Albinute & bondari de mar-apr '07 (150)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui rein

Mai am putin timp pana se trezesc sa va pove ceva induiosator.
Ieri iar am mers pe ploaia ai sa il luam pe Petru de la gardi, cand am ajuns acasa erau murati rau asa ca azi sunt cu amndoi acasa, asteptam soarele de maine. Si am vorbit cu Petrisor sa organizeze el o joaca in sufragerie fara urlete si lovituri ca sa pot face eu mancari si sa dau aspiratorul. Si cand isi pune el mintea chiar iese ceva frumos. Dupa ce s-au saturat de scenarii cu masini au umplut un colt de camera cu ele si un colt cu papuceii si vestele apoi au inceput fugareala. Au tinut-o asa vreo ora, pentru ei e distractie maxima si isi consuma energia.
La un moment mi s-a parut ca de vreo 5 minute nu mai auzisem motoare turate asa ca ma duc sa vad ce fac. Si il gasesc pe Petrisor intins in pat la un capat cum ii explica lui Calin intins la celalalt ca 'acuma hai sa dormim Calin si sa zicem ca tu esti fratiorul meu geaman'. cand m-a vazut a zis 'uite mama cu dormim noi amandoi ca 2 ulcele'.

De o vreme imi zice ca i-ar fi placum sa se nasca amandoi odata din burtica mea, ca sa fie gemeni si sa doarma amandoi in patutul ala mic, neaparat unul la un cap, unul la un capat.
Asta i se trage de la gradi unde are in grupa 2 perechi de gemeni, 2 fete identice, si un frate si o sora diferiti complet.

rein



F tare, Rein....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Buna dimineata!




Roxana eu cred ca ai facut tu o smecherie in pozele alea, l-ai pus pe Rares mare si Rares cand era bb mic!
Sunt asa draguti, iar Rares si-a luat rolul in serios, de frate mai mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui rein
[Acum Calin s-a trezit si il tin langa mine sa nu-l trezeasca pe fra'su cu melodia asta:
http://www.trilulilu.ro/bilu/217be151a6f517
mai, nu va spun cum fredoneaza, zice cuvintele fara sa stie ce inseamna, il stie pe derost ca i-l zic si la masa si in masina. E in rai nu alta. am si eu un meloman pisi.

rein


Si Anastasia m-a inebunit cu cantecelul asta , numai cri cri aud .
Rein, imi pare rau ca nu a iesit treaba cu tanti, nu stiu ce sa zic...daca vrei, ma mai interesez.
Mai Roxanici, cu mancarea e mare problema si eu am aceeasi dorinta ca si tine- un bucatar minunat .Intre timp eu am bagat traditionalele supa crema de legume si ghiveci .Iar azi ar trebui sa gatesc ceva, dar habar nu am ce..
Fetele din butoi, faceti o intalneala ??un si o sa va mai treaca. Eu nu am voie sa intru in butoi, ca nu incap ..


Andreea, mamica de Anastasia si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Kitty, imi pare bine ca asa sta treaba! Pupam cu drag. Dar neuronul meu a obosit de tot...de ce esti tu nevoita sa stai acuma? oricum, daca ai nevoie sa vb despre orice te-a bagat in butoi...ma gasesti daca vrei.

Gabi, offf...iar tuse...sper sa treaca repede si sa nu va fie foarte greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi78

Il laud pe Tudor cu riscul de a nu se mai intampla .... mananca bine! bine de tot! Si fara mofturi, ifose sau talente. Si in plus bea si mult lapte. Adica eu zic ca e mult. Seara la culcare 200 ml, dimineata pe la 6.30 inca 200, daca e acasa si la somnul de pranz cere si tot cam atat bea, iar cand vine de la gradinita vrea "cafeluta pentru copii" adica Nesquik cu lapte cam o ceasca de cafea.

Ai vostri cat lapte beau?


Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09)



Vreau si eu copil mancacios .Statul la masa e pentru mine cea mai adevarata lectie de rabdare si calm. De cele mai multe ori nu imi iese si se lasa cu pedepse si cearta .

Andreea, mamica de Anastasia si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Siuta..te inteleg atat de bine! Asa a fost dintotdeauna? Are vreo preferinta culinara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Paxela

Haide cu o poza, o poveste!!!

Asaaaa...dupa cum v-am amenintat, stau pe capul vostru .

Mama de Nana timida si "in urma" iti inteleg dorinta de a o socializa cat mai mult si eu sunt de parere ca invata multe si le face foarte bine. Pe de alta parte pune in balanta avantaje-dezavantaje. In plus, eu stiu ca Nana spunea poezii, picta, facea o gramada de chestii de multa vreme, prinde din zbor, ar fi doar o amanare.

Dupa cum foarte bine a spus Gabi, copiii care au frati mai mari au achizitii mai "spectaculoase" pentru ca imita foarte mult, asta nu cred ca are mare efect pe termen lung, pentru ca atunci toti fratii mai mici ar fi toti foarte grozavi fata de cei mari, nu?
La scheme de imunizare nu ma prea bag pentru ca nu stiu ce sa cred. Am mai spus ca lui Raul i-am dat Imunoroyal junior si eram impresionata, credeam ca ala era motivul pentru care nu se imbolnavea des. Giuliei nu i-am dat nimic....si acum ma gandesc cum ar fi fost daca nu dadeam nici lui Raul nimic. Ei au fost cam la fel din punctul de vedere a imunitatii, cu deosebirea ca Giulia s-a imbolnavit prima data mai repede decat Raul, probabil el aducea de la scoala tot felul si ea a fost mai expusa.

Banuiesc ca foarte mult conteaza predispozitia genetica, voi, din pacate,probabil ca va luptati cu un teren alergic, si spun asta pentru ca sa nu va mai culpabilizati ca ati facut ceva gresit, sau nu ati facut ceva ce ati fi putut face.

Eu asa lupt cu problema lui Raul - nediagnosticata clar - de citit, parerile specialistilor oscileaza intre anxietate si o forma rara de dislexie - care influenteaza performanta lui scolara (nu extrem de tare, a terminat clasa a patra cu 9,40, dar invatatoarea si diriginta considera ca poate mai mult - adica la raspunsurile orale si la mate e foarte bun si nu merge bine scris-cititul, in sensul ca e foarte lent). De culpabilizat ma culpabilizez...pentru ca daca e anxietate am de ce!

Rein induiosatoarea scena intre baietii tai , ma face sa regret diferenta mare dintre copiii mei, care greu isi gasesc puncte comune, avand in vedere diferenta de sex si (foarte mare) de varsta.

De mancare? Greeaaa problema. Nu mai stiu nici eu. Am mai dat-o pe conopida (cu maioneza, sau la cuptor), ciuperci, paste cu varza calita, paste cu piept de pui cu legume, paste cu ton, pui la cuptor, paprikas de pui.
Ciorbe, ultimele: ardei umpluti, de pui cu usturoi, supa crema de vita, supe, supe...la noi asta merge cel mai bine, supa dulce.
La sfarsit de saptamana mai incercam o pizza, canelloni, spaghetti.
Prajituri cel putin odata pe saptamana. Acum in top tort de mere caramelizate cu frisca si prajitura de biscuiti cu crema caramel.
Am un mancacios si un mofturos la casa. Giulia mananca foarte bine si orice, Raul extrem de mofturos, pot sa numar pe degete ce-i place. Eu am invatat sa nu-mi mai fac probleme din mancare. Ii impun doar un fruct pe zi, o leguma cruda...si ii impun ce nu are voie, dar deja s-a obisnuit si el..si am mai cedat si eu.

Si nu ma pot abtine, sunt fascinata de o melodie, de ieri inca si trebuie sa o impart cu voi.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Laina am uitat sa raspund la intrebarea ta. Stau acasa de nevoie, dintr-o problema de sanatate. Sper sa trec cu bine peste ea si cat mai repede, ca ma deprima statul in casa. Multumesc de interes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Salutare!

Roxi, super tari baietii tai! Chiar ca parca e un Rares mic langa cel mare, numai ca Raresu', din cate-mi amintesc eu, n-a fost niciodata asa dolofanel ca Horia.

Rein, induiosator!

Pisico si noi suntem la fel, numai ca Thea nici macar acum nu face ce facea Nana mai demult, asa ca...

Kitty, mai, eu nu stiu ce sa zic de grozaviile astea inventate de scoli sau psihologi. Daca nu se incadreaza in tiparele lor de copil cu mainile la spate si cuminti 6 ore din sase la scoala sunt automat hiperactivi, daca nu sunt suficient de rapizi sunt dislexici sau mai stiu eu ce sindrom diagnosticheaza. E adevarat ca exista si cazuri nefericite in care un diagnostic e chiar real, dar hiperactivitate? Sa fim seriosi! Cati dintre bebelusii de azi mai stau cuminti ore in sir in bratele parintilor fara sa se plictiseasca cum faceam noi? Sau cati mai accepta sa fie infasati? Sau ... Iar anxietatea cum oare sa nu existe oare? Va uitati la vremurile in care traim? Daca noi ne surprindem uneori ingroziti, ce pot simti oare niste copii? Si o forma de dislexie foarte rara, nu stiu ce sa spun, dar nu pare chiar asa de clar. Motivul pentru care bajbaie "specialistii" mi se pare ca e tocmai ala ca lumea se schimba, copii trebuie sa faca fata acum cu totul altor provocari decat faceam noi odata, iar specia umana trebuie sa isi formeze alte tipare. Si cum cele vechi inca nu au fost inlocuite, tot ce nu se incadreaza in ele nu e ok. Dupa parerea mea, sistemul nostru de invatamant e proiectat in asa fel incat sa nu exploateze decat inteligenta legata de scris si citit. Un pic pe cea verbala, iar restul inteligentelor deloc. Iar un copil care are alt tip de inteligenta e automat mediocru sau prost. Nu e corect. Si nici nu putem spune cu toata convingerea ca cei cu note mari la scoala au reusit sa aiba o viata minunata. De cele mai multe ori se intampla exact invers. De ce oare? Pentru ca, dupa mine, scoala nu pregateste pe nimeni pentru viata reala, ci doar pentru o utopie in care toata lumea trage tare, obtine o slujba in care e platit mai bine sau mai putin bine pe parcursul intregii vieti. Ori modelul asta si ce se intampla in zilele noastre se cam bat cap in cap. Nu zic sa nu mai dam copii la scoala, insa trebuie sa fim foarte atenti la felul in care ei invata lucrurile: facand, contepland, scriind, citind etc... Si daca copilul nostru nu are exact tipul de inteligenta exploatat la scoala, atunci o fi prost? Hmm. E complicat, mai ales ca sisteme alternative gen Waldorf, Step-by-step sau Montessori sunt inca greu de gasit sau doar la invatamantul prescolar, niste incercari timide.
Repet, asta e doar parerea mea gresita sau nu.

Eu sunt acasa din nou cu Thea care luni spre marti a facut febra si acum am luat-o de la capat cu siropelele. Ma bucur ca nu e chiar de stat la pat, ci dimpotriva, dar o tin acasa toata saptamana si nu sunt chiar convinsa ca asta va rezolva ceva. Tocmai se insanatosise
. Mie nu mi-a trecut nici acum raceala si am inceput sa fac niste polidin, sa vedem.

Va pupam si va dorim multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kitty

Laina am uitat sa raspund la intrebarea ta. Stau acasa de nevoie, dintr-o problema de sanatate. Sper sa trec cu bine peste ea si cat mai repede, ca ma deprima statul in casa. Multumesc de interes.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
www.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=76030397" target="_blank">my idea of heaven



pupam , sa te faci bine repejor

Mergi la inceput