Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniadinu spune:

Buna seara burticute

Valentina in saptamana 11 am fost la medic in spital la Cernavoda unde au un ecograf vechi de cand lumea.Cand sa masoare pliul nucal ecograful i-a dat eroare de la 2.4mm pana la 3 mm.In secunda 2 mi-a completat fisa ptr dublu test ptr Synevo Medgidia in care a trecut pliul nucal 2,9 mm.Tinand cont ca masuratorile ptr dublu se fac in functie de pliu eram sigura ca nu va iesi bine,tocmai de aceea vreau un medic genetician si un laborator bun ptr ca am vazut pe prietenele mele care sunt gravidute ca lor le-a masurat fiecare oscior a lui bebe,fiecare organ etc.....mie NU.Am 30 de ani ,nu sunt probleme de genu in familie si tocmai de aceea vreau sa fiu sigura ca morfofetala de trimII o voi face ca la carte.

Va pup si va doresc sarcina usoara
+12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floretronela spune:

Buna fetele!
Alina sora mea are rh-ul negativ si la ultima discutie cu medicul ei cand s-a pus problema de bebe 2 i s-a spus ca se vor masura anticorpii si daca este necesar se va face iar vaccinul. Eu zic sa mergi totusi la doctor si sa vorbesti cu el.. mai bine il faci decat sa ai surprize pe viitor.
Stefania sincer m-ai speriat. De fapt nu tu cat medicul tau! Si eu am 30 ani, nici la mine nu sunt probleme de genul asta in familie insa la noi din cate mi-a zis la ultima vizita pliul nucal e ok, e adevarat ca nu mi-a zis cat masoara..sau o fi zis saracu si eu eram prea concentrata la bebe si la inimioara... in fine.. ce vreau eu sa zic.. te rog eu frumos insista si mergi la alt doctor, incearca Medlife. La noi in oras de exemplu Bioclinica sunt cei mai cautati desi avem de curand si Synevo.. dar la ei nu merg nici piscata la cate am auzit!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------proteina S 26.4%, mutatii heterozigote MTHFR C667T si MTHFR A1298C11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Alina imi pare rau de pierderea ta.

Stefania imi pare rauca nu ti-a iesit bine analiza.Urmeaza-ti instinctele.

Si eu am facut azi triplu test. Aseara l-am si vazut pe bebe. Doamne ce drag mi-a fost de el, statea cu mainile la cap si facea miscari de box. Iar piciorutele, pur si simplu m-am topit.
Am si eu un stres major. Mi-a iesit pozitiva toxoplasmoza; si la sarcina anterioara am avut -o pozitiva, am luat tone de rovamicina, fara sa-mi scada deloc valorile cu care am ramas pana in ziua de azi.Imi vine sa inebunesc.

Fetelor cam care ar fi limitele normale ale pliului nucal la 12 saptamani?

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Vad ca stresul pliului nucal si al dublului test incepe usor usor sa ne cuprinda pe toate.
Eu, azi, citind postarea Stefaniei, nu am mai fost in stare de nimic, ba chiar ma gandesc in continuu la asta.

Somleac, eu din cate am citit, la 12s valoarea maxima trebuie sa fie 3. Poate gresesc, dar asa am tot vazut pe net.Cand iti vad puiutii la semnatura, nici nu stii cat de mult te invidiez

Stefania, mergi la un profesionist...si asa cum ti s-a mai spus deja, urmeaza-ti instinctul. Inca nu e nimic sigur, am vazut cazuri si cazuri.

Eu merg la Medlife pentru ca medicul meu e la Medlife si am si card de la firma cu multe gratuitati si reduceri. Evident, acolo voi face si toate ecografiile, sper sa fie ok.

9+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui Somleac

Alina imi pare rau de pierderea ta.

Stefania imi pare rauca nu ti-a iesit bine analiza.Urmeaza-ti instinctele.

Si eu am facut azi triplu test. Aseara l-am si vazut pe bebe. Doamne ce drag mi-a fost de el, statea cu mainile la cap si facea miscari de box. Iar piciorutele, pur si simplu m-am topit.
Am si eu un stres major. Mi-a iesit pozitiva toxoplasmoza; si la sarcina anterioara am avut -o pozitiva, am luat tone de rovamicina, fara sa-mi scada deloc valorile cu care am ramas pana in ziua de azi.Imi vine sa inebunesc.

Fetelor cam care ar fi limitele normale ale pliului nucal la 12 saptamani?

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Adica ai avut toxoplasmoza si sarcina trecuta si acum nu ai anticorpi?eu stiu ca daca faci boala apoi ai anticorpi si gata cu stresul.De unde crezi ca ai luat-o?asta a fost si este stresul major al sarcinilor mele,nu am anticorpi la toxoplasmoza si mor de frica sa o iau de undeva.

de Luca si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Marina sanatate Sofiei.

Stefania sunt multe laboratoare care dau erori sau fac analize la misto,cel mai bine sa repeti undeva.Daca te ajuta eu iti pot da numele laboratoarelor unde am fost trimisa de dr meu sa le fac.nu stiu nimic despre ele decat ca pp ca sunt ok daca el colaboreaza cu ele.sa-mi spui daca vrei.

de Luca si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

buna seara burtici,

ma scuzati ca intervin, dar am vazut ca Stefania trece prin aceleasi spaime prin care am trecut si eu si am zis ca experienta mea o poate ajuta sa se mai linisteasca. si mie mi-a iesit la bitest risc crescut de sindrom down, risc de 1/167, dar am facut si triplu test in alta parte si mi-a iesit risc de 1/6715. prin urmare am renuntat sa mai fac amniocenteza. Acum ma bucur de un copilas perfect sanatos.

stefania, gandeste pozitiv, trebuie sa fie bine, mai ales ca este doar o statistica, fii tare si ai incredere in Bunul Dumnezeu si in copilasul din burtica

sper sa nu mai treceti nici una dintre voi prin astfel de momente

va doresc sarcini usoare in continuare si bebelusi sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Buna dimineata

Am ajuns la serviciu si am intrat sa va spun ca am venit de la doctor. Sunt fericita tare, puiul dadea din maini si picioare...era asa de dragalas....
Avem chiar 10 saptamani si 2 zile, deci e un pic mai mare si acum stau si ma gandesc ca eu sunt programata la dublu test pe 9 noiembrie. Atunci voi avea aproape 12 saptamani si 4-5 zile, dar doctorul mi-a spus ca este in regula, ca pot face dubl test pana la 13 saptamani si 6 zile. Asa scrie si pe carnetul meu de graviduta
Eu ma tem un pic, stiu ca, cu cat ai mai multe saptmani, cu atat pliul nucal e mai mare. Spun prostii?

L-am rugat sa verifice pliul nucal, a zis ca nu poate s ail prinda pe bebe din profil pentru ca e prea jucaus in dimineata asta si ca oricum, nu este semnificativ acum, ci intre 11 si 13 saptamani si 6 zile

Aaaa, si v-am zis eu ca imi vazuse data trecuta o usoara decolare care nu pune probleme, zice el. Eu ma asteptam sa se traga, dar se pare ca inca mai e. Doctorul mi-a spus ca in continuare e mica si in partea inferioara,d eci nu avem de ce sa ne speriem, cu timpul se va retrage. Sper din suflet, mai ales ca mi-a spus ca sa opresc Arefam-ul (progesteron). Stiam si eu ca asta se ia numai in primul trimestru. Voi ce stiti? Daca inca mai am decolarea aia, e oare ok sa il opresc?

10+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluM2 spune:

Buna dimienata,
Felicitari Valentina, sa fiti sanatosi amandoi!

Si eu am Rh negativ dar mi-a zis dr ca putin mai incolo trebuie sa imi fac analiza anticorpilor.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2010igor spune:

Buna fetelor,

valentina ma bucur ca ti-a iesit bine ecografia, am vazut ca suntem ca-m de-o varsta si la bebei si la ani :)
eu merg saptamana viitoare sa fac dublu test si sunt tare speriata..mai ales cand va aud pe voi
mai am o saptamana pana atunci..de stres :)

asteptam sa ma adauge si pe mine cineva pe lista de mai-iunie, care aveti timp....si parola de la adresa de email...vedeti care va nimeriti prin zona si ma ajutati si pe mine

alina imi pare rau, dar gandeste-te ca e mai bine asa, nu degeaba a iesit...:( (te miri de ce e in stare corpul nostru si cum poate
reactiona...la tot felul de probleme)

va pup pe toate

my baby, 10+

Mergi la inceput