bebe de 5 luni refuza sa mai doarma
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioana_Pos/Ioana_Pos.jpg)
Ioana_Pos spune:
Offff...
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mary-irina spune:
salut,aceeasi problema am si eu. am o fetita de aproape 5 luni si nu doarme noaptea.este ora 1.30 si nu da semne ca i-ar fi somn. am fost cu ea la #537;edic azi si mi-a zis sa-i dau cereala seara ca poate nu se satura numai cu san dar degeaba. nu am ce sa-i fac
daca o pun sa doarma tipa cat o tine gura
si asa ca stau cu ea in brate, nu avem ce face pana pe la 6-7 luni.
AgnesLuca spune:
- plimbata in brate cu pasi mari, in ritm sustinut + numarat sau cintat monoton, in camera intunecoasa (te plimbi exact pe acelasi traseu, dus-intors, ritmul tb sa fie destul de alert si constant) ???
- plimbare cu masina (stiu ca e aiurea, da in caz extrem...)
Ioana_Pos spune:
Va multumesc tuturor pentru idei.
@mary-irina: cred ca e putin diferita situatia: de adormit adoarme in jur de 10, ca are repriza de urlat, dar inainte adormea pe la 8.30. Nu vreau sa o trec pe cereale inca pantru ca mananca san si mai astept putin cu diversificarea. De asemenea, daca lipsa hranei ar fi problema, ziua ar plange si cand se joaca/ ne plimbam/ facem gimnastica etc nu numai cand o pun in patut, nu?
@AgnesLuca: o sa incerc cu plimbatul alert. Inca nu vreau sa recurg la masina, ca am o prietena care vreo 4 luni a mers din 2 in 2 nopti cu masina din Pantelimon pana la Ikea ca sa o adoarma pe bebitza ei si mi-e teama sa nu ajungem si noi acolo.
@LUCIA MIRELA: avem o jucarie care 'canta' sunete linistitoare din natura: valuri, zgomotul ploii, sunete de balene. Pana acum valurile au fost hitul preferat, dar acum nici ele nu mai functioneaza. O sa mai caut pe net ce altceva o mai poate linisti.
Ioana, mami de Patricia
louisea spune:
Iti recomand si eu ca si Agnes plimbatul in brate dus-intors. Incerca sa o ti in asa fel incat sa-si sprijine capul pe umarul tau ca sa poata sa inchida ochii si sa se linisteasca.
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Buna Ioana..stiu ce fel e..si al meu la fel a facut..cand ii e greu sa adoarma si face ca fetita ta de nu-i place nicicum..i-am scos cantece pt copii de pe net, il iau in brate,dau drumul la muzica si ma plimb cu el prin living..in zece minute sau 15 adoarme pe umarul meu...metoda asta o folosesc si cand in scot afara cu carutul..e singura metoda sa-l tin in carut...ii pun telefonul cu cantecelele lui si se linisteste...m-am camm saturat de Ratustele mele si altele dar n-am ce face...pt linistea mea...Incearca si tu...poate functioneaza..Multa bafta!!!
mariana_alex spune:
Buna Ioana. Si noi am avut o perioada cand nu prea ne "pupam" cu somnul si iata ce faceam noi: dupa baita,cand incepeam sa o imbrac de culcare incepeam sa vb cu ea in soapta si cat mai putin, stingeam lumina si lasam numai lampita de veghe sau chiar si tv deschis(pe mut) si dadeam drumul la radio. O tineam cu spatele lipit de pieptul meu (astfel ca capusorul ei sa stea pe comod pe pieptul meu) si dansam cu ea ...si dansam si dansam....ritm alert...era ptr ea o leganare ritmica si desi ma dureau bratele de muream ca dura cateodata si 30 min...a functionat fara gres.
ASA CA DANS CU EA IN BRATE ...
Ioana_Pos spune:
Mariana, o sa incerc. Daca trebuie sa fie un ritm alert, sa vezi ce sarba o sa fac cu ea Glumesc dar retin ideea si o sa o aplic. In seara asta a fost mai ok decat zilele trecute, poate trece...
Ioana, mami de Patricia
pisi-pis spune:
Am trecut si noi prin asta, pe la 3 luni jumate, care a coincis cu o mastita a mea si un vaccin care au declansat frica de straini si impotrivire la somn. Asa cum povestesti, nu acepta nici macar sanul, care inainte era solutie universal valabila. Noi am trecut peste moment redescoperind wrap-ul, pe care nici nu il suporta inainte, din cauca caldurii. Acum e dragostea ei. Daca se sperie de cineva/ceva o pun vertical, intoarsa spre mine, si am iar un copil sociabil. Daca, asa cum povestesti de fetita ta, da semne evidente ca i-e somn, o pun in pozitie culcata, cradle, bine stransa, se impotriveste cat o asez dar inainte de a termina eu imapchetatul a inchis ochisorii. Barbatu-meu rade si zice ca mi-am descoperit o a treia tatza.
Mami de Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza