vreau sa ma educ(3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Si am o intrebare, ca poate asa o inteleg si pe fie-mea: care este explicatia ta pentru ca nu te legi sau inchei la haine nici cind simti ca-ti intra frigul peste tot. Agata dirdie, dar geaca tot cu mina o tine... insa isi pune manusi, citeodata numai pe mina cu care o tine, cica ii ingheata mina pe geaca.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Exact, asa se poarta manusa!
Si cand va avea un superb mantou de blana (merge si de stofa), in mana aia trebuie sa tina si cealalta manusa.

Este o impresie ca intra vantul si frigul - din contra, mie mi se pare ca "ma adun" mai bine, si ca altfel ma sufla pe dedesupt. Ba, la tinutele ne-sport am si posete cu toarta scurta, pe care le port pe incheietura mainii cu care imi tin haina - dar ceva mai jos, in dreptul taliei, nu la gat.

M-am intrebat si eu de ce, si am doua explicatii: imi primul rand cred ca e gestul omului nesigur (eu am fost, in adolescenta, patologic de timida), care asa se agata de cineva - macar de el. Aceeasi categorie are mari dificultati in controlul miscarii mainilor - daca te tii de haine, macar cu una nu gesticulezi. Mie mi-a trecut demult timiditatea, si am invatat sa-mi stapanesc gesturile - dar (ajung la al doilea rand) - a intervenit obisnuinta, a doua natura.
Problema se pune vara, cand ai doar cate o haina - ei bine, cazu' se rezolva cu margele lungi de care te poti tine sau cu care te mai poti juca sau primavara cu esarfe - completat cu posetele cu bretea lunga (si la astea mai poti lega o esarfa daca n-ai la gat - si te-ai scos).
(Oricum, o doaga lipsa cred ca am daca sunt in stare sa scriu atat despre gesturi banale).

Off: Voiam sa-ti spun ca ti-ai botezat copiii cu nume atat de frumoase si de speciale! Au un parfum pe care l-am remarcat demult, dar mi-a fost jena sa-ti scriu numai despre asta!
Si lasa fata - o Agata e musai sa-si prinda elegant haina cu mana inmanusata in catifea/antilopa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mediajust,

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nici eu nu ma inchei la haina. Poa´sa bata vantul turbat, eu o tin cu o mana, evident inmanusata. Mi se pare tare elegant felul asta de a purta o haina si in plus de asta, nici mie nu mi se pare ca e mai bine cu haina incheiata dpdv al caldurii.

Exceptie face situatia in care port o haina cambrata si relativ stramta, care sta bine incheiata.Sau o haina care are curea, centura in talie. Atunci e alta poveste. Altele, ceva mai largute, parca sunt un sac, optic nu imi place.

Daca ma gandesc bine, intotdeauna am umblat cu haina descheiata, spre disperarea mamei mele care daca ma intalnea prin fata blocului ma incheia la geaca. Asta era primul contact. Apoi ma intreba unde mi-e caciula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nelia, seminte de in = flax seeds

http://en.wikipedia.org/wiki/Flax

Le folosesc pe cele maro, dintr-alea aurii nu am vazut niciodata.
Neaparat sa le rasnesti, sunt foarte mici, au coaja groasa si se pierde mult din ele daca sunt mancate nemacinate .

Fulgi de grau germinat si fulgi de secara germinata cumpar de la Granovit. Sunt grozavi Granovit astia fiindca folosesc o metoda ne-termica si se pastreaza bunatatile din germeni.

http://www.granovit.ro/produse.htm

Te rog, zi si tu cand ai timp retete cu avocado!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Denizel, da, le caut acum si le pun. Daca nu le mai am scrise, trebuie sa le scriu si asta dureaza... poate mai la noapte. Multumesc pentru detalii, incerc sa ma uit si eu pe aici, pina acum nu am cautat, habar nu am daca exista, dar probabil ca da...

Ei, daca este sa ma iau dupa felul in care scriu aici pe forum doamne ca Mediajust si LadyJ , atunci ar trebui sa-i iau mai bine o pereche de manusi elegante decit sa-i tot spun sa-i inchei geaca.

Da, asa fac si eu: intii ii inchei geaca si apoi o pup! La capitolul caciuli m-am scos cu sepcile, le adora si are toate modelele si culorile, care de care mai chic. Ii stau si bine, mai bine decit cu caciula, desi iarna isi pune si ea caciula, ca e prea ger ca sa iasa fara. Dar cu geaca cum am spus...

Mediajust, multumesc pentru aprecieri! Si mie imi plac si, in plus, mi se pare ca merg tare bine cu personalitatea lor. Si vad ca si lor le plac... inca.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

M-am intrebat si eu de ce, si am doua explicatii: imi primul rand cred ca e gestul omului nesigur (eu am fost, in adolescenta, patologic de timida), care asa se agata de cineva - macar de el. Aceeasi categorie are mari dificultati in controlul miscarii mainilor - daca te tii de haine, macar cu una nu gesticulezi. Mie mi-a trecut demult timiditatea, si am invatat sa-mi stapanesc gesturile - dar (ajung la al doilea rand) - a intervenit obisnuinta, a doua natura.
Problema se pune vara, cand ai doar cate o haina - ei bine, cazu' se rezolva cu margele lungi de care te poti tine sau cu care te mai poti juca sau primavara cu esarfe - completat cu posetele cu bretea lunga (si la astea mai poti lega o esarfa daca n-ai la gat - si te-ai scos).
(Oricum, o doaga lipsa cred ca am daca sunt in stare sa scriu atat despre gesturi banale).

Eu nu cred ca-ti lipseste vreo doaga, cred ca ai relatat o introspectie de foarte buna calitate

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Denizel, reteta mea preferata, le scriu si pe celelalte, printre picaturi:

Guacamole

Ingrediente

2 avocado
2 lamii sau lime
1 ceapa rosie
2-3 linguri ulei de masline
1 ardei iute rosu

Facultativ: 1/2 lingurita praf chili, 1/2 lingurita cumin macinat si
1/2 lingurita coriandru macinat (eu nu pun, ca numai mie imi place gustul lor)

Se curata avocado de coaja sau se taie pe lungime, se scoate simburele si se taie cubulete sau se piseaza cu o furculita. Mie imi place mai mare, asa ca il prefer taiat.

Se adauga ceapa tocata fin (cu ceapa verde arata si mai bine) si ardeiul rosu (eu pun si o rosie taiata cubulete), zeama de lamie sau lime si uleiul de masline. Se pune sare, piper si alte condimente, dupa gust (si ardei iute daca va place mai iute). Eu o stiu de la o mexicanca si cind am gustat prima data, am zis ca-mi ia gura foc.

Se maninca cu piine prajita, gol (se pot pune brinza telemea taiata cubulete) sau cu 'tortilla'. Si se maninca proaspat facut, altfel, chiar daca lamiia intirzie innegreala, tot se schimba la culoare salata.

Se mai poate blendui totul (mai putin rosia, iar in loc de telemea se poate bune crema de brinza) si se pune iaurt sau smintina, galbenusuri fierte de ou. Iese ca o pasta, care se poate unge pe piine, pentru copii e excelenta. Si ceapa se poate inlocui cu usturoiul si se pot pune si castraveti proaspeti sau murati taiati marunt... mie imi place mai mult decit tzatziki. La fel cum se poate renunta la unele ingrediente, cum ar fi ceapa sau usturoiul, daca nu va place sau luati la servici sau la scoala si... intelegeti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ha, ha, nelia, chiar in seara asta am facut guacamole si l-am si dat gata cu totii
Dar fara ardeiul iute, in schimb cu usturoi si coriandru si cubulete mici de rosie. Delicios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

ati incercat avocado cu telemea sau branza de vaci si ceapa rosie? mie imi place cu usturoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nelia, Adela, multumesc mult de tot!!!!
Mi se pare groazava combinatia telemea, avocado, ceapa si tzatziki-ul facut cu avocado .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput