Zmeurici de iulie-august 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
emanouela spune:
neata
am admirat copii frumosi
mai rarut cu net, ma preg de venire in Rom....sper sa nu fie iara atat d grea incat sa raman blocata pana la primavara acolo, nu ca mi-ar parea rau dar ramane al meu sot de izbelise s-si face de cap
va
noce spune:
Elenada, sunteti frumosi toti! Mare bucurie sa ii vezi pe fratiori impreuna! Ar fi frumos daca acum te-ai trezi cu un bebe surpriza, un cadou pentru gemenasii mari
Unguras , sper sa scapati mai repede de iritatie. M-am gandit la voi zilele astea, mi-e mila de puiuta mica, dar nu stiu ce sa va recomand, in afara de galbenele. Vorba medicului vostru, poate trece de la sine. Si aici tot cartierul e mucos si tuseste (era de asteptat, toti copiii se pupa zilnic), dar nimeni nu i-a nici un tratament, ba mai beau si apa de la frigider si alte de-astea. Umiditate noi avem afara cat cuprinde (in unele zile), uneori venim cu hainele ude, dar nu pare sa aiba efect asupra mucilor.
Emanouela, spor la bagaje! Cand ajungi in ro?
Giova, bine ai revenit. Te cred ca ti-e dor de Edi, profita si plimba-te cu Marco, mai ales ca sunt doua zile de sarbatoare.
Nici aici la crese nu se da mancare, doar ce aduc copiii pachetel. Mie asta mi se pare cel mai mare avantaj, sa fiu sigura ca nu primeste alimente pe care eu nu i le-as da. Chiar imi povestea o mamica ce diferite sunt gustarelele copiilor, unii prajiturile, altii fructe, altii sandwishuri.
Fetelor, spor la slabit, vad ca va tineti de treaba. Eu fac ce fac si tot la ciocolata ajung.
Chiftelute la cuptor faceam si eu din linte si legume. Sau falafel, adica tot chiftelute, dar din naut. Doar ca n-am mai facut demult. Exista si retete de carnaciori si mici din linte sau naut la cuptor, dar nu le-am incercat inca
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Giova spune:
mda....copilul se distreaza si rade de nu mai poate si eu plang aici dupa el....l-am auzit prin telefon...n-are nicio treaba.....gata...trebuie sa ma pregatesc de dentist...si cred ca de-asta sunt asa necajita.
A fost cu mama la biserica, l-au cuminecat preotii si s-au minunat de el....nu l-au mai vazut de anul trecut, de cand l-am botezat.
Azi trebuie sa caut costum pt. Halloween pt. marco la gradi. asa ca avem iar activitate.
Moni asa e...doar ca toamna/iarna la mine e mai greu sa ma abtin....daca as putea sa merg putin la sala ar fi mult mai bine. dar pana in 20 dec. sotul meu e cu o lucrare pe cap si vine de pe santier dupa ora 21. Unde sa mai merg atunci?
Emanouela spor la bagaje si drum bun. cat stati in tzara?
Noce 2 zile de sarbatoare???? of...eu vroiam sa-mi fac o super curatenie pana il luam pe Marco de la gradi...pe urma ma dedicam lui. asa....
eu am mancat bostan copt la cuptor. e un deliciu, doamne ce-mi place.
pe mai tarziu.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
elenada spune:
Noce desi iubesc enorm copii acum chiar nu am mai putea creste inca un copil. Din pacate resursele noastre financiare nu sunt stralucite si cu greu reusim sa le oferim piticilor tot ce au ei nevoie sau ma rog aproape tot ce au nevoie. Sotul meu este si el bugetar asa ca a pierdut o suma mare de bani la salariu si ne-a destabilizat rau de tot asta. Din pacate lupta cu infertilitatea nu e deloc ieftina si asa ne-am ales cu ceva credite prin banci dar ce sa zic sanatosi sa fim si sa avem putere de munca sa crestem piticii mari si sanatosi si daca peste cativa ani o sa ne fie bine poate ma voi lasa in mana sortii si o sa scot steriletul montat. Iti tot urmaresc blogul dar nu prea ai mai scris. mai scrie ceva de la voi ca sa ma incalzesc si eu putin.
Piticii mei dorm tare aiurea de cateva zile. Se trezesc mai dimineata decat de obicei si pe la 12 deja sunt maraiti rau
acum i-am culcat pe la unu fara ceva si ii las sa doarma cat vor ei. cand se trezesc le dau sa pape. ieri au mancat foarte bine. un castron cu ciorba si un pastrav intreg. ma minunam de una singura cat de bine mananca. au si ei zile si zile.
Bunicii si-au anuntat vizita pe la sfarsitul saptamanii ca nu mai pot de dorul lor.
Moniland e misto la salon. Eu am mers dupa primul fiv cand am luat proportii nu gluma si nu prea am avut rezultate dar nu cred ca din cauza procedurilor ci mai degraba din cauza hormonilor. am pus 10 kg pe mine in conditiile in care mancam mai mult salatele si alea cat mai light. paine dulciuri nu servesc de fel eu si sucuri chiar delor.
Sper sa mai dau si eu ceva jos.
Giova e uimitor cum copii nostri infloresc la bunici. Oare cele fac frate. Si ai mei sunt la fel si zau ca si eu nu stiu ce sa le mai ofer si ma joc cu ei ii iubesc nu ii neglijez si totusi la bunic parca sunt altii. cu mine nu vor sa se joace cum se joaca cu bunicii. ce e drept ca si eu am fost crescuta de bunici si desi ai mei parinti ma iubeau enorm si mi-au oferit tot ce am avut nevoie si au fost si sunt prietenii mei cei mai buni tot mai bine era la bunici.
Cred ca au bunicii si mai multa rabdare cu ei sau cine stie.
Fetelor pe mine ma apuca groaza ca trebuie sa imi caut de lucru si sa incep sa lucrez. Unde tot timpul am spus ca abia astept sa ma intorc la munca ca eu nu rezista sa stau atata acasa acum numai vreu. Nu vreau sa ii vad pe pitici doar o ora doua seara si nici atunci sa nu bucur ca sunt obosita si stresata de la servici. nu imi vine sa cred cat de mult te pot schimba doi copii. nu vreau sa ma despart de ei. :(
azi sunt melancolica rau
va pup fetelor
elena fericita de pitici pretiosi Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
emanouela spune:
giova, noce sarumana fetele....nu prea am...le fac si e desfac
noce pe 1 noiembrie, luni avem bilet si eu am o slabiciune pt cioco
giova stam pana pe 6 ian...vedem vremea ce zice....daca e iarna grea cum anunta astia, poate imi prelungesc sederea daca e probl cu zborurile, daca nu...pamane 6 ianuarie data de intoarcere spor la facut sau gasit costum
ClaraJ spune:
Buna si de la noi,
Ne-am intors foooooooooooaaaaarte relaxati. A fost un weekend exceptional. E drept ca ne-a zburat gindul de multe ori la pitic, insa ne-am si bucurat de putina liniste si timp petrecut in doi. In prima seara cind am ajuns eram cam debusolati, asa, parca ne lipsea ceva ( normal, copilul:) iar cind am ajuns in restaurant sa luam cina nu intelegeam de ce ne asezam numai la masa si nu mai asteptam scaunul de copil, nu-l mai stergem, nu mai distram copilul etc. E foarte interesant cum toata viata noastra graviteaza in jurul copiilor nostrii in momentul in care acestia apar. Bineinteles ca dimineata numai la 7:30 ne-am trezit ca, deh, mai mult nu mai putem dormi.:)) Da' a fost frumos ca sotul a adus micul dejun in camera si l-am servit pe balconasul nostru privat. Apoi am facut caiac, jucat golf, am fost cu vaporasul, masaj, am vazut si un film. Am luat cina la acelasi restaurant unde m-a cerut sotul de nevasta si am rememorat acele momente. A fost foarte, foarte dragut. La intoarcerea spre casa, am vazut si niste mici balene, orci, care au inotat pe linga vapor.
Piticul, pe de alta parte, s-a distrat cu bunicii. Au fost in parc, plimbari pe malul oceanului, concert cu buni la pian etc.
ULIASI - ca n-am mai apucat sa-ti raspund. Da, eu pina acum aplic cu succes metodele sugerate de dr. Karp.
Pentru noi, functioneaza urmatoarele:
- in primul rind nu-l las sa ajunga sa arunce un tantrum (adica in faza de frustrare maxima); deci, atunci cind el se joaca de unul singur, ma asigur ca sunt atenta la ce face si din cind in cind intervin : ex; "Bravo, Bryce, o ajuti pe mami sa faca curat, dai cu matura" sau cind se joaca cu niste cuburi " O, ce turn frumos ai construit"
- doi, sunt multe momente cind el se joaca singur, insa sunt si mai multe momente cind vrea sa ma joc cu el sau sa-l ajut cu ceva: ex. : ii e sete, vine in camera in care sunt, are el un fel anume de a se exprima, eu il urmez in bucatarie si el imi arata sticla cu apa. Am observat ca daca ii raspund de fiecare data prompt si nu-l ignor, nici frustrarea lui nu escaladeaza intr-un urlet, insa, daca il ignor si nu ma uit la el si-i spun: "Vin imediat etc " atunci sunt mari sanse ca el sa se simte neglijat si sa-mi raspunda pe masura;
- trei: cuvintele scurte functioneaza foarte bine. Cind umbla undeva unde nu are voie, ii spun pe un ton hotarit si serios: NU, NU, NU, nu ridic vocea, insa, si nu tip. Cind se joaca cu alti copii si ii impinge, din greseala, fireste, nu intentionat, ii spun: " Fii blind. Cu grija" etc; cind il laud, ii spun "Bravo. Perfect", pe un ton foarte entuziasmat si bat din palme.
- time-out-uri am facut doar pentru 2 situatii, pina in prezent, care pentru noi sunt periculoase la momentul asta: umbla la aragaz cind gatim si deschide masina de spalat vase. In ambele situatii, nu il punem in time-out imediat ci mai intii folosim "Nu"_ul hotarit; de cele mai multe ori, cind ii spun NU si il redirectionez catre alta activitate nu mai insista, insa, in situatiile cind deja l-am intors din drum de 3 ori, a 4 a oara il pun in patut, fara jucarii si pun cronomteru pentru 3-4 minute. In primele 2 minute asa, e frustrat si cam miorlaie, spre sfirsit deja e linistit. Cind ceasul suna, il iau in brate si-i explic de ce nu are voie sa se joace in preajma acelor aparate etc.
Cam asta cu noi. Pentru mine, cel mai important a fost sa inteleg ce se petrece in mintea lui, de ce au aceste reactii diferite si in perioade scurte de timp plus sa-i inteleg tipul caracterului. Dupa ce am compilat aceste informatii impreuna cu instinctul matern si relatia pe care o dezvoltam impreuna, sper eu sa ne fie drumul cit mai lin.
Gata, ca am scris asa de mult:
Mai jos, pozici din weekend si un video cu nazbatiile parintilor.:)
http://family.webshots.com/photo/2203096750104756238mgZFeO
http://www.youtube.com/watch?v=JZk_A3-gOS4
Va pupam dulce,
Clara si Bryce
ClaraJ spune:
Si asa si-a petrecut Bryce week-endul.:)
http://family.webshots.com/photo/2353540740104756238TfRWSU
Pupici,
Clara si Bryce
Giova spune:
M-am delectat de dim. cu pozele/filmuletul Clarei. super weekend ati avut, v-ati mai incarcat si voi bateriile. iar Bryce s-a distrat cu bunicii.
Emanouela dar stati nu gluma in tara. rezistat tati asa mult timp singur?
Elena asa e...infloresc copiii la bunici. Eric -finutul meu a venit din Spania cu 11,5 kg si dupa o luna are 13 kg. vad ca se comporta bine fara mami a lui.....
La fel e si Edi...mama tot zice sa-l mai las o sapt., ca nu-l intarc eu doar in 5 zile...dar nu cred ca mai rezist fara el. Culmea ca dorul ma apuca seara....nu ziua cand sunt singura acasa.
aici am 2 poze in care se vede si Edi tuns:
http://www.dropshots.com/edi_marco#date/2010-10-20/21:45:07
restul sunt cu lucrarile lui Marco, facute acasa.
, mai revin eu.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
emanouela spune:
neata fetele, savrez cafeaua cu voi
giova stammm, sa ii facem lui buni silueta...poi taty vine si el, in dec si de intors ne intoarcem toti, sper...ii las culoar liber sa darame baia, deja s-a apucat....sa faca ce vrea el...cu piticul in casa e cam dificil spre imposibil. offff, dar lui Edi ii e bine la buni, nu tanjeste dupa tine??? pt ca daca ii e bine, mai lasa-l, chiar de tie ti-e greu, fa ce nu faci cand e el acasa
chance2008 spune:
BUNA, FETELOR!! Apar dupa o lunga absenta de scris, motivata, bineinteles....
Ca tot m-ati inspirat cu bunicii, am trimis-o si eu pe Maria in "pribegie"(in opinia mea, ca ei ii pare tare bine). E drept ca bunicii stau la cateva blocuri de noi si ca a mai dormit la ei cat am fost eu in spital acu 2 saptamani... dar trebuie sa pregatesc terenul pentru intrarea unei noi jucatoare,,,, Maxim 4 saptamani mai am, dar nu stiu daca apuc.. Daca fac 37 de saptamani zic bogdaproste...
La Maria nu am avut asa probleme, dar acum nu stiu ce se intampla.. toate bubele rele.... rinichii, varicele, si mai ales, o mancarime generala de mi-am facut rani, mai ales noaptea
Plus ca ieri m-a mancat undeva sa ma duc cu sotu` la finante sa plateasca niste taxe si stateam si eu ca o gravidutza cuminte pe scaun(din ala negru, de calculator) si s-a rupt spatarul de m-am dus de-a berbeleacul ... Nu mai spun ca scopul meu era sa tin burta sus, sa nu cad pe ea si m-am scurs ceva gen pozitie de ginecolog.... toata lumea pe mine,,, sotul nu stia de unde sa ma ia sa ma ridice.. ca numai burta ramasese sus.. restul si capul, si picioarele erau pe podea...
Poate ca domnisoara mea vrea sa iasa...
Maria ma mangaie pe burta si zice ca e "bebe".. Dar bebe are si bunica, care are o burtica mai considerabila.... Nu stiu cat constientizeaza ea si sunt tare curioasa cum va reactiona.. daca ma va lasa sa alaptez, daca va sta numai langa patutul lui bebe(ca am zis sa ii luam altul, sa nu se simta "jefuita")..
Cam atat.. azi m-am hotarat sa fac si eu bagajul pentru spital.. ma apuc sa mai adun vreo doua lucruri....
Vazut poze si filmari frumoase.. Pupici si din partea noastra, iar daca vreti sa ne vedeti, uitati-ne si pe noi aici....
http://picasaweb.google.ro/gaiu270709
mami de maria- 27 iulie 2009
36saptamani