Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

LA MULTI ANI, Cosmina!
sa fi fericita toata viata!

Maraki, noutati despre statul in pat si mersul la dus?
...e doar eva temporar, cu siguranta!

Pe luni avem tema pentru gradinita - cica trebuie sa duca ceva flori (sa macar una) la gradi, dar nu de la florarie, ci de acasa / gradina sau balcon. ..pai sfarsitul de otombrie li se pare lor un sezon potrivit pentru flori?

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Buna dimi!
Eu la nessul cu lapte zilnic, va astept si pe voi!
Silvia, sunt de groaza astia cu grevele lor neplanificate. SI ce fac cei care nu au alternative, adica ambii parinti trebuie sa fie la munca si n-au cu cine lasa copiii? Ii duc cu ei la serviciu?
M-ai pus pe gandui cu excesul de Vitamina D....oricum, inca nu am reinceput sa-i dau lui Razvan Vigantol ca acum ia un complex cu Omega3+Vitaminele A,C,D,E. O perioada i-am dat si niste Ca+D3 pastile la rec. dr de familie ca se inaltase tare mult in perioada aia!
Iuliana ce educatoare nesimtite, cum sa deschizi geamul cu copiii in clasa. Si la Razvan se aeriseste dar cand sunt ei la masa si cand revin pt somn sala e aerisita. Imi pare rau de Matei
Miha, dragul de Tudor ce mai face, cum mai este? Da, acolo pe Motilor am fost la Policlinica de Copii (Centrul de Diagnostic si Tratament) si ceva mai jos pe Motilor e Chirurgia pediatrica unde-l cautam pe Ordeanu.
Lili si mie mi-a spus sa-i fac masaj cet 5 minute de 4-5 ori pe zi dar sa mor de nu ma bate gandul sa o duc la kineto si sa-i faca un specialist asa cum trebuie ca traiesc cu impresia ca eu nu fac exact cum mi-a zis el ca prea se enerveaza si mai si urla gaza (poate o strang cam tare dar acolo, cand m-a pus sa fac demonstrativ, a tipat dr la mine ca ce-i aia cu 2 degete, sa pun mana si sa rasucesc cum trebuie!). Nu iti amintesti cam in cat timp s-a remediat la Cosmin problemuta?
Maraki, eu l-am vazut pe erou
Giova, m-ai pus pe ganduri cu dantura si mostenirea....saraca Sonia,daca-l mosteneste pe Cristi nu o sa-i fie foarte moale in schimb Razvan daca ma mosteneste si are grija o sa aiba dinti rezistenti (mai ales ca el nu o sa aiba sarcini/alaptari care sa-i distruga dantura). Acum, gandindu-ma, imi dau seama ca dentista are dreptate: maica-mea si sora-sa sunt praf cu dintii si seamana amandoua la bunicul(bunica a avut prima masea cariata la 76 de ani), eu seaman cu taica-miu care are toti dintii perfecti la 65 de ani (dar e si obsedat de dantura si de periaj si intretinere) doar ca mie dupa ce l-am nascut pe Razvan mi s-au mai gaurit pe ici pe colo, norocul meu ca am reparat tot. Acum sunt cu dantura super ok, mi-am tratat si plombat cariutele iar de scos nu am niciun dinte scos (ii am toti 32)....iar Razvan sta foarte bine cu dintisorii, nicio carie, se spala de 2 ori pe zi deocamdata totul e in regula. Ma gandesc la saracul Marco....cangrena....dupa ce ai bagat atatia bani in dentista aia cum e posibil? Iar cu aparatul nu inteleg cum isi da seama de acum, de la dentita de lapte, ca va avea nevoie pe viitor? Se pune problema de crestere viicioasa in functie de mandibula/maxilar? Poate Edi o sa fie ok cu dintisorii si nu o sa fie chinuit de dentisti (destul a fost chinuit de iesitul lor)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Mesajul anterior il scriam de la 9.30 si intre timp a raspuns Giova la faza cu aparatul dentar!

Sa vedeti ce patesc aseara:
Primeste Razvan de la vara-mea un CD cu muzica pt copii, Trenuletul muzical vol.2, cantecele sunt cantate de un cor de copii de la o gradi privata din Cluj. Absolut superb canta picii si melodiile sunt minunate, haioase tot ce vrei. Aseara se juca la el in camera si il intreb daca vrea sa-i pun CD-ul. Zice da, ii pun la CD-ul si plec. La un moment dat striga dupa mine prin casa (eu ii dadeam SOniei lapticul), merge taica-su la el dar se isterizeaza ca nu il vrea pe el ci pe mine, ii da Cristi Soniei laptele si merg eu la baiat. Cu ochisorii inlacrimati zice ca vrea sa cautam nu stiu ce melodie, pana la urma vede ca nu inteleg ce vrea din cum lalaia el si renunta. Dupa vreo 20 de minute, calcam o camasa si ma trezesc cu Razvan plangand la mine, ma imbratiseaza si pupa de numa. Apare si taica-su in urma lui fff nedumerit, imi face semn ca nu stie ce s-aintamplat, l-a gasit in camera lui plangand. Il iau in brate, mergem in camera lui si incerc sa aflu de ce plange. Nu e suparat, nu e necajit, nu s-a suparat pe Sonia ca el o iubeste mult de tot, nu l-a suparat nici tati nici buni, nu stie de ce plange....la un momnet dat ma loveste "inspiratia' si ii zic "Ai auzit vreun cantecel acolo si te-a facut sa plangi?!" "DAAAAA!"" Care?" "Ala cu MAMA!". Caut cantecul pe Cd, il pun si incepe asta micu sa boceasca de numa. Nu reusesc deloc sa inteleg de ce si nici nu stie sa-mi spuna, sa explice, zice "NU stiu!". Si azi mi-a cerut cantecul de 4 ori (nu l-am dus la gradi ca e Cristi in delegatie si nu am vrut sa o scot pe Sonia la -2 grade de dimineata) si de fiecare data plange morteste, cu lacrimi de crocodil si ma pupa si ma imbratiseaza si nu inteleg ce se intampla in mintea lui ca nu stie sa-mi explice. Mi-a spus ca ii e dor de mine la gradinita dar nu stiu de ce plange acasa in halul asta. Il intreb "Te impresioneaza versurile dragule?" si zice "Da, ca sunt un sensibil!!!".....vai, cand o sa-i franga vreo mandra inima ce ne facem?!!!
Asta e cantecul, doar ca e cantat muuuult ai frumos pe Cd:


A, si versurile sunt urmatoarele:
"Mama-i cantec
Mama-i soare
Mama-i dulce alinare
Mama-i zambet
Mama-i vis
Mama-i floare de cais

Mama-i raza
Mama-i dor
Mama-i aripa in zbor
Mama-i toate cate sunt
E iubire pe pamant."... iar eu nebuna, ca sa-l inveselesc ca deja ma apuca pe mine plansul ii zic "Cum mamica, eu sunt floare de cais?" "DA!" "Pai eu am crezut ca-s floare de mucegai!" ....mama ce jale si planset l-a apucat ca nu sunt floare de mucegai, ca el ma iubeste, ca sunt mamica lui....nu stiu cum sa o scot la capat cu micutul. Sincera sa fiu tot cred ca de fapt treaba asta are legatura cu Sonia in subconstient....nu imi explic altfel!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Ioana ai citit mesajul meu de aseara? cel cu autodiversificarea? BLW....poate e o solutia in privinta alimentatiei Soniei.

Doctorita precedenta mi-a zis ca mai creste si maxilarul odata cu copiulul, dar si ea era sceptica ...nu credea ca vom scapa de aparat. We will see!

E foarte frumos cantecelul...si ai un copil sensibil, daca plange la el...dragul de el...cred ca a suferit si inca sufere ca a decazut de pe tron odata cu venirea Soniei.
si Marco e la fel....isi iubeste fratiorul foarte mult, ba mai mult...vrea inca surioara aia...pe care si-o dorea de cand a aflat ca sunt gravi. Dar in adancul sufletelului, numai el stie cat sufera.

N-am niciun chef de facut bagaje....
edi de cand nu-i mai dau tzitzi...de vreo 4 zile am cam uitat de ea...nu mai am laptic...dim. plange si se potoleste dupa ce bea o sticla de lapte.
asdara....bea 800 ml lapte/zi si mananca bine. Azi dimineata mi-a mancat o banana jumate.
Doamne si cand vad ca Marco nu pune gura pe fructe...mor.
Macar mai zice ca el mananca ce ii dau si lui Edi si atunci profit, dar nu intotdeauna vrea asa.

gata, inchid compu s anu mai am tentatii si merg sa bag si hainele noastre, pana nu se trezeste mezinul.
si ne auzim...poate pe maine.


Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Giova

Ioana ai citit mesajul meu de aseara? cel cu autodiversificarea? BLW....poate e o solutia in privinta alimentatiei Soniei.


Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi


Da Gio, uitasem sa-ti spun! Am incercat timid si cu BLW dar desi si-a luat felii de mar si 1 biscuite (fara gluten) nici din greseala nu le-a dus la gurita....s-a tot jucat cu ele, biscuitele l-a facut farame pe gresie si dupa ce s-a mozolit pana in varful capului si nu mai avea nimic in mana s-a apucat de supt degetele si bavetica. Am incercat sa-i duc manuta cu marul la gurita dar impinge cu limba si isi face greata....eu nu renunt, incerc si varianta asta!
Sa nu mai spun ca de 2 zile mananca 70-80 ml lapte/masa si maxim 5 mese/zi (ea incearca doar 4)....imi vine sa ma impusc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Ioana vai ce baiat dulce si sensibil ai nu ca mofturosul meu , Alain nu poate asculta muzica clasica ca plange ne enerveaza ca pe masina noi ascultam si aveam niste Cd extraordinare dar da asta mic apa la soareci. Cu vit D vroiam nułai sa iti zic ca sunt si pareri ca nu e buan luata tot timpul, iarna e nevoie de un supliment, aici se cam da o fiola cu doza ai mare contestata si asa ca nu e ok sa ai o data o megadoza si apoi nimic.... nu se pun nici astia deacord. Cu mancarae nu stiu cine te intelege dar eu una te inteleg perfect cat am tras-o cu Alain de cand a incepu diversificarea si pana la 2 ani numai eu stiu si cat ma intrebam uneori unde gresesc, alata data de ce sunt pedepsita cu asta ....nu manca nici borcanele nici zecile de meniuri facute de mine , muream langa el. Macar el bea lapte cate 350 la o masa de 4sau 5 ori, sfatul meu e sa incerci sa-i schimbi laptele, daca vezi ca nu mereg nu stiu ce-i dai acum dar cauta daca e mofturoasa atre Humana si cerealele de la HUMANA SUNT SCUMPE CA NAIBA STIU ( scuze maj ) dar sunt de vis , erau uneme cu capsuni si iaurt. Daca ai ajunge sa bea macar laptic cat trebuei ar fi o treaba, incerac pe rand de la mai multe firme si ii dai tu de cap cumva Cu grevele...se organizeaza comitete de mamici care iau pe rand mai multi copii, pune Primaria la dispozitie un serviciu de garderie pentru urgente nebunie.
Giova tare faine jucariile, alea pentru Edy chiar geniale si super ok la pret, asta pt Marco mi se pare mai scumpilica pt ce ofera dar daca o apreciaza merita numai sa fii sigura ca-i place. Noi am zis pass la lego si playmobil ca nu da doi bani pe el acolo zac poate e o faza habar nu am.
Noi cautam sa comandam pe net carticele cu Mos Craciun daca vine vacanta va aratam ce am comandat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Cosmi LA MULTI ANI! Sa ti se implineasca tot ce-ti doresti!
Ioana, ma bucur ca esti mai linistita cu Sonia. Ai o fetita perfecta evident.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Cucu?
Ma mai cunosteti?
Eu inca nu am somn, barbatu a plecat la lucru si eu pierd vremea!!
Cosmi , multa sanatae si fericire!!!
Ioana, ce copil sensibil ai!! ce dulce e!
......eu zic sa-l faci si pe al trei-lea si iti vor trece toate grijile!!. Hai nu mai fi necajita. Gandeste-te ca e sanatoasa si ca o sa manace mai bine cand mai creste. Eu sunt inca in faza de sperante..........Seline e imposibila. Mananca asa de putin si atat de putine de ne duce in pragul disperarii. A reusit intr-o saptamana in vacanta sa manance si la pranz si seara numai paste cu branza rasa, daca se putea fara sos. Nu i-a trebuit nimic altceva. Incredibil mergi in vacanta ai mancare la discretie de toate pentru toti si sa mananci numai macaroane de 2 ori pe zi.
Si de circumferinta capului eu zic ca asa e ea. Ai mei toti 3 au fost tot timpul sub linie. Nu suntem nici care caposi, asta e.

Giova am citit in capitolul trecut........cred de vecinii tai colorati. I-a intreab-o pe sorela sigur are ceva papuci de fetite.
eu zic ca nu e neaparat nevoie sa aiba dintii asa din cauza suzetei sau a degetului subt. Baietelul cumnatei mele s-a nascut asa.El sigur va trebui sa poarte aparat. La Marco numi se pare deloc grav.
Dia du-te si cumpara o floare in ghiveci si asa zici ca e de acasa!!


........despre noi?? suntem bine. Saptamana trecuta am fost in vacanta in SAdinia. Ohhh, eu inca visez!!!!!!! A fost tare fain. am stat intr-un sat de vacanta cu multe casute.........si si mai mult elvetieni. Noi am avut una la etaj cu o priveliste superba spre mare. am privit rasaritul soarelui din pat. Vremea nu a fost foarte grozava dar relativ cald. Copii au avut in fiecare zi program cate 2 ore timp in care noi astia mari aveam program de voie!!!. Din pacate nu am putut vizita mai nimic, asa cum planuisem ( daca tot am fost cu masina) copii nu s-au lasat nici cum desprinsi de acolo. De cand am venit David "ma cearta" de ce ne-am intors!!!!!!!

Asta seara am fost cu ei sa vedem o fabrica de suc de mere. Acum e sezonul si lucreaza non stop. Impresionant de mareeee si imposibil de computerizata. Eu una am ramas cu gura cascata.
http://picasaweb.google.com/kluckermira/VacantaInSardinia2010# ...........si aici pozele

V-am pupat. Un weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

LMA Bianca si Oana! Sanatate si numai bine alaturi de cei dragi!

Noi suntem la cumnata, edi tocmai a fugit la scari... nu l-am mai ajuns. S-a rostogolit pana jos...horror. numai limba si a muscat o. Staucu frica tot timpul.

Ioana mai incearca...pune i si legume fierte. Schimba si laptele,baga cereale....

Mira super pozele,faina vacanta. Cu dintii lui M om vedea.

Fug sa schimb kkul mic.
Pipici


Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

salutare gagici......va multyumesc pt urari si urez si eu la fete OANA SI BIANCA tot binele din lume si LA multi ani

ce sa zic....am avut iesri 1 zi eprfecta...m am serbat la munca cu toate colegele ,am pregatit multe bunatati(traiasca mama si matusa.....o sa pun poze)iar....seara am petrecut cu vrteo 5 prietene cu copiii lor....a fost super.....azi petrecem in familie...ma simt f bine si sper as fi trecut perioada urata

Tioana m ai spart ...ce mamas ai tu acolo
MIRAAAauper vacanta...bravo
Marakino cum sta treaba???cum esti
Giova aparat dentar>???Bianca nu avrut sa l poarte


pup toate fetele ...ma bag sa caut programul de la salina de la slanic prahova ca vrem sa le facem maine copiilor o surpriza

Mergi la inceput