Licurici de ianuarie-februarie2009(122)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pai, am zis ca fiecare tb sa gaseasca metoda care functioneaza cel mai bine la copil, la noi deocamdata asta functioneaza, om vedea ce trebe sa inventam mai tarziu

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Da, am vazut ca ai zis, doar ca sustineam asta

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 28 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun de un preparat bun pe care l=am ancat de la o tanti care e experta in dulceturi. A fiert 2kg de dovleac cu i kg de zahar si cu lamaie si zahar vanilat, pana s-a facut pasta. Se pune la borcan pentru iarna, e delicios, daca aveti dovleac puteti incerca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Buna fetelor, intram si noi sa va salutam ca de mult nu am mai povestit.
Noi ne-am intors din Mongolia de cateva luni, stam in Chicago acum, cel putin un an vom fi aici ca vine barza si la noi prin 21 martie
Mi-a fost dor de voi, dar tare greu mai intru pe net, ca copilul meu e un mic terorist cu o energie inepuizabila si nu ma lasa deloc in pace. Prea mult nu vorbeste el( adica comenteaza tot timpul, dar pe limba lui) ca saracul e bombardat cu 3 limbi deodata, desi intelege cand ii vorbesti in toate. Nu merge la gradi, si din cauza ca e un pic cam agresiv cu copiii, inca lucram la aspectul asta...incercam cu rabdare si explicatii, desi de multe ori eu una imi pierd rabdarea.
O sa incerc sa va scriu mai des. M-am uitat la poze, aveti niste copii mari si frumosi, nici nu-mi vine sa cred ca imediat vor avea 2 ani.
Multi pupici de la noi.
p.s. bebelusi, in state e tare la moda dovlecelul;, am facut si eu saptamana trecuta, dar am pus scortisoara si nucsoara si l-am copt inainte sa-l amestec cu zahar, lamaie si un pic de suc de mere...iese tare bun asa, si se poate folosi la umplutura ptr placinta de dovleac. Aici ii zice pumpkin butter la dulceata asta.

Mergi la inceput

Crisspolis bine ai revenit sa ai sarcina usoara in continuare. Ma bucur ca ne-ai mai scris

Zi-mi si mie exact cum faci dulceata, cu amanunte, si daca poti spune-mi cum faci placinta, ca vreau sa fac si eu si nu am nici o reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

patricia, ti-am trimis mail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Dragelor mamici, nu stiu daca aici se poate posta si asa ceva, dar un prieten organizeaza o actiune caritabila pt 200 de copilasi marginalizati de societate din Valea Plopului si m-am gandit sa va spun si voua, poate aveti lucruri de donat si puteti ajuta cu ceva.

Sambata 6 Noiembrie, vom organiza o caravana la caminul de copii din Valea Plopului, unde s-au adunat spre ingrijire peste 200 de copii marginalizati de societate. Au nevoie de sustinerea noastra materiala cu ceea ce putem fiecare. Gasiti detalii mai jos.

Pt cei care nu stiu despre acest asezamant, veti gasi mai multe informatii la aceste link-uri:

http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/valea-plopului-asezamant-iubirii-crestine-67937.html

http://www.facebook.com/pages/Valea-Plopului-220-Orphans/278680380606

Puteti sa va alaturati grupului care se va forma, sau puteti dona bani sau obiecte. Pe cei care doresc sa doneze bani, ii rog sa contacteze direct fundatia, pentru a dona direct in contul Pro Vita.

Lista de necesitati se gaseste mai jos:

"MULTUMIM ANTICIPAT, NEVOILE NOASTRE AR FI:

LAPTE PRAF NAN 1,2,3

LAPTE PRAF BEBELAC 2,3

PAMPERS

SERVETELE UMEDE

SERVETELE HARTIE,HARTIE IGIENICA

SOLUTII DE CURATENIE gresie,faianta,parchet,vesela covoare

SAMPON,SAPUN copii si adulti

Alimente

PASTA DE TOMATE

CONSERVA fasole,mazare,ciuperci

MEZELURI

MASLINE

PESTE

BOILER ELECTRIC 60-80 LITRI

ARAGAZ

HOTA ARAGAZ

Medicamente

NUROFEN SIROP

VITAMINA C

FARINGOSEPT

PARACETAMOL CP SI SUPOZITOARE

ASPIRINA

ALGOCALMIN

BETADINE

NOVOCALMIN SUPOZITOARE

ALCOOL SANITAR

NOI AM SPUS CE NE-AR TREBUI DVS NE AJUTATI CU CE PUTETI, MULTUMIM MULT"

In aceeasi campanie, vom mai organiza o donatie pentru o familie din Bucuresti, compusa din 2 adulti si 3 copii minori (4, 6, 8 ani - baieti) care traiesc dintr-un venit lunar de 500 de lei. Lucreaza un singur membru al familiei, ca brancardier la spitatul de urgenta. Pe cei interesati ii pot pune in legatura cu aceasta familie.

Va invit sa participati la aceasta caravana. Acesti copii au nevoie nu numai de bunurile enumerate mai jos, dar si de sustinerea noastra emotionala!

Pt a evita excesul unor produse si penuria altora, va invit sa scrieti din timp pt a ne putea organiza.

Ii rog pe cei interesati de aceste campanii sa ma contacteze la adresa dorian.radu@gnosa.ro

Daca nu va puteti implica direct, am rugamintea sa dati acest mesaj mai departe, celor care stiti ca doresc sa se implice.

Va multumim in numele lor, cu drag

grupul Valea Plopului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Naty, nu stiu de la ce poate face fetita febra. Marius mi-a facut de vreo 2 ori asta vara. Doar ca la el trecea peste 38. O data a tinut aproape 2 saptamani situatia, timp in care i-am tot facut la analize, a luat antitermice. In final a trecut fara sa descoperim care a fost cauza si doar cu un antibiotic.

Crissy vad ca si Razvan e foarte harnic. Si Marius cum ne vede ca facem curat vine si el...deja a invatat sa manuiasca peria de la aspirator, sterge praful...si ar sterge el si la geamuri daca ar avea acces

Despre crize in magazin, in general cand mergem cu el evitam rafturile cu jucarii pentru ca altfel vrea neaparat "bruma" (masina). Si cam trebuie sa evitam si rafturile cu iaurturi pungi de biscuiti, cereale pentru ca altfel vrea mancare si striga pana ii dai ceva, nu prea il pot opri. Acasa are obiceiul prost de a izbi usa de la dormitor de perete, stie ca e ceva rau prin urmare o loveste si fuge. Dar daca insista desi ii explicam ca nu are voie il pedepsim sa stea pe pat sau in patut cateva minute.

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

NEATZA, FETELOR!!!
Cine vine la o ?

Ceee urat este afara...si noi aveam de gand sa ne mutam azi la casa cea noua, dar o vom lasa pe vineri cand am inteles ca reapare soarele.

ALINUKam sa tin cont de sfaturile tale.Tu cum ai procedat cu Teo, ce i-ai spus, cum te-ai comportat cand ai venit cu Andu acasa???

AMR 4 SAPT.Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Cadia ce putin mai ai! Wow! Tine-te tare mamico!

Am citit un pic din urma, am vazut ca ati vb de gradi... eu as fi putut sa o mai tin pe Ana-Maria acasa, pt ca lucrez de acasa, dar am avut alte motive pt care am optat pt asta. Ana devenise dependenta de mine si nu era nici un chip sa accepte pe altcineva sa o supravegheze in lipsa mea, pt cateva ore. Nici macar pe tati. Intr-o seara a plans aproape 2 ore in continuu dupa mine. Alta data, eram la munte, am iesit din masina pana la o toaleta, era cu tati si buni, pai a tipat in continuu dupa mine, ingrozita sa nu dispar. Exclus sa ramana doar cu buni acasa sau cu altcineva. Apoi, acasa imi cerea de mancare incontinuu, ar fi mancat mereu si cand incepea nu mai termina cu papa, papa, papa...pana la urma ii dadeam ceva si ajunsese sa nu mai aiba nici un program de masa. Apoi crize de rasfat la greu. In fine, una peste alta, am cunoscut in parc o bunica care de la 1 an si 9 luni incepuse sa-si duca nepotelul la cresa. Initial, n-am fost foarte convinsa ca as vrea sa fac si eu asta, dar dupa doua sapt, copilul a inceput sa planga ca nu mai vroia sa-l ia acasa la 12,00, ar fi vrut sa mai ramana la copii. S-a adaptat f repede si chiar se simtea bine acolo. Asta m-a facut si pe mine sa ma gandesc la varianta cresa pt Ana. Si am incercat, am dus-o la aceeasi cresa. In prima saptamana a fost mai greu, in sensul ca vroia sa plece cu mine acasa: primele zile n-a scos un sunet, ii placea la copii, dar din a treia zi a obs ca o lasam acolo si trei zile (fix trei zile) a plans cand o bagam in sala... in restul zilei era f cuminte si linistita. Apoi a devenit rutina, ii place, doarme, mananca, de o sapt a renuntat si la suzi, face la olita, se joaca cu copii, invata cuv noi, etc.

Este adevarat ca este f important sa gasesti educatoare care sa stie cum sa se poarte cu ei. Iar eu inca sunt uimita cum reuseste sa-i tina aliniati pe bancute/canapelute cand vine vremea de plecat acasa. Stau toti cuminti unul langa altul pe o bancuta lunga si sunt atenti la usa. Cand deschide vreun parinte usa, copilasul care-si recunoaste mamica sare de pe bancuta si vine fuga la usa, restul raman aliniati si isi asteapta randul... Nu se dezorganizeaza, nu tipa, nu gesticuleaza, nu fac nimic din ce ce fac acasa cu parintii.

As vrea sa adaug ca eu am fost traumatizata de gradi la vremea mea, am acceptat-o cu greu dar acum inteleg si de ce s-a intamplat asta: crescusem cu bunicii intr-un cadru de siguranta si predictibilitate, apoi cand m-am facut d egradi m-a luat mama la Bucuresti si am schimbat mediu, parinte, tot ce stiam. Si colac peste pupaza m-a dus si la gradi. Cred ca m-am speriat, si am suferit o trauma cand am fost lasata la gradinita. Mama a renuntat pe moment, dar m-a adus iara la bunici, care m-au dus la gradi in orasul lor (Giurgiu), unde am tolerat schimbarea mult mai usor, in prezenta lor.

Oricum, cu Ana incerc sa nu-i transpun traumele mele ci sa-i respect individualitatea. Adica am vrut macar sa incerc, inainte de a hotara daca-i bine sau rau.

Aaa, si Ana de cand merge la cresa a capatat iara program fix de masa, nu mai mananca tot timpul.

Cu racelile si imunizarea, well, mai devreme sau mai tarziu tot se intampla si anumite lucruri nu le poti evita. Nu-i o regula ca se sensibilizeaza toti copii dupa anii de cresa, cum nu-i nici o regula ca raman neafectati... Eu am facut o gramada complicatii in copilaria timpurie (inca in primii trei ani de acasa), mai tot ce se putea si acum sunt un adult rezistent fizic la agresiuni si boala. Fiecare suflet si-a ales o cale de a trece prin aceasta viata, eu ca parinte nu-i pot schimba cursul si sa vreau, dar pot sa-i fiu alaturi cand ii este greu.

Si eu am inceput sa ma gandesc la sarbatori, noi de Mos Craciun o sa-i luam Anei spiridusul Duni cu muzica, povesti si nu mai stiu ce. Se gaseste la HelpNet, probabil ca-l stiti. Ea este mare amatoare de muzica si a pus ochii pe el din vara, de la mare. Si d ealte sarbatori probabil niste forme colorate, inca nu m-am hotarat. Acum construieste la greu cu blocurile, nu se mai joaca cu nimic altceva.

Doamne Miere ce mare-i Aidan!!! F inalt, are alura de baietel mare, i s-au conturat clar trasaturile, nici nu l-am recunoscut! Este un frumusel, sa creasca mare si sanatos! Iar pozele sunt super, sunteti maestri la fotografie!

Mergi la inceput