Help - cum sa invat?

Help - cum sa invat? | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema...si daca am o problema unde sa o dezbat altundeva decat pe DC?

Asadar...la inceputul lui decembrie ma asteapta un fff important interviu. Am de invatat pana atunci f multe informatii intr-o limba pe care o stapanesc destul de putin. Nu ma dau la o parte de la efort, sunt foarte motivata sa invat pentru a trece acest interviu, dar problema survine cand vorbim despre timpul alocat invatatului.
Practic, din motive de job si copii, nu pot invata decat noaptea. Numai ca seara, dupa ce adorm copiii (pe la ora 22:00) nu reusesc cu nici un chip sa ma mai ridic din pat. Adorm si eu.. Nu, este exclus sa incerc acum sa o invat pe cea mica sa adorma singura. Nu am nervii necesari si nici timpul pentru asta.

In aceste conditii vin si va rog...da-ti-mi o idee salvatoare, va rog!! Azi m-am gandit ca as putea sa-mi pun ceasul sa sune pe la ora 23:00 si sa aloc apoi macar 2 ore invatatului. Asta cred ca ar fi o solutie. Dar ce ma fac daca oboseala asta ma va transforma intr-un monstru care opreste soneria la telefon si se intoarce pe partea cealalta?

Imi pun mari sperante in ideile voastre! Heeeeelp!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Culca copiii, in secunda urmatoare culca-te si tu si pune ceasul mai devreme dimineata, la 4-5. Sa pui ceasul sa sune la 23 e cam necastigator, nu te misti neam din pat dupa 3 sferturi de ora de de somn.
Dupa amiaza roaga soata/o ruda apropiata/prieteni sa iasa cu copiii undeva: parc, teatru, activitati extracuriculare pt copii timp in care iar a vreo 3 ore de invatat

Cam atat imi vine acum in minte.
Weekendul e iar un prilej bun daca reusesti sa trimiti copiii in delegatie.
Poate parea barbar dar este un compromis pe durata medie. Poate chiar le explici si piticilor intr-o sedinta de familie, cum ca trebuiesti menajata putin acum.

Bafta si spor mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu imi puneam ceasul sa sune la 04.30 si invatam pentru examene pana la 07.00 .
Dar eu functionez bine doar cu 4-5 ore de somn si la 4.30 eram fresh si in forma optima de invatat.

Si acum ma scol frecvent la 05.00 fara motive de invatat sau treaba ( doar stii de cate ori serveam eu cafeluta virtuala la odisee :) ).

Multa bafta Alina la interviu, iti tin pumnii stansi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Eu cred ca ar trebui sa inveti atunci cand mintea ta functioneaza la capacitatea maxima. Fiindca ora cand poti acumula cel mai mult este diferita de la om la om. Ma gandesc ca daca tu nu functionezi bine noaptea, o sa fie greu sa acumulezi ceva la ore cand mintea ta de obicei se odihneste.
In wwek-end ar mai fi o buna alternativa, convoci familia, le explici ca pentru tine este vital sa te ajute ei cu copii si cu casa, ca tu sa te poti retrage intr-un coltisor si sa inveti.
Din experienta, cel mai mult poti acumula cu putin timp inainte de interviu/examen. Deci e important ca in ultima saptamana sa studiezi zdravan, deci ar fi binevenit un concediu ceva.
Multa multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023
Dar ce ma fac daca oboseala asta ma va transforma intr-un monstru care opreste soneria la telefon si se intoarce pe partea cealalta?

Eu sunt un astfel de "monstru"

Ca si solutie, depinde de tine cum inveti mai bine ... Eu n-as putea sa ma scol la 4-5 dimineata sa invat, prefer sa stau noaptea pana la 2-3.

Detaliaza-ti un pic programul zilnic, ca sa stim de unde ai mai putea rupe un pic de timp pentru invatat ... Altfel e greu sa-ti dam niste sfaturi altfel decat generale.
Sincera sa fiu, mi se pare greu sa reusesti fara ajutor din partea sotului / bunicilor, care sa-ti mai ia copiii dep e cap.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu ma trezeam pe la 3 in sesiune, invatam pana la 6 ca apoi sa am timp sa ma pregatesc de job

dar nu rezisti in fiecare noapte, eventual 2 da 1 nu. sa si recuperezi

si pt weekend fa-ti rost de ajutor, sa duca copiii afara cateva ore, la joaca undeva, sa poti invata ziua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

As zice ca primul pas e sa-ti personalizezi raspunsurile la interviu, si in proportie de 90% nu e vorba de informatii noi, ci chiar de viata ta, scoala, familie, copii, frati, servici, timp liber. Totul e sa-ti asterni viata pe hartie intr-o limba straina.
Iar odata ce ai aceste raspunsuri, poti sa le citesti, recitesti si reciti de cate ori ai 15 minute libere, de exemplu in drum catre servici, daca mergi cu transportul in comun. Daca conduci, inregistreaza-te citind aceste intrebari si ascultata-te pe tine insati in timp ce conduci. Sau in pauza de masa la servici. Sau in timp ce astepti sa intri la medic. Oricand ai 10-15 minute libere, fa-ti obiceiul sa iti indrepti mintea acolo... si mai recita o intrebare si raspunsul. In drum spre cumparaturi, cu sotul, alta intrebare, si tot asa, trebuie sa devina o obisnuinta sa profiti de putinul timp liber pe care il ai.

O sa reusesti, e perfect realizabil, been there, done that

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Asadar, pasat copiii la sot este exclus pentru ca este si el in aceiasi oala ca si mine (sustinem impreuna interviul), cu singura diferenta ca el are mai mult timp ziua (cand fata este la gradinita si eu la job).
In weekend am ore de pregatire cu o profesoara, deci pana acum au fost singurele zile in care intradevar am invatat.

Sunt bune sugestiile voastre cu trezitul devreme...O sa incerc sa vad cum functionez, desi mi-e teama sa nu cumva sa nu mai fiu buna de nimic la job (unde s-a si potrivit sa fie una dintre cele mai aglomerate perioade de cand sunt eu aici).

Ca si detaliere a programului meu:
- 6:45 trezire, pregatit eu, copii, mic dejun
- 7:45 dus copila la gradi
- 9:00 birou
- 18:00 plecat spre gradi copila
- 19:45 ajuns cu copila infometata acasa (unde ne asteapta baietii)
- 20:00 cina si apoi verificat lectii
- 20:45 baie si pregatit kinderi pt somn
- 21:30 bagat kinderi la somn
- 22:00 the end

Eh...amu' e musai sa gasesc o portita pe undeva!
NB. Gradinita fetei este in apropierea biroului meu si facem destul de mult pe drumul de intoarcere spre casa (la venire avem legatura mai buna cu mijloacele de transport in comun).

Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

a scris cineva mai sus si reiau ideea:
alina, cand esti tu cel mai in forma? dimineata ori seara? in functie de raspunsul la intrebarea asta, adapteaza programul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Toate sfaturile au fost bune, dar Donia te-a sfatuit sa faci ceea ce faceam si eu cand am vrut sa schimb jobul si a trebuit sa invat o buna parte din legislatia pt bugetari: ma inregistram pe un mp3 si dupa aceea tot drumul dus-intors ascultam inregistrarea (drumul dura 1 ora dus si una intors). Daca mi se parea ca nu am inteles, reluam.
Inregistrarile le faceam dimineata, ma trezeam cam cu 1/2 de ora inainte sa citesc, eventual sa recitesc daca aveam nevoie ceea ce invatasem cu o zi inainte.
Pt inceput ia-o usor. Pune ceasul sa sune mai devreme doar cu 10 minute, apoi mareste treptat... Si curaj! Daca ai postat aici, sigur esti determinata si motivata sa reusesti.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Donia, ! Multumesc pentru incurajare! Ajuta mult!
De citit in transportul in comun nu am cum pt ca trebuie sa fiu cu ochii in paishpe pe pitica din dotare.
Dar ideea ta este buna...cea cu pauza de masa! Sa vad insa cum ma fofilez de ochii indiscreti (nu am anuntat conduirea pentru ca nu am nici o certitudine deocamdata).

Maru, Burtocika, danutz, din experienta mea de pana acum, seara functionez la parametrii cei mai buni. Dar nu am incercat niciodata sa vad cum ar fi cu trezit foarte devreme. Tinand cont de faptul ca seara se pare ca nu mai rezist de ceva vreme, voi testa varianta cu trezitul foarte devreme. Testez maine dimineata si va anunt (asta daca nu voi sforai cu capul pe tastatura, desigur! ).

LalaD, Sdcristian, Baby boom, daca la voi a functionat asa, merita sa incerc si eu!

Hai ca dau maine de veste cum merge!

Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput