoara. Amandoua cu bicarbonat sau praf de copt (ca asa se rotujnesc mai bine nu ca sunt eu mare fan) Sunt efectiv retetele normale doar ca dupa ce i-ai taiat trebuie sa le faci o gaura unde vrei sa bagi ata sa ii atarni. Eu le fac o gaura cu o scobitoare mai groasa si largesc putin gaura ca sa nu se umple la copt.
Dupa ce sunt gata copti si bine raciti ii decorez cu merengue italian colorat cu ceva. In sensul ca trasez marginile stelutelor de exemplu, sau daca e bradulet ma fac ca pun si globuri in el. Poti sa ii si ungi cu o dulceata mai transparenta in strat super subtire apoi sa arunci peste ei niste bombonele din alea super mici colorate si sa ii lasi la uscat.
Da' ideea nu e a mea, noi mereu am avut pogacele (biscuiti cu ulei) in brad si erau trasati pe margini cu rosu. Defapt si cand mergeam la colindat primeam de aia sau aveam voie sa ne alegem de pe pomul gazdei.
Eu stiu doar ca lui Lorelei ii place sa faca biscuiti asa ca facem din astia :)
Esme
Lorich spune:
Multam fain 
Is putintel in ceata cu merengue...dar imi revin io. Oricum e o idee, am inteles-o, o sa ma uit atent la raionul de bilute si decor de praji; aia cu dulceata + decoruri la uscat am inteles, gaura biscuitelui am inteles-o. 
La o mmica cautare pe net am gasit asta
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca
28+
Lilly79 spune:
Deci nu m-am putut abtine cand am vazut ce-ati scris.
esme ce rapida ai fost cu cadourile, si ce frumos va fi la voi de craciun si ce bine va mirosi....Cred ca va fi o atmosfera de basm.Pot sa vin pe la voi? ![]()
Trebuie sa-mi fac si eu lista pt craciun ca de obicei alerg cu cateva zile inainte prin magazine si nu mai gasesc nimic, si e lume multa si nu suport inghesuiala, asa ca mai bine de-acum.
Julia va primi lego si probabil carti, chestii de lipit, vopsit, colorat.Oricum nu papusi si altele asemanatoare ce are o multime si tot la cuburi si plastina ajunge.Hm...poate ceva jucarii din lemn educative.
Te-am mai intrebat o data daca ai ceva reteta buna pt biscuiti.Merci 
Lilly
7+ , mami de
Julia (30.05.2008)
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui DanaH belgiencelor, voi aveti weekend de 4 zile+1 ora :). noi avem numai ora in plus. din pacate este cam ocupat weekend-ul. si sambata si duminica emrgem la petreceri. si tu, mai esme, zici ca faci tort? ufff... aaa, apropo, m-am hotarat ca de craciun/revelion sa fac tortul tau mojito. o sa iti spun cum iese. esme, asha eram eu anul trecut, cu cadourile gata de prin noiembrie. anul asta sunt in urma raud e tot. dar cred ca o sa iau si mai putzine cadouri. da-ne si noua ceva idei de felicitari. si te superi daca iti copiez ideea cu biscuiti in brad? ce retzeta de biscuitzi faci? mmm, miroase a craciun! deja vorbim de cadouri, brad, biscuiti... adevarul ca cu frigul asta.... |
asa am uitat sa o spun pe asta, si te vedea Lorelei pe tine din spate, in pozele de la ziua ei si zicea mami, mami si io ii ziceam fata ma-ta e grasaaa. E drept ca distributia la mine e complect diferita. Poate din spate arat mai slaba
Poti sa copiezi ce vrei tu! cum ziceam in postul precedent eu doar imi amintesc de copilaria mea
Bon...Anul trecut am facut felicitari smechere, cu poza fetei, inclusiv textul gata imprimat.
Anul asta am cumparat de la AVA (magazin special de papetarie si alte smecherii pt hobby) bucati de carton gata taiate gen felicitare, rosii si verzi si plicurile aferente. Initial ziceam ca le tai eu, dar nu cred ca mi-ar iesi asa frumos. Felicitari rosii in plicuri verzi si invers. Am luat hartie colorata si pasla colorata. Verde, rosu, alb, galben. Din galben facem stelute, eu le tai Lorelei le lipeste, din verde (mai deschis decat cartonul) braduleti, eu le tai, Lorelei le lipeste, din alb fulgi de nea si/sau oameni de zapada, din rosu globuri si/sau mosi stilizati
Pe interior scriu textul cu argintiu sau auriu si pentru familie o las si pe Lorelei sa mazgaleasca ce io trece ei prin cap
Cam asta e in capul meu acum. Fiind uikend lung, vom exersa...
esme
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui Lilly79 Deci nu m-am putut abtine cand am vazut ce-ati scris. esme ce rapida ai fost cu cadourile, si ce frumos va fi la voi de craciun si ce bine va mirosi....Cred ca va fi o atmosfera de basm.Pot sa vin pe la voi? Trebuie sa-mi fac si eu lista pt craciun ca de obicei alerg cu cateva zile inainte prin magazine si nu mai gasesc nimic, si e lume multa si nu suport inghesuiala, asa ca mai bine de-acum. Julia va primi lego si probabil carti, chestii de lipit, vopsit, colorat.Oricum nu papusi si altele asemanatoare ce are o multime si tot la cuburi si plastina ajunge.Hm...poate ceva jucarii din lemn educative. Te-am mai intrebat o data daca ai ceva reteta buna pt biscuiti.Merci ![]() Lilly 7+ , mami de Julia (30.05.2008) |
da poti sa vii!
Iui si nu am raspuns? Sunt o rea...
Mai eu ii cam fac dupa ochi.
Da sa zicem cam asa cu x si multiplii ca la matematica.
x g zahar daca se poate casonada, dar stiu ca in ro probabil nu gasesti deci zahar brun ar fi mai bun;
x g unt;
2x g faina;
o tzar de praf de copt sau bicarbonat;
vanilie sau zahar vanilat;
o lingura apa rece;
untul la temperatura camaerei da' nu neaparat moale taiat cubulete, pus in faina cu zaharul, vanilia, apa si scortisoara langa el. Framantate. Format o bila. Pus la frigider 30 minute o juma de ceas, intins, taiat si la cuptor. 180C preincalzit. 10-20 minute.
In loc de scortisoara...ghimbir, coaja de lamaie, cuisoare, anason stelat...
In loc de faina, faina si parte cacao, nuci, alune, migdale, macinate, combinate sau nu cu cacao.
In loc de apa sirop de iasomie, trandafiri, o lingura buna de rom, cognac, whisky (iar ii dau idei lui Dana).
Vezi, de aia ii fac dupa ochi. Si de regula nu pun deloc praf de copt insa astia pentru brad cum ziceam se rotunjesc mai bine.
esme
Simonix spune:
A propos de bebe in burta, Robert ieri imi ridica bluza si se baga cu capul in burta mea, iar apoi m-a pus sa ma intind pe jos si el s-a urcat cu "punduletzul" (funduletzul) pe burta si cu picioarele si a stat asa, ca un bebelush (jocul de-a bebelushul este unul dintre favoritele lui 
mereu se preface bebelush si isi ia pozitie iar noi tre sa il pupam,alintam etc).
ESME - pai da, discutim, noi sambata avem cumparaturi, intr-una din zile o vizita pe la prieteni din Bxl, intr-una pe la voi sau pe la altii
dar sa hotaram care, unde si cum :D si intr-alta ma gandeam sa mergem la Monschau - ati fost??
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe

de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
Ilinca, 19 aprilie 2010