vreau sa ma educ(3)
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Am fost ani de zile tehnoredactor, insa de vreo 5 ani fac altceva. Nimeni de la scoala fi-mii nu stie ce facem noi exact. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Pai, ziceai ca fetita ta a povestit fetitei X cu ce va ocupati voi, iar mama X a zis ca fetita ta fabuleaza pentru ca in catalog scrie ca tu esti tehnoredactor.
Daca fetita X si mama X stiu, vezi ca asta s-ar putea sa insemne ca stie toata scoala .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mãmici de bãietel.
Raspunsuri
ladyJ spune:
citat din mesajul lui a_alinta lady j, stiu ca vin tarziu cu raspunsul, dar deh, timpul asta! pentru mine nu sunt vise si nici scuze ceea ce am zis, copilul este mult mai puternic decat adultul pentru ca in mod normal, un copil nu taie firul in 14, iubeste pe toata lumea , indiferent cum e , nu filozofeaza si nu il ranesc fapte facute de oameni care il iubesc, pentru ca el stie asta, ca este iubit, o simte ca pe al 7 -lea simt. alina |
Alina, e dragut daca tu chiar crezi asta, defapt tu te bazezi pe puritatea copilului cand sustii ca e mai puternic. Asa-i?
Insa, sa nu crezi ca pe un copil nu il ranesc faptele(negative) facute de oamenii care (zici) il iubesc. Pai cum sa nu-l ranesca? Copilul e si el om, are sentimente, el de ce ar trebui sa fie imun la durere? Nu ..el sufera mai mult chiar decat adultul! Adultul se poate opune, poate riposta..copilului nu i se permite asta, copilul nu poate pleca dintr-o relatie abuziva sau uracioasa, el e dependent de parinte.Deci cu atat mai rau pentru el cand e ranit! Trebuie sa stea sa inghita toate nemerniciile unor parinti incapabili si isterici.
Copilul nu simte dragostea cu al 7-lea simt . Copilul are nevoie sa-i arati dragostea. Daca tu nu i-o arati el sarmanul VA SPERA ca ea exista, va ajunge sa se minta singur, pentru ca doar asa poate continua.Stii cat sufera un copil care nu se simte iubit? ENORM.
N-ai auzit niciodata adulti care spun : ´´mama ma batea cu parul, ma lega de pat noaptea si ma punea la colt, dar..eu stiu ca defapt m-a iubit...´´ Inceputa in copilarie de NEVOIE, minciuna asta, credinta asta falsa ramane in om si ii creaza o multime de conflicte.
Eh..uite despre asta e vorba. Niciun al 7-lea simt,e realitatea care ne loveste frontal.
PS- crezi tu ca un copilas nu despica firu-n 14?
daca ai sti ce e in mintea lor, cate scenarii isi fac, ce ganduri isi construiesc..
ladyJ spune:
citat din mesajul lui denizel Lady, credeam ca nu mai intrebi . Ca sa stii ce e bine si ce e rau e nevoie de un sistem de referinta. Io il am, banuiesti tu pe unde bat io... . |
Da, banuiesc
Dar ce facem cand ne adunam mai multi cu sisteme de referinta diferite? mergem sau nu pe calea de mijloc?
a_alinta spune:
lady j, eu vorbeam de copii normali, si chiar daca nu sunt draguta, cred in ceea ce spun.
olympia spune:
Nelia, felul in care invatam e aproape la fel de important ca si ceea ce invatam. Daca Agathei nu-i place singura, n-o lasa (inca) singura.
Ma gandesc ca poate n-ar fi rau sa incerci s-o cooptezi si pe Tudora de pe acum in sistemul vostru de a face teme, sa stea cu voi si sa coloreze sau sa scrie si ea ceva usor. Poate la un moment dat Agatha vrea sa fie exemplu, sa demonstreze ca-i mare, sa termine mai repede sau chiar sa o ajute pe cea mica. Asta ar fi idealul, dar stiu bine ca-i greu de atins!
