Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Ioana, cum am reusit sa iti spun si miercuri: totul e bine cind se termina cu bine!
Ma bucur mult pentru voi, si pt tine ca ti-ai eliminat din minte temerile!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Citat:
citat din mesajul lui Dienutza

Viviela, am citit si eu pe blogul tau schema de diversificare recomandata de OMS. Cred ca pe aceasta schema voi merge si eu. Ramane doar sa vad ce mai imi spune si pediatra la urmatorul consult (care va fi si startul duiersificarii). Tu ai inceput deja diversificarea pe aceasta schema?

Diana, mamica Evei (18.05.2010)

Pura coincidenta cred: dupa ce a "mozolit" si Mateo merisor, ieri (adica miercuri) joi a avut 2 scaune.
Sa fie efect placebo la mama, si sa mi se fi parut ca a avut 2 scaune:)?

E absolut o coincidenta, clar.
Insa asa cum descrii: dadea sa plinga cind i l-am luat, chiar daca depunea un super efort sa si-l tina la gura.

inca nu, damian are doar 4 luni si jumatate, ma mai relaxez pana pe la 6 luni. i-am dat o felie de mar sa mozoleasca, am zis ca o sa-mi manance si mana...si a fost tare nefericit cand i-am luat-o .

Traiesc in Orasul Alandala

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

a, si am uitat sa va intreb: ce vaccin se face la 4 luni?
la primul am mers pe varianta pentaxim, dar la cel mic am optat pt infanrix. la 2 luni am facut infanrix hexa, acum ce se face?
ca am intrat in ceata cand am vazut ca infanrix penta nu e totuna cu infanrix ipv-hib. si mai citeam ca unii medici de familie habar n-au si fac copiilor unul din ele, crezand ca e acelasi lucru (ambele sunt pentavalente), dar ca de fapt nu e tocmai corect.

eu sunt pe langa, poate ma lamuriti si pe mine, sa ma duc cu tema facuta la medic luni, cand avem programare pt vaccin.

ca sa nu zic ca saptamana trecuta n-am avut ce face si am citit iarasi despre teoria conspiratiei in materie de vaccinuri si iarasi am fost zdruncinata in decizia de a vaccina copiii . uf, e tare greu sa decizi in necunostinta de cauza...

Traiesc in Orasul Alandala

Eu va intrebam la un moment dat daca se pot administra de la producatori diferiti si ramasesem chitita pe GlaxoSmith Kline...
Cum persoana care mi-l promisese nu a mai reactionat si cum copilul implinise deja 5 luni (si eram restanti cu vaccinul de 4 luni) am facut Pentaximul, despre care Alina daca nu ma insel spunea ca l-a cumparat la primul copil.

Cum am avut girul pediatrei, nu am nici o temere, ba mai mult: copilul nu a avut nici o reactie, s-a comportat foarte bine, nici nu am stiut ca am avut copil vaccinat.

Bineinteles ca inainte am incercat sa gindesc logic: avind in vedere ca sunt aceleasi tulpini de dincolo...e ca si cum as fi luat Paracetamol in aceeasi concentratie, de la producatori diferiti...

Nu dau sfaturi: doar va povestesc ceea ce am "trait" noi.

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Sabina, vreau si eu sa fiu fetita ta!
Foarte faina surpriza! Bravo!

Legat de activia si eu am citit niste bizdriganii - ca nu mai pun gura... daca intereseaza pe cineva trimit pe mailul comun informatia...

Brinza calcica - reteta si aici: http://retetebebelusi.ro/branzica-calcica-de-casa/ dar probabil ca e mai bun cu un iaurt cu o cultura lactica...reala cit de cit, si nu activia. Reteta data de mine e aceea clasica, cu tableta de calciu lactic.

LAura - ce "departe" esti tu fata de noi, cu papica!
din ceea ce spunea Artu - dupa cele studiate - avind in vedere ca este produs lactat, de origine animala deci, cred ca mai poate astepta... e doar o parere!

Fericita, puiul

Mary, am primit si eu saptamana trecuta emailul ala sinistru legat de iaurturile cu probiotice.La el te referi nu? Pai oare si atunci ce iaurt o fi bun de pe piata de consumat? Aveti ceva idei? Ca oricum, nu stim ce bagam in noi, din pacate...

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Se numea "iaurturi letale" si am ramas siderata de faptul ca activia contine o flora care nu se gaseste in intestin never, ci acel bifidus cica ar exista de fapt in vagin.
O fi timpenii, asta reproduc si eu! Dar repet: m-a ingrozit!
Am trimis acel mail si pe contul comun.
O fi din categoria celor care sunt puse sa desfiinteze un brand, cum spunea Nana... insa eu Activia nu mai consum!

Si in acest context: NAAAAANAAAAAA, THEEEEEEOOOOOO, EEEEEOOOO!!!! HAIDETI LA JOACA!!!!

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Vivela - vad ca au mai scris fetele despre vaccin. Noi am facut la 2 luni infanrix hexa, acum la 4 - ipv-hib, la 6 urmeaza sa facem iar hexa.
Aporo de scoruri: eu le-am gasit de departe cel mai ieftin la farmacia tei (cauta cu google) - 210 lei(ipv-ul). se poate cumpara din timp vaccinul si pastra la frigider, intr-o ladita in care nu umbli des, ca e sensibil la variatiile de temperatura. L-am transportat intr-o gentuta termica.

Ioana(arturicii) - astept cu mare curiozitate sa incepeti autodiversificarea, te rog din suflet sa descrii ce si cum se intampla la voi.
Aceeasi rugaminte catre alte mamici care si-au propus blw exclusiv.

Mary - vreau si eu articolul despre activia, dai un mail?
Da, ma intrebai cum e cartea despre BLW. Inca n-am terminat-o, insa prima jumatate mi se pare de foarte mult bun simt si logica. Coincide 100% cu viziunea mea de crestere a Mariei.

Ioana - m-a impresionat si pe mine experienta voastra cu medicii! Ma bucur ca ati avut in final parte de vesti bune

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Corina, m-am achitat de sarcina!

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Corina: felicitari pt risul colorat!
Si la noi s-a terminat partida de joaca la 00.20.
Stiu ca nu trebuie stimulat excesiv...dar ce sa fac daca nu arata ca ar vrea sa doarma: scuipa sin sau suzeta si se pune pe vorbit si pe ris.

Vivela: pentru sondajul tau: nici eu nu mai calc decit camasile. Daaa, avem camasi:)! Pun eu poze sa vedeti acusi... zilele astea!

July Morning: ce-i ala? carucior...si mai ce ?:) Ca am vz ca se transforma in ceva... si nu-mi dau seama ce e...

FETELE: Cosmina - JulyMorning a cerut parola, stiu ca se incadreaza din toate pct de vedere si i-o dau, pina revine Theo din concediu

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

am nevoie de ajutor :)
am trimis sotul sa cumpere natrum sulfuricum ch 5 si nu a gasit
nu a gasit si atunci i-am spus sa ceara ceva pt muci si tuse provocata de muci
a venit acasa cu un siropel Stodal
voi ati administrat picilor?
am vazut ca are ceva continut de zahar...

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Chiar daca are zahar, decit alte preparate farmaceutice... am dat Stodal si a fost foarte bn - la 2-3 administrari nu mai tusea, ca e pt tuse, nu muci sau alte alea...daca spun bine.

Fericita, puiul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikolett2445

Vero
pt muci eu am folosit ser fiziologig la greu,mult ser ,a inceput sa rada chiar torn 1 ml in nara astept sa inghita ..sa respire...sa-si revina ...apoi iar 1 ml ,apoi trecem la cealalta nara
la o raceala 250 ml ser pt 2 copii
am citit pe net ca o tehnica folosita de dr pediatrie in spital ar fi seringa de 10 ml cu ser turnata cu jet repede in nara copilului,iar pe cealalta nara vor curge toti mucisorii....nu am folosit decat 2 ml turnati rapid
posibil ca copilul sa se sperie si sa aiba senzatia ca nu poate respira

Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)

Moama, 250 ml??? Ca pentru scufundari de multa apa/ser!!!!
Cum spune Vero - nici eu nu prea am curaj, macar cu Sterimarul care trimite apa salina in jet... de cele mai multe ori se zbate, iese chestia din nara si apa ii ajunge in ochi... nu mai spune nimic, doar rasufla usurat si stranuta pentru deranjul pe care i l-am facut la nasuc...

Fericita, puiul

Mergi la inceput