Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

La multi ani ! Sa aveti parte in noul deceniu de sanatate si putere de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

buna, si la multi ani!!

cum a fost intoarcerea la scoala?
noi am inceput cu dreptul, direct "c", o placere sa faci cuvinte noi...

in schimb m-am enervat, a venit copilu acasa si s-a laudat ca a facut sportul in cizme, desi avea adidasi in ghiozdan. pentru simplul motiv ca i-a fost lene sa se schimbe. ca e el puturos, recunosc, dar exista dezvat. dar nu pricem dna de sport, daca o avea vreo pregatire in domeniul asta, sau face si ea ceva acolo de umplutura, cum de l-a lasat? cum doamne iarta-ma sa lasi un copil sa sara la capra in cizme de cauciuc? ca azi i le-am dat pe-astea, la cata mocirla e pe-afara. nu zic ca in bocanci era altceva...
dar eu stiu ca pe vremea mea, cine nu avea echipament nu lucra. il intreb cum naiba a facut incalzirea in alea... "m/am descurcat!"
ceva idei? in afara de a ma lua nitel de tanti asta, ca-i da afara din sala dezbracati, si acum mai face si de-astea?

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Buna dimineata!
La multi ani!
Cristina si noi am inceput scoala in forta. Ieri l-au facut pe ce. La mate doar recapitulare. La sport profesorul nostru e destul de exigent. Nu are echipament, nu participa la ore. Incaltamintea pt ora de sport e obligatoriu alta decat cea din clasa si musai pantof sport, alb cu talpa din cauciuc .
Eu asi vorbi cu doamna de sport. Nu e normal sa il lase asa.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Chestia asta cu schimbatul la sport am avut-o si noi, in toamna... de lene nu-si punea incaltamintea de sport si se ducea in pantofii de "strada" la ora... noi avem un profesor de sport pensionar (nu l-am vazut niciodata) si am impresia ca mare lucru nu face cu ei.
eu chiar as vrea sa lucreze mai serios, ca si asa a facut copilul burta

In rest... l-au facut pe "a" (cel cu liniuta deasupra ) si ceva exercitii la matematica
Am mai exersat noi si in vacanta, cu mari proteste.

Incep sa cred ca varianta after-school nu e cea mai buna.. lectiile nu si le face cum trebuie, la sport nu-l pot duce ca ajung abia la ora 18 sa-l iau... am ajuns sa ma rog de o vecina sa vina la pranz sa-mi scoata un pic cainele (care ramane incuiat in casa) in curte...parca vad ca iar ajungem la bona.. mi-ar trebui o invatatoare pensionara, ar fi ideal :)

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Buna si la multi ani. Ma numesc Magda si am un baietel de 7 ani (impliniti ieri),Cristian, in clasa I.
Am si eu citeva intrebari.

Cum comunica dnele invatatoare cu voi? aveti un caietel/repertoar , scriu pe manuale si caiete, verbal? La noi e o mare problema. Dna zice si uneori nu scrie , iar baiatul meu uita mai mereu, asa ca avem unele temme nefacute, ca nu stim de ele si tot asa nu am aflat de ultima sedinta cu parintii pentru ca le-a zis doar verbal si citiva copii au uitat.

Ce volum de teme au acasa? Mie mi se pare ca le da cam mult. Au o pagina in caietul de scriere suplimentar ( ca in ala obligatoriu umplu 1-2 pagini din clasa), au de terminat pagina de la lectie din carte de mate, au exercitiii din culegere la mate cam tot o pagina si mai au si din culegere de abecedar uneori. Cristian se aseaza singur sa isi faca temele dar dupa un timp se plictiseste si incepe sa greseasca, nu mai urmareste cum trebuie cerintele. Nici noi nu putem sta linga el mereu, ca nu avem timp si asa ajungem sa avem multe greseli de corectat si se face noapte tirziu cu temele astea.

O alta problema e cu ritmul de lucru. Doamna ne reproseaza mereu ca e lent, el nu termina testele si fisele din cauza ca fie lucreaza incet , fie e neatent si nu vede ca e si pe verso. fie tot din neatentie sare anumiti itemi, si tot asa.....Acasa lucreaza bine, zic eu, socoteste bine, face probleme complexe , dar la scoala, ca un facut , nu se poate concentra sa termine fisele alea...Ma dispera....Doamna vrea sa "lucram cu el", sa ii dam teste cu limita de timp, sa, sa , sa....iar eu de abia am timp sa ii verific temele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Magda, la noi este cam asa:

- doamna invatatoare comunica verbal... si copilul uita mare parte din ce spune ea. De vreo 2 ori a venit cu biletel... si atat

- referitor la teme, noi santem in extrema cealalta - mai deloc (model vestic, pesemne ).
Are cate o propozitie-doua de scris acasa. La mate nimic.

- mie mi-a spus doamna sa mai lucrez cu el in vacanta (oficial nu le-a dat teme) pentru ca mai confunda litere... nu spun ce greu a fost, ca el nu vroia sa faca nimic. Am alocat 30 minute pe zi si jumatate din timp el era sub masa, cauta nu-stiu-ce, ii era sete, pipi etc doar sa se fofileze

- nici eu nu am timp sa fac teme cu el, abia verific putinul pe care l-a facut la after-school (am scris mai sus). Si asa ne culcam prea tarziu seara, desi ne propunem in fiecare zi sa fim mai devreme in pat

Ingrid si Cristi (aproape 8 ani )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Ingrid, multumesc.
Astept si alte raspunsuri.
Sunt cam amrita ...doamna mi se pare mereu nervoasa cind vorbeste cu mine, ma face sa am simt "incompetenta"...nu vrea sa imi spuna cum se descurca Cristian raportat la ceilalti....eu am senzatia ca cerintele sunt cam mari pentru virsta asta. E ultima ei serie inainte de pensie, munceste mult cu ei, se vede asta...dar nu imi place ca e rece, distanta. Nu e rea, sau agresiva , dar e rece si repezita mi se pare mie.....Lui i-a fost rusine sa spuna azi ca a uitat "fisa" cu tem la mate acasa...si a reiesit ca n-a facut-o...nu vreau sa ii fie "rusine", sa se inchida in el , sa nu aiba incredere in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

La multi ani si de la noi.

Magda, la noi comunicarea se face prin caietul de comunicare. Mesajele mai mari sint printate si lipite de paginile caietului cele mai scurte scrise chiar de ei cu litere de tipar (cum ar fi de exemplu ca miine fac educatie plastica, etc)

In legatura cu volumul de munca si eu as zice ca la noi e mult. De exemplu, ieri, prima zi de scoala dupa o vacanta de 2 saptamini in care am respectat cu strictete instructiunile invatatorului si nu am facut nimic (dar nimic) in vacanta, ne-am facut temele in vreo 3 ore si jumatate. Probabil ca era si iesita din ritm dupa atita leneveala dar a avut si mult de lucru. Oricum, sint convinsa ca fiecare copil are ritmul lui si ce ii ia fica-mii 3 ore ii poate lua altuia 2. Anul trecut la noi au fost citiva parinti care s-au plins timid de durata temelor (unora le lua si 4 ore) dar invatatorul a spus ca el face lectiile cu cei de la afterschool intr-o ora si jumatate, maxim doua. Ei nu ii lua nici 4 ore dar nici 1 1/2. Cam 2 si un pic. Oricum dupa socul de ieri, azi ne-am revenit si am terminat cam in 2 ore.

De dimineata ma uitam in calendar si numaram zilele pina la urmatoarea vacanta de la inceputul lui februarie

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Ingrid eu sunt foarte multumita de after-school. Vine cu temele facute, daca greseste e pus sa corecteze. E drept ca sunt doar 5 copii de clasa I si poate se ocupa mai serios de ei. Varianta cu bona la mine nu merge. face pustiul doar ce vrea, am incercat. Eu lucrez pana tarziu, deci ies din ecuatie.
Sportul la noi e foarte serios. Suntem la clasa sportiva, deci avem 5 ore de sport pe saptamana. Programul e foarte incarcat dar vad ca mergem binisor.
Magda la noi, doamna ii pune sa isi noteze ei pe caiet. Uneori mai uita. Sedinta are o data fixa: ultima miercuri din fiecare luna.
Teme avem destul de multe. Copilul se mai revolta caci colegii lui de la after-school nu au asa de mult. [pana la urma intelege si le face. Doamna noastra imi pare putin dezamagita de nivelul clasei. Se astepta sa treaca mult mai repede prin materie.
I-a spus si lui Alex ca raspunde prea incet, vorbeste prea rar dar pustiul s-a scuzat: doamna invatatoare eu sunt ardelean si nu pot sa vorbesc ca un oltean .

Nico

Mergi la inceput

La multi ani tuturor ce isi serbeaza azi ziua numelui

Nico

Mergi la inceput