Experiente neplacute la ginecolog

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lores31 spune:

Buna, Nu vreau sa intru in polemici aici pe forum, dar daca tu ai avut , probabil, o experienta sa zicem placuta cu dl dr asta nu inseamna ca toate au avut parte de un tratament bun. E normal sa-ti doresti un medic bun, dar un medic bun nu inseamna doar experienta profesionala ci si calitatea umana. La o eco transvaginala mi-e imposibil sa cred ca dureaza cel mult 5 min. Hai sa fim seriaose si realiste. DA, UN MEDIC TREBUIE SA STEA SA-I EXPLICE PACIENTEI TOT CE VEDE, ce se intampla cu noi, iar urgentele unui medic nu-i da dreptul sa-si trateze pacientele deplorabil.

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Dr. Herghelegiu e foarte cunoscut si solicitat.
Am inteles ca e si foarte bun si probabil ca de aia l-ai ales si tu, jdvioana.
Si nu da consultatii doar la Sanador, mai e si la spital (probabil ca de aia a intarziat la Sanador, o fi avut vreo urgenta la spital, de obicei asta se intampla :).

Bine ar fi ca toti medicii ginecologi sa faca doar ecografii transvaginale si sa se renunte odata la metoda aia tampita si antica a tuseului vaginal.

Da, ar fi mult mai confortabil pt. pacienta ca medicul sa stea 30 de minute cu ea, sa-i explice in amanunt ce si cum.
Din pacate, uite, nu se poate, dr. Herghelegiu e foarte solicitat.
E un bun diagnostician, iar asta e excelent.
Daca nu e timp de explicatii, mergeti cu analizele, diagnosticul si tratamentul la un medic ce are putini pacienti si isi poate permite sa acorde mult timp fiecaruia .

Iar pretul de 150 ron nu e bataie de joc. Atata costa (si e putin poate) sa ai un diagnostic pus corect si un tratament prescris corect.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Ramiris, eu cred ca daca un medic trimite un pacient la alt medic inseamna ca i-a pus un diagnostic, ca altfel nu ar sti unde sa-l trimita, nu? :)

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Depinde :). Se poate si doar re-rutare fara diagnostic cred. De ex. daca ma duc la ginecolog cu probleme digestive ma trimite la gastroenterolog fara sa ma diganosticheze pentru ca nu e pregatit pentru asta. Sau un ginecolog ma trimite la altul pentru ca nu are timp, chef de mine, nu sunt un caz destul de interesant ca sa se oboseasca sa imi faca o anamneze si sa ma diagnosticheze.
Oricum daca i-a pus un diagnostic in capul lui, fara sa i-l comunice, sa i-l scrie pe o hartie si sa-i dea niste indicatii pentru ea e ca si cum nu i l-ar fi pus, nu?
Ca domnului doctor i-o fi clar ce-a facut si de ce eu nu constest, ideea era sa inteleaga si pacienta si sa accepte solutia doctorului, nu crezi?

Pana la urma daca totul functiona OK crezi ca ea ar fi avut frustrarea si amaraciunea care au facut-o sa deschida topicul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Tuseul nu trebuie inlocuit cu eco pt. ca sunt 2 lucruri diferite, se completeaza nu se exclud.

Din cate am inteles eu doctorul nu i-a facut eco vaginal si a trimis-o la un alt ginecolog dupa ce s-a uitat pe analizele ei. Din moment ce el nu face decat eco cel mai probabil avea nevoie de o lama, colposcopie sau un consult cu valvele, lucruri pe care el nu le face.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

sigur ca da, ramiris. Poate ca a trimis-o si fiindca nu avea chef de ea. Dar se poate sa nu fie asa, se poate ca el sa nu se ocupe cu problemele pe care ea le are :).

In plus, ea era programata la 18 si pana a intrat s-a facut 20,30 (a zis ca intarzierea a fost de 2 ore jumate).
Probabil ca nu era singura pacienta care astepta si de aceea au fost scurtate consultatiile.

Si, da, toata chestia asta a fost frustranta pentru ea. Dar ar fi fost frustranta oricum, pentru ca ea dorea consultatie clasica, iar medicul la care a mers nu consulta asa :).

Ioana, lamureste-ne, domle, ca uite ce ne tot contrazicem aicea .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Tuseul nu trebuie inlocuit cu eco pt. ca sunt 2 lucruri diferite, se completeaza nu se exclud.

Din cate am inteles eu doctorul nu i-a facut eco vaginal si a trimis-o la un alt ginecolog dupa ce s-a uitat pe analizele ei. Din moment ce el nu face decat eco cel mai probabil avea nevoie de o lama, colposcopie sau un consult cu valvele, lucruri pe care el nu le face.

***Fur is for petting**

aha, mersi, Xio, nu stiam ca se completeaza una pe alta. Nu scapam deci prea curand .

Pai, daca nici macar eco nu i-a facut, de ce a costat atata? Ca nici o consultatie nu costa 150. E ori 60, ori 100, ori 170.

Mergi la inceput

m-am uitat, dr. Herghelegiu e prof, trebuia sa fie 170 consultatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Xio, daca el nu face, si este doar ecografist, de ce a taxat-o? Asta mi se pare jecmaneala.

denizel eu nu intzeleg ca un medic sa nu stea cu mine cat as dori, fara sa ies lamurita de acolo.

Eu am fost cu o prob la un doctor aici. Am iesit de acolo ravasita, in plans, nu mai stiam de capul meu. Am fost incapabila sa-i povestesc la sotzul meu, coerent, ce imi spusese. Asa ca sotzul il suna in aceeasi dupa-amiaza sa vada ce si cum. Dupa ce statuse cu mine sa imi explice, omul ala a mai stat si la tel cu sotzul meu sa ii rezica tot. Si ca si pret, cred ca am iesit sub romania.

Nu stiu de ce in Ro, medicii cred ca au dreptul sa se uite la noi, ceilalti ca la niste rahatzi. Dupa ce ca li se da si pe gura si pe fund, nu avem dreptul nici la o farama de respect. Imi e scarba de specia asta, si ma rog de fiecare data cand vin in ro sa nu cumva sa avem vre-o problema si sa trebuiasca sa mergem la doctor.

Acum in alta ordine de idei, eu la un doctor care sa se uite la mine 10 min nu as mai calca. Si mi se pare ca este o lege in acest sens, o consultatie trebuie sa fie de 20 de min?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

m-am uitat, dr. Herghelegiu e prof, trebuia sa fie 170 consultatia.

150 o fi tarif de semi-consultatie.

Mergi la inceput

mcoca, mie mi se pare ca exagerezi nitel in legatura cu medicii din Romania. In fine...

Xio, da' zi-mi, te rog, ce spune tuseul in plus fata de eco?!
Adica, stii tu, din experienta ta ca se completeaza una pe alta sau doar expui parerea ginecologilor cu care ai vorbit in legatura cu asta?
Ce spune tuseul in plus fata de eco, mai precis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai eco vede uterul, ovarele, te mai uiti si la col dar nu iti deceleaza decat daca e ceva monstruos (la col). Prin tuseu faci un control la peretii vaginali, simti daca e ceva, simti colul cum este, efectiv te plimbi cu degetele pe el si simti tot, faci palpare bimanuala, se completeaza reciproc, se poate sa nu se vada ceva la eco si sa simti tu ceva sau viceversa.
Medicul meu nu mi-a facut la consulturile de rutina tuseu, dar imi facea consult cu valvele si eco daca era nevoie. Cand m-am dus la el cu ceva simptomatologie suspecta (dureri suprapubiene si in zona aia), mi-a facut eco , consult cu valvele si spre nefericirea mea , mi-a facut si un tuseu (eram "virgina" din acest punct de vedere).
La spital tot timpul se face tuseu, e adevarat ca si pacientele care vin vin cu urgenta sau sunt insarcinate.
O prietena din UK a venit aici si am dus-o la consult , a spus ca acolo nu se recolteaza lama in timpul consultului cu valvele, te pui pe spate, se introduce betigasul in vagin si gata. De-asta nimeni nu a vazut ca avea o rana pt. care trebuie sa urmeze tratament.
Eu consider ca mai bine faci tot si esti sigur, chiar daca e neplacut.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput