-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui libelula
educatie buna inseamna, pentru mine, in afara de gradi/scoala, activitati extracurriculare - inot de exemplu, si aici vezi afirmatia lui stockholm, cum ca inotul fetitei, in valoare de 200 ron, i-a dezechilibrat bugetul, ceea ce este departe de normalitate. mai inseamna un curs de dans, patinaj etc, cam ce ii place copilului. pentru mine mai inseamna si sa duci copilul sa vada un muzeu, intai in tara, apoi in afara. sa ii arati si alte tari, alte civilizatii. ca doar de aia l-am facut, sa o duca mai bine decat mine.

PS. Acu am inteles de ce vrei sa lucrezi la negru ...

1. vroiam sa muncesc la negru, pentru a putea suplini veniturile ciuntite de statul roman, gen pensia bunicii si salariile parintilor bugetari, in prag de pensionare si ei. nu am spus niciodata ca vreau sa imi suplimentez veniturile pentru nevoile personale, ci sa suplimentez veniturile lor, reduse de stat. asa cum am explicat in topicul respectiv, nu mai reiau.

2. mai buna decat munca la negru, a fost inchierea unui contract de consultanta pe firma sotului, deja existenta. evident, asa ceva pot face cu inima deschisa doar cei care nu traiesc cu frica in san ca maine ii poate da seful afara. dar daca lucrezi de 5 ani in aceesi firma, cand trei proiecte de cateva zeci de milioane euro fiecare, au fost incepute si sunt derulate in continuare de tine, si le stii fiecare chichita, cand nu ai sefi jigodii, cand nu ai colegi care te sapa, pentru ca cei cativa lenesi sau incompetenti care s-au rulat, au zburat dupa doua luni maxim, atunci poti semna asa ceva cu inima deschisa. pentru ca cel mai rau lucru care s-ar intampla ar fi intrarea in faliment a firmei, situatie in care iti pierzi jobul, orice ai fi - salariat sau consultant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

De ce? Se sifoneaza costumul?
Eu zic sa recitesti postarea mea si mai ales citatul pe care l-am comentat cu coasa.

fraiera eu, ca n-am inteles ca stelele vacantei de 300 de euro (drumul inclus) erau cele de pe cer

tu poti reciti intrebarea mea referitoare la locul unde se desfasoara basmul asta, atata vreme cat locuinta e alocata cheltuielilor din cea de-a doua mie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna
fraiera eu, ca n-am inteles ca stelele vacantei de 300 de euro (drumul inclus) erau cele de pe cer

Cu 300 de euro o familie 2+2 poate merge si sta decent o saptamana la mare.
(Se poate si cu 200 de euro, dar numai la cort)
Este greu de acceptat adevarul? A scris si altcineva ca 1200 lei asigura o vacanta decenta la mare in 2+2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Selene, va doresc din suflet succes! Despre problemele personale eu n-am ce sa-ti zic - fiecare are o ierarhie proprie a prioritatilor.
Da, impozitul pe meditatii este vechi, functioneaza ca orice alt impozit, insa sunt foarte putini cei care isi declara aceasta activitate (vreo 200, din stiinta mea). Atata vreme cat "vinovatia" este impartita intre meditat si meditator (primul se bucura ca plateste mai putin, celalalt ca munceste nefiscalizat), nici nu se va legaliza prea curand obiceiul.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Intrebam pentru ca stiu doi profesori care s-au dus sa dea declaratie pe proprie raspundere privind meditatiile, cum ca dau meditatii in valoare de X lei pe luna, pentru a intra in legalitate, respectiv a plati impozit, si le-a fost respinsa declaratia, cum ca nu exista lege in acest sens. La Financiar s-au dus.

capcaunul, eu recunosc ca nu m-as descurca intr-o gospodarie. Imi este imens de frica de vaci si de cai, ba chiar si de restul orataniilor care m-ar putea ciupi/musca. Nu stiu sa am grija de o gradina, de o livada, sa plantez, sa ud, sa recoltez. Unde nu ma pricep, nu ma prea bag, ca risc sa se aleaga praful.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mediajust, uitasem sa-ti multumesc.

Sa stiti ca la noi se simte ca sotul a stat acasa luna asta (somaj tehnic) si ca nu a facut naveta. Cei 5 milioane destinati navetei sunt intacti. Luna viitoare o sa fie misto, ca atunci se va simti reducerea de 25% aferenta somajului tehnic.

ana, . Empatizez cu tine, ca noi ne "stim" de ceva vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaera spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Mihaela, trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca este normal sa platesti impozit chiar daca tu consideri castigul foarte mic. Obligatia de a plati impozit nu variaza in functie de marimea venitului.
Faptul ca nu platesti inca impozit in Romania se datoreaza proastei manevrari a legislatiei (voit proasta si ineficienta bineinteles-asta ma chinuiam sa explic aseara dar eram prea obosita si nu s-a inteles) dar sa speram spre binele tuturor celor ce inca muncesc in Romania ca acest lucru va avea totusi un sfarsit.
Pentru ca atunci cand tu nu te vei mai putea sustrage de la plata impozitului (cand oare???) nici vecinul nu va mai putea, nici magazinul din colt, nici avocatul tau sau un intreg institut sau firma de transport si atunci implicit si nivelul tau de viata va creste.
Intelegi acum, este un lant ce este tinut voit asa fara sa se rupa nicaieri zale pentru ca unii se imbogatesc insutit asa. Banii aia pe care esti sigura ca nu trebuie sa-i dai la impozite ii dai de fapt in buzunarele smecherilor pe alte cai.

eu stiam ca in alte tari exista un venit minim neimpozabil, dar poate ca ma insel eu.
si atata timp cat in Romania se poate ca unii sa se sustraga de la plata impozitului, tentatia e mare, cu atat mai mult cu cat cetateanul e revoltat ca impozitele lui se duc pe contracte defectuoase cu statul, pe masini/chirii de lux ptr guvernanti etc...
Abia cand aceste doua aspecte vor fi remediate (cand, oare?) poti sa ai pretentia ca si umilul cetatean cu un venit de zubzistenta sa scoata bucuros bani din buzunar ptr impozite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stockholm spune:

anka prefer fara copil decat sa mi se stranga inima ca nu potsa i offer ce vreau ;o fi egoism inconstienta spuneti i cum vreti da macar nu mai chinui inca un suflet

cat despre a manca pietre de cale ferata eu chiar le manac ca am ajuns sa muncesc si 17 ore pe zi si da sotul e bugetar si are un salriu asferent asa ca nu mi permit sa chinui 2 oameni adulti pt luxul de a avea un copil

p.s. cum crezi ca se simte mama me aacum bugetara fiind cu un salariu de 1000 de ron cu ditamai facultatea ala ctiv stiind ca eu muncesc de cand aveam 19 ani si de atat munca am ajuns inclusiv la spital la urgente ...

iti spun eu ca i se starnge inima si se simte vinovata ca nu am poate ajuta cu mai mult

eu sentiemntul asta never ever nu vreau sa l traiesc sa stii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sincer si eu ca si libelula ma cam enervam cand vedeam fluturasul de salariu si impozitele aferente. Dar intre timp am facut 2 copii (si am stat in medical big time, de' probleme), ai mei au avut ambii nevoie de operatii, interventii, bunicile nu mai spun operatii si terapie intensiva, copiii analize... daca le pun pe lista si trec alaturi preturile de la viena ...vaaaiii ... pai nici sa-mi vand casa nu cred ca le acopar!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Intrebam pentru ca stiu doi profesori care s-au dus sa dea declaratie pe proprie raspundere privind meditatiile, cum ca dau meditatii in valoare de X lei pe luna, pentru a intra in legalitate, respectiv a plati impozit, si le-a fost respinsa declaratia, cum ca nu exista lege in acest sens. La Financiar s-au dus.

Or fi dat peste vreo functionara grevista.
Nu cu declaratii pe propria raspundere se fiscalizeaza - ci activitatea se organizeaza intr-o forma juridica (de regula, PFA).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Cu 300 de euro o familie 2+2 poate merge si sta decent o saptamana la mare.
(Se poate si cu 200 de euro, dar numai la cort)
Este greu de acceptat adevarul? A scris si altcineva ca 1200 lei asigura o vacanta decenta la mare in 2+2.

n-am sustinut ca nu se poate. doar ca marea nu-i campu' cu flori.

imi place la nebunie cum raspunzi doar la partea din post care te aranjeaza, dar daca tot am dat reply, imi ia doar cateva secunde in plus sa intreb (a treia oara): unde se desfasoara basmul frumos cu mia de euro mai-mult-ca-suficienta? in gara? in cutii de carton? in apartamentul mostenit de la matusa Tamara?

Mergi la inceput