Zmeurici de iulie-august 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 16
CriPOD spune:
lucialu, nu contest alte motive, e decizia asumata a fiecaruia. M-am bagat in discutie strict pe tema wakefield savantul-autism, asa de diversitate de opinie. Eu ii fac toate vaccinurile obligatorii, numai ca i le fac dupa "programul" meu... Oricum aici cel putin astea-s asa rare bolile ca nu-i nici o graba, risc aproape 0. Pup pupa hotarata.
Sa vedeti voi cum erau vaccinurile astea acu vreo douaj de ani, acu sunt parfum.
moniland, sa-si revina Irina repede.
Motana, io n-am gasit nici un email cu poze de la tine.![]()
Da pe YM te plizuiesc.
pepit
emanouela spune:
neata fetele
noi suntem la perioada de reacomodare....si vad ca nu prea e succes, adica na eu ca eu dar elllll, e disperate....nu doarme noptile, se foieste, ziua are 2 reprize in loc de 1.....in fine n-o mai lungesc si maine trec pe baby calm pt ca se ciufuteste si el din ce in ce mai tare si pe mine ma oboseste din ce in ce mai mult.
mai ce vreme superba.....
...ii fac in ciuda sotului tot timpul ca la beljica ploua si e mohorat![]()
sa aveti o duminica frumoasa
va pup
Moniland spune:
Verdict: rosu in gat. Ne tratam mai departe cu eferalgan. Azi noapte pe la 3 a plans, am adus-o la noi in pat sa o tratam si s-a trezit si Laura. A vazut ca am luat-o pe Irina si s-a pus pe un plans... dar s-a potolit repede. Temp la ora aceea era 39, i-am bagat inca un supozitor si azi dimineata era 37. Acum e 37,5 si doarme. Sa vedem diseara cat va mai creste. Nu are chef sa manance si o inteleg, dar in schimb bea multa apa.
Temperatura ca reactie a vaccinului este pana in 38 grade, dupa spusele dr. asa ca am scapat de reactii adverse la ror, sper.
Alina, multumesc de sfaturi. Sper sa nu fie cazul si de sosete umdede, dar o sa fac si asta cand vad ca-i creste prea tare temperatura.
lucialu, mqqm, 

de gemenute Laura Ioana si Irina Maria
bibuga spune:
mQQm-iti multumesc pt raspuns!
argumentele sint multe si pro si contra,eu nu sint in masura sa inteleg unde
se ascunde adevarul.multi latra ca aceste vaccinuri nu sint altceva decit atacuri impotriva organismului,din
diferite substante periculoase ca saruri de aluminiu, mercur (Thimerosal), celule prelevate de la fetusi avortati care destabilizeaza sistemul imunitar al organismului,produc cancer etc.si asta din alte surse newakefieldiene.
cu toate ca vaccinul e obligatoriu si se administreaza concomitent cu trivaccin !!! poti opta pt refuz prin
semnatura (ma refer la ror).la ce te referi prin perioada critica mQQm? la eventualul autism care pana la varsta
aceea si-ar face aparitia daca e in programul genetic?
l=am intrebat pe med.de fam al copilului daca a avut ceva rezerve in legatura cu administrarea vaccinului ror pt copilul
lui mic,la care mi-a raspuns ca l-a amanat la o luna dupa trivaccin.deci si el e pro vaccin,precum si medicul meu
de fam.care insa mi-a spus ca exista (sau cel putin exista) vaccinul rubeolic separat.dar ca trebuie sa vb cu sanepidul,ca mai
demult se comanda vaccinul si o doza era impartita la 20 copii.am sa ma interesez,asa de curiozitate luni la sanepid.
baiatul meu cel mare a facut o reactie f urata la trivaccin,am ajuns cu el la cardiologie,avea rosu in git la vaccin si
febra i-a cauzat un puls de 160/min.era agitat,suferea,doamne ce sperietura am tras atunci...
pe de alta parte mi-e groaza si de bolile in cauza,de aici frica si nodul in gat...
si mai e o chestie legat de ror.daca e imunizare pe viata de ce se repeta (iarasi obligatoriu) la 7 ani prin campanie scolara de
vaccinare????daca va uitati in carnetelele lor de vaccin,acolo scrie ror-si la 7 ani.de ce?cel putin la noi in ro.
moni-sanatate la puisor!cred ca deja ati scapat de febra....
va pup
elenada spune:
Buna fetelor
Moniland multa multa saatate Irinucai.
Piticii mei au iesit afara cu sotul iar eu am ramas sa le fac mancare. Nu mai stiu ce sa le fac de mancare. Azi am luat piept de curcan si le-am facut o ciorbita cu multe multe legume de la buni din gradina iar felul doi vreu sa le fac un sufleu de conopida. Sper sa le placa conopida. le-ma facut acum cateva zile sufleu de brocoli si au mancat tot. le-a placut foarte mult asa ca sper sa am succes si cu conopida.
Mai vreu sa le fac zilele astea un terci de ovaz ca am vazut ca e bun ca are multe vitamine. Sper sa le placa ca chiar nu mai stiu ce sa le dau la masa de la 6 seara. Stramba din nas si la iaurtel si la branzica cu smantana. cred ca le-a ajuns si lor sa manance acelas fel de mancare.
Ma distreaza piticii ca sunt tare smecheri si zici ca nu inteleg ca sunt mici dar ei inteleg tot. eu ii cert cand umbla la laptop si mai nou cum nu sunt in zona cum repede calare pe laptop si cum ma vad ca vin fug de langa el amandoi tipand si razand bineinteles. la fel reactioneaza si cand fac alte chestii care stiu ei ca nu au voie. Deci au inteles ei ca nu e voie asa fac pe ascuns.
Lui Matei daca ii zic nu rade prima data dar daca vede ca sunt serioasa si ii spun incontinuare nu se supara lasa jos buzita si se pune pe un plans. ma doare sufletul cand face asa dar ma straduiesc sa rezist macar doua trei minute pana ne impacam ca sa inteleaga ca vb serios si ca nu e voie. Pe ana nu o afecteaza deloc. uneori ma asculta si pleaca si se joaca cu altceva iar uneori rade la mine si tipa ma cearta si daca vede ea ca nu imi arde de joaca mai pleaca sau face ce vrea ea si atunci trebuie sa o iau de acolo si sa ii captez atentia cu altceva.
tatal meu spune ca sunt cam permisiva dar mie nu mi se pare normal sa ii spui copilului nonstop ca acolo nu e voie ca acolo nu e voie. au si ei nevoie sa se joace sa descopere diferite chestii si daca vad ca nu isi fac rau ii las. e drept ca se urca pe masuta de cafea si de acolo pe fotoliu si fac asa ture. nu e frumos ce fac ei dar nu se lovesc si ii amuza pe ei ceea ce fac. nu stiu daca gresesc dar om vedea mai tarziu.
Ieri am fost cu ei la un eveniment numit O ora cu copilul tau si le-a placut mult piticilor sa stea pe scaunele la masute si sa se joace cu puzzel-uri si cu piese leggo sa se joace cu carioci si creioane. asa incantati au fost ca nu am auzit nici un protest de la ei. Cred le-ar placea mult la gradi.
Va pup fetelor
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Motana spune:
noce ati ajuns? sa imi dai un semn. hai ca s-a facut cald ca sa il primeasca pe Filip frumos, asa, vezi tine vremea cu voi.
Deci eu cu vaccinurile is tot in ceata. N-as avea chef sa ii fac ror dar nici sa treaca prin bolile alea
ca sufar tare eu. Faza e ca nu am inscris-o nicaieri aici pana nu ii facem actele romanesti. Stiu ca is 2 vaccinuri, ror si inca unu, pai de ce sa nu se poata face separat? Tre' sa ma decid si eu.
mq de ce amani, adik daca e mai mare e mai safe ca e m putin aluminiu pe kg/corp sau care mai e faza? N-ai vazut poze ca nu am apucat sa pun :D
lucilau asa face si Daris daca o certi, daca ar ceva in mana il tranteste si apoi se infunda in mine, sa se catere in brate. Daca se sperie mai si plange. Eu zic ca-i sensibila ![]()
Si noi cu dintii toata noaptea, uof! Daca mai face asa crek ii dau ibuprofen, sa mai dorm si eu nitel.
ungaras spune:
Lucialu, ce frumos zici tu de zmeurica ta, pai nu ne topim toate de atata dragoste?
Elenada, M-C deja mi-a adus primul desen facut cu creioane colorate si e in rama pe perete. Sigur le place sa deseneze si sa stea pe scaun la masa.
Legat de dragoste, ieri m-am lovit la picior in tocul usii si normal ca m-am vaitat mult. M-C a venit la mine, a pus botic(stiti voi, buza de jos peste cealalta), a zis mami, m-a luat in brate si m-a pupat cred ca de 10 ori. Normal ca m-a luat jalea. Nu mi-a venit sa cred. Am fata sa ma iubeasca.
Aseara la cina nu a vrut sa pape. Am incercat de 3 ori, nu si nu. Apoi a vomat, mult mult. Dupa jumatate de ora iar. Mi-a cerut apa si i-am dat, a dat-o toata afara. Intre episoadele astea, foarte vesela. Cred ca a vomat de 10 ori. Eu ce sa fac, cina nu i-am mai dat-o, lapticul am zis sa astept sa se linisteasca. E, pe la 21 30 i-am facut baita si i-am dat lapticul(nemancata de la 12). S-a urcat in pat si a vomat tot. Peste noapte m-a apucat pe mine iar dmineata pe sotul.toata noaptea am bantuit prin casa toti trei. acum fata e bine, noi inca tremuram, dureri de stomac... Se ppare ca a fost de la branza din care am gustat toti trei si care mi s-a parut un pic cu o culoare mai aparte.
Asa am fost pusa intr-o situatie tare nasoala ca nu am avut nici cea mai mica idee cum sa mi ajut fata.Dimineata a mancat bine si a baut doua cani de apa.
elenada spune:
Unguras multa sanatate piticei tale si voua de asemenea. nasol cu indigestiile.
Motanico voi pe la ce ora va plimbati prin IOR ca poate ne vedem ca e relativ aproape de noi. Daca tot e frumos afara as da o fuga in IOR
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
andreea_1979 spune:
Buna seara fete! Ve mai faceti ? In primul rand am intrat sa urez La multi ani pentru maine la toate fetele care poarta numele de Mihaela si Gabriela
.
In rest noi suntem bine , am inceput sa papam si noi ceva mai bine, nu stiu insa pentru cata vreme !![]()
Pupam dulce toata tufa si va atasam si noi cateva pozici cu Laura [puphttp://family.webshots.com/album/578397796AzcgBo]
Mami super fericita de Laura Maria ( 16.07.2009)
CriPOD spune:
ungaras, biata M-C, o da din una-n alta! Sa fie hidratata, asta e cel mai de ajutor. :(
bibuga, eu pot sa-ti spun ce mi-a spus pediatrul, ca eu cu el m-am sfatuit dupa ce-am tot citit in stanga-n dreapta. Departe de mine gandul ca am dreptatea absoluta, e totul in continua schimbare si cercetare, noi nu putem decat sa judecam cu ceea ce se stie acum. Stiintific, zic eu, ca n-are sens sa citim chiar toate bazaconiile. Nu stiu la voi, dar aici nu se mai folosesc vaccinuri care au in compozitie celule de fetus, din cauza plangerilor celor religiosi le-au scos de multisor. Uite, www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228#t1" target="_blank">aici este pe siteul guvernului american, lista de vaccinuri care contin thimesoral. Poti vedea ca aproape numai unele vaccinuri de gripa au asa ceva. ror/mmr nu are nici aluminium. In schimb, intr-adevar, au alte chestii, care nu-s tocmai kosher. Insa concentratiile care sunt, la un copil sanatos si de greutate normale nu prezinta nici o problema din studiile facute. Asa a fost si fiu-miu, cum zici tu, mi-a facut bronsita amatiforma si am tras-o cu el 2 ani cu miofilin dupa noi, dar tot pentru ca era racit cand i l-a facut. Fie-mea a facut o forma usoara a bolii. Daca insa un copil e cu probleme, eu nu l-as face decat daca facand boala i-ar pune viata in pericol.
Nu cred ca vei gasi medici care sa nu recomande vaccinarea la un copil sanatos, inclusiv wakefield si sears, 2 in 2 extreme. Dar desigur, un copil care face convulsii febrile, de ex, trebuie tratat cu precautie si nu neaparat vaccinat.
De ce se face rapelul?! Mie mi-a explicat pediatrul ca prinde vaccinul cam la 90% din prima. Sunt 1-2 % la care nu prinde orice ai face, insa un rapel ii pescuieste pe ceilalti 8-9% pe care nu i-a prins vaccinarea initiala. Aici se face la 4-6 ani.
Motana, ma refer la perioada critica in functie de motivele fiecaruia. La autims de ex, ca de asta era legat wakefield in special, eu stiu ca se manifesta pana la 2-3 ani, inclusiv daca e varianta regresiva. Oricum, cu cat e mai mare copilul, cu atat mai usor ii e, atat ca dezv intelect cat si fizic. Mie mi-a facut dr schedule, in urma discutiilor si pe baza experientei lui: eu am cerut sa nu-i faca mai mult de 1 odata si sa le amane cat poate, el a insistat ca la 2 ani sa facem chickenpox, ca e boala comuna si sigur il ia si sa amanam MMR ca nu prea se gasesc bolile astea pe-aici si e ok, atata timp cat il fac pana la urma. La 16 luni am facut prevnar, la 18 luni fac dtap. Cam asa am ajuns la schema asta. Deci nu neaparat aluminiu/kg, etc. Pediatrului i-a fost tare de prevnar, ca e destul de comuna si devastatoare boala, sa nu o ia cumva.
pepit