-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Si io vreau sa stiu cum faci cu curentu'? Ai contor in casa sau pe holul blocului?

Si vreau sa stiu ce-i aia "mancare foarte buna" sau "mancare selecta".

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust
Capcaunule, cum Dumnezeu 50 de lei curentu'?

Uite-asa! Becul tau de 100W din tavan consuma cat frigiderul meu.
Si vecinul meu se minuna cum de plateste dublu la curent in conditiile in care ei sunt doar 2 si au si mai putine camere. L-am pus sa-si puna becuri economice in toata casa, sa nu mai tina aerul conditionat vara, sa mai lase politica de la televizor (care si ea consuma 100W pe ora), sa nu spele rufele la aproape o suta de grade ci la "economic". Si-a injumatatit brusc factura. Incercati si voi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Capcaunule, cum Dumnezeu 50 de lei curentu'?

Uite-asa! Becul tau de 100W din tavan consuma cat frigiderul meu.
Si vecinul meu se minuna cum de plateste dublu la curent in conditiile in care ei sunt doar 2 si au si mai putine camere. L-am pus sa-si puna becuri economice in toata casa, sa nu mai tina aerul conditionat vara, sa mai lase politica de la televizor (care si ea consuma 100W pe ora), sa nu spele rufele la aproape o suta de grade ci la "economic". Si-a injumatatit brusc factura. Incercati si voi.

Pai io deja am becuri de-alea (cred), AC, nexam, vara ma coc la 29 de grade in casa, 28 noaptea, la TV ma uit 2 ore martea, de la 23 la 01, si doua ore joia, de la 23 la 01, in rest copilul ce se mai uita, la cate un desen, si sotul, la emisiuni de cultura generala. Masina de spalat n-am. Am 2 camere. Posibil frigiderul sa consume, ca e de-ala vechi, dar n-am cum sa scap de el, ca-i al proprietarului.

Vezi sa-i spui vecinului ca, la "economic", se incarca masina doar pe jumatate, aka 2,5 kg de rufe uscate.

Mergi la inceput

Acum, tu fiind un caz aparte, sa o luam metodic:

1. Ce varsta au copiii tai? In functie de varsta, ce cheltuieli aveti? Cresa, gradinita, scoala? Pampers, lapte praf, servetele umede, cosmetice, altele? Haine, incaltaminte? De ce provenienta sunt? Noi? Romanesti, chinezarii, turcisme, lucruri mai bune? SH? De unde le cumperi? La ce preturi?

2. Mancarea, de unde o cumperi? Cat te costa, saptamanal? Ce cumperi, cand cumperi? De la care producator?

3. Faci cumva naveta, tu sau sotia? Daca da, cat se duce, lunar, pe naveta? Mergi/mergeti la serviciu cu mijloace de transport? Daca da, cat se duce pe transport?

4. Sapun, sampon, deodorant, detergent, hartie igienica, alte chestii de menaj, de unde, de care si cu cat?

5. Cati bani alocati, lunar, situatiilor neprevazute? Sa-i pui deoparte, acolo, pentru reparatii, medicamente, doctori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

La asta cu becurile m-ai prins - da' trebuie sa fac o socoteala, daca nu mai lucrez noaptea nici nu mai castig, nici lumina nu mai ard - asa ca ce-am facut?!
(Am un bec din asta in baie, are o lumina ciudata rau, nici sa ma pieptan cum trebuie nu pot).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mancare foarte buna inseamna fructe peste fructe, mancare gatita de noi, carne, legume proaspete, oua. Multe lactate, peste, miere. Prajituri si placinte dese facute de noi (cerere mare). Cat mai putine e-uri, fara sa dam insa in mania bio.
Familie de 2+2 ne invartim rezonabil la 1500 lei. Acum, de cand cu gradinita putem spune ca am coborat la sub 1400 pentru 2 + 1 si un pic.

Fara salamuri, fara sucuri (singura exceptie este sucul din protocale stoarse in magazin), fara prajituri din comert, fara bomboane, alcool si cafea doar la ocazii. Chestiile astea mananca si banii, si sanatatea.

Mergi la inceput

Citat:

La asta cu becurile m-ai prins - da' trebuie sa fac o socoteala, daca nu mai lucrez noaptea nici nu mai castig, nici lumina nu mai ard - asa ca ce-am facut?!
(Am un bec din asta in baie, are o lumina ciudata rau, nici sa ma pieptan cum trebuie nu pot).

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Da, e altfel de lumina, o lumina mai de chiorala, asa, nush cat de benefica e pentru aia de au probleme cu ochii, ca mine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mancare foarte buna inseamna fructe peste fructe, mancare gatita de noi, carne, legume proaspete, oua. Multe lactate, peste, miere. Prajituri si placinte dese facute de noi (cerere mare). Cat mai putine e-uri, fara sa dam insa in mania bio.
Familie de 2+2 ne invartim rezonabil la 1500 lei. Acum, de cand cu gradinita putem spune ca am coborat la sub 1400 pentru 2 + 1 si un pic.

Fara salamuri, fara sucuri (singura exceptie este sucul din protocale stoarse in magazin), fara prajituri din comert, fara bomboane, alcool si cafea doar la ocazii. Chestiile astea mananca si banii, si sanatatea.

Bai, e ciudat. Vezi ca ti-am pus si cateva intrebari, tre' sa mai adaug una.

Noi luam multe banane, cam 2 kg o data la 2 zile, ca se consuma mult. Mai luam mere romanesti, ionatane, si grapefruit si portocale, pentru suc la copil. Si eu gatesc, prajituri nu fac, ca nu stiu. Legume proaspete, din piata. Oua, OK, desi sunt alergica. Carne, peste, NU, ca suntem vegetarieni. Lactate multe si miere, da. Alcool si cafea si tutun, nexam. Eventual o bere fara alcool. O doza. Dulciuri mai luam, recunosc, Heidi si Milka si Kinder.

Zici de 1.500 lunar, mancarea, OK, raman 500 de lei, din astia platesti toate facturile, plus cheltuieli de gradinita/scoala, plus imbracaminte/incaltaminte, plus ce am mai scris eu acolo???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Benefica rau, deci trebuie sa mai adaugam si ochelarii la lista.

Mergi la inceput

Citat:

Benefica rau, deci trebuie sa mai adaugam si ochelarii la lista.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Io am deja, numai 400 de lei au fost. :D Fara controlul de rigoare.

Mergi la inceput