De ce atata rautate?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Sigur, putem sa negam fenomenul si sa ne amplasam caldut la mijlocul unui clasament desi nu asta e esentialul. Nu ca ar avea vreo importanta pe ce loc suntem, ca rautate :(( ... eu ma intreb doar cum e posibil ca o lume anonima (ascunsa in anonimitatea internetului) sa ignore principii crestine de mila, bunatate, compasiune si/sau macar principii laice de civism.

Cred ca esti subiectiva. Nu am citit comentariile dar cred ca nici nu este nevoie (nefiindu-mi straina aceasta experienta). Eu cred ca este vorba de perceptie. Exista oameni (eu, de ex.) care au vazut videoclipul. Maricica l-a acostat in final si l-a atacat. Asta este un fapt. Tipul a ripostat. Fatal. Scor 0-1. Stiu ca suna macabru pt. ca un om a murit. Problema se cere totusi analizata. Ma doare ca s-a intimplat asa, ca a ramas un copil de 3 ani fara mama. Totusi, orice situatie trebuie analizata. Ca un dosar in cercetare. Sau ca un algoritm in programare. Ce s-ar intimpla daca sau nu daca...
Analizand fapta si intr-un final consecintele faptei, pot parea si eu un monstru care umbla liber pe net. Nu sant. Nici altii nu sant. Pe unii ii intereseaza nu numai finalul ci si scenariul. Unii se lasa impresionati de final/consecinte (ca la vizionarea unui film), altii raman marcati de scenariu. C'est la vie!

Citat:
Si totusi, aceste lucruri se intampla. Ziarele romanesti sunt pline de comentarii scabroase care vin parca din lumea adancurilor.
SI, ma intreb, e o problema de educatie a familiei sau o problema a societatii in care traim?

Cred ca rautatea se manifesta virtual mai abitir decat in viata reala. Cei ascunsi in spatele unui nick au posibilitatea sa isi dezvaluie caracterul fara retineri, complexe, rusine sau alte chestii omenesti, care in mod normal le guverneaza viata. Rautatea nu o poti masca la nesfarsit. In viata reala sau virtuala. Nu cred ca asta este o problema a societatii. Sincer. Si nu-i de vina educatia din familie decat partial. Pt. ca influenta familiei in educatie isi pierde din importanta si putere de la o anumita varsta, care se situeaza inca din copilarie. Cred ca rautatea are 3 cauze: deficiente la intelect, saracie, liber arbitru. Unii oameni aleg sa fie rai asa cum altii aleg sa fie buni. Inca o data, c'est la vie! Nu avem dreptul sa judecam pe nimeni, ci doar sa observam, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

unii pur si simplu asa sunt din structura lor. s-au format asa in ani si nu pot fi altfel. desigur ca se ascund in spatele unui nik, e mult mai usor sa scuipi din spatele monitorului, ca nu te cunoaste nimeni. cei ce spun rautati, altceva nu pot oferi. asta e modul lor de viata.

editez, ca sa-i spun Mirelei , nu stiu de ce atata rautate. si mai ales aia gratuita, fara motiv. nu reusesc sa pricep ce-i in mintea umana. ma depaseste.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chiccutza

O prietena italianca mi-a spus candva(se discuta despre rasism) ca noi romanii,odata ajunsi in afara,suntem rasisti intre noi.Rareori vezi romani care sa se ajute sau sa se suporte intre ei fara a avea un scop.M-a durut sufletul atunci,si inca ma mai gandesc la vorbele ei.Iubesc Romania din toata inima si imi pare rau ca romanii nu reusesc sa fie solidali intre ei.Un popor este ca si o familie:daca membrii sai se gandesc fiecare la burta proprie se alege praful.

Prietena ta italianca a intuit corect. Romanii din afara se comporta total anapoda. Nu toti, dar cei pe care i-am intilnit eu, da. Nimeni nu spune adevarul despre aceasta situatie. Na, ca ma gasi eu... Romanii din afara sant atat de diversi ca provenienta, pot fi din Bucuresti, Ardeal, Iasi etc... Santem atat de diferiti ca gandire, caracter, obiceiuri, incat este destul de greu sa iti gasesti prieteni pe sufletul tau. Nu ne uneste nimic si ne despart o gramada de chestii. Dupa mai multi ani de coabitare cu acestia, afli si care... Este trist, dar nu cred ca romanii pt fi uniti, atat timp cat nu gindim unitar. Nu reusesc asta nici macar cei din Romania. Ce sa te mai astepti la grupurile razlete de aici. Asta este, mergem totusi mai departe... daca nu gasesti in ograda ta ce iti trebuie, sigur exista in alte ograzi.... Speranta moare ultima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

grace, ceea ce spui tu
Unii oameni aleg sa fie rai asa cum altii aleg sa fie buni. Inca o data, c'est la vie! Nu avem dreptul sa judecam pe nimeni, ci doar sa observam, parerea mea.
e deviza celor care nu le pasa de nimic si nu se implica in nimic. Nu pot sa nu judec faptele anti-sociale. Cum sa nu judeci violenta??? Cum sa nu judeci pe criminali, agresori, violatori, hoti, etc? Pai unde ajungem cu filozofia asta?
Dupa parerea mea tu confunzi toleranta cu nepasarea.
Nu pot face parte din categoria celor care trec mai departe atunci cand vad o victima agresata. Pentru ca nu sunt capabila sa nu imi pese. SI, da, judec - judec dupa standardul meu de valori. DIn nou, nu imi pot opri creierul si ratiunea sa nu isi dea cu parerea.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:
citat din mesajul lui chiccutza

O prietena italianca mi-a spus candva(se discuta despre rasism) ca noi romanii,odata ajunsi in afara,suntem rasisti intre noi.Rareori vezi romani care sa se ajute sau sa se suporte intre ei fara a avea un scop.M-a durut sufletul atunci,si inca ma mai gandesc la vorbele ei.Iubesc Romania din toata inima si imi pare rau ca romanii nu reusesc sa fie solidali intre ei.Un popor este ca si o familie:daca membrii sai se gandesc fiecare la burta proprie se alege praful.

Prietena ta italianca a intuit corect. Romanii din afara se comporta total anapoda. Nu toti, dar cei pe care i-am intilnit eu, da. Nimeni nu spune adevarul despre aceasta situatie. Na, ca ma gasi eu... Romanii din afara sant atat de diversi ca provenienta, pot fi din Bucuresti, Ardeal, Iasi etc... Santem atat de diferiti ca gandire, caracter, obiceiuri, incat este destul de greu sa iti gasesti prieteni pe sufletul tau. Nu ne uneste nimic si ne despart o gramada de chestii. Dupa mai multi ani de coabitare cu acestia, afli si care... Este trist, dar nu cred ca romanii pt fi uniti, atat timp cat nu gindim unitar. Nu reusesc asta nici macar cei din Romania. Ce sa te mai astepti la grupurile razlete de aici. Asta este, mergem totusi mai departe... daca nu gasesti in ograda ta ce iti trebuie, sigur exista in alte ograzi.... Speranta moare ultima...

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Mai nu stiu, aud de sindromul asta de ani de zile, cum ca romanul e asa si pe dincolo in afara, face drege, iti trage tepe unul altuluia, etc etc. Oi fi eu mai norocoasa dar in 5 ani de cand sunt aici stabilita definitiv eu n-am intalnit asa ceva. Din contra prietenele mele cele mai bune sunt doua romance (cu familiile lor) una dintre ele imi e prietena de 5 ani, ne ajutam cu orice, sarim una pt alta, nu mi s-a intamplat sa vad ca "romanii sunt asa si pe dincolo". Cealalta am cunoscut-o prin intermediul DC, la fel e o bomboana de fata plus toata familia ei extinsa (sora ei, cumnata surorii, toti romani, mi se par super).

Plus mai am cunostinte, deci nu f apropiati si sincer nu mi am vazut comportament din asta mentionat de voi. Oi fi eu norocoasa, ce sa zic...

Referitor la comentariile la stirea respectiva, sunt de parere ca de multe ori anumite persoane se ascund in spatele unui nick si spun orice le trece prin cap, pe mine m-au oripilat comentariile aparute la stirea cu copiii arsi la Giulesti. N-am crezut vreodata ca imi va fi dat sa citesc asa ceva. Si de atunci m-am lecuit, nu mai citesc comentariile stirilor decat pe siturile in care acestea sunt moderate (de ex pe BBC news nu iti apare mesajul pana nu e moderat).

My reason

Mergi la inceput

Citat:

grace, ceea ce spui tu
Unii oameni aleg sa fie rai asa cum altii aleg sa fie buni. Inca o data, c'est la vie! Nu avem dreptul sa judecam pe nimeni, ci doar sa observam, parerea mea.
e deviza celor care nu le pasa de nimic si nu se implica in nimic. Nu pot sa nu judec faptele anti-sociale. Cum sa nu judeci violenta??? Cum sa nu judeci pe criminali, agresori, violatori, hoti, etc? Pai unde ajungem cu filozofia asta?
Dupa parerea mea tu confunzi toleranta cu nepasarea.
Nu pot face parte din categoria celor care trec mai departe atunci cand vad o victima agresata. Pentru ca nu sunt capabila sa nu imi pese. SI, da, judec - judec dupa standardul meu de valori. DIn nou, nu imi pot opri creierul si ratiunea sa nu isi dea cu parerea.

Nu confund toleranta cu nepasarea. Insasi cuvantul "toleranta" deschide aria unei discutii interminabile....sustinuta in tot acest timp pe subiectivismul si relativismul opiniilor interlocutorilor...
Eu nu vreau sa judec pe nimeni, asaaaa in general... Nici mie nu mi-ar place sa faca asta cineva cu mine. Consider ca e stramb sa cred ca eu as fi mai breaza ca altii (referindu-ma la situatii obisnuite, cotidiene). In ce priveste actele antisociale din societate, le pot cel mult comenta. Exista o diferenta intre a judeca si comenta. A judeca presupune automat si a condamna. Sentinta ce trebuie sa urmeze ca urmare a echilibrarii situatiei. Eu nu pot face asta. Sint institutii oficiale care vegheaza la respectarea legilor. Daca observ ceva ilegal (ceea ce nu mi s-a intimplat pana acum) in nici un caz nu m-as arunca in valtoarea violentei/agresivitatii la inaltimea si greutatea mea corporala (romaneasca sic!). As putea insa sa pun mana pe mobil, politia, salvarile, pompierii sint prezenti in cel mult 7 min. Nu cred ca am stofa de eroina dar nici de lasa. Urasc venal nedreptatea si neadevarul. Dar de aici si pana la a imi pune viata in pericol in mod inconstient sau constient chiar, e cale lunga. E vorba despre raportul de forte. Chiar si in legitima aparare din victima poti deveni agresor daca nu apreciezi corect situatia in care te afli si ceea ce faci, astfel incit poti ajunge sa comiti la rindul tau un fapt antisocial. In fine, discutam discutii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela27 spune:

Noi suntem de vina pt ca ii primim pe straini ca si cum ar fi toti regi ,cand vin in Romania ..De aceea ne primesc cum ne primesc in tarile lor ..Normal ,de ce sa sara repede s-o salveze..va fi cu un roman in minus in Italia ..Sper sa imbatraneasca ala in inchisoare ,ceea ce nu cred prea era tot numai zambet..Romanii rai sar repede in ochi dar cei rai din alte tari straine nu ..Oricum de vina sunt astia buni care ne conduc tara ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

..Oricum de vina sunt astia buni care ne conduc tara ..

Asta a fost rezolutia zilei ....de la un popor manipulat de vuvuzelele mogulilor media .... somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

Citat:

Am citit pe un ziar national despre moartea romancei din Italia si m-a miscat drama ei.
Dar, ce m-a socat, au fost comentariile romanesti de la articol.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/ucigasul-romancei-maricica-hahaianu-a-ajuns-dupa-gratii-909594.html

Las la o parte idiotenia criminalului italian.
Nu pot sa inteleg insa de ce asa de multa rautate in randul celor care comenteaza la acel articol.!! Ce fel de oameni sunt astia? Ce monstri sunt liberi pe netul romanesc?
Cum e posibila asa de multa rautate?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

asta e un mesaj al unui om inteligent? oameni buni, sunteti cazuti din luna sau chiar e la moda sa faci pe nestiutorul acestor vremuri? probabil din categoria celor care dau de 5 ori pretul pe un produs bio, cumparat din pta romana....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

nepotzica, nu imi ramane decat sa te invit sa ne conginvi ca tu esti cea inteligenta aici :))

Mergi la inceput