***Colectia de toamna-iarna 2005, la 5 ani! (15)
Raspunsuri - Pagina 12
cristinamh spune:
programul la gradinita este pana la 17.30, petrecerea incepe la 16.00.
copiii stiu foarte bine regula, NIMENI nu vine cu tort de ziua lui, aduce fructe, si ei TOTI fac salata de fructe inainte de masa de pranz, si o mananca la desert, cand canta si la multi ani.
dar ce sa-i spun eu lu fi-mea peste o saptamana, cand o sa vina ziua ei, si o sa vrea si ea tort cu lumanari, si toti colegii de la gradi, plus printese inchiriate? ca eu nu-mi permit s-o "ung" pe directoare? sau ca regulile sunt facute sa fie incalcate de cei care se pricep?
deci... ce-i explic eu copilului?
de directoare sunt satula, e unsa fata cu toate alifiile, iti zambeste si te vorbeste apoi pe la spate. n/am eu ce zile fripte sa-i fac
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
corap spune:
Exact asta ii spui - ca tac-su prietenei ei are pile la directoare - ca nu e fair, dar ca ea nu-si va putea face ziua decat cu fructe. si ca tu esti mai grozava decat tata' lu' aia in alte privinte; ca desi nu o poti influenta pe directoare, tu ai mai multa disponibilitate fata de ea, ca tac'su prietenei nu sta sa bricoleze impreuna cu fata (de ex) si vrea sa cumpere cu bani timpul pe care nu-l poate petrece cu ea. nah.
asta ar fi explicatia mea
oricum eu am avut o saptamana plina de xplicatii cu ai mei si am ajuns la concl. ca tre sa le prezint situatia asa cum este ea si gata.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Noki_Lara spune:
Cristina, as lasa-o la petrecere, dar i-as explica din start cun este doamna directoare, ca nu e corecta si ca ea de ziua ei s-ar putea sa nu aiba voie tort. In acelasi timp,as discuta CLAR cu directoarea ca vrei si tu sa duci tort de ziua copilului, recurgand eventual la subtilitati de psihologie gen: "m-am bucurat foarte mult ca parintele X a primit dreptul sa aduca tort, ca in aceste conditii voi putea si eu sa-i aduc la ziua lui Iris, deoarece constat ca s-a schimbat regula anterioara".
Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
mandyksch spune:
Va multumim frumos pentru urari!
Nici nu imi vine sa cred ca au trecut deja 5 ani.Parca a fost ieri.
Noi ne-am distrat, am mancat/baut pe saturate sambata. Sunt si acum franta de oboseala, si ce n-as da sa am o saptamana de concediu.
Kriszti deja ma intreaba cand va avea din nou ziua lui de nastere , i-am spus sa stea linistit si sa profite de anii astia fara prea mari griji, ca are tot timpul din lume sa creasca mare.
gabitaco spune:
LA MULTI ANI KRISZTI!!!! Sa cresti mare, sanatos si sa ai parte numai de bucurii si noroc in viata !!!!
Puteti sa va suparati pe mine, da eu cred ca fiecare parinte are dreptul sa-si serbeze copilul cum vrea, si sa-i faca ziua de nastere cat mai frumoasa. Eu in astfel de cazuri nu prea mai tin neaparat de reguli. Nu trebuie sa ii dai copilei nici o explicatie. Daca vrei o lasi ,daca nu ...nu.
Daca vrei sa ii faci si IRISUCAI o si de nastere la fel de deosebita lasi orgoliul la o parte si ceri aprobare.Eu zic ca e mai bine asa decat ii strici si colegei lui Iris petrecerea si sa o prezinti pe colega, in fata Irisucai, ca facand ceva rau de ziua ei.
Copii trebuie sa inteleaga ca fiecare se serbeaza si dupa posibilitati si nu neaparat dupa reguli.
Na, oi fi eu una din aia cre nu se supune la reguli .... ca si eu vreau tort la gradi de ziua fetei ... . La noi tot asa nu e voie cu tort, dar daca oferi e bine primit ....
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
anda77 spune:
la cancerul de plamani faci febra? cred ca nu. adica sper ca nu. acum o saptamana am avut 2 zile de febra si a inceput o tuse naspa cu dureri in piept. m-am autodiagnosticat cu bronsita si m-am pus pe Acc si siropuri. avand in vedere ca dupa o saptamana nu s-a atenuat si azi am inceput sa expectorez sange cred ca ar fi momentul sa ma duc la dr., nu? ce m-am speriat cand am vazut sange! numai la cancer de plamani ma gandesc, la cat am fumat...sper totusi ca am doar o brosita agravata. mda, sa ma duc maine la dr.
miri__b spune:
Anda orice cancer inseamna -10 kg intr-o luna,asta e primul simptom de panica.
