Zmeurici de iulie-august 2009 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

mQ mi-e dor si mie de voi, vad ca nu ne mai nimerim sa chat cu fusul asta orar. Am vazut pepitzoi frumos si cu tricou alaptat, am vrut sa scriu pe acolo dar n-am apucat. Am fost si noi la alaptare, poate se va face si aici ceva de genul vostru.. in cativa, multi ani

Hai ca pun poze pe contul comun sa vedeti Daris maricica.

uliiasi felicitari pt nepotica, sa fie sanatoasa.

Io ies in parc pt ca e prea cald si sa o mai bag la tricou cat mai pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

pooh, nu o fi o reactie la ror ceea ce a patit Balazs? Noi suntem la 17 zile de la vaccin si Irina mi se pare tare maraita si ma gandesc daca nu cumva de la ror sa i se traga ceva. O sa o urmaresc tare atenta zilele astea ca ceva nu-mi place la ea. Pot fi si canini de vina ca ei urmeaza sa apara. In schimb Laura are din nou un bum in dezvoltare si e tare activa si energica si pare a fi destul de isteata .
elena, fetitele mele se iritau la fundulet de la servetele umede. Eu de mult le-am scos din uz, de fapt le folosesc cand iesim afara si trebuie sa le sterg pe manute si "de urgenta" la fundulet. Cred ca nu e usor sa speli copilul de 12 kg, dar poate pana ii trece iritatia reusesti. Eu la fiecare schimbat de scutec le spal.

de gemenute Laura Ioana si Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

salut mamicile si copilasii!!!
sunt doar musafir de ocazii f rare,va citesc doar cind mai ajung si eu la pc,foarte rar ,dar azi mi-am luat liber si m-am minunat de albumele cu zmeuricile noastre f reusite!!!
totul e ok la noi,inca mai alaptez (victor are 1an3luni)dintr-un san ,creste bine,mancam cu lingurita,mai rostim cite un cuvintel doi descifrat de mine,cele mai multe legate de mancare si nu am fost bolnavi pana acum.
citesc ca ati pomenit de ROR,ma trec fiorii cind ma gandesc ca azi-maine o vom face si noi...era mai bine daca nu as fi cautat informatii pe net despre acest vaccin.acum sunt tulburata si mie f frica pt efectele negative aparute de la caz la caz.am citit ca poate cauza autism,cel putin asa sustine un medic pe nume andrew wakefield,sau alte boli precum diabet,ADHD,boli intestinale etc,care cica se intimpla din cauza administrarii a 3 virusi (cei drept salbiti)deodata.la unii copii sistemul im.nu ar face fata si se intimpla grozavia...acum 6 ani nu era un vaccin obligatoriu,dar totusi l-am facut baiatului meu cel mare fara sa cunosc efectele negative.de patit atunci nu a patit nimic,e hiperactiv,dar parca totdeauna asa a fost...am mai aflat ca cica doar la 4%din copii nu ar trebui administrat vaccinul,si anume la cei care au in singe un agent patogen numit retrovirus care ar declansa virusii latenti din organism....
ati auzit voi de cazuri in care sa se faca doar vaccinul rujeolei,separat de oreion si rubeola? stiu ca oreionul si rubeola nu exista separat...ma rog,am intrebat citva medici de fam.si cunostiinte care totusi au fost de parere ca trebuie administrat vaccinul si ca doar la copii predispusi la boli se poate intimpla ceva....pe cind unul din 10 medici spune ca mai bine e sa faci boala care trece usor,de la sine decit sa bagi mercuri si alte substane otravitoare pt creierul copiilor aflat in dezvoltare...
o data am semnat deja pt amanarea vaccinului,dar cred ca voi merge mai departe cu acordul nostru si cu inima stransa in saptamanile ce urmeaza...
va salut se trezeste micutul,va doresc sanatate multa atat voua cit si puiutilor vostrii!!!
pooh-insanatosire grabnica !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

am uitat sa va spun ca de roseata de scutec si eczeme am scapat cu o crema naturista -alifie de marul lupului facut de bonchis ion,buntesti jud.bihor e foarte buna!!!
\va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Buna seara, mamici!
Intru si eu un pic ca v-am dus dorul. Noi suntem in istanbul, ne acomodam un pic ca racoarea.

Clara, sper sa ne scrii impresiile tale din Canada!
Cat de-ale educatiei, mie imi place ca esti mereu pregatita, ca stii tot felul de chestii, chiar daca nu se potrivesc si la noi. De exemplu, faza cu time out-ul. Dar avem un covoras dragut pentru asta si poate il vom folosi intr-o zi.

Matusica Uliiasi sa te bucuri de nepotica sanatoasa! Felicitari surorii!

Blanca, cand mai dai e aici poate ne mai scrii din vocabularul Evei. Eu am ramas la alo, pe care il spunea demuuult.

Alina, nu sunt filipineze pe acolo? In Romania pateam si eu la fel cu femeile care veneau la curatenie, mai mult stai dupa ele si strangi dup-aia.

Ati intrebat de cadouri, eu mereu m-am bucurat de jucariile primite pentru Filip. Chiar am fost incantata ca de ziua lui a primit muuulte jucarii si o singura camasa (nepurtata, pastrata bine in dulap).

Multa sanatate puiutilor care nu se simt bine. Sa le treaca repede si sa se tina de joaca.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

bibuga, lumea oamenilor de stiinta se refera la el ca la www.sciencebasedmedicine.org/?p=370" target="_blank">sarlatanul wakefield, nicidecum savant. Cateva realitati: tipul este chirurg la baza, nu imunolog; a umflat cash de la avocatii care reprezinta "victime" posibile; a cumparat patentele de la vaccinurile individuale (pe care le recomanda in loc de ror/mmr, deci el nu spunea nu vaccinati, ci vaccinati separat cu vaccinurile mele, motiv pt care nu se mai produc vaccinurile separate astazi, deci nu cred ca poti sa vaccinezi separat); a fost investigat si i s-a interzis sa mai practice; a dezmintit personal tampeniile alea de studii falsificate care leaga vaccinul acesta cu autismul si problemele de colon; asta a cam fost prima si ultima dovada pe tema asta, nu mai exista nici un studiu care sa lege autismul, problemele gastro, de ror/mmr si asta e fasait; etc. Gugal dupa numele lui, sa vezi si tu.

Daca vrei poti sa-l amani vaccinul inca un pic, pana la 2, 3 ani, ca sa fii tu linistita ca a iesit din perioada critica. Singurul caz in justite care leaga vaccinul de autism este al lui Bailey Banks, insa si acesta a avut alte chestii, autismul fiind doar un rezultat implicit. Cam asta stiu eu, din surse mai oficiale.

Desigur, si un ceai de tei poate avea efecte secundare, cu atat mai mult un vaccin sau... boala.

Eu l-am amanat pana la 2.5 ani numai pentru ca ai mei ceilalti 2 au avut efecte secundare mai urate, si pentru ca pediatrul mi-a spus ca nu il ingrijoreaza amanarea, chiar daca il duc la day-care. In plus, eu am mers cu 1 vaccin/vizita. Altfel, daca dr imi spunea ca-l recomanda acum, l-as fi facut fara sa clipesc.

Asta asa, ca opinie diferita... pana la urma e decizia fiecaruia, insa preaaaaa de-o parte-s opiniile.

Ieri a facut si pepitul boosterul pentru prevnar 13. Nici macar n-a plans, a lasat doar buzita un pic.

Am vazut ca ati zis ca va trag de bluze puii. Eu am luat atitudine activa. I-am tot spus ca in public nu se poate sa scoata mami tzitzi. Si pare ca intelege ca asa ceva facem doar in unele situatii, nu mi se pare ca sufera deloc. Si am mai observat ca zice tzitzi in public pe motive... psihologice: ii e rusine, frica de ceva, asa ceva. Asa ca am scapat de tras de bluza. Ma intreaba "tzitzi", eu ii raspund ca nu aici, nu acum pentru ca bla-bla si nu mai cere. Mai ales daca il si distrag cu ceva sau ii dau un biscuit, ceva.

Danielle, sa ai un bebe sanatos la termen, ce surpriza frumoasa! Si repatriere placuta.

Motana, merg sa va vaz!, mersi!

Va pup pe toatele.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

eu pe net si citesc despre febra. Irina, dupa somnul de dupa masa, s-a trezit cu febra. Mi s-a parut calda si i-am luat temperatura axial: 38,4. Stiam ca pana in 38 nu se considera febra, dar peste... Cred ca as fi lasat-o in pace dar nu era activa si ochii erau "sticlosi" si tristi. Am vb cu medicul si i-am dat supozitor paracetamol. I-a scazut febra la 37,6 si era alta Irina vesela si jucausa. Dar seara la culcare din nou febra 38,6. I-am bagat inca un supozitor. Am fost acumla ea si e destul de calda. Habar nu am ce sa fac. E prima data intr-un an si 3 luni cand ne confruntam cu febra. Nu-mi dau seama daca are rosu in gat sau e reactia de la ror. Cand era cu febra nu a mancat, dar cand i-a scazut a cerut mancare. Asta ma face sa cred nu are rosu in gat. Acum nu stiu daca sa o trezesc, sa-i iau temperatura sau sa o las sa doarma. Habar nu am daca pot aparea complicatii. De fapt de la febra nu, doar de la "cauza" febrei si asta nu stiu care e. Stiu doar ca febra e un mod de a ne arata ca organismul lupta. Of,of... Ea doarme, dar am auzit-o de 2 ori ca se foieste. Am dat volumul mai mare la walkie-talkie, dar poate s-a intors prin somn si am si auzit-o.
Ei, astea sunt gandurile mele de noapte cand ma confrunt cu prima febra a copilului.

