-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

LIBELULA mie mi s-a dezechilibrat bugetul cu cursul ala de inot.Si da as vrea sa o dau si la ceva dansuri,la patinaj,la engleza dar ... nu imi permit.Si pe urma va creste si cel mic,alte costuri.
Asta nu e insa un motiv de a nu mai face copii ... la urma urmei si eu am invatat sa inot dupa ce m-am dus la un curs abia la 17 ani Si na am ajuns la 40 de ani si fara dansuri sau patinaj
Subscriu si la ce a scris Mediajust referitor la educatia buna.
Iar la sugestiile cu jobul suplimentar,eu am unul si de-aia tot nu-mi ajung banii sa traiesc decent (nu mi-am mai permis sa merg la o piesa de teatru sau spectacol din anii '90 ).

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Asa este, cum a spus Mediajust, este nevoie de bani pentru educatie in Romania.
Insa, reformuland: cei ce nu isi permit educatia copiilor sunt doua categorii:
1- sunt cei ce nu au gasit cele mai bune metode de a economisi si care nu inteleg asta si chiar in continuare dau bani pe inutilitati sustinand ca 1000 euro de persoana nu ajung in Romania ca salariu -asa cum am citit eu ieri aici (nu ron, vorbeam de euro), si:

2- sunt cei ce au incercat tot insa sistemul prost la nivelul macro in tara ii impiedica sa asigure acesta educatie copilului. Ei bine, din nefericire, aceste familii aleg in general sa plece pentru ca nu mai au timp sa astepte schimbarea mentalitatii altora.
Asa cum am decis si noi, dar nu aleg sa inceapa cu datoriile in banci pentru ca asta i-ar duce in prima categorie automat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Pai concluzia e ca nu prea mai avem de unde sa economisim.
Eu tot nu am inteles inca cum de platesc unii atat de putin la en. electrica de exemplu.Vreau si eu ca la mine se cam aduna 150 lei odata la doua luni.
Iar la sugestia cu spalatul de kk la robinet versus servetele umede pe mine mai mult m-ar costa asa, avand in vedere ca ziua trebuie sa astept cca 5 minute minim sa se incalzeasca macar putin apa la robinet.Si al meu cam face kk de 2-3 ori pe zi minim.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Deci, de la solutii de a economisi, am ajuns la solutii de cum sa castigam cat mai multi pt a ne trimite copiii in calatorii pt a studia.

Da, foarte bine. Cand ai probleme cu banii(nu zic de tine special) si se cere nitica economie, poate n-ar fi rau sa ne gandim si la alte SOLUTII de castig.
Asta inseamna adaptabilitate si e mai ok asa decat sa stai cu frican-n san pana ´´trece criza´´, ca s-ar putea sa te afunzi atat de rau incat criza proprie sa nu mai treaca decat cu suplimentarea veniturilor.Deci e super ok sa ai ideea asta.
Cum ziceam, hai la munca nu la dat din gura. (nu tu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Domnu' capcaun, ba s-avem pardon, se fac in draci banci, benzinarii si biserici...

Io n-am vazut niciuna dintre tarile pe care le-ai enumerat tu acolo. Litoralul romanesc, de fapt o plaja izolata, mai aproape de Delta, asa, l-am vazut in 2007. In 2007 aveam 29 de ani. Ultima data fusesem la mare cu parintii pe cand aveam... 7-8 ani, cred.

Katya, servetelele sunt incluse in cheltuielile lunare. Costa cam 7 RON pachetul, nu Pampers, Happy. La Pampers servetele variaza pretul in functie de tipul de servetel - normal, sensitive, clean&play. Sunt 72 de bucati intr-un pachet. Cred ca lumea le-a luat in considerare si fiindca intra la capitolul "pentru bebe", pe langa scutece, biberoane, tetine si ce mai este nevoie.

ioanadara, eu recunosc ca la cablu TV nu vreau sa renunt. Ma gandesc ca macar atat merit si eu, doua seriale SF de doua ori pe saptamana. Cum postul pe care sunt difuzate e in grila extra de programe, asta este. Daca l-as prinde pe Net, poate ca as renunta la grila extra, desi grila extra include si History, extrem de interesant, si Bebe TV sau Nickleodeon, pentru Daria. Cartoon e o porcarie. Am mai spus ca farduri nu folosesc, la manichiura-pedichiura nu merg, la restaurant nu mergem, haine de firma, daca Takko sau Tex sunt firme, pot sa spun ca am in dulap cateva articole de la Takko si Tex, luate la reducere, ca am vrut sa am si ceva mai elegant, in caz de nush ce, Paste, Craciun, ziua fetei, sa ies bine in poza. Ca, in rest, traiasca SH-ul.