La multi ani Kriszti!
La multi ani Alexia! Sa aveti ocopilarie fericita!
lavi02 spune:
Anda come on!
Dar nu pot sa zic ca nu te inteleg perfect, dovada fiind propria-mi teama de un astfel de diagnostic.
Du-te la doctor si incearca sa nu te ingrijorezi prea tare pana atunci!
Poate s-a spart un mic vas de sange pe undeva, de la atata tuse. Sanatate!
Anda, Madau multumesc de sugestii!
Imaginarium-ul il stiu din Spania, intr-adevar misto magazin!
Pana la urma am fost doar eu cu Nati aseara in Sun Plaza (misto mall si mai ales aproape de mine, 3 statii cu metroul, acum am fost prima oara in el). Si-a ales de la Noriel o minune de dragonita la care cica ii facea reclama pe Minimax plus o trotineta cu printese. Cred ca de la Imaginarium am sa le iau eu cadou de Mosi.
Noroc ca am fost cu ea ca mie nu-mi spunea nimic dragonita aia dar Nati a fost tare bucuroasa si incantata de ea. La fel si Silvia cand am ajuns acasa
Cristina da, aiurea situatie, dar cred ca ai putea sa profiti si sa organizezi si tu ceva de hen de ziua lui Iris daca vrei.
Cat priveste petrecerea asta eu mi-as calca pe orgoliu si pe principii si as lasa-o, pentru ca a nu lasa un copil la o petrecere mi se pare ca iti pedepsesti in primul rand copilul si abia apoi pe organizatori. Mai ales ca e prietena ei si ca merge toata clasa, poate a doua zi vor povesti si Irisuca se va simti exclusa daca ea n-a fost.
Miri as zice ca -10 kg intr-o luna inseamna un cancer in stare avansata, la care nu se mai poate face nimic. In rest, toata lumea din jurul meu care a avut cancer si l-a descoperit cand era absolut in forma, cu o unica problema care i-a trimis la dr.
JARMO spune:
Ne inscriem si noi cu mare drag , alaturi de voi : 28 decembrie 2005
Sa ne traiasca urmasii !
cristinamh spune:
corap, iris ar intelege aproape orice, dar nu am cum sa-i explic ca, atunci cand regulile nu ne plac, e ok sa le incalcam. as da peste cap tot ce am invatat-o pana acum. regula e regula, si o respecti. (in drepturi ar trebui sa fim egali, chiar daca nu si in sanse.)
in plus, e genul de copil care, cand are dreptate, merge pana in panzele albe. si este in stare, pentru ca a mai facut chestii de genul, sa o ia pe directoare la intrebari, de ce nu a respectat regula. iar "obraznicii" de genul asta se pun repede in carca parintilor.
nu ma pot duce la directoare, pentru ca eu refuz sa ma duc cu pachetelul ca sa incalci o regula, indiferent de motiv. doar ce m-am certat cu ea pe tema "corect", si se batea cu pumnul in piept ca ea nu ia spaga. nu ma voi duce sa-i cer "indulgenta", si nici nu cred ca e chestie de ogoliu sa nu te lasi umilit si sa pleci capul aiurea.
noki, iti dai seama ca o sa intreb complet "nevinovata" de ce mai e afisul mare, la intrare, "aniversarile numai cu fructe si apa", daca regula s-a schimbat. eu sunt sigura ca, daca de la noi de la grupa nu se va spune nimic (cei care au cerut voie si au fost refuzati vor comenta), de la celelalte grupe se vor ridica, cu siguranta.
mai ales ca au carnaval vineri, si nu li s-a dat voie nici macar cu bomboane.
gabi, ai dreptate intr-o singura privinta. nu trebuie sa-i dau irisucai explicatii suplimentare. in schimb, consider ca un parinte nu trebuie sa dea dovada de egoism si sa se gandeasca doar la copilul lui.
si celalalt e copil, indiferent cat iti permiti tu sa-l ridici in slavi. e ca iesitul cu mancare in parc, cand stai pe banca, sa mananci singur, si ceilalti sa se uite. banana sunt sigura ca au toti acasa, dar nu au ACOLO. iar in cazul nostru, toti copiii au parte de tort, dar nu au voie LA GRADI.
vrem sa crestem niste copii corecti, sa schimbam niste mentalitati, dar acceptam nedreptatile si incalcalea regulilor.
daca iti permiti o petrecere deosebita, exista locuri de joaca, spatii speciale. nu te opreste nimeni...
acum in alta ordine de idei,
lavi, poti sa incerci si la carturesti, daca la capitolul jucarii le-ati incercat pe toate.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii