Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (23)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Premiera pentru Iulia

Rodyka, Racusor, multa sanatate!

Rodyka, Aelita voi vorbiti spaniola? Ca stiu ca pe acolo nu se da lumea in vant la discutii in engleza. Eu am mare noroc ca aici in zona sunt atat de multi straini de cand cu petrolul si oriunde ne descurcam cu engleza. Si administrativ e ok ca sunt formulare in engleza sau la spital poti cere personal care stie engleza. Eu nu ma descurc cu norvegiana. E o limba dificila si cu dialecte iar noi in casa vorbim romana evident.
Ana vorbeste norvegiana dar nu are vocabularul unui nativ. Si atunci statul a decis sa ii pregateasca suplimentar pe copii bilingvi. Face saptamanal o ora de vocabular. Invata cuvinte noi, expresii, sa-si spuna sentimentele, sa povesteasca. Si tot statul ofera asistenta pentru limba materna. Ana a avut o educatoare romanca iar ea venea o zi pe saptamana ca sa o ajute cu romama dar si cu norvegiana facand traduceri, fise de lucru.
Ei investesc in straini pentru ca vor sa-i integreze cat mai bine sa le populeze tara.
Vad ca e complet diferita mentalitatea fata de Spania.

wow, zapada!!! cred ca se bucura celelalate printese, Iulia abia la anul...

da, otilia, noi vb spaniola chiar foarte bine, eu am lucrat cativa ani de zile doar cu spanioli, apoi si cu lituanieni si romani. dar spaniola e foarte usoara, seamana atat de mult cu romana ca uneori nu mai sti cum sa spui lucrurilor corect in romana. dar asta nu e ptr ca te ti nu-stiu-cum, e ca deja se formeaza o obisnuinta... dar in rest, tre sa dai din coate ca sa te descurci, mai ales daca esti roman... un lucru insa il recunosc si ei, ca stim sa ne distram...

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Otilia, ninge!! De abia astept si eu zapada la noi, decat ploaie si frig, mai bine fulgusori!
Mi-am facut ordine intre biberoane. Cred ca am vreo 20 de toate felurile, ca eu le luam ca imi placeau mie cum sunt colorate, si Raul bea doar din 5, 1 chicco, 1 jane si 3 avent. Cele cu gaura la tetina intr-o parte sta cu ele in gura si daca ii pun laptele intr-o alta sticluta il bea imediat!! Si nu-i plac nici tetinele prea lungi. Si nici de cauciuc! Asa ca as vrea sa le donez. Dar nu stiu cui sa le donez. Daca stiti voi, va rog sa-mi spuneti, ca nu as vrea sa le arunc...

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Buna,

Ma scuzati ca dau buzna asa,dar am si eu o nelamurire.Voi cum stiti ca bb a mancat 100 ml de ex daca mananca de la san? Sunt si eu stresata ca bb al meu nu mananca cat trebuie,in conditiile in care e pe alimentatie mixta.La biberon manca maxim 70 ml,daca ii e foarte foame.De la san scot cu pompa cel mult 50 ml din ambii,deci vax,dupa parerea mea .Uneori imi vine sa renunt de tot la san,numai sa stiu exact cat mananca pe zi si sa-i fac un program de masa(ca pana acum nu am reusit).Sapt trecuta a luat doar 30g .Sunt panicata si din cauza ca baietelul cel mare era in extrema cealalta,adica la 3 luni avea deja mai mult de 7 kg (dif ca el era exclusiv pe lp)
Mai e cineva in situatia mea,adica lp+lm si bb nemancacios?
Multumesc anticipat pt rasp.

O zi faina sa aveti

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Azi ne-am plimbat afara vreo 2 ore, ca a fost cald si soare, chiar daca a batut vantul, am ridicat landoul la o treapta superioara ca sa aiba si piciul putina panorama si dupa ce a atipit nitel statea si se uita asa mirat in jur si eu in timpul asta ii povestam cum sta treaba cu toamna si frunzele galbene de se mai intorcea cate unu' pe strada ca sa se convinga ca-s nebuna

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3

tu ai tot de la chicco parca, nu? tot trio evolution? se poate ridica landoul?

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Trio enjoy avem si landoul e reglabil, are in spate, dedesubt un fel de maner rotund inalt de cam 1 cm si raza de 5 cm, rotesti de ala si se ridica, se lasa-n jos, nu cred ca m-am exprimat prea romaneste

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3

ma bucur ca nu sunt singura care face descoperiri la carucior dupa 3 luni de utilizare

am fost la control cardio, totul e bine urmatorul, control la 1 an

Oana mamica lui Matei – luna a 4-a 08.07.2010

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

am fost afara azi...trebuie sa il "parasc" pe Matei mai des pe la voi ...a dormit opilul meu o jumatate de ora dupa care am ridicat doar putin de tot partea din spate a landoului si a fost atat de fericit...se uita la copaci si la blocuri si uite asa ne-am mai plimbat o ora fara nici o maraiala sau scandal ...pacat ca i-au inghetat la mami mainile impingand caruciorul si a trebuit sa ne intoarcem acasa ca puiul ar mai fi stat
...inca nu-mi vine sa cred nici o maraiala nimic
asa ca incercati sa ridicati parte din spate a landoului, chiar si numai putin de tot....