Concediu cu pat platit, hm, ala din 2007, cand nu aveam bebe, dar ne-a costat f. putin. Mese cu prietenii, no way la noi, ca n-avem prieteni aici, zau asa, nu ne viziteaza nimeni, nu vizitam pe nimeni, numai cumnata ce mai vine pe la noi.

Anul asta am mers la mama mea si la rudele mele de la Cluj, uite ca sunt obligatii pe care nu le poti evita, in sensul ca n-ai cum sa-i explici bunicii mele, care nu stiu cat mai are de trait, ca n-o sa-si vada stranepoata nici macar o zi anul asta. Sau mamei mele, ca o sa ma vada peste doi ani. Ultima data ma vazuse in octombrie 2009, dupa care, in august 2010, si ma va mai vedea prin august 2011.

Din fericire, Daria nu este inca influentata de reclame. Ii plac reclamele cu si pentru copii, gen Danonino. Dar produsul in sine il refuza, pe testate, zice "u pace Nanonino" (nu-mi place Danonino).

Singurul lucru dupa care a plans cu adevarat a fost o papusa. Pe care i-am si cumparat-o. Spun "cu adevarat" pentru ca mai plange ea si dupa altele, dar e un altfel de plans, ii trece daca ii explicam ca nu avem nevoie de chestia respectiva, ca nu dupa asta am venit sau daca ii distragem atentia. Cu papusa a fost altfel, e o papusa-bebe, se lipea de magazin si acolo statea, cu ochii tinta la papusi.

Ea este un copil... in trendul actual al topicului, adica prefera cartile in locul jucariilor. Are si jucarii, sigur, acum invata cifrele si literele cu ajutorul unui set de cifre/litere magnetice. Io ma bucur ca la 2 ani fara 2 luni face asta, sa vad cum o fi peste un an, doi.

Mediajust, ma bucur pentru acei oameni! Si noi cautam solutii, sotul vrea cu disperare sa plecam din Braila, ca s-a saturat sa se simta apasat de atmosfera de aici, maica-sa cam tine cu dintii de el, are motivele ei (povestea cu socrul, pentru cine stie). Azi-noapte am trimis iar CV-ul la 3 firme din Bistrita, la indicatia mamei mele. Instalatii constructii civile si industriale, tot proiectare, tot pe calculator, tot programe specializate. Sotul lucreaza din 2003 ca inginer proiectant instalatii nave, doar ca in septembrie 2008 a schimbat firma.

Referitor la legea impozitarii meditatiilor, chiar exista?

capcaunule, ca tu ziceai de asistenta medicala gratuita. Uite ca iar tre' sa ma duc cu fata la analize, ca iar nu mananca, plus sa ma duc pe mine la dermatologie, control+tratament, ca mi-a iesit pe piele o eczema care se tot mareste. Si n-o sa fie gratuit, cum n-a fost veci, pentru mine.

Si e figura la tine o chestie, intai ai spus ca se poate trai decent cu 2.000 de RON pe luna, asa, ca tine, acum ii demonstrezi miannei ca rezonabil inseamna 1.000 de EUR/luna, adica dublul decentei tale.

allinta, "O familie de 3 persoane poate trai decent avand un venit de pana la 2000 lei, fara sa-si numere dumicatii sau fructele pt familie.
Atat de decent, incat isi pot permite sa mai si puna bani deoparte pt situatii neprevazute.
Nu isi permit sa iasa la restaurant sau sa-si faca cine stie ce mofturi, dar se traieste civilizat si demn."

"Evident, o familie care are bugetul impovarat de rate la masina/casa, chirie, pampersi, lapte praf si cereale pt bebe, nu se poate bucura de acest venit, fiindca cheltuielile sunt prea mari."

Astept sa creasca bebe, atunci.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Deci, de la solutii de a economisi, am ajuns la solutii de cum sa castigam cat mai multi pt a ne trimite copiii in calatorii pt a studia.

Ne citim pe la alte topice.
Ce am avut de spus, am spus.
Nu ma intereseaza noul subiect care se dezvolta acum in paralel cu cel initial.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Sper ca ti-ai fluturat propria batista constatand ca nu avem probleme/viziuni/acceptiuni comune - altfel, il consider a fi un gest lipsit de politete.
Nimeni n-a vorbit de "studiat" in strainatate - chiar daca sigur ca poate fi o buna optiune.

Facem socoteli aici si ne "incaieram" inutil, zic eu.
Nu putem da o masura a decentei - poate doar putem cuantifica gradul de confort si accesul la servicii pe care ni le putem permite pe 100 sau 1000 de lei. Altfel - nevoile noastre sunt diferite, Maslow are freptate doar in definirea acestora, nu vorbeste despre calitatea/nivelul acestora.
Ce simte cineva a fi decent pentru altul poate fi sub limita existentei, cand unul se chinuie cu sapa o zi pentru 50 de lei pare indecent sa lasi acesti bani intr-o ora la pizza.

S-au facut demonstratii aici despre cum poti chivernisi 2000 de lei, si sa te si simti confortabil in viata asta. Eu n-as putea - nu pot fi mai prost imbracata decat clientii mei (da, conteaza) pentru ca altfel mi-ar scadea "cota" si as iesi in pierdere (si nu vorbesc despre posete de 2000 de euro, dar nici despre genti de la piata sau blugi), nu pot considera iesitul la restaurant un lux sau un moft cand trebuie sa faci invitatii la ceea ce se cheama emfatic "pranz de afaceri" (de fapt, un moment de socializare in care se pot discuta si perfecta lucruri). Nu mai dau randament social, personal si profesional daca n-am o carte noua sau nu ascult ce-mi place. Imi trebuie vacanta (si intregii mele familii) in care sa fac ce-mi place, si nu ce trebuie (altfel, mai bine stau in casa, unde-i mai bine decat la pensiune).
Nu reiau subiectul cu educatia pentru ca daca aia privata este considerata cea mai buna - chiar nu cred ca mai este ceva de adaugat aici.

Asa ca in veci nu ne vom intelege pe acest subiect, pentru simplul fapt ca avem nevoi diferite, de fapt - chiar daca in principiu mancam tot cu o gura, tot cu o carpa ne acoperim, tot atat platim la lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Tot pentru capcaunul

Daca te uiti pe blogul meu, o sa gasesti acolo povestea Marinei. Cu Marina tin legatura telefonic. Si ea, si eu am optat pentru schema gratuita de vaccinuri, fara niciun fel de optional, pentru ca nu ne-am permis (eu cand aud de vaccin intre 160 de RON/doza si 350 de RON/doza, ma iau de cap). Marina a dus-o pe fetita cea mica la cresa, pentru a-si putea cauta serviciu, fie si numai ca vanzatoare. Ei, ce crezi, ca, pentru cresa, i s-a cerut si "vaccinul de 1 an", cum a spus ea. Nu mai stiu care e asta, stiu ca eu am beneficiat de vaccinuri gratuite. Ea, NU. Vaccinul gratuit nu mai era gratuit, pentru ca... ioc fonduri. Asa ca, l-a platit. Cum, necum, nu stiu. Cam asa e cu asistenta medicala gratuita, degeaba vrei tu ceva care nu (mai) exista.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Selene, va doresc din suflet succes! Despre problemele personale eu n-am ce sa-ti zic - fiecare are o ierarhie proprie a prioritatilor.
Da, impozitul pe meditatii este vechi, functioneaza ca orice alt impozit, insa sunt foarte putini cei care isi declara aceasta activitate (vreo 200, din stiinta mea). Atata vreme cat "vinovatia" este impartita intre meditat si meditator (primul se bucura ca plateste mai putin, celalalt ca munceste nefiscalizat), nici nu se va legaliza prea curand obiceiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula
tot ce inseamna casa, caldura, masa buna, haine modeste, sanatate, reprezinta lucruri care definesc partea carnala, animala din om. tot ce este peste - educatie, cursuri de perfectionare, recreere - reprezinta de fapt ceea ce defineste omul. atunci cand pe acestea nu le poti asigura, fara a taia din primele, inseamna sub-decenta.

Aha. Deci taranul roman in viziunea ta este indecent sau sub-decent. Este sub demnitatea oraseanului sa se mute la tara sa-si asigure toate cele necesare lui si familiei sale daca in oras nu-i ajung banii pentru cursuri de perfectionare si recreere. Recreerea pe camp dupa o zi de coasa este mai sanatoasa (si fizic si mental) decat recreerea la praga dupa un an de birou.
Eu o tin pe-a mea pana-n panzele albe cu mentalitatea gresita a romanului modern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Fratioare...inseamna ca eu sunt unul din cei 200 de freaks care platesc meditatiile pe chitanta ?? looollll

nu se poate, sigur sunt mai mult de 200

Andries

Mergi la inceput