Intre ai mei fiind diferenta mare de varsta, ai zice ca asta poate functiona, dar cel mare nu prea lucreaza acasa si fata intreaba "de ce eu trebuie sa fac si el, nu?" iar el n-o ajuta deloc ba o si necajeste ca "eu la varsta ta stiam, faceam... nu ca tine", asa ca-i tin in camere separate. Imi tot propun s-o las libera pe cea mica, dar nu vrea in ruptul capului nici sa se apuce de teme fara mine, jeleste si tipa, ca nu poate, nu stie, e greu. Nici cand are de copiat, nu vrea, imi cere sa-i dictez eu.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
viviana spune:
Neatza, Denizel nici eu nu o sa prea intru azi pe aici, cam am trebusoara.
Habar nu am sa-ti raspund la intrebari.
Crezi ca eu am mai vazut si altceva in fata ochilor?
Sa-ti povestesc toata gama de emotii pozitive si negative pe care am avut-o facand asta? N-are sens.
Nici nu iti poti imagina ce lupta s-a dat in mine cu privire la X.
Cate sentimente contradictorii am avut pana am reusit sa ma calmez si sa las lucrurile sa curga de la sine...
Sau de cate ori nu-mi venea sa-i interzic fi-mi orice relatie cu x?
Sau cand a vorbit cocoana cu directoru' si i-a spus ca atunci cand fi-sa a fost bolnava fi-mea nu a vrut sa-i dea lectiile? Nu conta ca si fi-mea lipsise in aceeasi perioda cu aceeasi boala si habar nu avea de lectii! Si apoi diriga o cearta pe fi-mea la scoala spunandu-i ca nu e o buna colega.
Sau cand a vorbit cu nu stiu ce profesori si le-a spus ca stie ca odrasla mea primeste note mari pentru ca e dulcica si profesorii o plac. Odrasla mea care nu a fost niciodata prima din clasa!
O chestie draguta de care am ras cu fi-mea s-a petrecut cand fetele au fost bolnave. Intr-una dintre conversatiile fi-mii cu mama lui X asta ii spune ca fi-sa a fost mai bolnava decat ea si ca trebuie sa aiba grija de X la scoala.
I-am spus fi-mii: "Asta e atat de tacanita incat nu te lasa nici sa fii mai bolnava decat fi-sa!"
Ei bine, si tot timpul ma intrebam de ce i se intampla fi-mii asa ceva? Fara sa aiba nici cea mai mica urma de vina. De ce eu sunt pusa in situatii penibile fara sa am vreo vina? De ce s-a ajuns la asemenea grozavii si pentru ce sunt eu trasa intr-o mlastina pe care am ocolit-o toata viata?
Si toate astea dupa ce i-am dat sa inteleaga ca nu trebuie sa mai converseze cu fi-mea.
De ce din cauza unei persoane perfectioniste, narcisice, compulsive, care crede ca totul i se cuvine, care cere sa primesaca totul atunci cand vrea ea, care nu suporta ca inaintea fi-sii sa fie altcineva si care calca pe cadavre pentru asta a trebuit eu sa ma comport contrar caracterului meu?
Azi lucrurile sunt OK. Dar, a ramas in stare latenta temerea ca daca intr-o zi o luam de la capat?
Ce mama ma-sii mai fac? Ca mi-am aruncat pantofii cu tocuri de 10!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
anca_a spune:
Mi se pare mie sau de fro doo zile-ncoace cineva (nu dau nume, persoana emportanta-n or'ce caz) se foloseste de timpul nostru si de sub'ect ca sa-si etaleze p-aci toate calitatile aaaaa, pardon defectele?!
Cat priveste realitatea care bate filmul, parca e prea de tot, zau asa.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui a_alinta lady j, eu vorbeam de copii normali, si chiar daca nu sunt draguta, cred in ceea ce spun. alina |
A, pai si crezi ca eu despre ce anume vorbeam? Crezi ca doar copiii ´´anormali´´ au nevoie sa le arati dragostea? Aia ´´normalii´´ o simt cu al 7-lea simt?
Ok, crezi cum vrei, am impresia ca vorbim limbi diferite.
rrox3 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ralucis
rrox, era vorba de ceea ce i-a zis terapeuta, Citez din mesajul lui accept: "Eu am fugit de terapie dupa ce mi s-a spus...'pareti un om care pune mare pret pe libertate...pot sa intreb de ce v-ati casatorit?'. Eu una asta inteleg din mesajul terapeutei. |
Probabil era o intrebare cu scop exploratoriu. Sa vada cum raspunde la ea. D-aia am zis ca nu e indicat sa extragem din context... ca iese altceva.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui nelia
Am glumit, ca nici nu citisem tot, doar rasfoisem... dar am dormit rau asta-noapte, pentru ca iar am avut o incontrare cu Agata (nu cearta, ci discutii asa, ca de la student la student, ma rog, elev). Si ea imi explica cam ce-mi spun Accept si Denizel, iar eu ii spun cam ce spun Rox si Viviana. Abia acum ma duc sa citesc... mi-am luat si cafeluta, ca dimineata, in fuga mea sa-i vad pe toti la timp pe unde trebuie si cu ce trebuie, nici de aia nu am timp. Abia astept sa vad ce ati mai discutat. Asa-mi place sa va citesc, de nu mai pot. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
nelia daca tot te pui pe citit, mai citeste o data ce am scris eu, ca, nu e aproape identic cu ce scrie accept, nu cu ce scrie viviana. Ba chiar am revenit si ti-am dat o idee de explicatie, de ce nu s-a responsabilizat Agata cand i-ai lasat tu mai multa libertate.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui viviana Sau cand a vorbit cocoana cu directoru' si i-a spus ca atunci cand fi-sa a fost bolnava fi-mea nu a vrut sa-i dea lectiile? Nu conta ca si fi-mea lipsise in aceeasi perioda cu aceeasi boala si habar nu avea de lectii! Si apoi diriga o cearta pe fi-mea la scoala spunandu-i ca nu e o buna colega. |
Viviana, ce porcarie mai e si asta? Pai diriginta nu stia ca fiica ta a lipsit si ea, exact in aceiasi perioada? Cum adica sa o certe ca nu e buna colega???La scoala???
Si de cand se implica directorul in problema ´´colega nu imi da lectia´´?
Ei bine, si tot timpul ma intrebam de ce i se intampla fi-mii asa ceva? Fara sa aiba nici cea mai mica urma de vina. De ce eu sunt pusa in situatii penibile fara sa am vreo vina? De ce s-a ajuns la asemenea grozavii si pentru ce sunt eu trasa intr-o mlastina pe care am ocolit-o toata viata? |
Pai nu te intreba ´´de ce´´. Ca nu e nimeni de vina, asa la modul direct. Femeia aia are probleme grave, acum, pe masura ce dai detalii imi suna a hartuire, o tampenie in care e implicat insusi directorul scolii, plus diriginta.
Deci in acest caz, nu stiu, mi-as muta fata de la acea scoala, situatia mi se pare ca un scenariu prost, nu se poate asa ceva!
De ce din cauza unei persoane perfectioniste, narcisice, compulsive, care crede ca totul i se cuvine, care cere sa primesaca totul atunci cand vrea ea, care nu suporta ca inaintea fi-sii sa fie altcineva si care calca pe cadavre pentru asta a trebuit eu sa ma comport contrar caracterului meu? |
Nu trebuie sa te comporti contrar caracterului tau. Nu iti cere nimeni asta, pui problema gresit intrebandu-te la nesfarsit ´´de ce?´´. Adica daca situatia e asa de grava, ia ce masuri stii tu, comporta-te astfel incat sa iesiti de sub amenintarea asta.
Nu vad de ce ai suporta tu chestiile astea venite de la o straina, serios acum.
Imi e neclar de ce mama lui X s-a fixat taman pe fiica ta, care zici ca oricum nu e cea mai buna din clasa. De obicei narcisicii lupta la ´´top´´, se iau la tranta cu cei mai buni, au nevoie de asta.
Ciudata treaba, oricum.