pe la voi cum e vremea ca aici e frig tare, bate vantul si din cand in cand apare cate un soare cu dinti

Noi 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui the_andreea

Buna,

Ma scuzati ca dau buzna asa,dar am si eu o nelamurire.Voi cum stiti ca bb a mancat 100 ml de ex daca mananca de la san? Sunt si eu stresata ca bb al meu nu mananca cat trebuie,in conditiile in care e pe alimentatie mixta.La biberon manca maxim 70 ml,daca ii e foarte foame.De la san scot cu pompa cel mult 50 ml din ambii,deci vax,dupa parerea mea .Uneori imi vine sa renunt de tot la san,numai sa stiu exact cat mananca pe zi si sa-i fac un program de masa(ca pana acum nu am reusit).Sapt trecuta a luat doar 30g .Sunt panicata si din cauza ca baietelul cel mare era in extrema cealalta,adica la 3 luni avea deja mai mult de 7 kg (dif ca el era exclusiv pe lp)
Mai e cineva in situatia mea,adica lp+lm si bb nemancacios?
Multumesc anticipat pt rasp.

andreea, suntem multe in situatia ta, cu bb nemancacios... nici eu nu stiu cat papa la san, dar atata timp cat ia in greutate, e ok. daca scoti 50 ml la muls, sunt buni si aia, la tine ar insemna jumatate dintr-un biberon! de la 3 luni cresterea e mai putin spectaculoasa...

pupam delfinasul mic si pe mami o mai aspteptam pe la noi

_

Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

oana, eu stiam de la Ale...la mine e sotul care studiaza toate cartile cu instructiuni. Eu nici acum nu stiu toate functiile de la cuptor si masinile se spalat rufe si vase. Nici nu stiu unde sa pun solutia de clatit si sarea la cea de vase. Il chem pe el cand se termina.
Al meu daca e frigut si a papat inainte doarme afara in landou. Daca nu sta ridicat sa vaza in jur. L-am cantarit si are 8200 gr.
Luni ma duc si la medic sa vaz ce mai zice.
Cred ca am cea mai tare tzatzi de pe aicisa....

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://picasaweb.google.com/roparo/BotezNectarie11Septembrie2010#

la noi eu sunt cu cititul instructiunilor dar de data asta chiar nu am mai avut timp
asa ca trebuie sa ma intorc la vechile obiceiuri si sa studiez ce am prin casa

cunoasteti vorba "ce-i lipseste chelului?" ...ei uite ca dragul meu sot a venit ieri cu un laptop nou acasa Sony Vaio
...frumos nimic de zis dar in 28 luam ultimii banuti de la servici si am inteles ca banii de CIC nu o sa ii iau de craciun ci abia in ....2011 prin ianuarie-februarie astia nu-s normali!
(am uitat sa mentionez ca avem amandoi laptopuri de servici, e drept ca o gramada de chestii sunt restrictionate de ex flash player dar pe DC pot intra si inca un laptop personal care are 4 ani si e ...vechi, zice dl. sot )

mai eu cred ca avem 6.500kg....dar Nectarie e mare de tot, bravo mamico inseamna ca lapticul e bun si suficient...si cand te gandesti ca te asteptai sa nu faci fata cererii

asa imi e o pofta de taitei cu nuca si zahar ca ma duc la bucatarie sa rezolv o portie

Noi 2

Mergi la inceput

andreea, (eladea!) imi imaginez cat poate fi de scump Filip razand in hohote, cu glasciorul lui cristalin! isa a avut cateva tentative cand ma vedea sarind si maimutarindu-ma in fata ei, dar la jumatatea hohotului se oprea cu ochisorii mari, parca speriata. si eu o imitam si ea iar radea asa pe jumatate, adica facea doar "ha" sau "he" cu gura pana la urechi si ochii tot un ras, pana a obosit si a luat-o somnul... lasa ca ne vine si noua randul...

_

Sierra Nevada

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ooana

am uitat sa mentionez ca avem amandoi laptopuri de servici, e drept ca o gramada de chestii sunt restrictionate de ex flash player dar pe DC pot intra si inca un laptop personal care are 4 ani si e ...vechi, zice dl. sot

da, ooana, si sotul a zis ca laptop-ul meu de 4 ani jumate e vechi si, desi mai avem un calc de masa aproape nou (bine, e al mariei...), de ziua mea a venit cu un laptop, cand eu il asteptam cu o masina de paine

_

Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Rodyka,multumesc .Ceea ce am uitat sa precizez e ca cei 50 ml ii scot o sg data pe zi,dimineata la 8,30,,cand ii dau lp,in cond in care dintr-un san a mancat pe la ora 3 si din celalalt la 5-6.Deci,apa de ploaie,in comparatie cu ce am citit pe aici pe la voi

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui the_andreea

Rodyka,multumesc .Ceea ce am uitat sa precizez e ca cei 50 ml ii scot o sg data pe zi,dimineata la 8,30,,cand ii dau lp,in cond in care dintr-un san a mancat pe la ora 3 si din celalalt la 5-6.Deci,apa de ploaie,in comparatie cu ce am citit pe aici pe la voi

da, dar vezi tu si cate mii de stimulente luam pentru asta... si, stai linistita, eu scot max 120 dupa 5 ore de repaus noaptea si, cum iti spuneam, cu stimulentele de rigoare...

_

Sierra Nevada

Mergi la inceput