Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)
Raspunsuri - Pagina 9
mama_lui_alin spune:
Maadi, multumim pt urari. Pe Alin il cheama si Gabriel asa ca azi a servit cu bomboane colegii de la scoala. Au fost 5 sau 6 copii sarbatoriti, asa ca la prima ora nu au facut altceva decat sa serveasca bomboane, suc si sa-si deschida cadourile. Cred ca au mers de minune atatea dulciuri la 8 dimineata
.
La multi ani si celorlalti sarbatoriti.
dulcetica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui l_carmen2003
Bicarbonatul are rol de baza, deci nu permite bacteriilor sa se inmulteasca... "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
Si-i pui picaturi in nas cu combinatia asta?Cite?
l_carmen2003 spune:
Nu-i pun in nas picaturi.
Pui o cana de 200 ml de apa la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce fierbe - a se citi ca elimina clorul - o lasi sa se raceasca si adaugi 1/2 lingurita de bicarbonat.
Iei o seringa far ac de 10 ml si o umpli si deasupra chiuvetei - cand apa este suficient de rece - acoperind o nara impingi in cealalta apa din seringa tragand usor nu cu putere. Apa ajunge unde trebuie cand simti ca o elimini pe gat... apoi repeti si cu celalta nara. Si normal ca sufli. Se face de 2 ori pe zi de preefrat dimineata si seara.
Curata foarte bine si mai ales dezinfecteaza si vindeca.
Adica la mine functioneaza.
O alta solutie o gasesti www.sinuzita.com/spalaturi-nazale-remediul-secret-contra-sinuzitei/tratamente-naturiste-sinuzita" target="_blank">aici aici, dar, vezi ca ei spun ca praful de copt e acelasi lucru cu bicarbonatul, ceea ce eu ma indoiesc...
Aveam sinuzita cronica, si niste dureri de cap fioroase. Nu mai am.
Alex se plangea ca il doare capul si dupa ce am facut spalaturile nu mai are probleme. Plus ca e mai comod.
l_carmen2003 spune:
Corectati-ma va rog daca gresesc. Am nevoie de un sfat…
In vacanta asta am aflat ca sunt copii ale caror mamici lucreaza cu ei si cateva lectii inainte. Hai sa zic ca pot sa inteleg ca face litera urmatoare sau, cifra urmatoare dar, cateva lectii? Alex nu incepuse litera 'a' la inceputul vacantei si ei erau deja la 'm'. A venit copilul luni plangand ca una din colegele lui de banca a facut in vacanta 2 pagini de 'a', 'A' si 'm'. si ca trecea saptamna asta la 'M'.
Eu nu inteleg chestia asta . Sa folosesti tu vacanta pentru asta? Cred ca sunt eu nebuna de nu inteleg.
Plus ca doamna are experienta si stie cum sa ii invete daca il invat eu as putea sa sar niste etape importante pentru el sau sa ii explic gresit ceva... Doamna respecta o programa... plus experienta... ma rog...
Acum intreb si eu… e bine asa? E normal? Asa ar trebui sa fac si eu? Asa faceti si voi?
vali2000 spune:
buna
si noi facem inainte ca sa se simta el mai sigur ..si ne uitam pe caietul special ce urmeaza..si face pe caietul de casa..si la scoala e sigur pe el si le face frumos...
La scris nu stiu ce ar putea dna sa le explice ca se vad clar cum se fac...doar ca el zice cam ce semne grafice sunt acolo dar ei stiu deja..
La noi dna ne-a zis la sedinta sa ne uitam o lectie inainte cu ei si ne-a explicat cum sa lucram cu ei ca sa le fie lor mai usor.
De ex. ieri i-a ascultat pe toti la lectia cu m,ma,ma-ma dar toata pagina exact asa cum le-a zis dna... cu toate explicatile...si le-a dat si calificative..sebi a luat Fb dar eu lucrez cu el acasa...si a zis sebi ca multi copii nu au stiut ....si a trb sa fie ajutati de dna...
si sebi
Maadi spune:
Buna,
Noua doamna ne-a spus clar sa nu facem inainte nicio lectie cu ei.
Si noi lucram acasa, dar doar din ce ne-a predat doamna.
In vacanta am lucrat din culegeri, dar nu am facut cu el inainte,
doar am recapitulat ceea ce a fost predat.
Ideea este ca oricum Calin stie sa citeasca (nu foarte cursiv), stie sa faca adunari/
scaderi, le-a facut la gradi, dar acum mergem in pas
cu ce preda doamna.
In prezent noi am juns la M si cifra 5.
Maadi si Calin (19.07.2003)
geniest spune:
Nu lucrez nimic cu el inainte si nici extra teme. Mi se pare ca-mi fur caciula singura daca l-as pune sa se uite inainte pe ce va face in clasa zilele urmatoare. Interesul meu este sa fie spontan si cu logica la el permanent.
cristinamh spune:
asa si noi, nimic inaite. avem voie in plus, dar numai ce s-a facut deja.
tot M si 5 si la noi...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
mama_lui_alin spune:
Noua ne-a spus doamna sa insistam acasa pe lectia curenta si sa exersam putin lectia care urmeaza. Eu fac cu Alin lectia care urmeaza , insa nu exageram. Oricum el prinde foarte repede si nu-i este greu sa scrie doua randuri pe caietul de casa din lectia urmatoare, insa eu asa sunt sigura ca va scrie corect in clasa. Alin a ajuns la 8 si la N.
Pe 17 Noiembrie (daca nu ma insel) se organizeaza concursul Eurojunior. Voi i-ati inscris pe pitici?
l_carmen2003 spune:
Mei, eu nu cred ca inteleg la ce mai merg la scoala copiii daca parintii fac lectia urmatoare de acasa?
In fine, am inteles punctele voastre de vedere, am sa am o discutie cu dna invatatoare.
Si, ma repet, traim intro lume - tara - cel putin ciudata. Nu cred ca intro alta tara se mai intalneste practica asta, sa lucreze parintii de acasa lectia urmatoare, la sugestia invatatoarei.
Dar e doar parerea mea...