Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)
Raspunsuri - Pagina 10
vali2000 spune:
buna
la noi pana la vacanta le punea calificative pe caietul special acum dupa vacanta le pune calificative pe lectia facuta cu o zi inainte.Si ii asculta pe absolut toti in fiecare zi si le-a spus sa repete acasa cu parinti lectia sa o inteleaga.Si de ex, ieri colegul lui sebi a luat Bine si nu numai el din ce mi-a zis sebi...noi dinou Fb dar repet lucrez cu el si unde nu inteleg ii explic.De ex avea de spus nume care sa inceapa cu silaba Ma sa aibe 3 silabe cuvantul si in a 2 si a 3 sa aibe cate 2 sunete....si el a zis MA-RI-IA...GRESIT si i-am explicat si si-a dat seama.Sebi nu stia sa scrie cand a inceput scoala sau sa citesaca.Dupa acele lectiiii cu suntete care ne-au cam dat de furca
scrie..bine acum nu perfect mai greseste cate un pic si binetles litere care nu stie le face de tipar..si citim cate o propozitie doua in fiecare seara...la cererea lui ca a zis ca vrea sa isi citesca sigur povestile![]()
Eu sunt f multumita de invatatoare este f atenta cu ei ii asculta pe toti scriu si la tabla de multe ori,ieri le-a scris pe tabla si ei au trb sa copieze 2 propoz....Mama a.. me.._mama are mere) si inca una..A.e 5 a..(are 5 ani)si iar i-a notat dupa ce a vazut cum au scris.Si ma uit la sebi ca devine din ce in ce mai competitiv si asta e bine sa fie ambitios si lectiile merg mult mai bine adica cu mai mult elan
pentru ca ael a zis ca vrea numai FB![]()
Lucreza f bine cu ei
Ei sunt azi la U mic si la numarul 6
Succes la totii copii
Elyante spune:
Exact asta vroiam si eu sa zic carmen: care-i motivul pentru care ii mai trimitem la scoala daca noi credem ca putem suplini invatatorii? Si ce citiga mamicile si copii din clasa fetitei tale daca invata literele inainte? Pina la urma toti vor termina clasa I stiind sa scrie si sa citeasca. Si pina unde mergi cu pregatirea materiei inainte ca sa stie copilul ce sa zica in clasa? Ma gindesc ca mai incolo, in clasele mai mari, materia incepe sa se complice si diversifice. Stai si pregatesti lectiile la toate materiile? Sint perfect de acord cu geniest: ajungi sa-ti furi singur caciula.
Noi sintem la numarul 8 si litera "u". A dat si prima dictare, transcriere, copiere marti. N-am stiut nimic ca nu mi-a zis, am aflat ieri cind am primit caietul. A luat FB. Chiar nu a gresit nimic de data asta.
l_carmen2003 spune:
Ma uitam in agenda si am vazut cu stupoare ca pt azi aveau programat winners?! la ce? pe 11 si 25 nov... noi nu am stiut nimic si in plus nu era nimic afisat la avizier. Se va fi decalat ziua, stiti ceva?
Vali, si eu o apreciez mult pe invatatoarea lui Alex. Imi palce de ea mult, ca nu face favoritisme si ca ii tine din scurt. Alex o iubeste desi mereu aminteste ca e foarte severa si ca asta il afecteaza. Si este. Dar are pentru fiecare un cuvant bun o incurajare cand ii vede plangand sau suparati...
Cei care au terminat clasa a IV-a la ea, plangeau la inceputul anului pe sala si au asteptat-o cu flori pe 13 septemebrie la incheierea orelor, desi si la ei incepuse scoala, la alte institutii de invatamant...
Asta m-a impresionat...
Si am MARE INCREDERE in ea.
Tot dansa ne-a spus clar sa nu lucram inainte cu ei. In plus da, daca dorim, desi ei sunt foarte mici si obosesc...
Atitudinea parintilor ma intriga pe mine.
Noi trecem la 10 si la ma, ma-ma azi.
Mi se pare un ritm alert sa stea 2 zile la o cifra si numai una la o litera dar, e clar ca stie sa ii faca pe copii sa coopereze.
Alex e in stare sa scrie oricat in plus, fara sa protesteze, doar ca sa ii puna dna FB... si sufera cand greseste... Ieri a scris 'm', 'am' si 'ma' din proprie initiativa intai pe un alt caiet ca sa nu greseasca pe caietul de teme... si asta in conditiile in care luase in clasa FB...
Pe mine, aproppos, la varsta lui, ma durea in paish'pe de note... si de parerea altora.
La citire nu avem probleme, Alex citeste cursiv si se descurca. De asat nici l-am pus vreodata sa repete ceva din caietul special, insa am sa ma uit de curiozitate pe el. E interesant ce spui tu.
l_carmen2003 spune:
Elyante
. Dar Alexul meu e baiat!
Asa e. Si ami ales e bine sa vezi si cum reactioneaza spontan la lucrurile noi. Cum judeca singurel fara ajutor...
Cat mai dureaza la voi lectiile?
La noi matematica dureaza putin, maxim 25 de minute cu tot cu culegeri, ii place dar la scriere, inclusiv cifrele... of! inchide stiloul dupa jumatate de rand... si admira si corecteaza... si dureaza si il doare mana si ii masez mana si etc...
La engleza scrie de tipar dar nu mai apucam sa lucram ca pe vremuri... ce exercitii de dictie? ce texte suplimentare? Care timp? Daca anul trecut lucram la engleza cu el 60-90 de minute anul asta, ne lungim uneori cu toate lectiile, mai ales cu scrierea la 3 ore din care la engleza daca apuca sa faca 20 de minute si alea chinuite ca imi e mila de el cat e de obosit. Plus ca am cam scos sportul si imi vine sa ma dau cu capul de pereti pt asta!
Cum organizati lectiile sa dureze mai putin?
As vrea sa il fac sa se concetreze mai mult la scriere sa termine mai repede sa mai avem timp de joaca...
sunnyday07 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui l_carmen2003 Mei, eu nu cred ca inteleg la ce mai merg la scoala copiii daca parintii fac lectia urmatoare de acasa? In fine, am inteles punctele voastre de vedere, am sa am o discutie cu dna invatatoare. Si, ma repet, traim intro lume - tara - cel putin ciudata. Nu cred ca intro alta tara se mai intalneste practica asta, sa lucreze parintii de acasa lectia urmatoare, la sugestia invatatoarei. Dar e doar parerea mea... "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
Subscriu!
Cum sa faci acasa lectia urmatoare?
Vali, cum adica pune calificative pe lectia facuta cu o zi inainte? Adica parintii fac lectia urmatoare acasa si a doua zi doamna ii evalueaza dintr-o lectie pe care n-a predat-o?
Parintii sunt de acord cu metoda asta?
Eu, fara sa am prea multe afinitati cu doamna (cel putin la prima vedere) o apreciez foarte mult pentru cateva lucruri dintre care cel mai important mi se pare faptul ca munceste foarte mult la pregatirea caietelor copiilor.
Fiecare tema are si ceva de desenat, de colorat, de numarat maimutici, elefanti, floricele, etc si de scris litere si cifre si reuseste sa le faca tema mai atractiva, chiar daca uneori are cam multe teme de facut.
De vanzare
geniest spune:
Si daca invatatoarele ar spune sa se lucreze anticipat si daca ar interzice, vor fi parinti care respecta regula si parinti care nu respecta regula.
Daca as lucra cu el din lectiile urmatoare m-as intreba in fiecare zi daca FB-ul este al lui sau al meu ????? Si va veni oricum ziua cand va fi luat pe nepregatite, va constientiza ca nu stie ceva si va intra in panica.
Eu ma declar o mama multumita...isi face temele singur si complet si corect...iar FB-urile de pana acum sunt in totalitate ale lui.
vali2000 spune:
carmen eu sunt de acord cu tine dar fiecare invat. are stilul lui.Cum voua va spus clar sa nu repetati cu ei noua ne-a spus sa facem cu ei acasa ,la sedinta ne-a aratat un abecedar si n-e spus exact cum fac ei in clasa ca sa putem lucra si noi acasa la fel.Din 30 poate nu toti au inteles din clasa ca se mai intampla si atunci nu ti se pare normal ca acasa sa vezi ce a inteles si ce nu sa ii explici??cum si la mate de ex. cand or sa vina adunarile si scaderile si ce or mai veni daca vezi ca nu a intels ii mai dai suplimentar cateva...nu e corect asa???
Sunnyday(ce frumos suna
)...de ex. ieri sa zic au avut lectia cu "M"..si incepe de sus M mare de tipar dupa au pozele(cu 3 fete parca si zici 3 nume care incep cu M)si dupa jos incep dif. nume cu Ma din 2 sau 3 silabe(fiecare poate sa spuna alte nume nu numai aceleasi..de aceea ii lasa si pe ei sa gandesca)..in sf...(cum e in carte...)Azi au facut aceasta lectie ... dupa le-a zis acasa sa mai repete din ce au facut si a doua zi i-a luat pe fiecare si i-a pus sa citesca toata pagina.Si de ex. mi-a spus sebi ca la copii care nu se descurcau bine ii intreba de cate ori au repetat acasa......E ca si cum le-a dat o poezie si pana maine trb sa o invete numai ca in cazul asta lectia era lucrata de dna
Si mie mi se pare ritmul destul de alert adica in fiecare zi cate o litera si respectiv un nr. la mate numai ca la mate dupa fiecare nr. a-ti vazut ca au recapitulare toate nr. care le-au facut
Dar cred ca ei sunt destul de isteti![]()
Si la noi dureza lectiile cate 3 ore scris,reptat,mate si uite de ex azi are cun. mediului si aseara sa uitat el pe carte si au lectia padurea..si a vazut el acolo stejarul(cu ghinde) de ghinde stia dar nu stia cum se numeste pomul si m-a intrebat acum ce era sa nu ii spun??i-am explicat..
va pupp
vali2000 spune:
scuze pt scris...am scris repede..si dupa ce am scris eu tot mi-a cazut netull...deci de la capat![]()
sunnyday07 spune:
Vali, si noi lucram suplimentar acasa cand este cazul, dar nu din lectiile urmatoare.
Doamna ne-a spus la sedinta ca trebuie si parintii sa depuna ceva efort in clase mici si aici sunt de acord cu ea. Ne-a spus ca nu are timp in ora sa treaca mai mult de o data pe la fiecare copil pentru a face litera/cifra cu mana pe deasupra manutei lui/ei.
La noi au fost de-a lungul timpului 2-3 chestii mai dificile (pentru fata mea adica) - una dintre ele a fost cifra 2. Si ne-am straduit acasa pana ne-a iesit.
Fata mea e la afterschool (nu-s eu 100% multumita dar in general e ok). Seara nu avem timp prea mult si ii verific temele - daca vad litere/cifre care n-au iesit grozav mai exersam, apoi ii pun cateva intrebari sa vad daca a inteles la lectiile si daca da putem sa ne jucam pana la ora de culcare.
Cateodata are de invatat o poezie sau mai vine cu lectii nefacute sau neintelese de la after. Atunci rezolvam acasa ce a ramas de rezolvat.
Una peste alta cred ca e important sa nu ramana cu lucruri neintelese sau sa nu stie vreo cifra/litera din cele pe care le-a invatat, dar si sa faca totul cu placere (ma rog, macar uneori
).
Doamna noastra nu pune calificative multe, au dat doar 2 sau 3 teste de evaluare si in carnet am vazut ca are doar foarte bine (cred ca asa are toata clasa). Oricum nu-i pasa de note si deocamdata cred ca e bine asa.
Totusi, din ce i-a pus sa citeasca? Ca acum au doar cateva cuvinte pe care le pot citi - fata mea este la "U" si din m,n, a si u nu poti face prea multe cuvinte.
De vanzare
vali2000 spune:
ii pune sa citeasca lectia asa cum au spus-o ei cu dna...daca te uiti in abecedar ai sa vezi sus in colt litera scrisa..apoi 3 poze(adica sa spui de ex. 3 nume copii fata baita ce ratat cu litera M)...apoi nume care incep cu silaba "Ma" de ex..si dupa doua silabe (ei au pus fiecare cate 2 sunete adica 2 pc. la fiecare silaba) si tot asa..si ei trb sa spuna
de ex. aveau parca Ma a(la a doua silaba 2 (puncte)si era cuv. Maria si tot asa pana la sf....plus ca trb sa spuna jos unde e scrisa liniatura....Pe spatiul lineat e scris litera M mare de mana
Cama sta e...si sa recunoasca scris ma,ma-ma,am..tot ce au facut pana acum