Experiente neplacute la ginecolog

Experiente neplacute la ginecolog | Autor: jdvioana

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, As vrea sa va impartasesc ce-am patit ieri la o programare la domnul doctor Herghelegiu la clinica Sanador, in speranta ca nu vor pati si altii ca mine. Mi-am facut o programare pentru o consultatie la dansul acum o luna pentru 19 octombrie la ora 6. Odata ajunsa acolo ieri am fost informata ca exista o intarziere de 30 de minute. Acele 30 de minute s-au transformat in 2 ore si jumatate. Cand intr-un final mi-a venit randul si am intrat in cabinet am fost informata ca dansul nu consulta propriu-zis, executa doar ecografii trans-vaginale.S-a uitat pe 2 analize pe care le aveam cu mine si m-a expediat din cabinet in mai putin de 2 minute, sugerandu-mi sa ma duc la alt doctor din cadrul clinicii Sanador. Partea cu adevarat deranjanta este ca nu a avut nici o jena sau retinere sa ma taxeze 150 lei pentru aceste 2 minute, care nu s-ar putea numi o consultatie din nici un punct de vedere. Mai mult, programarile la dansul erau facute din 10 in 10 minute, va dati seama cata atentie le acorda pacientelor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Eu as fi refuzat sa platesc si as fi cerut sa vorbesc cu managerul clinicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui jdvioana

Buna ziua, As vrea sa va impartasesc ce-am patit ieri la o programare la domnul doctor Herghelegiu la clinica Sanador, in speranta ca nu vor pati si altii ca mine. Mi-am facut o programare pentru o consultatie la dansul acum o luna pentru 19 octombrie la ora 6. Odata ajunsa acolo ieri am fost informata ca exista o intarziere de 30 de minute. Acele 30 de minute s-au transformat in 2 ore si jumatate. Cand intr-un final mi-a venit randul si am intrat in cabinet am fost informata ca dansul nu consulta propriu-zis, executa doar ecografii trans-vaginale.S-a uitat pe 2 analize pe care le aveam cu mine si m-a expediat din cabinet in mai putin de 2 minute, sugerandu-mi sa ma duc la alt doctor din cadrul clinicii Sanador. Partea cu adevarat deranjanta este ca nu a avut nici o jena sau retinere sa ma taxeze 150 lei pentru aceste 2 minute, care nu s-ar putea numi o consultatie din nici un punct de vedere. Mai mult, programarile la dansul erau facute din 10 in 10 minute, va dati seama cata atentie le acorda pacientelor.

Am avut si eu o experienta identica cu acelasi dr, credeam ca e din cauza ca ma duc la spital,desi ma recomandase o persoana f. apropiata dlui. Eram insarcinata, la inceputul sarcinii si consultatiile, scrisul retetei si pasatul plicului nu durau mai mult de 5 min in total.
Dupa a treia vizita de acest gen (am zis ca prima oara a fost un accident, a doua oara am zis ca-i mai dau o sansa....) am renuntat si m-am indreptat spre alt medic.
Sa fii un medic renumit nu inseamna nimic daca iti tratezi pacientii ca si cum le faci o favoare ca-i primesti. Cum sa ma astept sa ma asculte, sa inteleaga intr-adevar ce problema am si sa identifice corect cauza? Sa nu mai vorbim ca eu am totusi pretentia de la medicul care ma trateaza SA-MI SI EXPLICE de ce imi da un anume tratament, ce alte optiuni as avea, la ce efecte secundare sa ma astept...

Eu in locul tau as face o reclamatie la Sanador sa cer o pozitie oficiala a clinicii, astea nu sunt servicii civilizate, pana la urma dl dr consulta in cadrul clinicii care daca accepta sa-i faca programari la 10 minute (ABSOLUT NE-PROFESIONAL) inseamna ca la curent si accepta jecmanirea pacientelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Buna,
Mi se pare ca acest domn este total lipsit de profesionalism, eu daca as fii in locul tau as face exact ce-a spus si RAMIRIS l-as reclama pe ''acest doctor'', mai ales ca este o clinica privata si de ''renume'' ar trebui sa acorde atentie maxima pacientilor, ca doar de aceea alegem clinicile particulare in schimbul spitalelor ca sa ni se acorde atentia meritata.Sper ca ti-am putut fii de folos.

D-zeu ne iubeste!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am fost demult dezamagita de clinica SANADOR, cu ocazia recoltarii unor analize la fetita mea de 2 ani. Nu pot sa va spun ca a fost nevoie de 3 asistente + 2 parinti ca sa recoltam acele analize ? Horror ! Si pana la urma mi-au si gresit una de m-au bagat in sperieti, a trebuit sa ma duc s-o repet in alta parte ...

Asa ca pentru mine SANADOR nu este o clinica de "renume" , este doar o clinica privata, unde nu mai calc in veci !

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dr. Herghelegiu e foarte cunoscut si solicitat.
Am inteles ca e si foarte bun si probabil ca de aia l-ai ales si tu, jdvioana.
Si nu da consultatii doar la Sanador, mai e si la spital (probabil ca de aia a intarziat la Sanador, o fi avut vreo urgenta la spital, de obicei asta se intampla :).

Bine ar fi ca toti medicii ginecologi sa faca doar ecografii transvaginale si sa se renunte odata la metoda aia tampita si antica a tuseului vaginal.

Da, ar fi mult mai confortabil pt. pacienta ca medicul sa stea 30 de minute cu ea, sa-i explice in amanunt ce si cum.
Din pacate, uite, nu se poate, dr. Herghelegiu e foarte solicitat.
E un bun diagnostician, iar asta e excelent.
Daca nu e timp de explicatii, mergeti cu analizele, diagnosticul si tratamentul la un medic ce are putini pacienti si isi poate permite sa acorde mult timp fiecaruia .

Iar pretul de 150 ron nu e bataie de joc. Atata costa (si e putin poate) sa ai un diagnostic pus corect si un tratament prescris corect.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Iar pretul de 150 ron nu e bataie de joc. Atata costa (si e putin poate) sa ai un diagnostic pus corect si un tratament prescris corect.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Eu am inteles ca tot ce-a facut dl dr de banii aia a fost s-o directioneze catre alt medic din clinica.
Inteleg din ce scrii ca probabil ai avut o experienta pozitiva cu dl dr insa obiectiv vorbind ti se pare acceptabil ca o vizita la medic sa dureze 5 minute iar pacientul chiar daca primeste un diagnostic si un tratament pe hartie sa nu inteleaga nimic si sa nu aiba ocazia sa intrebe nimic?
Opinia mea este ca oricat de bun ar fi un medic nu e telepat si nu poate diagnostica fara sa discute cu pacienta si sa inteleaga exact in ce consta suferinta ei, simptomele, etc.
Nu cred ca faptul ca un medic este renumit si cautat trebuie sa se reflecte in calitatea actului medical pe care il face. Orice ar spune oricine, o consultatie de 5 minute nu poate fi completa oricat de genial ar fi medicul.
Iar relatia medic-pacient nu se rezuma la intelegerea unilaterala a problemei, este vital (pentru mine cel putin) ca pacientului sa i se explice ce are, de ce are, cum il va ajuta tratamentul, care sunt urmatorii pasi. Medicul trebuie sa fie om si sa-si trateze pacientii cu respectul si consideratia datorate unor oameni. Atunci cand relatia medic-pacient este una "supra-om"-furnica este o problema. Si problema cea mai mare din punctul meu de vedere este ca medicii ajung se comporte asa pentru ca le permitem s-o faca.

Mergi la inceput

Ramiris, eu am inteles ca in pretul asta a intrat o eco transvaginala, citirea unor analize si un diagnostic care nu era pe domeniul dr. Herghelegiu (nu am fost niciodata la el, dar am auzit ca e foarte bun).

Ar fi fost mai bine sa spuna ca el e bun la toate si sa nu o trimita pe jdvioana la un medic ce e mai bun ca el in patologia respectiva?

Si eu cred la fel ca tine despre relatia medic-pacient, dar inteleg si situatia in care un medic e foarte solicitat si nu isi permite sa stea cu mine atat cat mi-as dori :).

Si, da, sunt diagnostice care se pun in cateva secunde. Mai ales daca iti vine in ajutor si eco transvaginala, netrebuind sa bajbai pe-acolosa si apoi sa-ti dai cu parerea :).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ramiris, eu am inteles ca in pretul asta a intrat o eco transvaginala, citirea unor analize si un diagnostic care nu era pe domeniul dr. Herghelegiu (nu am fost niciodata la el, dar am auzit ca e foarte bun).

Ar fi fost mai bine sa spuna ca el e bun la toate si sa nu o trimita pe jdvioana la un medic ce e mai bun ca el in patologia respectiva?

Si eu cred la fel ca tine despre relatia medic-pacient, dar inteleg si situatia in care un medic e foarte solicitat si nu isi permite sa stea cu mine atat cat mi-as dori :).

Si, da, sunt diagnostice care se pun in cateva secunde. Mai ales daca iti vine in ajutor si eco transvaginala, netrebuind sa bajbai pe-acolosa si apoi sa-ti dai cu parerea :).

\

Nu e foarte clar ca i s-a facut ecografia , poate ne lamureste autoarea. Eu am inteles ca doar i s-a comunicat ca nu consulta "the old way" ci face doar eco transvaginale, nu ca s-a si purces la ecografie. Off-topic:sunt perfect de acord cu tine, daca s-ar inlocui tuseul cu eco ar fi mare lucru!!!.
S-a uitat peste 2 analize si a directionat-o catre alt medic, fara a-i pune un diagnostic concret si fara a=i rpescrie un tratament.
Mie mi se pare total neprofesionist sa taxezi pe cineva cu tarif de consultatie ca sa-i spui ca problema ei este in afara competentei tale.
Oricum, cred ca actul medical in urma caruia pacientul iese din cabinet dezamagit, frustrat, nelamurit si cu problema tot nerezolvata este un ESEC indiferent ce circumstante atenuante ne-am forta sa-i gasim medicului.
Pana la urma centrul actului medical este pacientul, nu? Sau ar trebui sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lores31 spune:

Imi pare nespus de rau ptr ceea ce ai patit la renumitul dr. Nu ma surprinde gestul lui, avand in vedere ca am incercat o luna de zile sa vb cu asistenta lui sa ma programeze, am facut rost de nr de tel personal si nimik. intr-un final mi s-a raspuns , mi s-a vb urat , incat am renuntat. Sincer , ink o data regret cele intamplate.

Citat:
citat din mesajul lui jdvioana

Mergi la inceput

pai, io m-am uitat acu' la preturile de la Sanador si o eco trsvag. e 130 ron. O consultatie e 100, iar o consultatie la profesor e 170.
Daca Herghelegiu e prof, atunci i-a facut reducere.
Iar daca i-a facut eco, inseamna ca a mai platit doar 20 ron consultatia (care se plateste oricum).
Cred ca avem nevoie de detalii suplimentare, oricum ai lua-o iese cam ieftin :)).

Ramiris, eu cred ca daca un medic trimite un pacient la alt medic inseamna ca i-a pus un diagnostic, ca altfel nu ar sti unde sa-l trimita, nu? :)

Mergi la inceput