de gemenute Laura Ioana si Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Moniland,nu te panica.Cam cind i-ai bagat paracetamolul la culcare?Ai grija sa nu fie prea des,minim 5 ore intre.Eventual data viitoare ii dai nurofen.38,6 nu e asa mare,pina in 38,5 poate fi de la dinti.
Pune-i termometru in fundulet sau la ureche,eventual sa nu o trezesti si vezi cum e situatia.Ai grija sa fie bine hidratata.
Daca e calda,poti sa-i pui sosetele cu o solutie: parte otet de mere si 2 parti apa,o soseta uda si peste una uscata.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Noh, m-am intors, sa sciu si eu ceva.
Multam pt raspunsurile cu marimile la talpici! Am eu niste pitici datorita voua domoliti...momentan
Alina, eu mai am copii de cadorisit de mosi,pt a mea sigur stiu ce, ca imi mai deseneaza ea din reclame(arata cu degetul si se agita la diverse jucarii )
Motana, Daris a ta e o cuminte Legat de scumpa noastra tara, normal ca nici eu nu comentez decizile, doar ca chiar sunt timpuri care te pun pe ganduri, mai ales cand ai copii pt al caror destin raspunzi. Ma scoate din minti lipsa asta de reguli, ori care dc exista ori sunt ca nuca-n perete ori numa pt unii. Si mai sunt multe aspecte. Sa speram ca vom prinde vremuri bune pt copii mai ales.
Legat de vaccin...Mq ce motiv ai scos si tu! La mine a fost clar din capul locului: am o boala suspecta autoimuna, de fapt nu se stie mai nimic despre ea, este suspectata a fi ereditara...eu am fata. Ce am citit cu ce am spus acum, ce am discutat deja cu doctora ma face sa zic pas. In plus mai naiv sau mai serios nu am baiet, asa ca oreonul nu ridica probleme. Nu stiu dc la noi se poate amana vaccinul, parca nu. Deci noi ramanem doar pe cele obligatorii. Si aici nu inteleg, pt ca din ce spuneti voi vi s-a dat de inteles ca e obligatoriu(in RO) ca tre sa semnati dc nu faceti. Eu am inteles ca e optional si de fapt a fost suficient sa spunem ca nu il vrem, nu tre sa declaram nimic scriptic. Mai tiu cont si de fata mea, de felul ei de a fi. Chiar nu-mi surade ideea sa incerc marea cu degetul, adica niste efecte secundare cand ea e schimbatoare ca vremea(afara rade de numa, sociabila nevoie mare dc nu intervin eu cu "nu e voie sa", in particuler ne dam in petic )si e sanatoasa, ajung necazurile cu dintisorii. Oricum mi-am cercetat bine inima si stiu ca indiferent de decizie tot nu sunt impacata 100%.Asa ca am ales procentul mai apropiat lui
Mq mi-a placut mult sub deschis de tine cat am apucat sa-l citesc, cu mamicile de fete doritoare sa le creasca puternice. A mea e sigur, problema e sa o temeperez, nu sa o domesticesc. Imi plac mult si alte mamici din Canada, sunteti un grup tare fain. Mintoase si sufletiste si cu talent la scris.
Sa nu radeti de mine, ca nu sunt cioara, cine mai mi-a citi postarile cred eu ca nu am lasat urme de laudoarosenii. Iar am avut un episod de urmarit pupa in timp ce face nanic. Si iar mi-am simtit lacrimile mustind si un nod in gat si inima aproape sa fac poc. E atat de scumpa ca imi taie respiratia. Si nu imi vine sa cred ca-i a mea. La eco am vazut din viteza un suras, niste talpite adorabile sau o gurita vesnic ocupata sa suga un degetel. Insa efectiv nu mi-am inchipuit-o niciodata cum va fi, cum va arata, iar 4D ala nu era deloc satisfacator. Acum cand ma uit la ea parca e din desenele lui Disney Simteam nevoia sa zic, ca mi-e inima plina si toti dorm
NB tufa dulce si mamici!
PS: a daramat din greseala un ghiveci cu flori intr-un magazin, nu i-am spus decat pe nume dar asa mai scremut, si-a ascuns fata in genunchii mei si nu si-a mai scos nasucul de acolo pana cand am luat-o in brate si am linistit-o. Mi-aparut rau si ca i-am zis doar cat i-am zis. Alina si eu stiu sigur ca intelege multe, fara sa uit insa ca e o prichindica de un an. Tocmai de asta ma vaitam ca nu ma asculta si face ce vrea, ca pericolele categoric nu le dibuie. In schimb intuieste fantastic oamenii. Sper sa ramana cu talentul asta si sa-l dezvolte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Moniland e super cum a zis Alina, sosetelele pot fi si numa cu apa. Si e bine sa stii exact temperatura, noi la fundic masuram.
Irinus mic si febril, sa-i treaca repede!

Mergi la inceput