Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)
Raspunsuri - Pagina 21
vali2000 spune:
Buna si La multi ani!!! la toata lumea sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si copiii nostri la fel si la cat mai multe FB!!!!!!
Si noi am inceput in forta scoala ieri chiar le-a dat dictare la romana.E ok dar am lucrat destul de mult in vacanta in special dictari si citit si acum ii vine mult mai usor.La mate nu avem probleme in schimb are probleme cu asezatul in pagina si dna ii tot corecteaza...deci va dati seama nu greseste absolut deloc la exerciti dar in schimb nu le aseaza asa cum ii explica dna...si am stat aseara cu el...pana a invatat...sa vedem azi ...
Va pup
sunnyday07 spune:
La noi comunicarea e 0
. N-avem caietel, n-avem mail, se presupune ca ar trebui sa tina minte si sa spuna acasa ce e de spus. Am primit de vreo 2 ori hartii tiparite - o data pentru o o excursie, a pus foaia bine intr-o coperta si si-a amintit de ea la 2 sapatamni dupa excursie
.
Eu o mai sun din cand in cand pe mamica unei colege de clasa, mamica respectiva sta acasa si pentru ca-si ia ea fetita in fiecare zi de scoala si mai vorbeste cu doamna invatatoare.
Restul aflu la sedinta - deja am invatat sa nu mai arat uimita cand se discuta subiecte despre care ar fi trebuit sa-mi povesteasca odrasla acasa.
Teme au destul de multe, dar nu sunt obligatorii (in teorie, asa ne-a spus doamna la sedinta). Ne straduim sa le facem pe toate in general.
La abecedar am ajuns la "ce" si la mate la +-6.
Miercuri dimineata a fost greeeu de trezit , dar apoi si-a revenit si vad ca isi face temele cu placere (atat cat se poate).
A voluntariat buni sa stea luna asta cu ea asa ca nu mai mergem la after-school si vad ca e incantata. Sa vedem ce facem din februarie, cred ca vor recauta o bona pana la urma.
Magda, ceea ce iti spune doamna despre Cristian (la multi ani!) mai filtrezi si tu, nu lua totul ad liteteram.
Cand s-a plictisit de teme e vremea pentru pauza de odihna si joaca, eventual dormit la pranz daca mai vrea.
Eu mai lasam din temele din culegeri pentru weekend atunci cand o duceam la afterschool si mai venea cu teme nefacute. Mai ales in serile cand mergeam si la balet era mult prea obosita ca sa mai lucreze din culegere.
De vanzare
sunnyday07 spune:
| Citat: |
| Ingrid eu sunt foarte multumita de after-school. Vine cu temele facute, daca greseste e pus sa corecteze. E drept ca sunt doar 5 copii de clasa I si poate se ocupa mai serios de ei. Varianta cu bona la mine nu merge. face pustiul doar ce vrea, am incercat. Eu lucrez pana tarziu, deci ies din ecuatie. |
Deci se poate, ma roade un pic invidia.
Nico, in ce zona de Bucuresti stai?
| Citat: |
| I-a spus si lui Alex ca raspunde prea incet, vorbeste prea rar dar pustiul s-a scuzat: doamna invatatoare eu sunt ardelean si nu pot sa vorbesc ca un oltean . |
Buna replica,
pentru Alex, asa-i trebui invatatoarei ....De vanzare
cristinamh spune:
mi.e teama ca de fapt si de drept noi suntem de vina, ca parinti, ca le cautam atat in coarne. la urma urmei, sunt elevi, nu au alte responsabilitati decat scoala. ce usor e sa spui ca nu mi-am facut tema ca n-a aflat mami ce am de scris pentru azi...
cred ca trebuie trasate clar responsabilitatile. e de datoria lui sa stie ce teme are, sa si le insemne cu un x daca nu tine minte. sa fie atent la scoala, sa-si faca ghiozdanul, si sa fie gata cu toate la timp.
nu trebuie sa se duca la munca, n+are copii de hranit, nu-l trimit la sapa pe camp (cum se intampla cu multi copii din scolile romanesti), asa ca nu mi se pare ca ii cer prea mult. ce are de facut asa important in ora incat nu poate fi atent!? memoria se exerseaza... si, daca nu poti invata din sfaturi, atunci o sa inveti din propriile greseli. sunt lectii mai dure, casca urechile daca nu iti place senzatia pe propria piele.
doamna nu e datoare sa transmita parintilor temele, sau raportul zilnic. asta trebuie sa faca odrasla din dotare, ca de-asta se duce la scoala. iar lucrurile cu adevarat importante se transmit prin corespondenta sau la telefon.
copiii nu ma stiu sa gandeasca singuri. ei asteapta sa li se spuna ce sa faca. ne mai miram de ce sunt asa de usor influentabili cand sunt mai mari...
o
pentru ardelean, a gasit o explicatie logica.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
Elyante spune:
Cristina, eu nu gindesc ca tine. Sa nu uitam ca vorbim de copii de 7 ani care au inceput scoala de 3 luni. Exemplul copiilor de la tara care fac si munca cimpului e trist dar nu i-as arunca asta copilului meu in fata ca pe un favor pe care i-l fac ca nu-l trimit sa munceasca pamintul. Parintii lor nu pot, altii nu stiu sau nu vor sa le faca copilaria cit mai lipsita de griji. Eu inca pot si vreau sa-mi ajut copilul. Va invata sa fie responsabila incet, incet cu mine linga ea.
nma spune:
sunnyday07 stau in Rm. Valcea. Aici mai mult de 10 copii la after/profesor nu sunt. Legat de replica lui Alex locuim in Oltania dar numele de familie e Ardelean
.
Cristina, Alex a luat un I in carnet pt ca nu a stiut o lectie la cunoasterea mediului. A lipsit o saptamana de la scoala, apoi cand a revenit m-am interesat doar de temele la matematica si abecedar. Cunoasterea mediului era tocmai vineri asa ca am omis (si trebuie sa recunosc ca nici nu mi s-a parut asa de important). Copilul si-a asumat o parte din vina pt nota, putea sa isi intrebe colegii sau invatatoarea ce are de pregatit. Si-a asumat vina in fata noastra caci doamnei ia atras atentia ca nu e corect sa ii dea nota daca a lipsit la ora respectiva. Mie sincer doamna mi s-a parut exagerata la faza asta. Copilul in mare stia lectia, dar nu a memorat nota din josul paginii
.
Acum e treaba lui sa isi pregateasca ghiozdanul, daca uita un caiet se descurca, la fel si cu temele. Stie ca nu mai sun alti parinti sa aflu ce s-a predat la scoala. Vad ca isi ia treaba in serios copilul.
Nico
ingridnen spune:
Doamne, fetelor, ma bucur acum ca la noi nu prea sant teme ![]()
Nu mi-l inchipui pe fi-miu sa stea 2-3 ore pe scaun facand teme, si nici pe mine supraveghindu-l la 7 seara.
Eu ma gandeam la varianta bona = invatatoare pensionata... care sa-l puna la treaba si sa-l duca dupa-masa si la sport de 2-3 ori pe saptamana. Si sa-mi scoata si catelul (nu la plimbare pe strada
ci doar sa-l scoata din casa si sa-l lase un pic prin curte).
In momentul de fata eu platesc after + un vecin sa-mi duca copilul la sport + o prietena sa-mi scoata cainele.... plus ca nu stau linistita o clipa.... cred ca "ies" mai bine cu bona
Ingrid si Cristi 7 ani
sunnyday07 spune:
Cristina, cred ca-s multe nuante. Nu, n-o trimit la sapa dar vreau sa aiba si timp de joaca in fiecare zi si sa n-aba griji prea multe. Invatatoarea ne-a spus la prima sedinta ca sunt mari si trebuie sa se descurce singuri. Ei bine mie nu-mi par asa de mari si cum la gradi n-aveau nicio grija mi sa pare prea brusca schimbarea. Le trebuie timp sa se obisnuiasca, acum de exemplu este cu totul altceva decat la inceput de an. A mai crescut, a vazut exact ce inseamna scoala (oricat de multe detalii i-as fi dat eu tot teorie a fost) si acum incet, incet incepe sa fie mai responsabila (mai ales ca a ratat o excursie si o zi de nastere din acest motiv
)
Nico, mi se pare mult prea "exigenta" doamna voastra. Parca ceva nu-i in ordine cu nota asta.
Si la fata mea la after sunt 7-8 copii, doar ca doamna sta la catedra si daca o intreaba cineva ceva raspunde si explica, altfel copii isi fac lectiile si ea isi vede de treaba. Asa ca s-a intamplat sa vina acasa cu tema facuta gresit sau nefacuta.
Ingrid, totusi parca nici lectii de loc nu e bine. Trebuie sa recunosc ca multe probleme din culegeri sunt interesante desi sunt un pic mai dificile(acu' doua seri i-am spus sa se pregatesca de culcare si fata mea mi-a zis "te rog mami, pot sa mai fac o problema la matematica?"). Desi uneori muncim putin mai mult trebuie sa recunosc ca se vad rezultatele.
Oricum, temele din culegeri nu sunt punctate in vreun fel. La evaluare se dau exercitii la nivel de manual. Restul faci daca vrei sa stii mai mult.
De vanzare
sorana spune:
Cu scuzele de rigoare ca ma bag.
Mie mi se pare ca e responsabilitatea copilului sa-si noteze ce teme are dar si ca este responsabilitatea invatatoarei sa-l invete cum sa faca asta.
La noi in cls I invatatoarea i-a invatat pe copii sa faca un "x" pe manual sau pe caietul special sau pe culegere in dreptul a ceea ce aveau de facut iar pentru ce era pe caiet le facea o litera la inceput de rand ceea ce insemna "de facut randul". Si ne-a explicat si noua la sedinta ce si cum e cu notatiile astea.
Cand l-au invatat pe "T", "x-ul" de pe culegeri a devenit "T" de la "tema".
In cls a II-a isi noteaza pe caiet prescurtat. De gen "T: c.a. pg 15 ex.3, 4" ceea ce inseamna "Tema: culegere albastra pagina 15 exercitiile 3 si 4"
Dar toate astea au fost explicate si exersate cu invatatoarea + explicate parintilor la sedinta.
Am stiut mereu ce teme are fi-mea cautand in caiete si culegeri dupa notatii.
La noi temele cu tot cu lucrat suplimentar sunt acum de cca 1 ora + 15 min invatat (cun. mediului, italiana, uneori o poezie la romana). In cls I aveam teme de maxim 45 min, in general 30 min.
Personal 3 ore teme + 4 ore scoala + (cum are fi-mea) 2 ore sport sau engleza + ceva lucru suplimentar la 7-8 ani mi se pare enorm. Ar insemna sa munceasca peste 9 ore pe zi si e chiar mult.
sunnyday07 spune:
Sorana, te asteptam oricand cu placere (trebuie sa recunosc ca eu citesc din cand in cand subiectul de clasa a II-a)
In ceea ce ma priveste, cand spun comunicare 0 nu ma refer in principal la teme (s-a intamplat, dar rar, si nu vad nicio tragedie ca nu si-a facut tema intr-o zi). De obicei au semne pe carte/caiet pentru tema. Ma refer la evenimente care nu se intampla in fiecare zi, de exemplu:
-intr-o vineri mergem la teatru (a venit cu stirea copilul acasa si a tinut minte si cat costa). Ok, cand plecam, cand venim, cum ne imbracam - eu de unde sa aflu?
-intr-o joi e consiliu profesoral si orele se termina la 11. La 10 jumate' ma suna o mamica sa ma intrebe daca stiu ca trebui sa-mi iau mai devreme copilul de la scoala
-avem serbare, avem poezie de invatat - dar cand e serbarea?
Si altele de acest fel. Aici vad utilitatea unui carnetel sau a unul mail. La inceputul scolii mai intram dimineata in clasa dar acum nu se mai poate. Se mai afla noutati la gard la ora 12, dar cum de obicei pleca direct la afterschool nu avea cine prelua noutatile.
De vanzare