Licurici de ianuarie-februarie2009(122)
Raspunsuri - Pagina 7
Carmen_Marieta spune:
Naty nu mai vin decat saptamana aceasta. Nu mai pot..
Lissa eu i-am spus lui Stefan de surioara, el stie de "beby", cand ma pupa pe burtica cand imi mai trage o palma.. Vedem ce va fi cand o va vedea.. plus ca am hotarat sa-i aduca "beby" un cadou...
Fetele din Bucuresti aveti vreun carucior de nou nascut, care apoi merge si sport de vanzare, nu foarte scump? noi avem caruciorul de la Stefan, dar este foarte greu, si eu nu-l pot cara pe scari, si cu bebelina in el... dar nici bani nu am sa cumpar unul nou..
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
29+
Anuc spune:
Buna!!
Idaira, tare urata veste!....Mult succes sa treceti cu bine peste tot si sa aveti speranta ca va fi bine.
Alinuk, sper din suflet sa ne vedem pe 6 noiembrie la Dales.
Si Ioana scrasnea din dinti cand era mai mica...vad ca i-a trecut
Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu Filip ca se pune pe urlat cand nu i se face pe plac. Mi-e rusine ca face urat si prin magazine, pe strada, etc...il ignor dar tot face....
Mami de Ioana, Filip si 22+
Naty spune:
bebelusi si Ioana tot in somn. Nici eu pana acum nu am asociat cu ceva dar am vazut de cateva nopti ca scrasneste cand e dezvelita; daca o acopar nu mai face.
Fetelor, Nadia iar are o perioada in care face stari febrile seara (37,7 - 37,8) fara nici o cauza aparenta. Ce o fi?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
CADIA spune:
ELA,da intr-adevar mai avem f. putin.Eu voi naste la Euroclinic cu dr. Dinu Alexadru.Tu?
Inca nu am spalat hainutzele mici dar saptamana asta ma ocup de "subiect"
BEE, mmmulta bafta, vei vedea ca totul va fii bine.
LISA, da eu am zis de ata pe suzeta, dar nu cusuta ci infasurata pe partea de cauciuc.La asta m-am gandit si eu ca ne apropiem de 2 ani si va fii din ce in ce mai greu.Dar a fost relativ usor sa scapam de ea.Muuulta bafta.
AMR 4 SAPT.Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
CADIA spune:
NATY, or mai aparea ceva dintzisori??!!!
BPAULA
LISA, eu i-am spus de mult Clarei de surioara ei si ma mangaie pe burtica, ii da sa pape, ii dadea suzeta, imi imbratisa burtica.
CARMEN, si eu m-am gandit la ideea cu cadoul, sa-i aduc ceva cand vin din maternitate, si sa-i zic ca i l-a adus surioara.
Si Clara a avut o perioada de vreo sapt in care scrasnea din dintzi aproape toata ziua.Dar vad ca i-a trecut.
Acum avem o alta problema de care sunt cam ingrijorata:
De vreo 2 zile ii este frica de umbra ei.Nici in parc nu vrea sa mai mearga pe jos daca e soare.SUNT DISPERATA.Si noaptea adoarme f. greu.Trebuie s-o iau in pat langa mine; ea care adormea asa usor, repede si frumos. Nici nu stiu ce sa fac
O sa sun pediatra sa vad ce zice.
AMR 4 SAPT.Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
bebelusi spune:
Anuc e o perioada,va trece vei vedea, cel putin asa ni s-a intamplat noua
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 28 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
alinuk spune:
Anuc e important sa nu obtina satisfactie crizelor lui
Daca-i faci pe plac va intelege ca e o varianta prin care poate obtine ce vrea.
Fii tare!
o sa treaca
Cadia daca reusesti sa identifici obiectul fricii trebuie sa o imprietenesti cu el
daca e doar frica de frica...de nesiguranta, ca v-ati mutat, ca nu se mai simte la ea acasa....etc etc
ii aduci in preajma lucruri care sa ii aminteasca de vechile ei obisnuinte, lucruri
ii pui in pat o pernutza cu poza ta
tu, pe tine e cel mai imp sa te stie a ei, neconditionat langa ea(nu vb neaparat fizic), tu esti pilonul de sustinere al universului ei
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
crisspy spune:
Helau,
Intru si eu repede-repede sa urez sarcini si nasteri usoare fetelor cu bebei la purtator...oau ce putin mai aveti unele din voi ...bafta multa si sa fie totul OK.
Sanatate multa tuturor bolnaviorilor.
Noi suntem bine...va las nishte pozici + dovada ca dupa lungi asteptari zice si maimutzoiul mama
Sunt f. ocupata cu munca (f. aproape sa pierd un contract f important si ma streseaza de mor )
gascha
Crisspy, fericita de Razvi
miereamara spune:
Anuc, o tehnica pe care am aplicat-o cu Aidan si care functioneaza in 80% din cazuri, de obicei la crizele de acasa.
De exemplu azi dimineata voia sa plece la gradi cu 3 ursuleti (are voie doar unul cu care doarme la pranz acolo) si cu ditamai patura. Cand i le-am luat a inceput sa se prefigureze o criza. foarte important este sa actionezi pe cat posibil inainte sa ajunga la criza pt ca dupa aia e mai greu sa il faci sa reactioneze.
concret: m-am lasat la nivelul lui si am inceput si eu pe un ton plangacios si urlator ca al lui: Teddy, Teddy, I wannnttttt Teddy! Vreau sa il iau pe Tedddy la gradinitaaaaaaa!!!!!
deja ii captasem atentia si se oprise din plans. se uita in ochii mei si astepta sa vada ce urmeaza.
apoi i-am zis: stiu ca vrei sa il iei pe Teddy la gradinita dar nu se poate, imi pare f rau dar uite Teddy si Mr. Froggy sunt obositi si au nevoie de patura ca sa se inveleasca, asa ca tu poti sa il iei doar pe Teddy 2 cu tine pt ca el a dormit azi noapte si e odihnit.
Ideea de baza in abordarea asta este sa ii captezi atentia si sa nu il lasi sa ajunga in criza. cum i-o captezi? vezi ce functioneaza la voi, la noi tb sa ii imit nitel vocea si eventual chestia asta il va face sa rada intr-un final.
Asta facem acasa sau chiar si afara cand am mai mult timp de reactie la dispozitie.
Ce am observat la A, afara/in magazine (in magazine nu prea face crize, de fapt nu cred ca a facut niciodata pt ca nu merg decat rar cu el si am grija sa fie odihnit si binedispus, niciodata nu merg in magazin de jucarii cu el, doar alimente cumparam impreuna).
Afara cum spuneam merge regula cu trei avertizari. Vad un comportament nedorit/periculos il atentionez, ii spun ca tb sa se potoleasca si il redirectionez catre altceva. Repeta..ii spun ca dc mai face asa mergem acasa. La a treia abatere (si aici ma refer la chestii nasoale gen fugit in strada, plecat de langa mine, lovit alt copil, etc) la a treia abatere il iau de manuta si plecam indiferent de cat de tare protesteaza. Am fost nevoita sa fac chestia asta de vreo 3 ori in toata cariera de mamica:))
e o carte f draguta : the happiest toddler on the block, f interesanta.
Crisspy am vazut pozele si filmuletul, de dodolotz este Razvi, un ursulet scump!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
bebelusi spune:
Miere f frumos ai explicat dar nu cred ca se aplica la toti, la vlad nu tine sa ii imiti vocea ca se enerveaza mai rau.
Lui Vlad trebuie sa ii explici la nivelul lui si intelege, se intampla f rar sa nu inteleaga si atunci incep sa il iau de acolo sau sa ignor cerinta lui intr-un fel sau altul
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 28 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"